Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 pro 2024 15:55. Sada je: 07 pro 2024 15:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 49 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Upomoć - nikotinska baza
PostPostano: 06 tra 2022 11:35 

Smućkaj sve zajedno i onda ptričekaj barem tjedan dana. Uz svakodnevno mućkanje.

Povratak na vrh

PostPostano: 06 tra 2022 12:17 

Ne mogu bas svih pola litre zajedno s aromom smuckati, jer ce mi onda ta aroma predugo stajati u tekućini.
Zato i pitam... dal ti sutevi u bazi trebaju neko vrijeme stajati ili mogu odmah drugi dan izdvojiti 2x100 ml i zmiksati si u svaku bocicu aromu koju hocu?
Ja sam prije kupila pola l nikotinske baze i držala je u frizideru... i onda iz te boce stavljala u manje bocice od 100 ml i u njih dodavala arome. Sad bih isto tako, ali ne znam koliko dugo ti sutevi trebaju biti unutra prije nego podijelim to u vise bocica. Valjda kuzite kaj pitam :)

Povratak na vrh

PostPostano: 06 tra 2022 15:09 

ma po meni samo dobro smuckaj i pari, nebi trebala bit neka strasna razlika u aromi

a kako to mislis da nesmije aroma dugo stajat u bazi?

Povratak na vrh

PostPostano: 06 tra 2022 15:31 

pa kaj ja znam... meni treba više od 2 mjeseca da poparim pola listre. :)
obično stavim 2x100 ml u dvije bocice i dvije razlicite arome, pricekam tjedan dana i onda to parim cca mjesec dana. kad sam pri kraju, stavljam aromu u nove dvije bocice od 100 ml i tako vrtim.
ako mi tekućina s aromom stoji više od dva-tri mjeseca, nekako mi je "prezrela", jako potamni... ne volim to.
no, dobro... ocito ti sutevi nisu nista drugo nego vec zmiksani nikotin s bazom, koje cu ja ubaciti u 250 ml ciste baze (razblaziti dakle)... i ako to dobro promijesam, nema tu sto stajati, nego cu to tako u boci od pola litre držati u frizideru i raditi sve kao i do sada.
nadam se da ce biti ok. naviknut cu se... samo mi je to sad novo, pa sam se sva uspanicarila. :)
hvala svima.

Povratak na vrh

PostPostano: 06 tra 2022 16:50 

ja sve to pobacam u jednu posudu i mikserom za kolače razmješam to 4-5 min. Ostavim sve da leži 12-24 sata i odmah nakon toga mješam s aromama.

nije baza s aromom unutra prezrela nakon 2 mjseca, nego je tekućina "dozrijela" 2 mjeseca i tada postaje savršena za pariti, a te arome, ako su recimo duhanske ili kremaste, postanu nakon tih2 mjeseca savršene za parit.

Ima ljudi, a i ja sam to radio, di neke gotove tekućine nisam niti dirao dok ne dozriju bar 2 mjeseca. Konkretno, neke duhane, a i deserti s Vanilla bean ice cream i Vanila Custardom postanu genijalno nakon što dozriju mjesec dana.

dozrijevanje je na eng Steeping ako si pročitala negdje, a i mi neki nazivamo to steepanjem :D

Povratak na vrh

PostPostano: 07 tra 2022 09:48 
Administrator

Danijela je napisao:
ako mi tekućina s aromom stoji više od dva-tri mjeseca, nekako mi je "prezrela", jako potamni... ne volim to.

Ako ti tako odgovara onda ne slusaj druge nego tako i radi. Tekucina je bolja kad odstoji ali ako ti to ne pase nema problema. Inace rok trajanja tekucine je dvije godine na sobnoj temperaturi (nikako na ljetnjim dalmatinskim temperaturama jer se ukiseli) a bar cetiri u hladnjaku. Ako si nasla ono sto ti odgovara onda se toga i drzi.

Povratak na vrh

PostPostano: 07 tra 2022 12:33 

je, Kinta znam ja da tekućine mogu stajati duže, ali meni je idealno kad parim dva tjedna nakon što dodam aromu.. pa idućih mjesec-dva.
buje... mikserom za kolače? jel to baš potrebno? ja sam mislila samo dobro protresti nekoliko puta nakon sjedinim te šuteve i bazu.
inace, jucer sam citala svoje pocetnicke postove i umirala od smijeha. Kako vrijeme prolazi... eto, parim vec 8 godina. :) Velikim dijelom zahvaljujući ovom forumu i ljudima koji su spremni pomoći.
Hvala.

Povratak na vrh

PostPostano: 07 tra 2022 20:07 

Kinta je napisao:
Danijela je napisao:

Ako ti tako odgovara onda ne slusaj druge nego tako i radi. T.

potpis

Evo ja recimo, nw dozrijevam nista vise. Kako smjesam tako tocim, j duhane i sve

Tebi Danijela mozda nije potrebno mikserom, meni je jerrezem s 20mg na 4, probao sam 9mg na dlu i nije mi bas dobro hahahhahahah Jednistavno ne zelim dzepice nikotina.

Povratak na vrh

PostPostano: 08 tra 2022 09:22 

iako ne znam kako bi te dzepiće prepoznala, zvuci bolno, haha... pa mozda bolje da isprobam tu tvoju metodu. :D

Povratak na vrh

PostPostano: 08 tra 2022 09:42 

Nikad iskusio te "džepiće", miješam tako da napunim sve u veću bocu, ne punu već da ostane 1/3 zraka, zatvorim i mućkam 15-20 sekundi, pa tako još par puta s pauzom između...

Povratak na vrh

[ 49 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: