Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 03 pro 2024 22:30. Sada je: 03 pro 2024 22:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Zanima me vaše misljenje i savjet za arome koje sam uzeo
PostPostano: 21 tra 2021 19:15 

Pozz ekipa, evo prvo se nadam da sam na prihvaljivom mjestu ovo objavio.

Zanimame dakle vaše misljenje i da provjerim dali sam ja dobro sve izracunao i dali je postotak na koji namjeravam miksat ok.
Bazu koju koristim je VPG 70/30 iz wizarda te imam par nic shotova od 20 mg i uzeo sam s Juice doctora purple label od 52 mg sa namjerom da to koristim kao nic booster.
Sve je namjenjeno za MTL na 1.6 ohma Z coil na zenith pro i zlide tankova na 11-12 watti.

Dakle iz puffkalice sam uzeo Liqonic Parliament i Cohibu i pise 10% dakle sve u bocu od 100 ml i 3 nic shota od 20 mg i ostatak baza i to bi trebala bit sestica.
KTS MB bland pise 5-8 posto, sve u bocu od 120 ml bi trebalo bit 8 posto,mozda mrvu i jace.

Sa juice doctora sam uzeo Meiwei i Inawera arome po prvi put i tu bih jako cijeno vas input. Neke odabire sam uzeo iz svoje znatizelje a neke sto sam procitao vasa misljenja iz starih postova na ovom forumu.

Sta sam najvise htio uzet je bio RED M od meiwei ali nije bilo dostupno pa sam uzeo Discovery RED M koji je navodno isti ali po discoveryu bi se trebalo miksat na 2.5 % dok meiwei pise 2-4 %. Pa sam tu malo zbunjen. Ja bih osobno volio na 4 % miksat tako da mogu stavit 5 ml arome u bocu od 120ml i tjt.Jos od meiweia sam uzeo Cigar i htio sam Sweet No1 ali nije bio dostupan.

Od Inawere sam uzeo Gold Ducat, Tobacco C, Coffee Paradise i Tabacco Menthol. Prva tri sam mislio na 4% miksat dakle 5 ml u bocicu od 120 ml a Menthol na 3 posto. Tu me zanima vaše misljenje za % miksanja.

Jos sam uzeo TPA RY4 Double koji sam mislio na 6% miksat.

Zadnji moj upit je vezan za nikotinsku otopinu koju sam uzeo od 52 mg nikotina. Po mojoj racunici da bi dobio neku peticu bih trebao staviti 11-12 ml te otopine u bocicu od 120 ml.

Unaprije se zahvaljujem ako ste si uzeli vremena da procitate sto sam napisao.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Zanima me vaše misljenje i savjet za arome koje sam uzeo
PostPostano: 21 tra 2021 22:51 

za tvoje mililitre nađi neki kalkulator koji će ti sve izračunat
ja koristim ejuicemeup, ima i boljih

meiwei i discovery ide 2.5 posto, nikakvih 3 niti 4.

gold ducat sam radio na 3

Ry4 d je meni ok i na 4

Povratak na vrh

PostPostano: 22 tra 2021 08:48 

Za Liqonic nemam pojma, nisam koristio :hmm:

Za sve ove koje su klonovi VapingZone tekućina (meiwei, discovery, black label...) ti je max 2,5 % (ja miksam 2%)

Inaweru miksam kako koju, Gold Ducat isto 2-2,5%, tu su ti isto negdje od 2 do 4%

RY4 miksam na 5% (obično u nju dodam i 3 % SOHO tada mi je puno bolje) ali obavezno ostaviti minimalno 2-3 tjedna, inače RY4 ima gadnu "kemijsku" aromu.

Stavljanje više arome je gore nego kad staviš manje, par njih sam promašio, kad staviš više čini ti se odvratna i misliš da nikad nećeš više to miksati, no kad uspiješ pogoditi pravu mjeru, ova odvratna ti se zna pretvoriti u fantastičnu. Zato bolje krenuti u eksperimentu od manje nego više (bar ja tako radim) ako mi je onako "mlaka" onda malkice pojačam i još malo ostavim, kad nađem koliko mi je taman, zapišem u bilježnicu :mrgreen:

Za izračun koristim ejucemiup kako je rekao Buje ili za smiksati nikotinsku bazu znam nekada i https://www.steam-engine.org/juice

Povratak na vrh

PostPostano: 22 tra 2021 20:30 
Administrator

Osim u samom pocetku, nikad ne stavljam arome koliko je proizvodjac preporucio. Mozda on pise 10%, ali meni mozda pase 1 ili 3%. Ono sto bi te ja savjetovao je da nabavis desetak malih bocica od 5ml. I na svakoj napises postotak koji si zamijesao. Nakon stepanja probas i vidis koji ti je postotak najbolji. Dalje samo isprobavas +/- 1% i nije te briga sto proizvodjac pise jer si nasao sto ti odgovara.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 tra 2021 14:03 

Ry4 double nije neki duhan za samostalno parenje, ali dobro dođe kada radiš tzv. mix.

Recimo, pomješaš kavu, vaniliju i karamelu i ako je to fino dodaš 3% te arome.

Sama po sebi nije nešto, ali je dobar dodatak.

Probao sam neke mikseve s Flavorart Soho duhanom, jedna drugu aromu dopunjavaju.
Pa u to malo još pistacija i malo keksa i ispadne dobro.

Povratak na vrh

[ 5 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: