Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 sij 2025 17:18. Sada je: 26 sij 2025 17:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 52 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Preporuka za početnika 2021
PostPostano: 07 svi 2021 21:51 

Bulskvit je napisao:
Pozdrav ekipa, eo stigla oprema, sve kako je buje3000 preporucio. Stavio sam duhansku aromu, grijac 1.2ohma, 12W.
Jeli to okej setup? To sam procacko malo po netu sta kako ide. Nisam znao koliko tekucine treba usuti pa sam iso malo vise od pola. Za sada mi je okej, malo se jos privikavam na okus. Imam neku ''metalnu'' aromu u ustima koja je dosta oslabila od pocetka tako da to pridodajem cinjenici da je sve novo.

Sad me zanima jel imate kakav savjet za koristenje i pusenje? Ne vuce me cigara, cjeli dan samo parim, za sada je okej. Vidjeti cu sutra ujutro uz kavu kako ce mi biti. Sad ako bi mi neko mogao pojasniti malo ovo s grijacima. Dobio sam 1.2 i 0.8 te sam dodatno narucio 0.8, 1.0, i 1.2. Koja je razlika u njima i na koliko bih trebao W staviti? Koje su vam preporuke za tekucine sa duhanskim aromama?

Ja parim na zlide-u na 1.2 ohma,između 13 i 14 W,ispod toga ne ide. Sto se tice grijaca,najbolje ti je ovo sto ti je vulja savjetovao,kad ti ode ovaj,probaj ove druge(meni osobno ne pase nijedan osim 1.2,ali to ne znaci da tebi nece).
Za svaki grijac imas neke tvornicke preporuke,ali ti si riktaj po osjecaju:
1.6 ohm: 10 – 14 W

1.2 ohm: 10 – 14 W

1.0 ohm: 20 – 25W (direct lung)

0.8 ohm: 15 – 18 W

0.5 ohm: 14 – 19 W

0.48 ohm: 13 – 16 W

0.3 ohm: 30 – 40 W (direct lung)

Od tekucina sam samo pario gotove zasad,kts-ove cohiba,old captain i french pipe su mi se pokazale najboljima(18 mg)

Ali isto bi volio cuti misljenje iskusnijih sto se duhanskih tice

Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk

Povratak na vrh

Naslov: Re: Preporuka za početnika 2021
PostPostano: 08 svi 2021 14:18 

Meni su OC i FP top, a dobri su mi i Cigar i Cubana. Cubana je s malo kave, oba su tamni duhani kao i Old captain. FP je posebna priča, fin kao da uopće nije iz te VZ serije duhana

Ako voliš Cherry, tj takavduhan, Cherry cigar je top. Ja tu duhan ne osjetim, a cherry komponenta mi je najbolja cherry koju sam probao. Na DL je još i bolja

Povratak na vrh

PostPostano: 08 svi 2021 17:04 

Meni sve to duhansko zapravo nema nikakve veze sa duhanom, a probao sam ih more.....opcenito parenje nikakve veze s duhanom i pusenjem....jedino zajednicko je nikotin i sam nacin konzumiranja

I da,probao sam duhanske koje su ektrahirane iz listova duhana....meni to bljak i odvratno sve bilo

Ne kazem da nema dobrih "duhanskih" aroma, dapace, samo kazem da mi nema veze sa pravim duhanom iz cigareta niti dozivljajem kao da pusis/paris duhan

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Povratak na vrh

PostPostano: 08 svi 2021 17:29 

imaju više veze s nekih duhanima koje kupiš u vrećicama. S cigaretama možda možda neki FA duhani, tipa Latakia i Burley, gorčina i tup okus.

Neki, aromatični, imaju neke veze s duhanima za lulu, FP i OC su jedan od tih, tu bi još prošao i Cubana i Cigar. Da imaju jaču aromu recimo. Ova 2 bi možda prošla kao Cavendish. Probao sam na luli nešto za što je pisalo Cavendish, ali mi se nije baš svidio.

