Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 24 ožu 2025 15:11. Sada je: 24 ožu 2025 15:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 105 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kupnja prvog vaporizera
PostPostano: 05 ožu 2020 18:39 

Pejpi je napisao:
Ne ne, uz predpostavku, mod je sasvim uredu. Kada je pao..pao je naravno pod kut pa se Zlide 1/3 osarafio + ring za protok zraka se otkacio pomalo.

Kako god, jos sam malo experimentirao i skuzio sam da, prije nego povučem prokusam silom upuhati zrak unutra kroz grijac i naravno tekucina iz curi kroz dno i kroz rupice za protok zraka, ali nakon sto do uradim na 2 do 3 puffa opet dobijem nesto okusa ...ne puno ali barem nije tako suh i ne grebe toliko.

Isto tako sam ranije zaboravio napomenuti da u samom tank-u vidim 1 do 2 zračna jastucica unutra, kao na vaservagi ali naravno manji baloncici. Sada ne sjecam da li je i to bilo prisutno kada sam tek dobio...uglavnom pitam se, da li to uopce treba biti u tanku?
ako su od zraka, okreni tank naopako da tekućina ode na dno i onda opet uspravi da se podtlak napravi. nisam nikad gledao da li ima zrka u tanku da nemam pojma da li to treba biti ili ne

Staklo sigurno nije naupklo jer kako sam rekao, vise puta sam rastavio tank ocistio ga, isusio i privjerio ' mjenjao neke o ringove.
Količine pare je jednaka...kako kada cak i dosta slabija. Ako je slabija, onda si dosad imao VP/PG 70/30 a sad si dobio 50/50, to je normalno

danas su mi dosla 3 nova grijača pa probam jos jednom sa novim tokom dana. Zaista mi je cudno. Javi
Pomalo sam izgubio koje grijac je novi a koji stari. Postoji mogucnost da sa starim grijacem vata slabo ubija tekucinu pa mozda radi toga dobivam taj suhi udar ? Da

pogledaj si još malo, ako te to sve živcira, javi, pa ću ti preporučitzi nešto za samoizradu grijača pa tih problema više neće bit. inače, zenith radi najmanje problema od svih tih na gotove grijače. Pejpi, di živiš?

Povratak na vrh

PostPostano: 26 ožu 2020 16:10 

Nakon 2 neuspješna pokušaja, krećem sa trećim, da zamjenim cigare sa zdravijom, manje smrdljivom i zanimljivijom alternativom :)

Prva dva puta, nisam uzeo dovoljno dobru opremu, ili jednostavno neodgovarajuću. Bio je neki Joyetech pen, pa onda Kanger Cupti.
Kao prvo koristio sam tekućine sa premalo nikotina, jer u lokalnom pop-up shopu su samo te slabe imali, 3-6mg.
A i kada je bilo jačih, bilo je drugih problema sa uređajima.
Kao drugo, nisam znao dijagnosticirati probleme pa je iskustvo bilo loše: curenje iz tanka, spit-back, suho, jako, grebe, ne radi..
I neki dan, kako sam zarobljen u kući zbog korone, a radim od doma, iskopam Cupti i probam ga osposobiti. Probao 4 nova coila, ne radi. Probao čistiti tank (integrirani), ne radi. Neće nikako očitati coil.
I krenio istraživati online.

Za sada planiram koristiti na sljedeći način, jer je najčešći savjet:
- MTL -> coilovi sa više ohm-a, na nižim wattima, tipa 1.8 na 10-15w
- naručio 10-ak gotovih tekućina sa ktseliquid, nešto duhan, nešto slatke, nešto voća, sve kombinacije 70/30, 50/50, 1.2% i 1.8% -> tako da znam točno što mi paše
- poslije prvih 2 mjeseca prelazim na miksanje svojih, sa pink mule u omjerima koji mi pašu.

Došao sam do sljedećeg setupa:
Aegis Solo
2x Samsung 30Q -> ne treba mi puno ampera jer neću DL, kapacitet mi je bitniji sada, cijena mizerna -> punjač naknadno, za sad imam stari nokia mini usb punjač na 0.5A za preko noći
Nautilus 2S tank
10x 1.8 BVC grijač

Na forum.hr Buje mi je već rekao da uzmem zlide/zenith radije, ali sam pročitao na redditu dosta postova da su im od ove godine jako nepouzdani coilovi, drastično pala kvaliteta, pa me "strah". Ne zbog novaca, već ako krene problematično, veća je šansa da odustanem. Pa za početak nek bude Nautilus 2S, ako je trenutno pouzdaniji. Recenzije su vrlo dobre do odlične. Javim se i sa svojom nakon mjesec dana.

Nadam se više sreće ovaj puta. Jel, treća sreća.
Čak i ako ne bude, nije ogroman trošak, jer sada pušim 20-30 light cigareta sa markicom, što izađe skoro 1000kn/mjesec.. Nek izdržim i samo mjesec dana, na nuli sam, tako da nisam vidio previše smisla posebno štediti na opremi.
Ako bude išlo, kasnije idu bočice, šprice, etui-i i sl stvari.

Povratak na vrh

PostPostano: 26 ožu 2020 16:53 

kad kupiš opremu, nakon toga ti je 200kn mjesečno a i manje. dobro, 300 ako oćeš svaki mjesec kupit 5 novih aroma

Povratak na vrh

PostPostano: 26 ožu 2020 20:01 

Pa uzeo sam si konzervativno 500 mjesečno uštede, zbog amortizacije :)

Do sada mi financije nisu bile problem. Ali odnedavno imam bebu, pa bih radije tih parsto kuna stavljao na hrpicu :)

Jedino što sam se zajebao, burazu uzimao identično. Al njemu uzeo na mysteriji, a sebi na wizards, koji je imao kupon za prvu kupnju 10%. Žao mi tog popusta, ali kasno se sjetio.

Povratak na vrh

PostPostano: 26 ožu 2020 20:21 

što si si za tekućine riješio?

Povratak na vrh

PostPostano: 27 ožu 2020 09:58 

Tekućine sam sa kseliquid, ali su spori. Tj, možda nisu spori, ali sporiji od ovih naših. Oprema stiže danas i meni i burazu. Zajebao se pa nisam uzeo bar 1-2 tekućine kod njih odmah, neznam zašto.
Koliko im inače treba? 25-og naručio, stoji još processing. Inače ne bi bio problem, ali pošto buraz živi na selu, a za d grada mu treba propusnica, nije realno da ide zbog ejuice :)
Ja imam neke od prije nenačete, neznam koliki im je rok trajanja.

Uzeo sam neke od onih što si ti preporučio u onom odličnom postu za početnike.
+Cherry cigar odmah, jer znam da sam uvijek volio cherry.
Uzeo sve kombinacije između PG/VG i 1.2/1.8%. pa da vidim što će mi pasati.

Ako bih pogađao, stavio bih pare na 70VG/30PG + 1.8%nic da će za prvu ruku najbolje pasati. Treba mi nikotina, a pošto pušim light, možda veći udio VG ublaži throat hit.

Ugl, uzbuđen jesam, treba dočekati sada i polako krenuti ispravno.

Pošto sam sa juicedoctor naručivao još dodatnu bateriju, onda sam odmah i manju količinu pink-mule i 2 arome i par bočica.
Jedino nisam nigdje našao injekciju od 1 ili par ml.

Kasnije ću uzeti i punjač, planiram xtar st2 za ~200kn na neutrinu, jer je to jedini koji sma vidio da je USB-C.

EDIT
Stigla oprema. Na kutiji pisalo kts e-liquid, ali na kraju mod i tank unutra.
Spojio, ubacio staru 18650 bateriju, prime-ao grijač 1.8ohm-a, natankao sa valjda 2 godine starom "pinky vape frog in the fog" tekućinom 60VG/40PG 1.2% nikotina, radi super na 10w, na prvu :D
Taman dovoljno pare da bude zanimljivo, taman dobro grebe po grlu, ali da ne kašljem.
Aegis super leži u ruci, taman. Imao sam zadršku, jer sam mislio da zbog oblika ću morati sa palcem paliti, a daleko više preferiram sa kažiprstom, ali radi super i kada ga uhvatim u šaku.
jedino sam trebao možda tank ss uzeti, a ne crni, jer nekako mi s euvijek ti obojani/anodizirani metali počnu ljuštiti kada se sretnu sa ključevima u džrepu/torbi.

Moglo bi ovo funkcionirati.

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 27 ožu 2020 12:31 

super
vjerovatno si opremu uzeo u Wizardlabu, isti je vlasnik kao i ktseliquida.

