Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 ruj 2024 17:19. Sada je: 07 ruj 2024 17:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 11 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Etekućine za početnike
PostPostano: 07 sij 2021 22:15 

Pozdrav,
krećem u MTL vaping svijet sa Innokin kitom no malo me zbunila cijela znanost oko pravljenja/miksanja tekućina. Ove gotove izgledaju preskupo pa bih za početak kupio 2 za mixanje ali imam pitanje.

Kao primjer ću uzeti ovo - https://parilica.hr/ossem-juice-jackfru ... -50ml.html

50ml 70VG/30PG tekućine u koju se pretpostavljam usipa nikotinska baza? No dali je 70VG/30PG pogodno za MTL vapanje ili da trazim tekucine u 50-50 omjeru?

Povratak na vrh

Naslov: Re: Etekućine za početnike
PostPostano: 07 sij 2021 23:08 

to što si linkao je gotova tekućina kojoj fali nikotin. ne kupuj još ništa dok ne razjasnimo.

koliko miligrama ti koristiš inače, tj koliko miligrama želiš da ti tekućina ima?

možeš i 50/50 pariti a i VG/PG 70/30. Uzmio si samo ta dva omjera u obzir.

Povratak na vrh

PostPostano: 08 sij 2021 00:49 

Da budem 100% iskren, ne znam, mislim da bi 9 ili 12mg odgovaralo jer pušim malo više od 1.5 kutije (nekako sam shvatio da je to dovoljno, no mozda grijesim).

Što se tiče omjera, kako se radi o MTL parenju (sa 1.6ohm grijacem) shvatio sam da je najbolje 50-50 PG/VG...

Svaki savjet je dobrodošao... :)

Povratak na vrh

PostPostano: 08 sij 2021 01:46 

onda zaboravi na ove bočice od 50ml, tu i kad dodaš 2 nic shooterta ne možeš dignuti nikotin na više od 6mg.

iz tvog odgovora mogu naslutiti samo da još nisi ni probao pariti zar ne?

odi na kiosk, i uzmi bilo kakvu duhansku tekućinu od oko 12mg pa vidi da li ti je to dosta. ovako, na kiosku su sve ogavne, jedna koja nije toliko je Tobacco od Wirginia white marke. Uzmi tu bočicu, probaj 2 dana, ako ti miligrami odgovaraju, onda bi bilo najjeftinije, i najbolje, jer ćeš imati stvarno velik izbor zekućina, kupiti par aroma i tzv bazu i doma to dvoje pomješati. O tom potom. Probaj 2 dana pa se javi opet tu u temu

Vioše o mješanju viewtopic.php?f=85&t=14470

Povratak na vrh

PostPostano: 08 sij 2021 09:59 

Jutro!

Jesam, pario sam prije godinu dana, koristio gotove tekucine koje sam online kupovao sa 9 i 12mg no mod mi se razbio nakon par tjedana pa je na tome sve ostalo. Ovdje gdje zivim nigdje u blizini nema nikakav vape shop tako da sam htio odmah kupiti malo više tekućine da se ne bih vratio na cigare kad mi nestane :la:

Na puffkalici (ne reklamiram nego uzimam njih za primjer - ako imaš bolji prijedlog, odlično) vidim:
1)Short fill - pretpostavljam da je ovo već gotova tekućina sa aromom-pg-vg u koju se samo nikotin dodaje
2)Arome - ovo je onda samo aroma u koju se dodaje i pg, vg i nikotin (što je baza sudeći po tvom tutorialu)?

Da ne kompliciram u početku, imaš li mi ti preporučiti neku laganu voćnu tekućinu (ananas, mango...) u koju samo trebam nikotin dodati da ne kupujem par različitih bočica u početku?

Povratak na vrh

PostPostano: 08 sij 2021 18:34 

prvo na tisak, da vidiš koji miligrami ti odgovaraju. onda ćemo lako s nekog web shopa naručiti.

kao što sam ti i na privatne napisao.

jednu jaču i jednu slabiju.

pretpostavljam da ti za početak treba neki duhan za skidanje, ne bih preporučio voćke i deserte. duhane kako tako oponašaju cigaretu i duhane, pa je lakše za skinuti se. koristi jedno vrijeme duhane, i kad ti se zgadei možeš jedno vrijeme bez ecigarete, koju ćeš u startu koristit sko kao dudu. možeš na ne-duhanske. tako nekako svi rade.

zaboravi sve te short fillove, tu ne možeš dobiti više od 6mg da se na glavu postaviš.

prvo da ti miligrame definiramo, a kasnije možeš sam doma mješat, možeš kupovati gotove, kako god ti oćeš.

short fill ima mjesta za dodat 20ml baze, i tu ne možeš doć iznad 6mg
longfill dolazi s 24ml arome u bočici od 120ml i tu ti treba baza od (ako ti treba 12) 12mg do vrha i imaš tekućinu
aroma je isti d'rek kao i longfill, opet ti trerba baza koju uliješ da na kraju dobiješ tekućinu.

i kod 2 i 3 možeš dobiti tekućinu od 12mg

Povratak na vrh

PostPostano: 08 sij 2021 19:09 

Odlično, tako će i biti, mod sam stavio na punjenje pa ću probati par dana sa gotovim tekućinama i vidjeti kako ide.
Na zalost, samo su bile neduhanske (9 i 12 mg) pa ćemo vidjeti kako ide.

Još jednom puno hvala!

Povratak na vrh

PostPostano: 08 sij 2021 19:15 

kad istestiraš koja ti više odgovara, se javi

uglavnom gledaj da te više ne vuče na nikotin nakon 15min povlačenja. ako ti treba više od 15-20min povlačenja a nije ti dosta, imaš pre malo miligrama i treba nešto jače.

jer, zamisli da si negdje gje ne možeš koristiti, pa izađeš van, nećeš biti vani duže od 15min da zadovoljiš svoju potrebu. nema smisla zar ne?

Povratak na vrh

PostPostano: 13 sij 2021 21:54 

molim za preporuku kvalitetne ( čiste, odnosno što čišće, bez okusa i mirisa, prozirnu) baze, 50: 50 ili 70:30, 6 mg. do nedavno sam koristio ultra čistu, trenutno ne mogu do nje, kupio sam jednu od hr shopa, ali ima lagan neugodan okus, pa tražim dalje. hvala.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 sij 2021 22:42 

ovo ti je top baza. Nisam ih nešto puno isprobao, samo ovu, pink mule i svoju.

viewtopic.php?f=126&t=8667

Nemoj pink mule, kako sam ti napisao na drugom forumu, dobra je ako staviš aromu nutra, ako ne staviš, je ogavna. Ne znam zašto, uvijek mi je bilo muka pariti je nakon 24 sata. To je bilo muka, izdržat 7 dana samo na bazi :zu: po ustima nešto gorko ogavno još i taj orašasti štih.

Kad tutneš aromu nutra je sve ok

Možeš isto tako, uzeti na pink mule 52mg bazu, i na kosarica.hr Propylenglicolum i glyceroleum. 52mg zato da čim manje pink mule baze ode u mix. doma to sa mikserom pomješaš 5 minuta, i trebala bi ti biti bolja od svih kupovnih.

Povratak na vrh

[ 11 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: Bing [Bot], crawl i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: