Nikom posebno, samo potsjetnik.
Subotom ujutro smo se počeli neobavezno sastajati na kavi i kak je ko odlazil ostavil bi novce za ceh na stolu, a ne na šanku.
Kad je trebalo platiti preostala je masa love koju smo u početku probali nekak dijeliti (ali smo ubrzo odustali.

Kak podjeliti na one koji već doma kuhaju ručak).
Prva ideja je bila nek ostane lova kod zadnjega pa nek se nekaj skupi. Kad se skupi idemo se ubit na jarun, bundek, negde... sa klopom i cugom za te novce

.
Eeee onda se pojavila prilika (ili je neko predložio, ne sjećam se) da te novce utrošimo pametnije. Zaključak je bio da si mi uvijek možemo sami platiti budnek, jarun... ali imamo jedinstvenu priliku pomoći kolegi vaperu malim poklonom koji će mu omogućiti da i sutra veselo pari.
Od onda je palo više ideja kaj s tom lovom (novogodišnja tombola, arome za sve, striptizete..

) ali ni jedna ni blizu dobra kao kasica za hitne slučajeve.
Da sve bolje organiziramo izabrali smo blagajnika.
Neko je odlučio u kasicu staviti dio opreme koji mu skuplja prašinu. Neko je ati dao na aukciju ili ponudio 10% aukcije za kasicu. Mislim da su neki, kad je zagustilo, u kasicu trpali novce kao donaciju da se skupi za poklon.
Kasica nije ničija obveza. Nemojte se s njom opterečivati. Ako vam je opterečenje, zaboravite da postoji.
S druge pak strane ako imate opremu za parenje koja vam ne treba, ne namjeravate ju prodati, a želite je pokloniti nekome ko će joj se veseliti stavite je u kasicu. Čak i ako je oštećena, potrgana. Ne brinite. Kasica okuplja one koji su voljni pokloniti novac, vrijeme i vještine ako je to za vapera koji treba podršku.
Svi se smatrajte pozvanima u Palfi. Razmjenite iskustva o parilicama ili se samo družite. Platite svoju kavu na šanku ili ostavite novce za piće na stolu. Kako god vam odgovara

Ako ostavite više novaca na stolu, smatrajte ga konfisciranim za više ciljeve

Imali smo sreču što smo mogli pomoći u više navrata. Zahvalan sam svima koji su na bilo koji naćin obogatili našu kasicu. Novce smo od početka skupljali otvorena srca i bez zadnjih misli. Zahvalan sam i onima koji su pomoć primili na isti način, otvorena srca, kao poklon od prijatelja.

"People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)