Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 ruj 2024 15:23. Sada je: 07 ruj 2024 15:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 47 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Sub ohm buildovi
PostPostano: 13 srp 2015 17:51 
Administrator

lazarusledd je napisao:
Za količinu pare ne marim baš previše, ali za okus da i stoga me zanima koliko žica (veličina), vataža i otpor žice čine razliku pri parenju pošto nigdje nisam našao pravu tablicu (ili tako nešto)
koja bi zadovoljila moju znatiželju. U konačnici, želim znati formulu za najbolju aromu pare i što to zahtjeva.

Ne mozes to naci osim neku opcenitu. Jer svatko od nas ima razlicito poimanje arome i tesko ce se naci dva iskusna vapera s istim ukusom. Mogu ti prenjeti neka svoja iskustva.

Cistoca pribora je jako vazna. Ruke prije izrade setupa operi i dobro isperi sapun s ruku. Materijal za izradu setupa drzi u dobro zatvorenoj kutiji izvan dohvata stranih mirisa.

Ja koristim NiCr zicu 0,18-0,2mm. Kanthal mi daje stranu aromu po zeljezu. Ali ni svaki NiCr nije dobar, pa kad nabavis uzorke izaberi najbolju i uzmi 20-50 metara. I nadaj se da je ista kao sto je bila u uzorku.

Aroma zavisi od temperature na kojoj tekucina isparava. A temperatura ovisi o grijacu, dotoku tekucine, brzini i kolicini zraka koji hladi grijac, komori u kojoj tekucina isparava i jos puno sitnih faktora.

Atomizer mora biti rosfrajni, sve drugo baci u smece. Žlica kojom jedes nije bezveze rosfrajna. Ok prolazi jos i srebro, porculan, keramika i sve ono od cega se izradjuje pribor za jelo.

Grijac za pocetak neka bude oko 2Ω i napon oko 3,8V.

I nakraju je pred tobom puno isprobavanja i testiranja dok ne nadjes ono sto ti savrseno odgovara.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 17:53 

Ja idem u sub ohmski setup samo kad hocu saznati hoce li mi baterija kad eksplodira raznijeti ruku, izbiti oci ili samo slomiti nos.
Drugu svrhu sub ohma ne vidim...

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 18:40 

I meni se čini da me čeka puno isprobavanja :D

Al barem onda nisam đabe uzeo 10 metara kantala i dovoljno pamuka da saštrikam vestu.

Čim dođe aparatura, stavim slikice na forum i krećem s raznim buildovima (RBA i vertical coil na OCC za početak) pa ćemo vidit.
U biti mislim da ništa ne može biti gore od ovoga što sad parim (vivi nova i dekang).

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 18:41 

Corto_1973 je napisao:
Ja idem u sub ohmski setup samo kad hocu saznati hoce li mi baterija kad eksplodira raznijeti ruku, izbiti oci ili samo slomiti nos.
Drugu svrhu sub ohma ne vidim...

Jesam te možda vidio na Poloju danas? :D

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 18:57 
Administrator

lazarusledd je napisao:
U biti mislim da ništa ne može biti gore od ovoga što sad parim (vivi nova i dekang).

U zabludi si. :zu: Vivi Nova je bila svojevremeno evolucijski korak prema starim atomizerima. Nije ona losa, sam ima i puno bolje. :D

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 19:03 

Kinta je napisao:
U zabludi si. :zu: Vivi Nova je bila svojevremeno evolucijski korak prema starim atomizerima. Nije ona losa, sam ima i puno bolje. :D

Ma svaka njoj čast, al kad sam probao Nautilus mini to je bilo to.

A Vivi nova mi ni ne daje dovoljno pare. Ta količina pare mi nije bitna zbog nekakvog hvalisanja nego da se mogu navejpat ko mali majmun kad pijem i treba mi nešto jače da vejpam.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 19:56 

Ne koristim subohm... Negdje sam između 1 - 1.5 Ohma sa Khantalom na mehanici pretežno. Al kad je u pitanju aroma, treba prvo krenuti od atty-a.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 20:18 

Filipe , nemoj dusu u grijeh tjerati, da nisam probal kod Tebe na VS malu Sferu 3 sa Ni200 , ne bi imal danas ni Apollo bj Leo , ni Calixa by Leo , ni svakaj drugo , jos bi uvijek bio vjeran kantalu A1 i Kayfunima , a ovako vidio si skoro sve , i sajle i keramicke stapice i mesh i BVC i BDC i Taifune (velke imale) i Kangerove sve artikle . Mislim da si bas Ti medju prvima krenuo sa NI200 zicom pariti u drzavi HR. Jedino mi je krivo kaj ne znam gdje da kupim kangerov punjac za EGO. :plus:

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 20:40 
Moderator

Kinta, usporedjujes kruske i jabuke...dual coil na 0.9 sa rupicom za zrak kojeg ganjas na nekih, pretpostavljam, 12-15w i single coil namjenjen da radi na najvecem otvoru za zrak, kojeg ne treba preko 20w ganjati i treba relativno snazno uvlaciti u pluca...dva razlicita svijeta.

Ithaka daje odlicnu aromu u svojoj niši, subtank isto tako daje odlicnu aromu u svojoj niši, vjerojatno i najbolju od svih subohm atomizera.

A sad, koliko kome valja jedno i drugo...to je stvar osobnog izbora i ukusa, tako da komentari poput Cortovog nemaju ama bas nikakvog smisla...

Kad sam doma i hoću uzivati uz pivicu te pustiti mozak na pašu, uzmem kulturni nextgen i fino parim...kad sam na poslu i razjebu me, uzmem subtank i zivcano radim oblake sa 6mg tekucinom...i bi dobro.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 20:49 
Administrator

fek0 je napisao:
Kinta, usporedjujes kruske i jabuke...dual coil na 0.9 sa rupicom za zrak kojeg ganjas na nekih, pretpostavljam, 12-15w i single coil namjenjen da radi na najvecem otvoru za zrak, kojeg ne treba preko 20w ganjati i treba relativno snazno uvlaciti u pluca...dva razlicita svijeta.

I sto je tu krivo?
Uzmem auto i odpelam se samobor-pag. Onda uzmem drugi i ponovim istu radnju. Nakon toga znam koji je auto bolji ili bolji za mene. Koji me je kvalitetnije prebacio s tocke A na tocku B.
Na isti nacin mozemo usporedjivati kruske i jabuke.

Povratak na vrh

[ 47 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: