|
.
Sada je: 24 tra 2026 00:10. | Zadnji put si ovdje bio: 24 tra 2026 00:10. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Rossi
|
Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost Postano: 12 stu 2013 12:01 |
|
|
|
gledam sve te setupe micro coilova i taman jucer bio sa matijom na cugi i nije mi jasna jedna stvar, svaki namotaj se dodiruje, znaci da struja preskace sa namotaja na namotaj i u praksi to nebi trebalo gorit, mislim na kanthal ili bilo kaj drugo. di god sam citao i ima logike da se namotaji nesmiju dodirivat... explain please kak to onda gori tj kak se svi namotaju uzare ak se dodiruju...
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
bluedevil
|
Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost Postano: 12 stu 2013 12:06 |
|
Pridružen: 18 lis 2013 11:36 Postovi: 198 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
|
Struja ide kraćim putem, da. Al pošto sve to napravi "kratki spoj", dolazi do zagrijavanja. A kad se žica zagrije, ako sam dobro shvatio, mijenja se otpor, i elektronu više nije najmanji otpor direktno nego okolo, gdje nije vruće. A onda se sve ugrije, i onda mu je svejedno, pa juri tam gdje je manje zagrijano. Tak se sve grije više-manje jednako.
At least in theory...
_________________ Elektrana: SvoeMesto Semovar, iTaste SVD Turbine: Kayfun 3.1 ES, EVOD, DBOX Puritank, iClear16, iClear30
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost Postano: 12 stu 2013 12:07 |
|
|
|
užare se jer razvukao ti to ili ne (približio namotaje) taj coil i dalje ima otpor koji ima, oni hotspotovi recimo kod genova što se javljaju su nešto drugo ipak...
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost Postano: 12 stu 2013 12:20 |
|
|
|
Sruja ne preskaće sa namotaja na namotaj. Kontaktni otpor dva namotaja je puno veći od otpora namotaja. Sloj oksida nakon žarenja kontaktni otpor diže još i više, praktički izolira namotaje.
Da nije tako svi genovi sa meshom bi bili u kratkom spoju.
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost Postano: 12 stu 2013 14:17 |
|
|
|
just askin', kak sam novi pa kad motam na vivicu ili bilo kaj drugo pazim da mi se ne dodiruju namotaji, ako je tak kak kazete, onda cu sve namotaje slozit da se dodituju i dobit vec povrsinu grijanja, pogotovo sa ribbonom koji ima mali otpor a stane mi 4 namotaja da se ne dodiruju, ovak bi mogo izvuc i 6 da slazem "microcoil" s njim......
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost Postano: 12 stu 2013 14:22 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
samo ti na vivicu motaj normalno 4-5 namotaja, microcoil nije baš za nju vivi ima ionako problema s dotokom tekučine pa češ dobiti dryhit da ti glava otpadne MC je bolje slagat na drugom attiyima. A tu je vjerojatno i problem topline pare i zagrijavanja plastike kod Vivi nove s MC
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost Postano: 12 stu 2013 14:32 |
|
|
Max_ZG je napisao: samo ti na vivicu motaj normalno 4-5 namotaja, microcoil nije baš za nju vivi ima ionako problema s dotokom tekučine pa češ dobiti dryhit da ti glava otpadne MC je bolje slagat na drugom attiyima. A tu je vjerojatno i problem topline pare i zagrijavanja plastike kod Vivi nove s MC vivica(mini) je hladna ko led kolko god vukao a probao sam jucer namotat ribon i preporodio se, tak da bi htio dobit bar namotaj-2 vise, a da stane nutra ali bi morao slagat microcoil... i na t2 sam slozio ribbon i dimi ko tulavo na ego-t. i naravno moram zbusit rupu na glavi da ne dobijem kontakt sa ribbonom
|
|
 |
|
 |
|
bluedevil
|
Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost Postano: 12 stu 2013 14:35 |
|
Pridružen: 18 lis 2013 11:36 Postovi: 198 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
|
Rossi, jel' ti se isplati toliko zaj*bavat s Vivicom? Ne bi li bilo jednostavnije da si neki RBA uzmeš, ne mora biti skup, pa motaš što & kako ti se svidi, bez brige oko toga jel stane ili ne, itd?
_________________ Elektrana: SvoeMesto Semovar, iTaste SVD Turbine: Kayfun 3.1 ES, EVOD, DBOX Puritank, iClear16, iClear30
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost Postano: 12 stu 2013 14:36 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
bluedevil je napisao: Rossi, jel' ti se isplati toliko zaj*bavat s Vivicom? Ne bi li bilo jednostavnije da si neki RBA uzmeš, ne mora biti skup, pa motaš što & kako ti se svidi, bez brige oko toga jel stane ili ne, itd? 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost Postano: 12 stu 2013 14:41 |
|
|
bluedevil je napisao: Rossi, jel' ti se isplati toliko zaj*bavat s Vivicom? Ne bi li bilo jednostavnije da si neki RBA uzmeš, ne mora biti skup, pa motaš što & kako ti se svidi, bez brige oko toga jel stane ili ne, itd? bit ce kad bude para, nis ne brini, a i volim se zahebavat s takvim stvarima pa me zanima dal mogu slozit ribbon namot do namota da se dodiruju... ili kanthal, nije bitno... a i ne volim bas bottom tankove zbog curenja, e tu nemam volje i gubim zivce...
|
|
 |
|
 |
Sada je: 24 tra 2026 00:10. | Zadnji put si ovdje bio: 24 tra 2026 00:10. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |