Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 21 tra 2025 14:09. Sada je: 21 tra 2025 14:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Životni vijek grijača i tekućine
PostPostano: 21 stu 2018 19:48 

Pozdrav, trebao bi vaše mišljenje oko jedne nedoumice, koristim vrlo često Joyetech Exceed Box već nekih 3 mjeseca, kada sam ga kupovao prodavač iz Parilice mi je rekao da ti grijači za Exceed traju po 2 tjedna bez problema, međutim meni od prvog dana ni jedan grijač (Promijenio sam ih barem 20-30) nije trajao ni tjedan dana, jedan mi je čak bio gotov nakon samo par dana, pa sam u tom trenu otisao u Puff-Puff i čovjek mi je rekao da je to zato što sam koristio 70/30 bazu a da se za te grijače koristi samo 50/50 baza jer je kao rijeđa i grijač duže traje, inače sam radim tekućine sa 10% arome (KTS) i 90% baze (Unchained) na 100ml, i grijač naravno dobro natopim sa tekucinom i super je za parit prva 2 dana, sad bi volio znat ko je u pravu i radim li ja možda nešto krivo? Inače čuo sam da u RDA tankovima pre-maid grijači i vata traju cca 3-5 dana neznam jeli i to istina ili šta? Unaprijed hvala

Povratak na vrh

Naslov: Re: Životni vijek grijača i tekućine
PostPostano: 22 stu 2018 09:38 

Meni na RDTA grijač traje 2..3 mjeseca. Svaki tjedan promijenim samo vatu.
Možeš probat razrijedit tekućinu vodom. Ali ne onom iz pipe, već destiliranom (da nema kamenca).
Ne više od 10%.

Povratak na vrh

PostPostano: 22 stu 2018 14:14 

mislim da RunBoyScout misli reć da kad mu ode grijač, ne ode mu grijač nego vata a s time i grijač :zu:
definitivno ti ne natapa dobro na snazi na kojoj ga koristiš. smanji snagu. ako ni to ne pomogne, onda je pregusta tekućina
to računanje u "danima" koliko će trajat je najbolje rečeno glupo. bolje je računat u mililitrima potrošene tekućine. netko može u danu poparit 3ml tekućine, netko 10.
daj nam reci na koliko ohma je grijač i na kojoj snazi ga koristiš
moguće je da ne natapa dobro zbog preguste tekućine (previše VGa), da
dobro, baza je 70/30 vjerovatno, kad uliješ 10% arome koja je PG, onda je omjer tekućine VG/PG 60/40. To je približno 50/50 tako da mislim da na prevelikoj snazi koristiš ili chainvejpaš pa se grijač ne stigne natopit

EDIT: mislim da je bolje razrijedit tekućinu s PGom pa vidit. imaš ga u svakoj ljekarni, ali pitaj ih da li na PGu piše Ph.Eur.1000 . taj je za parenje

Povratak na vrh

PostPostano: 24 stu 2018 19:35 

Tako je, ja sam zapravo mislio na vatu a s njom ode i grijač hehe, inače zaboravio sam napisati ali odmah nakon što su mi savjetovali da koristim 50/50 bazu sam je i kupio te sam na njoj vec 2 mjeseca, inače problem je i dalje tu i ništa se nije promijenilo, evo trenutno imam grijač već 6 dan i mislim da bi mogao još 2 dana izudrati bez problema, inače moj mod nema opciju preciznog podešavanja vataže već ima samo 2 načina rada - naranđasti je za 20-35W (0.5ohm) grijač a plavi je za 8-14W (1.2ohm) grijač, probao sam pariti i na prvome načinu rada sa tim zlatnim grijačem to je kao "direct lung" parenje ali mi je jednostavno prevruće i nelagodno za parenje, 1.2ohm grijač mi je puno bolje jer je hladniji, izgleda da ću morati preći na ozbiljniji mod i slagati sam grijače sa nekim poštenim atomizerom :) Svejedno hvala na savjetima.

Povratak na vrh

PostPostano: 24 stu 2018 22:47 

https://www.vapeoutlet.hr/e-cigareta-jo ... vod/224030
ozbiljan mod, ima i u drugim bojama, sto kn. požuri, vjerovatno je akcija povodom Crnog petka
inače, nemaš u Hr jednako kvalitetni mod ispod 380kn, taj se i tako inače i prodaje.
ima upgradeable software
Joytech radi pouzdane modove. Exceeda si pusti za rezervu

ozbiljna baterija
https://www.vapeoutlet.hr/proizvod/bate ... mah/212247

za početak si ostavi atomizer koji imaš. Vjerovatno imaš dovoljno grijača doma. podešavanje snage ti treba i to ti ovaj mod omogućava

Povratak na vrh

[ 5 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: