Forum    FAQ

.

Početna » Korištenje e-cigareta » Korištenje i održavanje e-cigareta

[ 324 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 33  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic
 Post Postano: 28 srp 2014 00:41 

Drvlja i kamenja će biti, ali ne od mene. To cijelo vrijeme tvrdim ali većina ima neke svoje ideje.

Kod MCa mene nekako najviše zanima što se događa sa tekućinom koja se kuha ili peče unutar te cijevi i ne izlazi.

Nešto tekućine, odnosno pare, izlazi između spirala, ali jako malo. Testirao sam. Uglavnom para izlazi sa strane.

Povratak na vrh 

Post Postano: 28 srp 2014 00:58 

Valter je napisao:
Kod MCa mene nekako najviše zanima što se događa sa tekućinom koja se kuha ili peče unutar te cijevi i ne izlazi.

Acrolein?
Neznam, mozda :conf:

Povratak na vrh 

Post Postano: 28 srp 2014 01:24 

Mozda bi trebalo ovo prebacit u novu temu :zu:

Kolko se ja sje am starih grijaca bili su radjeni kao MC ali sa puno tanjom zicom i ne tolko sabijenim coilovima...jedan razlog za to je da se sva ta zica zagrije brze sa manje utrosene energije, zbog baterija manjeg kapaciteta. dakle microcoil kakav se danas koristi sa debelom zicom i subohm coilovima nemoze nikako biti dobar bas kako Lis kaze. Ja sam probao skuzio da se stvari nutra kuhaju i peku lijepo skinuo i zaboravio :)
Btw nekako ni se cini da imam vise arome sa 0.20 i 0.18 zicom nego sa 0.25+

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 28 srp 2014 01:35 

Ja 0.25 koristim jedino na genovima, ali onda obično stavljam 5/4 namotaja. Ako i stavljam 4 namotaja onda to ide u 20+ mm atomizere, za sve ostalo 4-5 namotaja 0.2 i to je to. Vi koji volite subohm, rađe onda radite dual setup obični coil. Znači 0.2 kanthal i zarolajte dvije paralelno jednu do druge, to daje puno ljepšu aromu i bržu reakciju od kojekakvih 0.32 kanthala i neznam ni ja čega. Neznam zašto, ali je tako.

Povratak na vrh 

Naslov: Odg: Optimalni setup za 100% vg sokic
 Post Postano: 28 srp 2014 09:07 

Slažem se sa Lisom
Gusti MC sa debelom sprešanom žicom sporo starta i kuha tekućinu,
5-6 namotaja tanke žice je bolje.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Microcoil
 Post Postano: 28 srp 2014 10:16 

Ajde onda za nas koji jos tolko ne kuzimo to sve nekak slikovito objasnit kakav setup slozit na kayu?jer jedino znam MC :-) spagu probo jednom i bio jako los okus,vata se pokazala jako dobra :-)

Sent from my Lenovo A850 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Microcoil
 Post Postano: 28 srp 2014 10:24 
Veliki Cezar splitske podružnice

Vata i MC rade provjereno dobro.
Jedino da probaš još smotati na špagi u obliku osmice, mislim da se tako i zove taj setup.
Meni ni to nije bilo loše

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 28 srp 2014 10:32 

Ako ima dovoljno likvida,dovoljno wicka onda se i hladi normalno,tojest ne postize neznam kakve temperature...drzao se 1.3-1.5 ima,sad nam blize 1.8-2 oma...ne osjetim neku razliku izmedju vate i spage,i onda radije biram vatu jer je jednostavnije

Mislim da je bolji moj mc nego obican coil na 0.5 oma

Povratak na vrh 

Post Postano: 28 srp 2014 13:51 

Valter je napisao:
Drvlja i kamenja će biti, ali ne od mene. To cijelo vrijeme tvrdim ali većina ima neke svoje ideje.

Nešto tekućine, odnosno pare, izlazi između spirala, ali jako malo. Testirao sam. Uglavnom para izlazi sa strane.

Kaligula je napisao:
Ali još ni s ćim nisam doživio ovoliko pucketanje. Obavezno držati rusa što dalje od sebe dok se uz pucketanje ne začuju dvije detonacije, a onda slijedi parenje! :blje:

spavle je napisao:
Bolje složi setup imaš negdje lufta između kanthala i wicka/vate pa ti se javljaju hot-spotovi

Navodim ovo sve jer je očiti primjer šta Valter govori. U mom setupu sam napravio grešku jer sam izlaze iz MC poprilično začepio vatom. I para nije mogla izlaziti kroz zgusnute navoje MC, nego bi detonirala sa vatom koja joj je smetala na izlazu iz MC.
Logičnije bi mi bilo da MC ima lufta među navojima toliko da para slobodno može proči. Uz dobru natopljenost špage ili vate, tako bi trebalo biti i više pare.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 28 srp 2014 14:59 
Moderator

Ja na taifunima gdje imam dovoljno mjesta radim MC 0.30mm kanthal 8-10 namotaja = 1.2-1.4 i kad ga lijepo namontiram gore, nadjem sredinu i napravim razmak. Tako da efektno imam 2 mc po 5 zavoja sa gornje strane mc uvijel onaj tzv "flavor wick" al on je tu da napaja sredinu MCa i sve dise sve se lufta.

Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwar
instagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/
facebook : https://www.facebook.com/sashasedmak
web: http://baby-viking.com

slika

Povratak na vrh 

[ 324 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 33  Sljedeća

Početna » Korištenje e-cigareta » Korištenje i održavanje e-cigareta

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club