Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 11 stu 2024 14:54. Sada je: 11 stu 2024 14:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Problematika parenja u nepušačkim prostorima
PostPostano: 23 ožu 2016 22:42 

Iz osobnog iskustva dolazim do zaključka da parioci/vaperi imaju tendenciju pariti u prostorima gdje pušač ne bi samo tako izvadio cigaretu i zapalio ju, barem ne bi većina njh. Parenje zbog manjka smrada, pepela i opušaka (koji su karakteristični za cigarete) omogućava pariocu da pari na mjestima gdje on to možda ne bi trebao (ne zakonski, nego iz bontona, morala, pristojnosti,...) Ne vidim problem u parenju u takvim prostorima dok nema ljudi oko samog parioca ili dok je okružen ljudima za koje zna da im para ne smeta, a i analogno tome što ja nemam problem s time, i ja parim kada se naprimjer nađem u kompletno praznoj polovici busa svake nedjelje ujutro kada se vraćam doma s moje nedjeljne obaveze ranom zorom.
Postoje i ljudi koji pare okruženi ljudima te raznim tehnikama prođu nezapaženo, što je donekle u redu (jer realno, kome nešto može smetati ako to ni ne primijeti.) Ono s čime ja imam problem su ljudi koji smatraju da je parenje „eliksir života“ te pare u nepušačkim prostorima okruženi ljudima kao da su „Pale sam na svijetu“...Istina je da je para manje štetna od dima, ali problem je što ljudi koju su okruženi „balavim predstavnikom naše zajednice“ imaju pravo na zrak bez dima, a tako i pare. Jer u većini slučajeva para isto tako sadrži nikotin, te vizualno laičkom oku izgleda kao dim. Ljudi oko kojih se pari u nepušačkom prostoru isto tako u većini slučajeva nisu kompletno upoznati s parenjem te se oni nalaze u prostoru gdje oni ne očekuju i navjerojatnije ne žele 'nešto nalik dimu' te onda kada prigovore pariocu on odjednom krene držati predavanje kako je njegova para „ZDRAVA“ te kako je to „VODENA MAGLICA, A NE DIM“ te kako on ima kompletno pravo pariti gdje god on hoće.

:joj:

Isto tako su se srednje škole našle na udaru djece koja su prešle na paru jer im je para „fora“ i jer mogu parit u školi. Problem je taj, što realno para toj djeci ne treba (istina da je bolje da pare nego da puše cigarete) i ta djeca pareći u školi ne doprinose na najbolji način imidžu naše zajednice.

GDJE SE NE PUŠI, TU SE NE PARI!
(osim u već opisanim specifičnim situacijama u kojima parioc ili nije okružen ljudima ili zna za ljude kojima je okružen da im para ne smeta)

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 23 ožu 2016 23:00 

Popljuval neki lik tu neki birc da su mu srali valjda kaj pari-u dijelu za pusace!! Kroz razgovor lik kaze da je oblake paril,da nije bilo za vidit prst pred nosom...takve nogom u guzicu iskreno...netreba se isticat,kad parim pusem pod noge,sa strane,da se ne vidi,a ne da sad svi gledaju i cude se ko pura dreku

Povratak na vrh

Naslov: Re: Problematika parenja u nepušačkim prostorima
PostPostano: 23 ožu 2016 23:03 

Jasno je da samo zato što je nešto zakonito nije nužno i kulturno. Puhanje oblaka u punom tramvaju je isto kao da smrdiš. Nije protuzakonito ali si šupak.. Ne slažem se s tobom u rečenici da gdje se ne puši tu se ne pari. To je izjednačavanje parilice s cigaretom, a kao što svi ovdje znaju nije tako. Ja parim u restoranu (diskretno na 10-ak watta) i niti kome smetam niti ko smeta meni, a u slučaju da se neko zgraža to već nije moj problem, po toj logici žene nebi smjele nositi bunde zato što nekima smeta vidjeti mrtve životinje. Isto vrijedi za kino nije pristojno rokati oblake u zrak i smetati ekipi ali lagano tu i tamo povući nikom razumnom nebi trebalo smetati.
Ovo je relativno novi problem sa pitanjem što je prihvatljivo što nije. Zakon još sve dopušta pa je na pojedincu da sam procjeni. Ni ja ne želim da jedan kreten koji nema ni malo obzira za druge baca ljagu na sve, ali isto tako ne želim da se radi stigma oko toga i da sami vejperi tretiraju svoj isparivac kao cigaretu.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 ožu 2016 23:05 

Ja sam taj koji je popljuvao birc, u principu ne birc nego konobara...i da to je bilo još uvijek dok sam puhao oblake...i ne, nije problem u to da sam u tom trenutku trebao prestati parit u kafiću nit mi nije problem bio prestat jer smeta kome god (ljudima, konobaru, ventilaciju,...) problem je bio u pristupu konobara i to je to, radilo se to o prestanku parenja ili bilo čemu drugom...

