Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 pro 2024 16:34. Sada je: 07 pro 2024 16:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 105 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kupnja prvog vaporizera
PostPostano: 07 vel 2020 20:31 

Pejpi je napisao:
Zadrzati cu to napameti.

Ali mislim da necu biti toliko kritican prema tim stvarima (valjda). Meni osobno ima dva velika faktora koji utječe na pusenje...

- jakost same cigare, jer budimo realni koliko god mi se zeli pusiti one light ili ultra light nisu zadovoljstvo. Mislim da je termin za to Throat hit jeli? Ako se to donekle uspije dobiti sa navedenim ja nevidim neke velike probleme (valjda :D)

- Nikotin, cudno,a? Makar u to nisam siguran toliko. Gledajte, dok sam bio na putovanju u JI Aziji našao sam se u glupoj situaciji u jednom zelmji, ali da pricu skratim, cigare tamo su imale cijene EU cigara i to UK varijnate ili FR. I tako nisam pusio skoro 2 tjedna. Doduse radili smo razne aktivnosti cijeli dan svaki dan pa si imao um fokusiran na druge stvari, ali kada bi mi zafalilo jedna šiša me je jako dobro zadovoljila.

Dakle bez nikotina i dr, coni okusi i deri. Doduse ne znam kako se šiše usporeduju sa vejpanjem ...ali meni je sasvim u redu ugasilo glad za cigara + visoke cijene jel :D

Ali zato cim sam dosao u duty free, šteka je legla ko budali šamar kako bi se reklo.

Sve u svemu, eto čekam pa kad dode bas me zanima sta ce i kako ce sve to ispasti.

Počeo sam sa 50:50 VPG na 18mg, sad na cca 70:30 i 9-12 mg (kako smiksam :zu: ) i ne mislim smanjivati, ne volim kolače i te neke nazovimo prmium i sve te fensi-šmensi arome, volim dobar duhan ( VZ, Black labeli, meiwei - sve je to isto, poneki IW i poneki FA) i povremeno osvježenje poput Heisenberga ili tome slično... Troat hit ti je najviše nikotin, pa poslije PG, ako ne "grebe" pojačaj i jedno i drugo. Arome stavljam bar u pola od onih po preporuci i meni dobr, ja ne mogu vjerovati kad pročitam na netu da neko stavlja 20% neke arome a meni super na 1-2 posto, Uglavnom nađeš se s vremenom, ne treba pratiti "modu" .evo sad parim VZ honey flue na kayi 2 lite na 8 w s 1,5% arome i uživam, kad se nađeš jednom znati ćeš što ti paše, nemoj se povoditi onom iz meni dragog crtića/filma Wall-e: "blue is the new red". Ovo traži malo istraživačkog duha, no nažalost su većinom su danas ljudi lijeni i u kategoriji "ne da se mei s tim za*ebavati" pa rađe kupe na kiosku cugarete i zapale. jbg pretvorili smo se u društvo gotovana, ako se ne osjećaš tako, samo naprijed :plus: naći ćeš se u svemu kad-tad i otkriti neki novi svijet

Povratak na vrh

PostPostano: 07 vel 2020 20:48 

Evo da dodan i ja svojih 5 lipa na temu, nisan odavno :zu: Evo nakon jedno, koliko ono, 7 godina, ali real cigara i cohibe mora bit uvik bar po litre u kući :D Dalje, kad se sitin na čemu smo onomad počimali parit i kako se to slagalo...pa bože me sačuvaj....kad smo ono pregrmili, ove današnje sprave su zvjezdane staze. Znači malo volje, pravi likvid, i nema straja. Parit sam počeja i nastavija isključivo zato jer mi je sto puta lipše od duvana, nije me pucalo tolko ni zdravlje ni cijena, to je došlo ka superbonus :) E da... dan danas nikotin mi ne ide ispod 12 mg nikako, to mi je donja granica jer su sprave ipak kud i kamo bolje i jače nego prije, a probao sam i DL, ali ne ide, nije mi to to, ipak mi je veći gušt klasika, MTL i dobra tekućina.

Povratak na vrh

PostPostano: 12 vel 2020 15:15 

Evo ukratko da napisem moje prve dojmove...u zurbi sam pa bum kasnije editirao.

Dakle, sve stiglo uredno i bez problema, cak i dosta brzo. Sve pohvale.