Povratak na vrh

PostPostano: 09 svi 2021 20:57 

Pario sam 1,2ohm na 10-14 W i super mi se pokazalo, nije prevelika razlika u tome rasponu, barem meni. Sad sam ubacio 0,8 i tu si jos trazim neki sweet spot.
Sto se tice okusa tekucine, duhanska mi je nekako, ne znam, bez okusa. Sad mi je unutra ova druga vocna, ona mi se dosta jace osjeti sto se okusa tice ali mi ne odgovara bas ta vocna aroma. Nije da ne mogu parit ali nije ni da mi se bas svida. Idem sutra do grada pokupit neke tekucine pa cu vidjeti. I imam jos jedno pitanje. Na koji nacin bih mogao povecati kolicinu pare? Ne sad radi neke fore nego jednostavno zelim vecu kolicinu pare u plucima, ako to uopce pravi neku razliku od ovoga sto trenutno osjetim sa ovom kolicinom. Parilica je innokin coolfire z50.

Povratak na vrh

PostPostano: 09 svi 2021 23:58 

Povecaj watte, ako nije dovoljno onda ti treba grijac sa manjim otporom.....al "kolicina pare u plucima" nema smisla....bitan je th, bitna je kolicina nikotina, bitna je dobra aroma

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Povratak na vrh

PostPostano: 10 svi 2021 12:15 

više pare ćeš dobiti 0.8 ohma grijačem, i to je maksimum što možeš iz toga izvuć

Više pare samo s RBA, Zlide je najbolji za početnika, ali ako ti imaš prohtjeve za oblacima, nećeš se usrećit s kupovnim grijačima. Više pare - tekućina s više VGa - gubiš na okusu, dobivaš na pari, ali zlide neće natapat pa moraš RBA nabavit i motat svoje grijače sam.

Povratak na vrh

PostPostano: 10 svi 2021 12:28 

TH ne volin osjetit, na pocetku san parija vg50/pg50 ne sican se koliko nikotina ali san ubrzo pocea parit vg70/pg30 3mg zbog TH i zato sta san kupija moj
prvi mod sa kojin san uspija prestat pusit ta da kangertech dripmod
slika
slika samo moda atty je negdi po ladicama ,a nisan pita na forumu da me savjetuju iskusniji

Volin šta bolju aromu
Parim MTL RDL DL (single coil)
Kolicina pare mi itekako znaci (ovisi o momentu) u pocetku mi je dosta vazno bilo da ima pare da napunin pluca ka sta Bulskvit govori da mu fali pare, ali ispravite me ako grijesin to je bilo i zbog 3mg nikotina i DL parenja

Tekucine vocne, pepermint vecinon slatke red alert i orange sun od infamous na pocetku parenja all day vape
Desertne još u potrazi za nekon koja je dobra,
Duhanske mi smrde toliko da ih nisan ni parija kad san se pribaciva sa duvana
Prije par dana san kupija used atty prosli vlasnik ga nije dobro opra a parija je neki duvan ajme majko kako je smrdilo, opra san spužve i stavija kutiju od atija na teracu da se prozraci da isperen smrad duhanske tekucine,

Povratak na vrh

PostPostano: 10 svi 2021 12:41 

buje3000: Više pare samo s RBA, ... ali ako ti imaš prohtjeve za oblacima, nećeš se usrećit s kupovnim grijačima. Više pare - tekućina s više VGa - gubiš na okusu, dobivaš na pari, ... i motat svoje grijače sam.
:plus:
na moju srecu prvi mod koji san kupija je bija onaj iz proslog posta pa san moga kupit gotove grijace sa pamukon
slika
tako da nisan ima problema dok nisan naucija sam radit grijace

Povratak na vrh

PostPostano: 01 ruj 2021 22:09 

Pozdrav ekipa!

Eo da se javim nakon par mjeseci sa utiscima. Kupio sam kako mi je i preporuceno Collfire Z50 od Innokina. Prestao sam pusiti cigarete (ponekad samo zapalim cigaretu nakon 3-4 piva). Parim vec koji mjesec, mislim od 4. mjeseca ako se ne varam.

