Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 11 pro 2024 11:32. Sada je: 11 pro 2024 11:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 77 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Subohm i visoka snaga
PostPostano: 18 pro 2014 14:43 

trek je napisao:
Znaći li ovo iz dijagrama da je bolje pariti sa otporom grijača 1.5 ohm na naponu 3.5 V, nego sa otporom 2,5 ohma na naponu od 4.5 V sa PG/VG tekučinom. Snaga je jednaka i ispada oko 8 W.
Ili sam totalno polupao lončiće ili nisu uzeli sve parametre u obzir.

Nisu uzeli sve parametre u obzir.

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 18 pro 2014 14:57 

Na kolko je uopce najbolje parit?oma i vata?nekakav optimalan broj :-)

Povratak na vrh

PostPostano: 18 pro 2014 15:00 

A to pak ovisi o kojem se atomizeru radi, odnosno kolika je veličina komore u kojoj se coil nalazi.

A ukratko bi to bilo 400-450 F. Nikakvi ohmi, wati, amperi i volti.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 pro 2014 15:03 
Moderator

Meni se na 1.8ohm-a i 7-7.5w pokazalo kao idealno. ali sa 0.2 ili 0.18 žicom. Na Ithaki je to bilo 6.5w.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 18 pro 2014 15:19 

Mislim da bi večina nedoumica bila rješena kad bi proizvođaći grijača deklarirali kolika se temperatura i kojom brzinom stvara u komori i na samom grijaču pri određenom naponu odnosno snazi, a proizvođaći tekučina pri kolikoj temperaturi dolazi do degradacije tekučine i prekomjernog ispuštanja štetnih tvari. Naravno ima još dosta parametara kao protok zraka, napajanje grijaća tekučinom i slično, al ono okvirno.
Za one koji slažu setape sami tu je bezbroj kombinacija, oni bi trebali sami dobro znati što rade da se drže u nekim prihvatljivim granicama, a večins vjerovatno i zna.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 pro 2014 15:24 

trek je napisao:
Mislim da bi večina nedoumica bila rješena kad bi proizvođaći grijača deklarirali kolika se temperatura i kojom brzinom stvara u komori i na samom grijaču pri određenom naponu odnosno snazi, a proizvođaći tekučina pri kolikoj temperaturi dolazi do degradacije tekučine i prekomjernog ispuštanja štetnih tvari. Naravno ima još dosta parametara kao protok zraka, napajanje grijaća tekučinom i slično, al ono okvirno.
Za one koji slažu setape sami tu je bezbroj kombinacija, oni bi trebali sami dobro znati što rade da se drže u nekim prihvatljivim granicama, a večins vjerovatno i zna.

Kao proizvođač tekućina ću odmah tu napisati. Degradacija aroma je na 250 stupnjeva celzijusa. Nakon toga više ništa nije sigurno kao što se vidi gore u onome što je Kinta zakeljio.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 pro 2014 17:10 

Lis je napisao:
spavle je napisao:
Evo ga i 3.8 ohma setup 4/5 namotaja 0.18 khantala na 3x2 mm silici. Kaja na vamotu, 30/70 PG/VG 14 mg baza sa 2.5 % Wensten arome od VZ-a. Isprobano na 8 W.

I šta reći ... pare, arome svega ,, radi za 5 !!! :plus:

Summa summarum: za dobru aromu i puno pare ne treba nikakav subohm i milijun milijuna wati, dovoljno je napraviti dobar setup.

@Spavle, u ovom slucaju ti je badava nesto pisat. To je isto ko da narkicu velis da se ne pika.
Mislim da bi "Subohm i visoka snaga" trebalo maknut sa foruma, jer definitivno postoji ekipa koja se opasno igra sa svojim zdravljem.

Ja te ne razumijem. Ne parim ispod 0.8 ili 0.9 oma vecinom 1 om ali mislim da svatko ima pravo sam sebi birati i reci sto misli. Zasto bi to sto ti koristis bilo bolje od njegova 0.3 oma ? Valjda je jedino ispravno napraviti 3 oma setup i biti na liniji

Povratak na vrh

PostPostano: 18 pro 2014 21:14 

Bilo bi ispravno jer je daleko manje opasno, a siguran sam i da nije štetno po zdravlje. Zato. Može svatko napisati što želi, ali ću ja uvijek napisati svoje mišljenje jer i ja imam pravo na njega. I još ću napisati argumente, kako sam i napisao.

Jasno je da tebi odgovara to što radiš jer imaš genesis (ako se ne varam) i debelu žicu. Isto tako bi mogao probati nešto od onog što mi radimo pa vidjeti kako to ipak valja. Tu je potreban puni paket. Ne samo staviti 0.3 žicu na 2 ohma i vikati da ne valja. Ne valja, jasno. Potrebno je poklopiti sve da bi valjalo.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 pro 2014 21:32 

Gen ne koristim vec dugo i imam hrpu klf+ :) naravno da svako ima pravo na misljenje ali glupo je traziti neke zabrane i naturati neki nacin razmisljanja kao pogresan ili ispravan. Sto se zica tice imam paletu svakojakih isto kao i silce i vate. Ono sto mi pase koristim ali nikad ne bih rekao da to sto vi radite ne valja. Osobno mislim da se na taj nacin dobije nesto sto bih ja nazvao kamilicom :) ali to je samo moje misljenje.
Ni ovo sto rade na 0.3 oma nije nesro sto bih radio ali pun je net malih otpora i isprobavanja kojekakvih. Cemu spominjanje zabrana

Povratak na vrh

PostPostano: 18 pro 2014 21:35 
Moderator

Možda nije zabrana, možda je preporuka

Povratak na vrh

[ 77 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.