Uzeo sam si 3 arome, Cohiba, Old Cpt i french pipe.

Cohiba - na prvu nije dobro legla ali nakon nekog vremena se navikao. Neznam da li sam to samo ja ili sto god, ali dosta je suho..prvihj dva dana sam gutao vode kao nikad prije :D

Old Cptn - e taj vidis, taj mi je bas gust. Meni ima malu slatkastu aromu i kako je prije navedeno duhanski stih, ali pozadisnki, ali opet ne pre slab.
French pipe - jos ceka red ovih dana pa cemo vidjeti.

Sve u svemu, jako sam zadovoljan. Cigare nisam pipnuo danima. Mislio sam da ce mi trebati dani i tjedni da se naviken i da ce mi biti muka ne misliti na cigare, ali skreno....za sada sve ide bez problema.
Probao sam vejpati u najbitnijim scenarijima, kava..hrana i izlazak. Sve bez ikakve pozude za cigarama, thumbs up!

Jos se ucim jer kuzim da mi nije svaki vape isti. Nekad uhvatim sa aromom a ponekad samo grebe u grlu i zasmeta.

Jedno pitanjce, kako je najbolje kada se mjenja tekucina? Misliom ocistiti grijac ili najbolje samo zamjeniti grijac zajedno sa drugom aromom pa onnaj prvi spremiti za kasnije?

To je to za sada, malo vise jos kroz koji dan :D

Povratak na vrh

PostPostano: 12 vel 2020 16:47 
Administrator

Pejpi je napisao:
Neznam da li sam to samo ja ili sto god, ali dosta je suho..prvihj dva dana sam gutao vode kao nikad prije :D

Ups ovo ti nismo rekli. Tekucina kojoj je PG baza trazi vodu i biti ces stalno zedan. Kod VG baze toga nema.

Citat:
Jos se ucim jer kuzim da mi nije svaki vape isti. Nekad uhvatim sa aromom a ponekad samo grebe u grlu i zasmeta.

Aromu ulovis kada je grijac dobro natopljen tekucinom.
Kada grebe u grlu grijac je slabo natopljen i kao posljedica moze biti stalno i sitno kasljucanje.

Povratak na vrh

PostPostano: 12 vel 2020 22:20 

pij više vode i bit će ok
u početku parenja, sve tekućine su ti slatke, ne samo tebi, većini
cohiba i nema neki okus, opora je, baca na cigare s jakim duhanskim štihom
evo vidiš da s pravom opremom će biti lakše držati se dalje od cigara.
jedno pitanje, na koliko W pariš da ti dolazi do slabog natapanja? Svako koliko ti dođe to?
imaš li kakvih drugih problema s atomizerom ili samo ponekad slabo natapanje? ne baca tekućinu u usta? ne stvara se kondenzat? ne curi, ne grglja?

Povratak na vrh

PostPostano: 13 vel 2020 19:17 

Koliko vidim sa uredajem je sve ok, ne curi, ne kondenzira i ne grglja i ne baca nista u usta...sve to za sada...zapamtimo da je tek niti dva tjedna u mojim rukama.

A za vodu ...jbg nije frka, pit ce se kako god se okrene, samo nisam niti malo mislio da ce tako nesto biti potrebno...no dobro.

Evo isprobavam french pipe..isto tako, nije lose, ali od sva 3..old cpt najbolji za sada. Mislim da bi takvi okusi sto slicniji tome bili idealni za mene.
Kod french pipe parim vise nego inace, trazi me vise. koliko sam primjetio manje zadovaljava kao zamjenu za duhan.

Vezano za jacinu uredaja...ovih dana ne idem preko 50w za sada...mjenjam izmedu 30-40 i sasvim ok mi je.
nego vidim razliku (bare with me) ako stavim usne preko cijelog pipka imam puno intenzivniji okus i sve. dok ako samo usnama vrh pipka zatvorim puno slabije je i tu nastaje taj sirovi, suhi zrak koji zasmeta..valjda...:)

Daklem, summa summarum, ja happy i stan ne smrdi, pepeljara nema, cikova isto tako....bare ustedio, vrh. Nadalje, pitao sam u prijasnjem postu kako da cistim grijac najbolje kada mjenjam tekucine? pod toplu vodu pa pustit da se susi? nes drugo?

Nadalje, rekao si ranije za neku web stranu za tekucine..jer ove tri koje imam jedna otisla, druga i treca na pola..pa ce trebati jako brzo nove da nebi izvadio kutiju lukija iz ladice :)

Povratak na vrh

PostPostano: 13 vel 2020 20:44 

Pejpi je napisao:
Koliko vidim sa uredajem je sve ok, ne curi, ne kondenzira i ne grglja i ne baca nista u usta...sve to za sada...zapamtimo da je tek niti dva tjedna u mojim rukama.

A za vodu ...jbg nije frka, pit ce se kako god se okrene, samo nisam niti malo mislio da ce tako nesto biti potrebno...no dobro.

Evo isprobavam french pipe..isto tako, nije lose, ali od sva 3..old cpt najbolji za sada. Mislim da bi takvi okusi sto slicniji tome bili idealni za mene.
Kod french pipe parim vise nego inace, trazi me vise. koliko sam primjetio manje zadovaljava kao zamjenu za duhan.

Vezano za jacinu uredaja...ovih dana ne idem preko 50w za sada...mjenjam izmedu 30-40 i sasvim ok mi je.
nego vidim razliku (bare with me) ako stavim usne preko cijelog pipka imam puno intenzivniji okus i sve. dok ako samo usnama vrh pipka zatvorim puno slabije je i tu nastaje taj sirovi, suhi zrak koji zasmeta..valjda...:)

Daklem, summa summarum, ja happy i stan ne smrdi, pepeljara nema, cikova isto tako....bare ustedio, vrh. Nadalje, pitao sam u prijasnjem postu kako da cistim grijac najbolje kada mjenjam tekucine? pod toplu vodu pa pustit da se susi? nes drugo?

Nadalje, rekao si ranije za neku web stranu za tekucine..jer ove tri koje imam jedna otisla, druga i treca na pola..pa ce trebati jako brzo nove da nebi izvadio kutiju lukija iz ladice :)

Ma kakvih crnih 50W spominješ???
To je MTL atomizer, nemaš što raditi iznad 17W, možda je i 15W previše. Nikakvo čudo da ti ostaje suh grijač. Smanji snagu jbt
Grijač kupovni ne čistiš nikako, ne stavljaj ga u vodu ni pod razno. unutra je vata. koristi dok traje traje. Možeš, imati svaki grijač za drugu tekućinu ako baš oćeš. Svi to rade tako da imaju isti grijač i samo mjenjaju tekućine. Ako ti smeta okus prijašnje tekućine onda možeš promjeniti ali ne trebaš. Ne znam što dati u tom slučaju savjetujem. Vidi, pa napravi kako ti najviše odgovara.

http://www.ktseliquid.eu/kategorija/classic-new/
netko mi je rekao, da kad ubaciš ih 10 u košaricu, da cijena pada na 16kn po bočici. možeš ih pitati na mail.
dakle, isti proizvođač kao s wizardlaba, isti je vlasnik. Island tobacco imaš u sekciji 10ml classic TPD ready, ostale imaš ovdje. Probaj i Desert ship, Real cigar ako želiš da te podsjeća na cigaretu, 555 lagani duhan, black honey tobacco, Cigar je sličan Old captainu, Djarum je aromatičniji, Dunhill je ok, parliament je onako, red oak ti je ako voliš parit okus drva :zu: , ry4 double ljudi vole, Shade je jača duhanska, Virginia je i više nego OK. To su one koje sam probao i da valjaju.

Povratak na vrh

PostPostano: 03 ožu 2020 15:33 

Eto, prošao još koji tjedan i razne stvari se izdogađale.

Najprije, promjenio sam postavke kak si rekao i sve je radilo kao podmazano.
Međutim, nešto čudno se desilo i nisam siguran u čemu je štos.

Naime, naručio sam razne tekućine koje si prije postao sa navedenog dućana i sve stigle uredno, čak i jedna + dobivena ili na poklon ili zabunom. Kako god, ja zadovoljan ( i da cijena pada, ovisno i tekućini na 16,50kn nakon 10 komada).

Uglavnom, ono što mi se dešava zadnjih4-5 dana jest, ako sam dobro shvatio dry hits. Doslovno, sam više puta ispraznio tank, očistio ga, sklopio nazad, stavio novi coil, prajmao ga prije upotrebe, pustio da stoji....ono sve po ps-u. Igrao se sa postavkama snage stavao na najmanje, usisavao tekućinu u coil bez paljenja uređadaj itd... ali i dalje....okus je nestao, puffovi su uzasno jako i grebu. Coilove sam izmjenio 3 novre ali rezlutat je isti.

I onda vidim da na bočicama (i to na svih 11) na samoj etike tvornički piše PG/VG 70-30 pa markerom prekriženo i ručno napisano 50-50?. Mislim googlam ja i vidim da dry hittovi mogu biti posljedica tekućina sa lošim omjerom za tvorniče grijače...jer prije je bilo sve bez ikakvih problema.

Druga stvar, jednom mi je (naravno) pao sam uređdaj na pod pa se tank malo olabavio pa sam ga ponovno zašarafio. Postoji mogućnost da je kojim slučajem izgubio vakuum ? Da propušta zrak negdje?.

Ne znam šta da još napišem. Eto, najčudnije su mi etikete PG/VG omjera, odnosno glavni suspect u svemu tome.

I da, prije toga je na jedan cijeli dan pljuvao vruću tekućinu i sljedeći samo prestao...

Povratak na vrh

PostPostano: 03 ožu 2020 18:51 

što je prestalo? crko mod? ili on radi a Zenith ili Zlide zajebava? To gubljenje tlaka može biti da ti je u padu napuklo staklo, pa ima problema s stvaranjem podtlaka. provjeri

to pljuvanje u usta mi se čini da je grijač previše natopljen. to stvarno može biti od više PGa u tekućini, ili je na prevelikoj snazi. kako sam te razumio, na jedan dan je mod prestao raditi? to može biti od pada. a to, povezano s prskanjem u usta a da to prije nije radio, možda je i defekt u modu, pa daje puno veću snagu na atomizer nego što pise na ekranu. provjeri. ako odjednom dobivaš više pare. onda je to. ako ne, nije to. mod je pod garancijom, i ako on ne radi, kontaktiraj trgovinu gdje si ga kupio. Ako nisi bacio neki stari grijač stavi njega pa vidi da li s njime radi u redu. Mala je vjerovatnost da baš 3 grijača iz istog pakiranja nisu dobri, ali, naravno, može se desiti. ako si iz ZG, odi u trgovinu pa neka oni vide što je s njime

btw, ne postoji loš omjer PG VG. s 30/70v bi trebao raditi ali bi ti količina pare bila mizerna. s 50/50 radi svaki atomizer. Zlide i Zenith bez problema rade na VG/PG 70/30. problemi nastaju na 80/20 VG/PG

ako imaš i dalje problema, javi. provjeri ovo što sam napisao, isto javi. sve se da riješiti

Povratak na vrh

PostPostano: 05 ožu 2020 13:39 

Ne ne, uz predpostavku, mod je sasvim uredu. Kada je pao..pao je naravno pod kut pa se Zlide 1/3 osarafio + ring za protok zraka se otkacio pomalo.

Kako god, jos sam malo experimentirao i skuzio sam da, prije nego povučem prokusam silom upuhati zrak unutra kroz grijac i naravno tekucina iz curi kroz dno i kroz rupice za protok zraka, ali nakon sto do uradim na 2 do 3 puffa opet dobijem nesto okusa ...ne puno ali barem nije tako suh i ne grebe toliko.

Isto tako sam ranije zaboravio napomenuti da u samom tank-u vidim 1 do 2 zračna jastucica unutra, kao na vaservagi ali naravno manji baloncici. Sada ne sjecam da li je i to bilo prisutno kada sam tek dobio...uglavnom pitam se, da li to uopce treba biti u tanku?

Staklo sigurno nije naupklo jer kako sam rekao, vise puta sam rastavio tank ocistio ga, isusio i privjerio ' mjenjao neke o ringove.
Količine pare je jednaka...kako kada cak i dosta slabija.

danas su mi dosla 3 nova grijača pa probam jos jednom sa novim tokom dana. Zaista mi je cudno.

Pomalo sam izgubio koje grijac je novi a koji stari. Postoji mogucnost da sa starim grijacem vata slabo ubija tekucinu pa mozda radi toga dobivam taj suhi udar ?

Povratak na vrh

[ 105 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: