Pozdrav ekipa!
Eo da se javim nakon par mjeseci sa utiscima. Kupio sam kako mi je i preporuceno Collfire Z50 od Innokina. Prestao sam pusiti cigarete (ponekad samo zapalim cigaretu nakon 3-4 piva). Parim vec koji mjesec, mislim od 4. mjeseca ako se ne varam.
Sto se parenja tice ja sam dobrim dijelom zadovoljan. Cigarete mi smrde, dobrim dijelom su mi i odbojne postale izuzev situacije kad pijem vise piva ili kad zapalim marimahune (tako je kako je).
Mene sad u biti zanima vise stvari. Tekucinu kupujem u trgovini u Osijeku. Imaju neke svoje tekucine koje naplacuju 80kn za 60ml i to mi izdrzi 2-3 tjedna, ovisno o tekucini. Uglavnom parim njihove. Zasad sam samo na duhanskim aromama i najvise mi se svida Virginia Tobacco i USA mix te Pinky Vape duhanske arome. Pokusao sam i sa ostalima koje imaju u HG Spotu ali nisam nesto bio prezadovoljan. Jako mi se svidaju duhanske arome, te arome kave, viskija i sl. Imam kolegu koji pari na Nord pa tako tu i tamo probam od njega svasta ukljucujuci i kaktuse koji su mi fora za kojim dim i to je to. Sad glavni problem mi je sto meni sve arome postanu neutralne i ne osjete se bas vec nakon par dimova. Imam osjecaj da je na njegovom Nordu aroma bolja, a uredaj mi djeluje 2 klase losiji od mog, u najmanju ruku. Sad bih molio nekoga da mi uleti sa savijetom gdje nabaviti na netu ili negdje tekucine. Cisto da probam nesto sim ovog sto parim jedno te isto mjesecima. Zanima me i te nikotinske soli sto su konkretno. Kupovne tekucine su mi 12mg okej, 18mg ove u rinfuzi sto uzimam. Iako se jako brzo naviknem na throat hit i onda bi nesto jace.
Sto se moda tice ja sam prezadovoljan. Nema puno zajebancije, svakih drugi dan ga rastavim i pobrisem jer zna malo kondenzirat ili procuriti ulje, pogotovo sad preko ljeta. Generalno baterija izdrzi cijeli dan, moze se parit dok se puni. Ispo mi je dosta puta, na beton, na asfalt, na plocice i sl. Eo da ne ureknem dosad apsolutno nista nije bilo. Boja se guli tu i tamo, sto je neka logika za ovakav uredaj ali nista strasno. Jedina zamjerka sto se spremnik sad lagano klima dok je nasarafljen sto mi i ne smeta toliko. Sve u svemu user friendy i za pocetnika mislim da nema bolje opcije. Grijaci mi traju oko 2 tjedna.
E sad, zanima me DL parenje. Prvo mi je palo na pamet da se koristim sa 1,0ohm grijacem koji sam dobio u pakiranju. On se navodi kao DL. Koja se tu tekucina koristi s obzirom da me ove previse peku za grlo. Vjerujem daje to zbog visoke koncentracije nikotina. Je li mozda bolja ideja kupiti neki drugi spremnik i grijac? Ili da odmah uzmem nesto sto je prvotno zamisljeno kao dl? Mislim, generalno, MTL je nacin parenja koji mi najvise odgovara, DL je cista znatizelja. Pokusao bi sa velikim oblacima pare i to je to, ko zna, mozda mi se svidi. Generalno MTL mi je isto koi cigarete te otvor za zrak imam na najmanjoj postavki posto bude dosta ''tight draw''.
Zadnje sto me zanima je, koja je sad slijedeca neka nadogradnja? Gledao sam razne modove i komplete. Sad bih naravno izdvojio i vise novca ako je potrebno. Generalno bih volio puno bolje arome i okuse. Kolicina pare za MTL mi i nije toliko bitna s obzirom da parim konstanto na 1.2 ohma. 0.8 mi je prezestoko na grlo ili mi treba slabija tekucina. 1.0 mi nikako ne odgovara. 1.6 cu probati kad potrosims sve 1.2 grijace jer sam ih dosta nakupovo. Tako da bih volio generalno nekakve smjernice i preporuke sto da si sad gledam prilikom iduce kupovine. Dimenzije i izgled mi nisu presudni tako da sam otvoren za sve opcije.
Hvala unaprijed na odgovorima i vremenu