Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 pro 2024 16:32. Sada je: 07 pro 2024 16:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 77 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Subohm i visoka snaga
PostPostano: 28 tra 2014 09:48 
Moderator

Jako se puno priča o subohm parenju i parenju na puno puno wati, odnosno na velikim snagama.

Danas sam napravio jedan mali pokus. Dao sam si truda, sjeo i jako pažljivo složio setup od 2,3 ohma, 5 namotaja A-1 kanthala na 2 mm silki složenoj u osmicu i to sam jako pažljivo složio i smjestio kaja klon. Stavio sam tekućinu vz Virginia 18 mg/ml, 30:70 PG:VG. Taj setup sam napravio maksimalno pažljivo koristeći sva iskustva, znanja i savjete sa ovog foruma. Rezultat je fantastičan, na vamotu na 6 wati je fino (arome i pare u izobilju ) , na 6,5 wati rastura ( abnormalna količina pare i vrtoglavica poslije par povlačenja ), a na 7 wati ubija koliko TH daje (uši zuje, grlo peče).

Mislim da sam ovime dokazao da je za dobru aromu, paru i TH puno važniji jako dobro složeni setup i kvalitetni atty od bjesomučnog ganjanja velikih snaga i spuštanja otpora.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Subohm i visoka snaga
PostPostano: 28 tra 2014 09:53 

:dobar:

Povratak na vrh

PostPostano: 28 tra 2014 09:54 

:brav: :plus:

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 28 tra 2014 10:08 
Moderator

Spavle, štima i sigurno je dobro, ali dolaskom dobrih i kvalitetnih tankova tipa Kaya, Ithaka, Taifun tablica parenja bi se trebala revidirati.
Kad stvar dobro i brzo natapa grijač tj, vatu ili silicu bez problema je se može dići i na veću snagu, Para je toplija i aroma još bolja.
Pogotovo na MC koji je tromiji i treba mu više da se zagrije, kad ga nakuriš na većoj snazi, dolaze sve kvalitete tanka do izražaja.
Evo probali smo u subotu Taifuna GS s MC 1.9 ohma i vatom. Na DM s novom baterijom, znači 4,2V, nek je voltdrop .3 znači na 3.9V to je 8W i ok je, pari dobro. Ali kad ga zašarafiš na DNA 30 i pukneš na 20W to je nekih 6.5V je bolje, isprobali i složili se da je tako nekoliko nas.
I sad po tablicama bi trebala stvar biti daleko u crvenom i zagorena, a nije. Para je topla i ugodna, jaki TH aroma do neba.
Jest da troši ko dupli fergazer, ali je fino. Dobro nije za chain vaping, ali potegneš par puta i miran si neko vrijeme.
Sub ohm je drugo i tu se slažem pare ko u priči ali aroma nikakva.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

PostPostano: 28 tra 2014 10:16 
Moderator

Max_ZG je napisao:
I sad po tablicama bi trebala stvar biti daleko u crvenom i zagorena, a nije. Para je topla i ugodna, jaki TH aroma do neba.
Jest da troši ko dupli fergazer, ali je fino. Dobro nije za chain vaping, ali potegneš par puta i miran si neko vrijeme.

E ovo mene smeta i to jako, ja guštam da polako pomalo pućakam. Ovo kada povučem par puta TH me lupi i zavrti mi se u glavi mi i nije nekakav gušt. To mi je malo prejako.

Povratak na vrh

PostPostano: 28 tra 2014 10:23 
Moderator

Štima kad si doma i imaš vremena za pučkanje, ali kad negdje treba na brzinu dobiti svoj nikotin onda je ovo bolje.
A spravice sa većom snagom mogu i jedno i drugo, a one slabije treba duže pučkati.
Samo je stvar da imaš više mogućnosti.
I ja doma ili u Palfiju pućkam polako, ali kako ne parim na mjestima gdje to nije pristojno, ne i zabranjeno ali ipak, dobro je šusnut se par puta pa si miran neko vrijeme. Drugi to rješavaju većom koncentracijom nikotina, ali ovo je ipak fleksibilnije.

slika
slika

Povratak na vrh

PostPostano: 28 tra 2014 10:30 

Parenjem na većoj snazi se ne dobiva više nikotina nego samo jači TH i slabija aroma. Aroma je čak i dobra dok potegneš 2-3 puta. A kasnije...?

Jedina prednost subohma i sl. setupova je izdrkavanje. Želi li to netko, neka mu.

Povratak na vrh

PostPostano: 28 tra 2014 10:39 
Moderator

Neznam šta bi rekao više ali isprobat ćemo u subotu na nekom tanku na koji si naviknut (Ithaka znači :D ) pa zaključi.
Meni pomaže, par dobrih parenja na većoj snazi i zazvoni nikotin u glavi i ja miran bar pol sata.
A ako mi je do pučkanja smanjim na 8-10W i opet dobro.

slika
slika

Povratak na vrh

PostPostano: 28 tra 2014 10:52 

Cijela poanta subohma je izvuci sto vise Watta iz setupa jer vecina tekucina na vecoj wattazi dobije bolji okus i vise pare, ali to ovisi od atty-a do atty-a. Kod nekih nemozes dobiti dobar flavor koliko god duboko usao u subohm, kod nekih je dovoljno biti 1 Ohm.

Dripere slazem da budu 0.8 Ohm za single coil, 0.4-0.5 Ohma za dual coil, Kayfun najbolje radi izmedju 0.9-1.2 Ohma, Taifun GT je isto kao i Kayfun. Opet ako je mehanika koristi, zavisi koliki volt drop ima, koliko ce volti doci do grijaca i koliki ce biti finalna wattaza.

Osobno mi odgovara da tank atty-i budu na >20W a dripperi 20-30W tada je najbolji omjer pare i okusa, tekucina sa 6mg.

Subohm je jako zabavna stvar tko zna sto radi i zna raditi grijace, tu i mala pogreska moze napraviti hotspot brzo iskuriti wick.

Nekome subohm odgovara, nekome ne, sve je to subjektivno.

Povratak na vrh

PostPostano: 28 tra 2014 11:01 
Moderator

Ali bolje i sigurnije je modom postići veću snagu nego zbog snage ići u sub ohm.
A ovi novi modovi to omogučavaju.
Sub ohm pogotovo onaj ekstremni je uvijek kocka, i aroma je lošija.

slika
slika

Povratak na vrh

[ 77 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.