Forum    FAQ

.

Početna » Korištenje e-cigareta » Korištenje i održavanje e-cigareta

[ 324 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost
 Post Postano: 25 lis 2013 09:31 

imalo bi smisla
http://youtu.be/TikFcrCOBAQ?t=9m46s
ak ti se ne da od pocetka gledati

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2013 09:46 

SrKi je napisao:
imalo bi smisla
http://youtu.be/TikFcrCOBAQ?t=9m46s
ak ti se ne da od pocetka gledati

To je 3mm coil? Mislim, motano na 3mm ili manje? Veće?

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2013 09:53 

Citat:
...
pa kroz to protegnem wick na duplo (mislim da bi morao stati na duplo kroz to). Bi li to imalo smisla ili se ni ne isplati mučiti?

Pa ja to isključivo tako i radim i nisam ni znao da je to microcoil. Šest tijesnih namotaja na 1,8 mm kacavidi pa postavim u bazu pa ih razdvojim na sredini za milimetar i dobijem 3+3 i to onda više nije microcoil, jelte.

Raspletem wick na osnovne niti (10 niti), provućem jednu nit u coil, a tri niti uvućem iglom (od khantala) na duplo.
I tako dobijem ukupno 7 (sedam) niti u grijaču, to je za VG.
Za rjeđe tekućine uvučem četiri niti uduplo i dobijem 8 (osam) niti.
Kad je samo šest niti, onda poplavljuje i grglja.
Kad je sa 8 niti onda dobim na VG sa manje pare ali je aroma (i nikotin) jaća i toplija i dignem napon.
Sa 10 niti dihta i neće wickati kako spada i dobim dryhit.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2013 09:55 
Moderator

imand je napisao:
Citat:
...
pa kroz to protegnem wick na duplo (mislim da bi morao stati na duplo kroz to). Bi li to imalo smisla ili se ni ne isplati mučiti?

Pa ja to isključivo tako i radim i nisam ni znao da je to microcoil. Šest tijesnih namotaja na 1,8 mm kacavidi pa postavim u bazu pa ih razdvojim na sredini za milimetar i dobijem 3+3 i to onda više nije microcoil, jelte.

Raspletem wick na osnovne niti (10 niti), provućem jednu nit u coil, a tri niti uvućem iglom (od khantala) na duplo.
I tako dobijem ukupno 7 (sedam) niti u grijaču, to je za VG.
Za rjeđe tekućine uvučem četiri niti uduplo i dobijem 8 (osam) niti.
Kad je samo šest niti, onda poplavljuje i grglja.
Kad je sa 8 niti onda dobim na VG sa manje pare ali je aroma (i nikotin) jaća i toplija i dignem napon.
Sa 10 niti dihta i neće wickati kako spada i dobim dryhit.

:dobar:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2013 10:17 

A svašta čovjek nauči.... Nisam vidio da ljudi raspliću niti, obično se uzima cijeli wick pa na duplo ili troduplo ili kako već... Good tip!

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2013 10:29 

iduća naba wicka bude najdeblji koji postoji (3.5 mm) i onda od toga složim kako mi paše.
Skužio sam da (96% silca) wick za 1600 C je škripav i tvrd da ne wicka kako spada dok se ne rasplete i ponovo uplete.
Ali je zato čisti i nema nikakvih smradova poput ekowoola ili fibera za niže temperature, a koji zauzvrat bolje wickaju.

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 stu 2013 12:17 

ajmo da i ja priupitam nesto, malo se igral sa vatom na bt804 i svidja mi se, e sad-bit microcoila je da zavoji budu što bliže jedan drugome ili da budu baš jedan do drugoga, jer vidim ovdje na nekim privicima nije u svakom slučaju da je baš "zalijepljeno" namotaj do namotaja?
bzvz probao sa 0,20 nicr nekih 7-8 namotaja mislim, palio, stiskao bla bla, vatu nekak nafrkal, za sad sve dobro radi...drugi put ce bit i slike;)

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 stu 2013 12:38 

Razdvojilo se to. Microcoil bi po definiciji termina bio mikro zavojnica, dakle na malom fi motano. Contact coil bi bila zavojnica na kojoj se navoji diraju, nema razmaka.
Neki pod "microcoil" stavljaju oboje, dakle mali fi + dodirivanje navoja, drugi tupe da su to dvije odvojene stvari i da ne moraju nužno biti zajedno...

Ako sam ja dobro shvatio, radi se o ovome:

Trenutni trend je zavojnica sa što manjim otporom. Da bi se to postiglo, može se napraviti jedan jedni namotaj, i gotovo. No, tada je vrlo mala kontaktna površina zavojnice sa liquidom, a to nije dobro. Ergo, traži se zavojnica sa što manjim otporom i istovremeno sa što većom kontaktnom površinom. A što znači više namotaja. Više namotaja daje veći otpor, pa se koristi deblja žica. A kako bi dužina žice ostala što manja (manji otpor) ali da i dalje ima veliku kontaktnu površinu, onda se rade navoji na malom fi. Tako se dobije ovaj trenutni trend, a to je mali otpor sa puno navoja, ergo deblja žica, mikro fi kod motanja, 7-11 namotaja, i to je to.

Kontaktna zavojnica ima foru da se brže zagrije, i jednoliko se grije od centra prema van (ako je pravilno smotana). Tu su neke fore da elektroni brže cirkuliraju kad su navoji spojeni, ali onda dolazi do grijanja pa se to opet mijenja... nisam skroz proučio taj dio, ali brijem da sam shvatio koja je logika iza toga.

Osobno imam problema sa željenim setupom, a to je 3 sloja 3mm silica wicka kroz kontaktnu zavojnicu. Ne mogu to smotati pa da jež ježa, nikako 3 sloja provući kroz gotovu zavojnicu - osim ako je fi velik, toliko velik da se to više ne zove microcoil. I dalje mi je jednostavnije namotati rukom diretkno na wick (3 sloja), dakle nekontaktnu zavojnicu, jer velim, nisam uspio u gotovu uvaljati 3 sloja pošto mi fi bude toliko velik da otpor ode prema 4 ohma sa 3-4 namotaja. Onda mi je bolje imati 5-6 namotaja ali da nisu kontaktni, ipak je veća dodirna površina sa sokom nego sa samo 3-4 namotaja.

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 stu 2013 20:16 
Moderator

Šta kava napravi na grijaču

slika

nakon dryburna

slika

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 stu 2013 20:24 

Max_ZG je napisao:
Šta kava napravi na grijaču

slika

nakon dryburna

slika

stvarno se dobro primila ta kava,zoc iliti soc živi ;)

Povratak na vrh 

[ 324 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Sljedeća

Početna » Korištenje e-cigareta » Korištenje i održavanje e-cigareta

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club