Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 pro 2024 16:17. Sada je: 07 pro 2024 16:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 25 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Poliranje moda
PostPostano: 03 srp 2013 17:55 

Nekidan mi stigao površno ispoliran stainless steel mod. Kako bih htio postići onaj visoki sjaj i glatkoću (posebno po rubovima), a nemam profi mašineriju niti iskustva, zanima me što preporučate - počevši od paste, krpice (vjerojatno mikrofibra) i načina poliranja. Naravno, sve ručno s puno strpljenja :)

Novi članovi, molimo vas da se prvo predstavite.
Uvod u e-cigarete, mali priručnik za friške parioce.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Poliranje moda
PostPostano: 03 srp 2013 18:17 
Moderator

Ja inače radim od SS mamce za ribolov. Poliram ih s pastom. Neznam koja je nije mi pri ruci. Kupljena kod nas. Obilna pasta za poliranje metala.
Uglavnom prije toga ih prešmigrglam vrlo finim šmirgl papirom (1000).
Bitno je biti uporan i strpljiv jer stvar ne ide baš brzo.
Neke dijelove sam polirao i malom bušilicom za graviranje s nastavkom koji ima neku tvrdu tkaninu (filc).
Ona ima veliki broj okretaja (10000). Stavim pastu i udri. To je dosta prljav posao.
Poslije ih prebrišem čistim benzinom za čišćenje.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

PostPostano: 03 srp 2013 19:54 

Ovaj donji dio je poliran na polirku sa pastom za inox. Ostatak moda je strojna obrada bez poliranja.
Koliko god fino napravljena strojna obrada, poliranje daje zavrsni stih.
Ali mozda nije pametno naknadno poliranje jer bi se mogao ostetit prekidac. Ili bi se mogla uz prekidac zavuc pasta za poliranje. I naravno, radit sranja

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 03 srp 2013 20:12 
Moderator

Skini prekidač ako ide pa ispoliraj sve na polirku operi benzinom i sastavi, neznam ne mogu iz slike zaljučiti.
Ili naljepi nešto gore.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

PostPostano: 03 srp 2013 20:19 

Nema potrebe.
Donji dio sam obrisao krpom da se vidi sjaj. Inace, mod se istog trena zapacka od ruke i razlika jedva da se vidi. Na slici se vidi jer je namjerno slikano pod takvim kutem, i slika je zumirana.
Po meni, nema potrebe za poliranjem ovog moda.

Povratak na vrh

PostPostano: 03 srp 2013 23:04 
Administrator

matija je napisao:
Nekidan mi stigao površno ispoliran stainless steel mod. Kako bih htio postići onaj visoki sjaj i glatkoću (posebno po rubovima), a nemam profi mašineriju niti iskustva, zanima me što preporučate - počevši od paste, krpice (vjerojatno mikrofibra) i načina poliranja. Naravno, sve ručno s puno strpljenja :)

Prvo moras biti siguran da je stvarno SS ili ces usrat motku.

Kada bi mikroskopom pogledali povrsinu uocili bi brijegove i dolove kao ostatke strojne obrade. Za fini sjaj sve bregove bi trebalo skinuti. Brusni papir je u kucnim uvjetima najbolji izbor. Potrebno je malo iskustva da bi se odredilo s kojim poceti. Mozda je to 240 a mozda je dovoljan i finiji, recimo 500. Zatim se ide po redu prema finijim 1000 - 1500 i moze se zavrsiti s 2000. Takva povrsina ce svakog zadovoljiti a ako ne ima tu jos koji stos. Ostatke dolova treba zamastiti da se povrsina prividno izravna. To moze biti kap ulja na zadnji brusni papir ili po starinskoj metodi obican domaci loj. Purol pasta nije dobra jer je grublja od finog brusnog papira, ali u zeljeznarijama zna biti polirne paste u dvije boje koje su dobre (crvena/zelena ... ne sjecam se) i ona ide prije mascenja. Ako se uoci neka dublja ogrebotina treba se vratiti koji korak unazad i poravnati ju grubljim papirom pa opet po redu prema najfinijem. Moje misljenje je da nikome ne treba sjajnije od papira 2000 ali to je samo moje misljenje. Najbolje bi bilo mod ubaciti u busilicu i sve skupa zavrtjeti pa brusiti. Mjesto prihvata zastiti izolir trakom ili napraviti klasican trn. Za dobro obavljen posao mod bi trebao biti sto bolje centriran, da mu ekscentricna vrtnja bude minimalna.

Ako netko ima pristup strojnoj obradi onda se mod stavi u brusilicu i gotovo. Ako bas zeli moze i u polirku ali nije potrebno.

Povratak na vrh

PostPostano: 06 srp 2013 13:05 

Hvala kinta na savjetima, mod je napravljen od SS i već je izbrušen i površno poliran, a sada mi treba onaj završni sjajni finiš. Kupio sam mikrofiber krpice, no zanima me koju pastu da uzmem i krenem laganini polirati na ruku

Novi članovi, molimo vas da se prvo predstavite.
Uvod u e-cigarete, mali priručnik za friške parioce.

Povratak na vrh

PostPostano: 06 srp 2013 13:30 

Ako je tako Purol pasta, mikrofiber krpica i udri.

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh

PostPostano: 06 srp 2013 13:33 

potpisujem purol,samo je moraš dobro dobro ispolirat na kraju na suho jer če ti ostat masno

Povratak na vrh

PostPostano: 06 srp 2013 13:55 

http://multimedia.3m.com/mws/mediawebse ... e%20lr.pdf

slika

Povratak na vrh

[ 25 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.