Iz osobnog iskustva dolazim do zaključka da parioci/vaperi imaju tendenciju pariti u prostorima gdje pušač ne bi samo tako izvadio cigaretu i zapalio ju, barem ne bi većina njh. Parenje zbog manjka smrada, pepela i opušaka (koji su karakteristični za cigarete) omogućava pariocu da pari na mjestima gdje on to možda ne bi trebao (ne zakonski, nego iz bontona, morala, pristojnosti,...) Ne vidim problem u parenju u takvim prostorima dok nema ljudi oko samog parioca ili dok je okružen ljudima za koje zna da im para ne smeta, a i analogno tome što ja nemam problem s time, i ja parim kada se naprimjer nađem u kompletno praznoj polovici busa svake nedjelje ujutro kada se vraćam doma s moje nedjeljne obaveze ranom zorom.
Postoje i ljudi koji pare okruženi ljudima te raznim tehnikama prođu nezapaženo, što je donekle u redu (jer realno, kome nešto može smetati ako to ni ne primijeti.) Ono s čime ja imam problem su ljudi koji smatraju da je parenje „eliksir života“ te pare u nepušačkim prostorima okruženi ljudima kao da su „Pale sam na svijetu“...Istina je da je para manje štetna od dima, ali problem je što ljudi koju su okruženi „balavim predstavnikom naše zajednice“ imaju pravo na zrak bez dima, a tako i pare. Jer u većini slučajeva para isto tako sadrži nikotin, te vizualno laičkom oku izgleda kao dim. Ljudi oko kojih se pari u nepušačkom prostoru isto tako u većini slučajeva nisu kompletno upoznati s parenjem te se oni nalaze u prostoru gdje oni ne očekuju i navjerojatnije ne žele 'nešto nalik dimu' te onda kada prigovore pariocu on odjednom krene držati predavanje kako je njegova para „ZDRAVA“ te kako je to „VODENA MAGLICA, A NE DIM“ te kako on ima kompletno pravo pariti gdje god on hoće.
Isto tako su se srednje škole našle na udaru djece koja su prešle na paru jer im je para „fora“ i jer mogu parit u školi. Problem je taj, što realno para toj djeci ne treba (istina da je bolje da pare nego da puše cigarete) i ta djeca pareći u školi ne doprinose na najbolji način imidžu naše zajednice.
GDJE SE NE PUŠI, TU SE NE PARI!(osim u već opisanim specifičnim situacijama u kojima parioc ili nije okružen ljudima ili zna za ljude kojima je okružen da im para ne smeta)