lazarusledd je napisao:
Za količinu pare ne marim baš previše, ali za okus da i stoga me zanima koliko žica (veličina), vataža i otpor žice čine razliku pri parenju pošto nigdje nisam našao pravu tablicu (ili tako nešto)
koja bi zadovoljila moju znatiželju. U konačnici, želim znati formulu za najbolju aromu pare i što to zahtjeva.
Ne mozes to naci osim neku opcenitu. Jer svatko od nas ima razlicito poimanje arome i tesko ce se naci dva iskusna vapera s istim ukusom. Mogu ti prenjeti neka svoja iskustva.
Cistoca pribora je jako vazna. Ruke prije izrade setupa operi i dobro isperi sapun s ruku. Materijal za izradu setupa drzi u dobro zatvorenoj kutiji izvan dohvata stranih mirisa.
Ja koristim NiCr zicu 0,18-0,2mm. Kanthal mi daje stranu aromu po zeljezu. Ali ni svaki NiCr nije dobar, pa kad nabavis uzorke izaberi najbolju i uzmi 20-50 metara. I nadaj se da je ista kao sto je bila u uzorku.
Aroma zavisi od temperature na kojoj tekucina isparava. A temperatura ovisi o grijacu, dotoku tekucine, brzini i kolicini zraka koji hladi grijac, komori u kojoj tekucina isparava i jos puno sitnih faktora.
Atomizer mora biti rosfrajni, sve drugo baci u smece. Žlica kojom jedes nije bezveze rosfrajna. Ok prolazi jos i srebro, porculan, keramika i sve ono od cega se izradjuje pribor za jelo.
Grijac za pocetak neka bude oko 2Ω i napon oko 3,8V.
I nakraju je pred tobom puno isprobavanja i testiranja dok ne nadjes ono sto ti savrseno odgovara.