Sto se parenja tice ja sam dobrim dijelom zadovoljan. Cigarete mi smrde, dobrim dijelom su mi i odbojne postale izuzev situacije kad pijem vise piva ili kad zapalim marimahune (tako je kako je).
Mene sad u biti zanima vise stvari. Tekucinu kupujem u trgovini u Osijeku. Imaju neke svoje tekucine koje naplacuju 80kn za 60ml i to mi izdrzi 2-3 tjedna, ovisno o tekucini. Uglavnom parim njihove. Zasad sam samo na duhanskim aromama i najvise mi se svida Virginia Tobacco i USA mix te Pinky Vape duhanske arome. Pokusao sam i sa ostalima koje imaju u HG Spotu ali nisam nesto bio prezadovoljan. Jako mi se svidaju duhanske arome, te arome kave, viskija i sl. Imam kolegu koji pari na Nord pa tako tu i tamo probam od njega svasta ukljucujuci i kaktuse koji su mi fora za kojim dim i to je to. Sad glavni problem mi je sto meni sve arome postanu neutralne i ne osjete se bas vec nakon par dimova. Imam osjecaj da je na njegovom Nordu aroma bolja, a uredaj mi djeluje 2 klase losiji od mog, u najmanju ruku. Sad bih molio nekoga da mi uleti sa savijetom gdje nabaviti na netu ili negdje tekucine. Cisto da probam nesto sim ovog sto parim jedno te isto mjesecima. Zanima me i te nikotinske soli sto su konkretno. Kupovne tekucine su mi 12mg okej, 18mg ove u rinfuzi sto uzimam. Iako se jako brzo naviknem na throat hit i onda bi nesto jace.

Sto se moda tice ja sam prezadovoljan. Nema puno zajebancije, svakih drugi dan ga rastavim i pobrisem jer zna malo kondenzirat ili procuriti ulje, pogotovo sad preko ljeta. Generalno baterija izdrzi cijeli dan, moze se parit dok se puni. Ispo mi je dosta puta, na beton, na asfalt, na plocice i sl. Eo da ne ureknem dosad apsolutno nista nije bilo. Boja se guli tu i tamo, sto je neka logika za ovakav uredaj ali nista strasno. Jedina zamjerka sto se spremnik sad lagano klima dok je nasarafljen sto mi i ne smeta toliko. Sve u svemu user friendy i za pocetnika mislim da nema bolje opcije. Grijaci mi traju oko 2 tjedna.

E sad, zanima me DL parenje. Prvo mi je palo na pamet da se koristim sa 1,0ohm grijacem koji sam dobio u pakiranju. On se navodi kao DL. Koja se tu tekucina koristi s obzirom da me ove previse peku za grlo. Vjerujem daje to zbog visoke koncentracije nikotina. Je li mozda bolja ideja kupiti neki drugi spremnik i grijac? Ili da odmah uzmem nesto sto je prvotno zamisljeno kao dl? Mislim, generalno, MTL je nacin parenja koji mi najvise odgovara, DL je cista znatizelja. Pokusao bi sa velikim oblacima pare i to je to, ko zna, mozda mi se svidi. Generalno MTL mi je isto koi cigarete te otvor za zrak imam na najmanjoj postavki posto bude dosta ''tight draw''.

Zadnje sto me zanima je, koja je sad slijedeca neka nadogradnja? Gledao sam razne modove i komplete. Sad bih naravno izdvojio i vise novca ako je potrebno. Generalno bih volio puno bolje arome i okuse. Kolicina pare za MTL mi i nije toliko bitna s obzirom da parim konstanto na 1.2 ohma. 0.8 mi je prezestoko na grlo ili mi treba slabija tekucina. 1.0 mi nikako ne odgovara. 1.6 cu probati kad potrosims sve 1.2 grijace jer sam ih dosta nakupovo. Tako da bih volio generalno nekakve smjernice i preporuke sto da si sad gledam prilikom iduce kupovine. Dimenzije i izgled mi nisu presudni tako da sam otvoren za sve opcije.

Hvala unaprijed na odgovorima i vremenu :)

Povratak na vrh

[ 52 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: bot*, crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: