|
.
Sada je: 11 svi 2026 16:55. | Zadnji put si ovdje bio: 11 svi 2026 16:55. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
spavle
|
Naslov: Re: cinnamon cookie Postano: 22 tra 2015 10:19 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
bodulac je napisao: Što radim krivo????
Stavio sam malo nic baze, 5ml neke od cca 6mg, dolio PG-a odokativno 2ml, 0.8ml arme i ostalo čisti VG. Tako i inače radim tekućine ali ugl bez PG-a jer volim čisti VG, stavio sam malo PG-a samo da mi bolje razrijedi CC misleći da će prije sazriti. Nisam član CCFC ( cinnamon cookie fun club ) ali ne kužim kako si i što ti tu miksao .... što je "ostalo" koji je omjer baze ... ajde točno napiši što si napravio pa će ti netko i moći pomoći , ovako kako si napisao totalno je nejasno što si radio.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
bodulac
|
Naslov: Re: cinnamon cookie Postano: 22 tra 2015 10:56 |
|
|
Pa, piše... Priznam malo nerazumljivo... Na bočicu od 20ml: - Baza jačine 6mg - 5ml (ne trebam nikotin, misim ga izbaciti skroz, samo trošim bazu koju imam) - PG - 2ml-odokativno - aroma 0.8ml (4%) - do vrha VG (cca 12ml) Nadam se da je ovako jasnije.
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: cinnamon cookie Postano: 22 tra 2015 13:29 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
Zanemarimo sada to što se tako ne mješaju tekućine...nema tu ništa odokativno. Ako si koristio 100% VG nikotinsku bazu (ne znam...nisi napisao...a bitno je) dobio si: 19,8ml 1.58mg 90/10 VG/PG tekućinu u koju si stavio premalo arome. Stavio si 4% umjesto 6% Skoro pa nema nikotina te u tom slučaju nikada nećeš dobiti onako tamno crveno-narančastu boju tekućine. Tekućina isto tako može slabo mjenjati boju zbog premalo arome. Tekućina isto tako može slabo mjenjati boju ako pretakač arome u bočicu nije promućkao bulk bocu prije pretakanja. Tekućina isto tako može slabo mjenjati boju ako nisi dobro promućkao bočicu arome prije korištenja...s obzirom da cinnamon cookie nije samo jedna aroma, već više njih u jednoj...a ne mješaju se međusobno baš najbolje, kod stavljanja u bazu dobiješ više jedne a manje druge. Naravno, ako ovaj iznad nije dobro promućkao kod pretakanja...džabe ti onda mućkaš 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
bodulac
|
Naslov: Re: cinnamon cookie Postano: 22 tra 2015 14:33 |
|
|
Ok, da rekapituliramo: Slijedeći put moram staviti 6% arome i promućkati bočicu prije korištenja. I također bi trebao staviti više nikotina, ili to nema veze sa aromom? Naravno boja ni nikotin mi nisu bitni, samo puna mekana mmmmmmm aroma  P.S. Na stranicama Atmoslaba piše 4%, zato sam tako stavio.
Zadnja izmjena: bodulac; 22 tra 2015 14:40; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: cinnamon cookie Postano: 22 tra 2015 14:39 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
recimo da da...ako valja aroma. i onda čekaš par mjeseci.... što se tiče nic-a i arome...meni beznikotinske nevaljaju, daje nikotinska baza određenu aromu samu po sebi. mislim da ju i malo pojačava...vjerujem da bi po tom pitanju Valter imao štogod reći 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: cinnamon cookie Postano: 22 tra 2015 17:36 |
|
|
|
Napravi 10% arome u čistom PG 10 ml aroma sirup (bez nica i bez VG) Neka stoji na toplom 3 dana mučkaj. Dodaj 10 ml VG NIC baze 6mg/ml Zbog slabog nica nećeš dobiti boju a 50% PG će popraviti TH
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Postano: 22 tra 2015 18:33 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
covjek voli cisti vg, tak da mu to ne igra
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: cinnamon cookie Postano: 22 tra 2015 20:54 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
CC se može napraviti dobre boje i pristojnog okusa sa minimalnom količinom nikotina ali ovakvim nakapavanjem vrlo teško. Potrebno je jako dugo vremena. Vjerojatno i dulje od 6 mjeseci.
Da bi CC sazrio za 3 tjedna do crvene boje treba staviti barem 15 mg nikotina. Sve ostalo dulje traje. PG neće pomoći u igri.
CC ide 4%. Neki tvrde kako ga je potrebno staviti više ako se radi o tekućini bez nikotina.
CC može dobiti boju i bez nikotina no to je mukotrpan proces sa puno nepoznanica. Jednom sam to radio u svrhu nekih eksperimeanta i nisam siguran što sam točno napravio.
|
 |
|
bodulac
|
Naslov: Re: cinnamon cookie Postano: 22 tra 2015 21:13 |
|
|
|
Ok, sad su mi neke stvari puno jasnije... ALI...
Dali je boja vezana i za punoću arome?
Meni je bitna prava aroma i da se izbalansiraju svi potrebni okusi.
Da, preferiram VG i Preferiram što manje nikotina.
Trenutno sam zadovoljan jedino Capella aromama. Neke od njih sam uspio dobiti da mi bude tako fini svilenkasti okus, tako fino kao i kad cuclaš wherters original bombone... ako znate o čemu pričam... Tako želim dobiti i CC.
|
 |
Sada je: 11 svi 2026 16:55. | Zadnji put si ovdje bio: 11 svi 2026 16:55. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |