Nakon 2 neuspješna pokušaja, krećem sa trećim, da zamjenim cigare sa zdravijom, manje smrdljivom i zanimljivijom alternativom

Prva dva puta, nisam uzeo dovoljno dobru opremu, ili jednostavno neodgovarajuću. Bio je neki Joyetech pen, pa onda Kanger Cupti.
Kao prvo koristio sam tekućine sa premalo nikotina, jer u lokalnom pop-up shopu su samo te slabe imali, 3-6mg.
A i kada je bilo jačih, bilo je drugih problema sa uređajima.
Kao drugo, nisam znao dijagnosticirati probleme pa je iskustvo bilo loše: curenje iz tanka, spit-back, suho, jako, grebe, ne radi..
I neki dan, kako sam zarobljen u kući zbog korone, a radim od doma, iskopam Cupti i probam ga osposobiti. Probao 4 nova coila, ne radi. Probao čistiti tank (integrirani), ne radi. Neće nikako očitati coil.
I krenio istraživati online.
Za sada planiram koristiti na sljedeći način, jer je najčešći savjet:
- MTL -> coilovi sa više ohm-a, na nižim wattima, tipa 1.8 na 10-15w
- naručio 10-ak gotovih tekućina sa ktseliquid, nešto duhan, nešto slatke, nešto voća, sve kombinacije 70/30, 50/50, 1.2% i 1.8% -> tako da znam točno što mi paše
- poslije prvih 2 mjeseca prelazim na miksanje svojih, sa pink mule u omjerima koji mi pašu.
Došao sam do sljedećeg setupa:
Aegis Solo2x
Samsung 30Q -> ne treba mi puno ampera jer neću DL, kapacitet mi je bitniji sada, cijena mizerna -> punjač naknadno, za sad imam stari nokia mini usb punjač na 0.5A za preko noći
Nautilus 2S tank
10x
1.8 BVC grijačNa forum.hr Buje mi je već rekao da uzmem zlide/zenith radije, ali sam pročitao na redditu dosta postova da su im od ove godine jako nepouzdani coilovi, drastično pala kvaliteta, pa me "strah". Ne zbog novaca, već ako krene problematično, veća je šansa da odustanem. Pa za početak nek bude Nautilus 2S, ako je trenutno pouzdaniji. Recenzije su vrlo dobre do odlične. Javim se i sa svojom nakon mjesec dana.
Nadam se više sreće ovaj puta. Jel, treća sreća.
Čak i ako ne bude, nije ogroman trošak, jer sada pušim 20-30 light cigareta sa markicom, što izađe skoro 1000kn/mjesec.. Nek izdržim i samo mjesec dana, na nuli sam, tako da nisam vidio previše smisla posebno štediti na opremi.
Ako bude išlo, kasnije idu bočice, šprice, etui-i i sl stvari.