da malo opišem kako možete uštediti s vremenom, a dobiti kvalitetan mod po cijeni moda iz kine. Ovo je kako ja kupujem modove. Možda kome pomogne.
1. da vas ne zanima TC- Temperature Control, nego samo kantal ili SS ili ni80 žica i Power način rada.
2. treba vremena da se pravi deal nađe. U međuvremenu, imati doma neki kvalitetni kinez, tipa Joytech ili Geekvape
1. napraviti si popis što znate da valja. Ili jednostavno znate šta je kvalitetno napravljeno, da li je to firma ili neki modder i slično.
2. pratiti oglasnike na fejsu. Ne kažem skakati na fejs na svaku obavijest o novom oglasnu, nego onako, turistički gledati svakih par dana. Ove starije modove nitko ne želi, tako da ćete naći aktivni oglas i nakon 3 dana od objave.
Ako je cijena prevelika, uključiti obavijesti za tu objavu i čekati da dođe na vama prihvatljivu. Kad prođe 3 tjedna a da nije prodano, možete u zamjenu ponuditi nešto u vrijednosti 100-150kn, praktički bilo što, sigurno će prihvatiti.
Kad se prilika ukaže, i ako vam je cijena ok, nabavit.
Ne gledam ništa kinesko. Sx mini - može i onaj stari model, dna modovi (ja gledam dna40, može i 25 a mislim da će i dna 60 biti povoljan), bilo koji Vaporshark, gotovo bilo koji Dicodes, Provari 2.5 mini ako naleti, neke mehaničke lule, radovi ponekih moddera ako znam da valjaju. Kao na primjer radovi Mede, Frenka, Saše a i stranih moddera.
Baš sam neki dan piknuo Smok Guardian 2, dosta povoljno. Masturbiro sam na tu lulu od kad je izašla, tad nisam imo love za nju, kasnije je više nitko nije prodavao. Na putu je. Gledam oglas, 250kn, ne dam, previše. Nakon 2-3 tjedna gledam oglas, ista lula, 3 18350 baterije (koje sam ionako mislio kupit za ljeto, ove su navodno tjedan dana korištene) i Galaxies RDTA, 300kn. Galaxies će u prodaju čim dođe, baterije, da sam ih na JDu uzimao platio bih ih oko 130kn. Neloš deal.
U međuvremenu, imam vtc mini doma, 2 dna40, oba kvalitetno ugrađeni i par mehanika. Isto tako nabavljene, kad se ukaže prilika.
3. Uvijek gledam kako mod izgleda, ima li puno tragova korištenja, da znam koliko je mod korišten. Što manje korišten to bolje, ako je korišten duže od pola godine i cijena je veća od 400kn, to neću uzimat. Ako je dicodes u igri, mogu ić do 500-600kn ako ima još bar 8 mjeseci garancije (oni inače imaju 2 godine). Ako mod izgleda kao nov, znači da su imali navlaku, onda neću ni razmatrat jer je onda vjerovanje na riječ prodavatelja. Dna40 modovi se kreću tu negdje 200-300kn, 300 ću dat samo ako je ugrađeno od nekog poznatijeg moddera, inače se klonim od toga inudim 150-200 ovisno o stanju koliko je izgreban i sl. Ali i kućište mi se mora svidjet.
Netko će reći, 600kn za mod je puno, ali kad znaš šta dobivaš, i što dobivaš u Hr za 400-500kn, nemam nikakvih dvojbi. Ali, ja sam se naigrao s Dicodesima, govno do govna, mene više neće vidjet. Jedina marka modova s kojom sam non stop imao probleme, koristim 2 mjeseca i onda mora na servis, dok se vrati prođe mjesec, pa koristim mjesec dva pa opet nešto. Imao 3 komada, ili čak 4, baš sam bio sretan svaki put kada sam ih se riješio.
Tim načinom, sam uglavnom dobivao dobre modove za malo para (300-400kn), samo jednom sam se sj... pa da je mod baš crko crko nakon 2 mjeseca. Sve ostalo je dobro prošlo, trajali 6mj do 3 godine. A 1 je još živ (vaporshark) i neću ga se riješiti jer izgleda očajno, neka bude za rezervu. taj će ubrzo imati i 4 da je kod mene, plus što je bio kod kolege s foruma. Crko je samo punjač, fire tipka više ne svijetli i 510 pin je propao unutra. Radi, može se pariti. Malo troši bateriju.
Ne kupujem stalno modove, da se razumijemo. Samo kad nešto naleti, a da mislim da moj trenutni mod neće dugo. Sad mislim da sam duže vrijeme na miru i neću više ništa. Nabavio 2 u 2 mjeseca, mislim da sam miran godinu dve. Dok jedan ne crkne skroz. A kad dna40 crkne, imam rezervni chip pa seljenje iz moda u mod i tjeraj dalje