Steven Gerrard - majstor iz sjeneSteven Gerrard u petak će objaviti kako na ljeto napušta Liverpool i vjerojatno odlazi u SAD, objavio je niz britanskih medija nedugo nakon što je kapetan "Redsa" zabio dva gola iz penala u remiju s Leicesterom na Anfieldu.
Upravo taj remi, očajna Gerrardova igra te bijes navijača, bili su možda okidač odluke da se legendarni kapetan odluči na nešto, što je do nedavno bilo nezamislivo – da napusti svoj dom, kultni Anfield.
Premda se prije nekoliko godina pričalo da je Steven od Romana Abramoviča u ruke dobio bianco ček da si sam upiše cifru koja bi ga lansirala na Stamford Bridge, Gerrard je odlučio ostati tamo gdje i naučio hodati – na Anfieldu.
''Da ikad odem iz Liverpoola, pljunuo bih na grob bratića koji je poginuo na Hillsboroughu'', rekao je tada Steven.
I zaista, premda je, posebice nakon onog mitskog i čudesnog finala u Istanbulu protiv Milana mogao birati klub, ostao je do danas vjeran crvenoj boji i ''You''ll Never Walk Alone''.
Međutim, premda je potvrdio da odlazi s Anfielda, Gerrard se nije odrekao ljubavi prema voljenom klubu:
"Ovo je bila najteža odluka u mom životu, za mene i moju obitelj. Neću nastaviti igrati u Engleskoj, nikada ne bih mogao igrati protiv Liverpoola. Moja odluka se temelji na mojoj želji da iskusim nešto drugačije u svojoj karijeri kako ne bih ni za čime žalio kada ju jednom završim", poručio je Gerrard potvrdivši nagađanja kako će na ljeto otići u SAD ili neku egzotičniju nogometnu destinaciju.
Kronologija nogometne karijere Stevena Gerrarda: Steven Gerrard debitirao je za Liverpool 1998. u utakmici protiv Blackburna kad još nije napunio 18 godina. Te sezone skupio je 12 nastupa u Premiershipu.
Prvijenac u dresu Redsa zabio je 1999. Sheffield Wednesdayu i te mu je sezone to bio jedini. Međutim, taj gol, ta golčina, dala je naslutiti o kakvom se igraču radi i kakav majstor raste na Anfieldu. Iduće sezone je zabio deset.
Svoj prvi naslov osvojio je 2001., kad ja Liverpool u finalu Liga Kupa bio bolji od Birmighama, a iste te sezone Steven je proglašen za najboljeg mladog igrača Premierlige.
Bila je to uspješna godina za Gerrarda i Liverpool. U finalu FA kupa pobijeđen je Arsenal, a u finalu Kupa UEFA-e u produžecima, u spektakularnoj utakmici 5:4 svladan je Alaves. Liverpool je te sezone osvojio četverostruku krunu, jer je u europskom Superkupu Liverpool bio bolji od Reala.
2003. Liverpool osvaja Liga kup protiv Manchester Uniteda, a vodeći gol zabija baš Steven.
Tadašnji trener Liverpoola , Gerard Houllier, dao je kapetansku vrpcu Gerrardu nagradivši ga za trud i predanost ekipi.
2004. je postigao pogodak mitskih razmjera protiv grčkog Olympiakosa. Gol koji je nekoliko mjeseci poslije pokazao koliko je bio dragocjen. Naime, Liverpool je u kvalifikacijama za Ligu prvaka hodao po trnju protiv Grčkog prvaka. Prvu utakmicu su izgubili, a u uzvratu na Anfieldu vodili su 2:1. Trebao im je još gol za prolazak. Igrale su se posljednje minute sureta kad je Steven s 25 metara raspalio i pogodio rašlje. Liverpool je na mala vrata ušao u Ligu prvaka, a kako je završio tu europsku avanturu u Istanbulu protiv Milana, to je već povijest.