Povratak na vrh

PostPostano: 29 ožu 2020 00:28 

nautilus 2 60kn ako još nisi uzeo. toliko vrijedi
https://www.vapeoutlet.hr/e-filter-aspi ... vod/223925

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2020 08:42 

Kako procjenjuješ "toliko vrijedi"? Rekao si i za zenith "vrijedi" 100kn.
Na temelju čega tu vrijednost ti procjenjuješ? Pa valjda vrijedi onoliko koliku cijenu mogu postići a da su u poslu i da prodaju?
Nema šanse da tank, kojega ćeš imati i koristiti godinu, dvije ili više vrijedi samo kao 2 kutije marlboro lightsa :)

Uzeo sam Nautilus 2S, noviji, za ~200kn. Prvi puta od svoje 18-e godine su prošla 4+ dana da nisam zapalio cigaretu.
Nema spit back, okus je ok sa nekom 2 godine starom tekućinom (zasad). ~700 puffova/dan, ~3ml 1.2% nic /dan na ~9w mtl 1.8ohm. Za sada na cigaretu ni ne pomišljam.
Malen je, ali ne premalen, 1.5 punjenja dnevno mi je dosta. Izgleda neupadljivo. Ima uži i širi driptip. Punjenje je lagano, nigdje ne curi ništa.
kao newb, ne kužim šta bi još jedan tank trebao imati?

Iz te perspektive, ovo mi vrijedi i da je 500kn. Mislim, 60 kuna je 2 kutije cigareta, to sam do prošli tjedna pušio na dnevnoj bazi..

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2020 13:58 

tebi vrijedi, meni ne. Cijenu definiram tako da gledam performanse

Ako RBA atty, vrhunski, s aromom koja je recimo 8/10, koji ne curi i ne grglja, tekućina ne ide u usta, trošak 1 grijača za napraviti 6 lipa, znači 0 problema, toči i vozi, i kojeg mi napredni korisnici koristimo, se prodaje u Kini, gdje ih nabavljamo, košta 30 dolara, a polovni u hr oko 200kn po grupama na fejsu. Onda taj s gotovim grijačima, meni, ne vrijedi više od 80kn, a ja, da ga idem nabaljavljati, za recimo ukućane, ne bih ga platio više od 50kn.
Dakle, njemu je okus 4/10, udar na grlo 4/10, mogućnosti odabira bilo kojeg PG/VG omjera 6/10, apsorpcija nikotina cca 50%.
RBA, za izradu gotovih grijača, od 30 dolara, dakle najskuplji, ima okus 8/10, udar na grlo 9/10, izbor PG/VG 10/10 (mogu i čisti VG koristiti) a apsorpcija nikotina veća, recimo 75%, tako da 12mg na RBA osjetiš kao 18-20mg na tom Nautilusu. Ja kad parim na starom nautilusu, okus skoro pa i ne osjetim, dok na ovim svojim, ista tekućina, puno okusa.
Na tržištu polovnih stvari, Zenith, iako košta 220kn, 3 dana star ljudi prodaju za 100kn, i isto stoji oglas bar tjedan dana jer mu je to tržišna cijena. 120kn ako ga nudi s bar 2 grijača. Iako su kod nas, samo 1 grijač, 25kn.
ako ovaj košta 30 dolara što je cca 200kn, i recimo da vrijedi toliko, onda ne može ovaj vrijediti - MENI - 100kn. Da objasnim laički, kao da je nova Opel astra 100 000 eura, kao i Mercedes E klasa sa full opremom.

Tebi- vrijedi, jer ti je to prva ecigareta i s njom se skidaš s cigara koje su skuplje za korištenje. Ne znam da li sam dobro usporedio. Ti imaš uštedu Naspram cigara. Što ne znači da taj komad toliko vrijedi. Ako ga ova trgovina prodaje za 60kn, onda vrijedi 60kn ali je cijena 220.

Ima i jeftinijih RBA. na okusnoj skali, nije 8/10 nego 6.5/10, sve ostalo isto, 10 dolara. SXK Doggystyle 2k16 ili 2k18. Polovan na fejs grupama isto toliko. Ithaka, star 6 godina, još se znala naći za 5 dolara prošle godine, pain in the ass za naučit složit, aroma 9/10, udar na grlo 7/10. Ostalo isto. Je, Nautilus je original, Ithaka i Doggy su replike, klonovi. Njihovi originali su nekad koštali oko 1800 odnosno Doggy 600kn.

Povratak na vrh

[ 105 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: