Forum    FAQ

.

Početna » Općenito » VaperClub udruga

[ 167 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Zakon o elektronskim cigaretama
 Post Postano: 06 ruj 2015 22:33 

Problem je u tome što zakon kaci najviše proizvodaće i prodavače u RH.....i naravno krajni potrošač će trpit sa višom cijenom proizvoda, a budimo realni da su i sada cijene poprilične.
Proizvodaće i vlasnici dućana po Hrvatskoj sazivaju tajnu sjednicu a nitko od njih se nije udostojao pozvati i neke od potrosaca.... Naravno gledaju da sebi olakšaju eventualno te silne nove namete i prepreke koje se spominju a moraju biti svijesni da se to i nas potrošača tiče. Uopće me ne zanima kako i tko posluje ali da se svih nas tiče to je činjenica.....stoga bi volio da se svi zajedno kao proizvodaci, prodavači, uvoznici, potrošači bar jednom ujedinimo i da se probamo izbrit za svoje interese.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 06 ruj 2015 22:44 

Sad nesto kontam, hmmmmm, ne bi bilo lose da vam nametnu :-)
Koji shop najbolje radi u HR?

Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk

Povratak na vrh 

Post Postano: 06 ruj 2015 22:54 

Ma ne Kužiš još skoro ništa :D

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 06 ruj 2015 22:58 

Ama ne kontas ti, prebace firmu kod mene, imaju nize cijene od svih drugih shopova, vi i dalje parite po istom il cak jeftinije a i ja se malo potkozim ;)

Povratak na vrh 

Post Postano: 06 ruj 2015 23:04 

Znam ja na sta ti ciljas a ja nisam htio direktno reci

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 06 ruj 2015 23:10 

Inace strucnjak sam za let ispod radara, 3-4 pasosa ispecatiram godisnje, znaci drage gazde ako ovo citate i razmisljate kako da se sto bolje uklopite u novi sistem vase rijesenje taman konta gdje da ubije jos malo lijepih novcanica :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 01:39 
Moderator

Neki su ovdje kako bi se reklo opasno polupali lončiće i krivo shvatili izgleda cijelu stvar.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 20:59 

Medo je napisao:
Problem je u tome što zakon kaci najviše proizvodaće i prodavače u RH.....i naravno krajni potrošač će trpit sa višom cijenom proizvoda, a budimo realni da su i sada cijene poprilične.
Proizvodaće i vlasnici dućana po Hrvatskoj sazivaju tajnu sjednicu a nitko od njih se nije udostojao pozvati i neke od potrosaca.... Naravno gledaju da sebi olakšaju eventualno te silne nove namete i prepreke koje se spominju a moraju biti svijesni da se to i nas potrošača tiče. Uopće me ne zanima kako i tko posluje ali da se svih nas tiče to je činjenica.....stoga bi volio da se svi zajedno kao proizvodaci, prodavači, uvoznici, potrošači bar jednom ujedinimo i da se probamo izbrit za svoje interese.

Od svega, ovaj post moram komentirati: prvo i osnovno, Medo, aj malo čitaj tamo prijelaz 4/5 stranicu gdje ste pozvani da odlučite 1-2-3 člana koji će doći predstavljati forum na sastanak koji je zakazan za ovu nedjelju, samo ne znamo još de i kad.

Sram te bilo tak srat bez reda.

Kaj se ostalog tiče: nas ne brine "dodatni nameti" jer smo ih očekivali i to bu poskupilo tekućinu...mislim da nisam čul za ostalo da se planira kaj, ali ovo da. Uz ograničenje na 10ml pakiranje (koje ja na eVicVT-u s subtankom na Ni-10namotaja na 2,5=0,1 ohmić mrčnem za manje od dana...ali 2mg/ml...x15=30mg nikotina= malo manje od 2ml18ice). Bash divno jelda? svi jedva čekamo taj zakon, i mi (prodavači) i vi (paritelji).

E sad kaj se i ostalih malicioznih "prodavači i proizvođači gledaju svoje guzice": nas brine to što ćemo mi ostati bez posla (pod A), a s druge strane (pod B) da ni vi nećete moći naručiti pošteni isparivač jer su ih sve zabranili ako ovo stupi na snagu. Nećemo mi ostati bez posla zato jer će se malo dić cijene. I ovako je (kod nas 150kn/deci Inawere) oko najmanje 3x jeftinije parit neg pušit (mada moji kupci u prosjeku ispada štede prema pušenju - po cijeni kutije - i 4-5x, a duhandžije legalni oko 2,5-3 dok duhandžije švercani gotovo ništa ili nešto sitno pa su i oni na ovome...znači cijena nije presudni faktor...čak ni zabrana pušenja nije presudni faktor, zdravlje je primarni faktor...ipak, ovo ostalo su poželjni bonusi).
Osim toga, nećete moći naručiti deci baze s nikotinom ili više. S treće strane, a ovo još nismo ziher kako će se primijenjivati, možda nećete moći naručiti ništa s aromom...nikakvom. (do duše, mogli bi slagati jer aromu kao takvu i bazu bez nikotin ne zahvaća zakon, ali onda bu nikotin problem) Osim ak to protumače da je aroma bitan sastavni dio tekućine obzirom da inače nema okusa (skoro). (naginjem tome i nadam se da ne bu onda problema s voćem)

A da ne spominjem atomizere koje se ograničava na 2 ml tankove i spominje se neke potrošne tankove...sad dal su to ce4 ili tu spadaju i ovi kaj im se daju grijači mijenjat ili ne...ne znam, ali mislim da rba/rta ne spadaju tu jer nemremo reći da daju jednoliku dozu nikotina, čak ni ak ne spadaju u ovo i jer mi nemremo napraviti test kojim bi to mogli stavit na tržište s adekvatnim dokazom da jednoliko daje dozu nikotina... osim da se izmotavamo...a sad...riskirati ili ne...

Kako će se primijenjivati ovo još malo visi i do koje mjere će ići tumačenja tih propisa te primjena, odnosno provedba.
Mene osobno kao parioca boli da se zatire industrija koja nam je draga i očito pod čizmom, a bez pravog razloga.
Ne znam dal je ikad prije ovog nešto zabranjeno prije nego je izvan razumne sumnje dokazanao da je štetno na neki način. Ovo je čista stigmatizacija bez razloga, kao što je medo tamo negdje napisao, jer se zove e-cigareta i sadrži nikotin, a tu prestaje sličnost sa smrduljama. Osim toga, nikotin (osim što je otrovan u koncentracijama cca 0,5-1mg/kg) NIJE povezan sam po sebi ni sa jednom bolešću vezanom uz pušenje...osim ovisnošću za koju postoji više dokaza u korist toga da je on sam po sebi manje adiktivan dok neki drugi elementi u čikima potenciraju ovisnost). Alkohol je opasniji pa nije ograničen na taj način (jer je po gramaži manje otrovan -> podsjetnik: na negdje između 4 i 5,5 promila)...

Isto tako pozdravljam, osobno, dio zakona koji traži deklariranje proizvoda (kao i sveg drugog kaj koristimo i kupujemo; ja bi da testiraju i ono ružno simetrično povrće u trgovinama i da ih skidaju s police ako imaju štetnih tvari, al to neću skoro doživjeti, jel?), kao i onaj dio o zabrani preko 20mg/ml nikotina. Malo sam na li-la s ovim dijelom oko zabrane u javnim prostorima, ali naginjem k zabrani jer ste VI (a dobro i ja sam tu) PARITELJI sami krivi za to jer se preseravate (nikog osobno ne prozivam ako nije jedan od tih) po dućanima...u kinu...po bolnici...u čekaoni na sudu, kod zubara, na mirovinskom u tramvaju, autobusu (ali ne onak diskretno da niko ne skuži jer realno ne smeta, nego onak ko fkin pauni)....razumijete me? Ja svakog opomenem kad vidim da je nepristojan jer znam kam bu to dovelo (onda mi krene srat kak nemam pojma i da to nije zabranjeno i da nije štetno pa ftihne tek kad izvadim svoju i pitam ga al oće da mu ju nabijem nekam...i nek me se sjeti kad zabrane korištenje u javnim prostorima jer je i on kriv za to). Razbahaćeni parioci su pomogli I u stvaranju slike kod nekih nepušača o (ne)kulturi parenja i oni, s pravom, ne žele da netko u njih puše bilo što, pa i paru koja je vjerojatno jednako opasna ko para iznad štednjaka. Zašto? jer smeta i ak ti nisam rekel: "daj puhni malo...mmm, kaj je to?" nemaš kaj puhati ni u koga, niti se šepuriti s kayom, subtankom ili nečim sličnim...ili nekim XYcoil dripperom na jedno 70W... po dućanu ko neki retardos...a da ne velim da mi je "totalni gušt" kad neko u mene puhne puna pluća neke jake duhanske arome, ne do bog, kineske po mogućnosti koja mi smrdi na kilometar ko pravi čik. Jednako uživam kad ljudima čistim grijače, a parili su neko smeće takvo gore -.-

U glavnom, organizirajte se tak da kad vas pozovemo znate ko bu došel i da vas najavimo.
Na sastanku bumo vidli kaj su skupljene glave dokučile. Za sad mogu reći da se šutke drži neki as u rukavu (ali ne znam ništa više o tome prije sastanka).

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 21:28 
Moderator

ovo je, vjerujem, prvi koliko-toliko pametan post na ovoj temi...iako, moram priznati, da nigdje nisam pročitao bilo što vezano uz arome u tekućinama...valjda mi je promaklo. To što se ograničava na 20mg je ajde ok...ali samo da se smiju prodavati 10ml je žešći idiotizam...kaj kog briga ak ja hoću kupiti 30ml ili 100ml omiljene tekućine...Što se atomizera tiče, da...čini mi se da oni pucaju ustvari na jednokratne cartridge, što je vraćanje unazad za par godina...tj. svaki napredak od tog vremena se briše u tom slučaju.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 21:33 

nista od navedenog nema smisla, pogotovo to za attye. ko da zabranis da se rade nova auta jer je trabant super.
ali opet, velika lova i igraci su u igri pa odjednom sve ima smisla. hvala bogu ja imam 5-6 kayfuna ;) feko :*

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

[ 167 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sljedeća

Početna » Općenito » VaperClub udruga

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club