Pušenje je jebena navika, i teška ovisnost, a pogotovo nije jednostavno uvjerit čovika koji je očekiva od relativno bezveznog uređaja da će mu odjedanput zaminit duvan. Lipo je pušit kad se naučiš, i teško je odustat. Teško je dok sebi u tintari ne složiš sve grede i ne odlučiš se na parenje bez panike i stiska. Ovo je, da se i to ne lažemo, prilično zajeban i kompliciran sport za nekoga ko voli pušit, a ne voli gadgeteriju, i ne razumi ništa o struji (ne mislin sad da sklapa matične ploče, već obični Omov zakon). Ne triba odustat, pa taman jedno vrime i dopunjava duvanom (to sam i sam radija, oni prvi uređaji su bili ajme bože, niko da ti pokaže, objasni, nemaš di vidit, pa smo se snalazili po kavama, vako, nako dok to nije krenilo, pa spasi Forum, pa youtube, pa pomalo....pa kad nakon jednog vrimena vidiš da imaš više zraka, da ti koža vidno čistija i lipša, da ne govorin da mi sad ostane svaki misec po iljadu kuna u žepu najmanje...da ne smrdi kuća, nego kad neko bane pita ajme koji su ovo lipi kolači....
I danas, evo, nakon skoro 8 godina vaperskog staža sistematski proša, odlično, spirometrija, sve ok, tlak kaže dr. školski...120/80, žena ne grinta da smrdi roba uvik....i tako dalje i tako dalje....ponukalo me ovo napisat jer sam dosad i pokušava ljude uputit, koji bi pokazali interes i volju....ali više to ne radim, guštam sam, jer sam došao u fazu kad nekog nagovaram da sam sebi sličim na one jehovine svjedoke
a to neću, a skužim nakon vrlo kratko ko će se vratit na duvan za par dana, tjedana najviše, pa ne želim tlačit ni sebe ni oko sebe...sve su primjeri iz moje uže i šire familije...eto, ako neko u ovome postu nađe mrvicu motivacije i želje za učinit SEBI nešto dobro, super, ako ne opet dobro....
A da ne spominjen koliko je lipši ukus pare od cigara, okus svega ostalog...u biti to je jedino loša strana, sva hrana počme mirisat, osjećaš sve okuse, skužiš koliko si prezačinjava spizu prije, pa udri soli, pa tlak pa svašta....
Oću li dalje?
Vidi, jučer mi bilo 8 godina, sad ću u 3. razred još malo, di mi je čestitanje, di mi je torta!!!!???