Povratak na vrh

PostPostano: 23 ožu 2016 23:09 

Antess, tako sam i rekao, ako prođe neopaženo i ako znaš da ljudima oko tebe ne smeta široko ti polje...

Ali na dobar način si izjednačio ovo sa smradom, nije da je nezakonito, ali si šupak...iako nečiji smrad može bit na određen način pokazatelj siromaštva, možda se čovjek nema gdje oprat...ali nebitni, dobra usporedba.

Povratak na vrh

PostPostano: 24 ožu 2016 00:16 

Caffe bar Leggiero-Savica

Većim dijelom je to nepušački kafić i imaju odvojen prostor za pušače (u koji konobari ne donose piće već ostavljaju na ulazu pa si sam doneseš). Nitko mi nije prigovorio (u dijelu za nepušače sam popila kavu/cugu i to više nego jednom), no ja sam i prilično diskretna po tom pitanju, nema oblaka :D

Restoran

Uredno na ulazu nam je napomenuto da imaju pušački dio te sam pitala gdje da se smjestim sa svojom električnom i odveli me-u nepušački dio!

Imam samo pozitivna iskustva... i ako mi se baš pari jer ne mogu bez nje, jednostavno ju ugasim i pravim se da parim :lol:

Da li ću shvatiti ljude koji pare u tramvaju, busu i slično...vjerojatno neću... nisam nikad shvaćala ni ljude koji puše cigarete po cesti ili na tram/bus stanici pa onda uđu u tram/bus... a ja sam pušač od barem 2 kutije dnevno...

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 24 ožu 2016 01:33 

Cijeli Split, gdje god sam paria di se ne pusi, nikad problema i nikakvih krivih pogleda. Naravno lagani M2L a ne pravljenje oblaka oko sebe.

Povratak na vrh

PostPostano: 24 ožu 2016 10:17 
Administrator

Stvar kulture je ne smetati drugome. I meni smeta kad sljaker u podkosulji uhvati stangu u tramvaju a ispod pazuha izvire bukovace. Ili kad damica u bundi prdne. Neko diskretno parenje ne smeta nikome osim pusacima koji to smatraju napadom na njihovu smrdljivu naviku.

Zdrastveno para ne smeta nikome. Sudije govore da nema vaznijih promjena u obicnom zraku i zraku obogacenom parom. Dapace, zrak u kojem ima pare je - cisci. Kirurske sobe se spricaju aerosolom PG-a bas iz tog razloga. Glicerin u zraku se hvata na cestice prasine koje padaju na pod.

Povratak na vrh

PostPostano: 24 ožu 2016 10:29 

mah, ako je dozvoljeno parenje, parim. Pitaju me pusaci, zasto dimim a zabranjeno je. Zato jer mogu :zu: Dobro, u kinu jos nisam pario, nije bilo potrebe, u bolnici necu jer nisam idiot. Ali u restoranu jesam, niko nista nije reko niti sam ih sta pito. Lagani MTL, sa malo pare, zasto ne. Znao sam na duzem putovanju u busu, ako ne bi nikog bilo 2 metra ispred i iza, malo povuc i zadrzat sve u plucima, ali bilo je i puta kad je bilo ljudi, onda samo izvadim liquid i namazem par kapi na kozu i ponavljam dok mi nikotina treba. I opet miran.

A sta se tice Gorkya i 1. Posta samo cu ovo rec: jedno je kad konobar nadrkan kolko je vidi mulca kako radi oblake, ili odraslog covjeka kako radi oblake i puse u pod. I ja bi ti srao ili bi te stjero iz kafica, mulac jedan radi oblake pare :zu: :lol:

Povratak na vrh

PostPostano: 24 ožu 2016 10:43 

opet bacate dr*icu a? gorky se prvo kurcio pa ga konobar stjero u 3pm i to je u redu. sad otvara temu kako to nije u redu jer se ne pari di se ne pusi i sto ja znam koje sve ne mudrolije.
pario sam svugdje ali nikad nikome nisam smetao s parenjem, ako se ne smije ili nije u redu pariti ja cu opet povuci dim-2 ako to zelim ali cu ga cijelog zadrzati u sebi i necu ispuhnuti ama bas nista.
oblake dima ostavljam za doma i za gromoglasno svrsavanje uz laptop i ripa trippersa.

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: