Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 03 pro 2024 21:54. Sada je: 03 pro 2024 21:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Polovna i jeftina, isplativa oprema za parenje, Zašto RBA?
PostPostano: 05 vel 2023 19:00 

Zamišljena je tema, da se početnici, ili bilo tko tko želi nabavit nešto dobro a jeftinije, javi u temu pa ćemo mi koji znamo di je to nešto na akciji i što se isplati, javiti šta nabavit i di.
Isto tako, tu na forumu, akcije trenutne stavljamo tu: viewtopic.php?f=18&t=2308&start=1860 pa bacite prvo oko tu.

Ovo bi moglo poslužit početnicima, koji žele ekonomično pariti zaista mid-range ukusne tekućine, neki će reći i najbolje od HR proizvođača našem tržištu, na najboljoj mogućoj e-cigareti, kvalitetnoj, a da se ne rastrošimo ko dobri ljudi :zu:, tj. "the general public"
te da ne potvrđujemo to neko pretpostavljeno pravilo, da je bolja oprema za parenje skupa i da je za vas dovoljno dobar jeftin početnički komplet od 400kn, jer je ovo drugo skupo
(nije :zu: vaše je skupo :lol:)

Ako znaš di, šta i kako, može se bezobrazno jeftino pariti, a ukusno.

Ako ne znate, mi tu na Vaperclubu smo uvijek voljeli dobiti kvalitetno, dobro, i jeftino pa da možemo hrpu toga nabaviti :lol:

pa smo uzimali polovno, jer polovno je uvijek bar 30 a i do 50% jeftinije.
Nije nam padalo na pamet kupovat origginale po sto eura pa smo kupovali u Kini.

Sada su originalni atomizeri, tj. dosta njih jeftini naspram tad, većina ih je oko 150-200kn u Kini. Vidim sada da počinju lagano poskupljivati, driperi više nisu 8 dolara nego su 20 eura pa sve do 300kn u Kini i opet počinju s poskupljivanjem opreme, pa možda da se otvori ovaj topic.

Kod polovnjaka, treba paziti da je dobra firma koja radi kvalitetne uređaje. Ja zadnjih godina samo Geekvape polovne modove uzimam, i to samo ako je na 50% od kupovne cijene.

Novo, povremeno pacim oko na Cigbest, ako ima koji Asmodus po 10-15$ pa uzmem 2 komada odmah :D i budem miran s ta 2 bar 9 mjeseci kada tražim drugi.

Ako koji od njih još radi, može ga se stavit na prodaju u grupama za prodaju. Naravno, uvijek naglasiti koliko je star, 50kn uvijek će netko dat.

Nema smisla nakon godine dana korištenja, a kupili smo po 70-120kn prodavat za više od 50% nabavne cijene.

Moji modovi su se tamo uvijek ekspresno brzo prodali :D neki već za 10 min :D

znači, to je taktika, di nećemo svaku godinu nabavit 2 moda od po 350-400kn pa da nam krepa nakon godinu i pol oba, nego ih nabavimo čim jeftinije, i kada su oni odradili svoje za naše pojmove, riješit ga se za kikiriki i dobijemo pola kapitala novog. To radino kada nabavimo nove.

Dugoročno, malo ćemo potrošit na modove, neusporedivo manje nego da kupujemo u Hr trgovini po 350-400 kn.

Atomizeri

Slobodno ih uzimajte polovne, nema se tu šta pokvarit niti da neće radit ako nije iz trgovine.

polovan je 100-150 kn ak je hot, novi (i neoprani i pun mašinkog ulja :zu:) je od 260 do 330 kn u trgovini.

Iako sam u početku negodovao oko polovne robe, nije mi se jednostavno više dalo temeljito prat svaki novi. pranje s pravom mješavinom oduzima mi
20-30 min, a ako ću 5 novih mjesečno uzimat.... ono, ne da mi se, radije uzmem polovno, em ne moram čekat, em je opran :D
Bacim ga samo u kipuću vodu, tek tako malo i to je to.

Polovan, koliko traje? imam primjerke koje sam svakodnevno maltretirao po 2 godine, radili kao i prvog dana. Ako je neki atomizer nov, i kupite polovno
vrlo velika šansa je da ćete ga zaista dobit kao novog. Evo, mene su zavaljali ukupno 3 puta, al sam imo i brat bratu 150 kupovina polovnog :D
Nitko s ovog foruma, da se razumijemo.

Baterije.

To se ne kupuje polovno. Točka. Odite na nkon.nl, samsung 25R 20A su jeftine, a odlične baterije, imam ih i koristim duže od 5-6 godina, dugo traju, odlične performanse.
i jeftine za popizditz - oko 30kn / kom. Kada ste već tamo, piknite si i Xtar MC-6. punjač za 6 baterija, ima 2 usb utora, pa možete s 2 kabla odjednom puniti
4 baterije na 1A -- štedi vrijeme kada niste doma često, ili dugo. 140kn i bitno, 2 godine garancije, dok naši lešinari u Hr daju 3 mj garancije.
imam 3 takva, sva 3 su u pogonu, jedan već 3-4 godine, druga dva su stari cca godinu dana.

Dakle...

može se dobiti dobar Geekvape mod za 150kn a možete kao što sam ja, za 150kn dobiti i njega, bateriju i atomizer :D

Prijeđite na RBA, okus je 30-40 posto jači. Zbog štednje, ne zbog jačine okusa. Ako je na novoj opremi okus 30-40% jači, to znači, da možete od 1 longfila napraviti 25-30%
više tekućine. Kao da imate doživotni popust na sve tekućine od 30% :zu: Moeže i normalno mješat kako proizvođač kaže, kako oćete

Majke mi, ja šta smješam za Brunhildu DL na 3%, ima jači okus nego na Innokin Zlideu na 10% :lol:

E sada upravo koristim Zlide, ma jedva okus osjetim a smješano na 10% :lol:

Znao sam aromu iz nekih longfilova zamješat i parit na 1,5% (preporuka proizvođača 10%), osjeti se, ali ipak ni9je to to. 3-6% kako za koju je optimalno.
Za to, naravno, treba imati coil koji maksimalno izvlači okus. Dakle, rebuildable atomzer, zaboravite na kupovne gotove grijače.

Vata vam je najjefgtinija kod Jouneya, jednako kvalitetna kao i Cotton bacon
Ali debelo najjeftinije je kopija (ili je original) Cotton Bacon s Ebaya po 1 dolar paket. Imaop sam ih bar 6, ništa im ne fali, provodi tekućinu super).

4 baterije 120kn
punjač 140
poštarina 40-50 kn s nkona
polovni mod 200kn
polovni atomizer 150kn
gotovi grijači 5kom 1 dolar Aliexpress
škarice i pincetu imate doma, ne treba fensi šmensi vape gear, jer ni ja nikad nisam imao haha, coil jig winding tool, vata, brat bratu 100kn sve zajedno da morate sve kupit a ne morate

=nkon 310kn
mod ili 200kn ili 100kn (cigbest), polovni atomizer 70-150kn = 170 do 350kn i pribor 50 kn.

310 + 170(ili 350) = 480kn (kao običan coolfire) do 650.

I sada, od svakog longffila možete napravit 150-200 ml tekućine (provo probajte malu količinu 10-20ml da vidite)
i još nešto, nikotin se brže apsorbira na RBA atromizerima, pa štedite i na nikotinu :D

Povratak na vrh

Naslov: Re: Polovna i jeftina, isplativa oprema za parenje, Zašto RB
PostPostano: 21 ožu 2023 14:44 

Kakav informativan post, hvala na dijeljenju!

Povratak na vrh

[ 2 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: