| Autor |
Poruka |
|
tealc
|
Naslov: Vision Spinner 1300 - rastavljanje Postano: 19 ožu 2014 12:56 |
|
|
|
Mislim da bu pomoglo i drugima... ima li tu nekakvih iskusnih koji su rastavljali baterije?
Da objasnim malo: a) Ja sam perfekcionista i smetaju me (pogotovo) neuredne i zmazane stvari. Dakle, izljuštila mi se prozirna boja na srebrnom Spinneru. Oni kojima se to desilo znaju kak to grozno izgleda. I imam determinaciju trajno to riješiti. b) Plan je da rastavim bateriju i sve povadim van, ispoliram je, laserski signiram (graviram) voltaže i pošaljem ju na prevlaku krom-nitritom ili aluminij-krom-nitrit :-) Možda je i samo poliram... mah neznam ali ovo izguljeno ne mogu više gledat :-) c) Aha - uglavnom ne pitajte me ni za jednu od operacija, jer, ISPRIKE ali ne mogu to raditi nikome (posao i poslovni kontakti), odnosno ti strojevi nisu uopće namijenjeni za to (cijena svega toga uslužno bi premašila cijenu Vamo V5).
Sad, ono što sam gledao je da se prednji kraj (gdje je gumb) samo 'istisne/izvrne' van prstima. S njime izlazi baterija, pločica za gumb. Što je sa potenciomentrom na dnu? Dal je uopće moguće sve izvaditi da ostane samo metalno kučišće (prevlaka se nanosi parenjem :-) / isparivanjem čestica materijala i bombardiranjem predmeta u vakuumu na 500-700°C)
Hvala i LP!
_________________   Batt.: iStick TC40W | eVic VTC mini | 2 x iPow | Tank: 3 x PT2 mini | PT2 | Eleaf GS | Uwell Crown | Ego One
|
|
 |
|
 |
|
stralis
|
Naslov: Re: Vision Spinner 1300 - rastavljanje Postano: 19 ožu 2014 13:15 |
|
|
|
Nisam rastavljo spinnera ali jesam ego-c twist 1300 sa fasttecha...koji također ima taj potenciometar. gornji dio ide van dosta lako,našarafiš neki klir(po mogućnosti neki stariji u slučaju da mu sjeb.. navoj)i cimaš i vučeš prema gore. ali prije toga,trebo bi rastavit donji dio tj. skinut rotirajući prsten koji je vezan za kučište sa potenciometrom jer je on opet vezan žicama za elektroniku na gornjem dijelu i sve to se zajedno sa baterijom izvlači prema gore. Ja ti to sve ne preporučam,neznam kak je na spinneru to napravljeno,ali na ovom twistu sam taj donji prsten već par puta moro lijepit da ne ispada.
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Vision Spinner 1300 - rastavljanje Postano: 19 ožu 2014 14:14 |
|
|
|
postupak rastavljanja: 1. Netreba stavljat atty na 510 konektor....samo jace primit i cimat gore dole a ne vuc na silu van. 2. Prsten od potenciometra na dnu treba izvadit prije nego izvlacite uložak baterije. 3. Kad je prsten vani treba pogledat odozdola između min. i max. dali ima zalemljen minus od potenciometra na kucište....ako ima treba odlemit jer nebute uzvadili dok je zalemljeno.....postoje twistice koje imaju minus sa gornje strane, tako da kod njih nema odlemljivanja.....kad ste to napravili onda ide vađenje. 4. Vađenje ide odozdola skup sa potenciometrom prema gore....pazit na žicice jer su sitne i lemovi su sitni.....zna se dogodit da lemovi puknu....onda imate posla sa zalemljivanjem. 5. Vracanje nazad ide istim postupkom kako ste vadili ali obrnutim putem.... 6. Problem se javlja kod uštimavanja potenciometra u svoje ležište e to je umjetnost i zahtijeva određenu mirnocu i strpljenje. 7. I na kraju sve žicice koje ste odlemili ii potrgali treba zalemit natrag....posebno treba pazit na minus koji je na dnu ako ga ima jer je blizu plasticnog kucišta od potenciometra.....ako i malo otopite kucište sa lemilicom onda nemrete okretat prsten za rihtat voltažu.
Sretno sa rastavljanjem twistica.
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
tealc
|
Naslov: Re: Vision Spinner 1300 - rastavljanje Postano: 19 ožu 2014 14:52 |
|
|
|
Hvala vam na savjetima!
Iako sam elektrotehniku završio, rastavljao i mobitele ova priča sa donjim potenciomentrom me ne ohrabruje da uništim novu, sasvim ispravnu bateriju :-( (pogotovo kad znam kakve njesra žice koriste kinezi) Možda ipak napravim samo mikronsko poliranje do sjaja i lasersko signiranje skale napona.
_________________   Batt.: iStick TC40W | eVic VTC mini | 2 x iPow | Tank: 3 x PT2 mini | PT2 | Eleaf GS | Uwell Crown | Ego One
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Vision Spinner 1300 - rastavljanje Postano: 19 ožu 2014 14:59 |
|
|
|
to ti je bolja opcija....
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
tealc
|
Naslov: Re: Vision Spinner 1300 - rastavljanje Postano: 19 ožu 2014 17:13 |
|
|
Medo je napisao: to ti je bolja opcija.... Tak nekak. Hvala ti. Budem se poigrao s njim kad vrisne.
|
|
 |
|
 |
|
tealc
|
Naslov: Re: Vision Spinner 1300 - rastavljanje Postano: 20 ožu 2014 14:23 |
|
|
Evo 2-mikronskog poliranja (strojno)... neznam dal da idem na mirror finish jer mi materijal izgleda u najmanju ruku čudno  15mm na dnu je zaštićeno i nepolirano, tek da se vidi razlika. Ispoliran spinner ima "aluminijski" look
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Vision Spinner 1300 - rastavljanje Postano: 20 ožu 2014 16:48 |
|
|
ma bravo