Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 25 ožu 2025 17:58. Sada je: 25 ožu 2025 17:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 6 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Kathrine Switzer
PostPostano: 18 tra 2017 12:43 
Administrator

Katherine Switzer je 1967. godine ispisala povijest. Switzer je prije 50 godina "skupila muda", obukla tenisice za trčanje i stavila na sebe broj 261, te krenula trčati Bostonski maraton s muškarcima. Svijet je obišla fotografija na kojoj jedan od službenika utrke pokušava istrgnuti broj s leđa Switzer jer je nepojmljivo da jedna žena trči maraton.

50 godina i 40 maratona kasnije, Switzer još uvijek trči. Danas 70-godišnja starica nema hodalicu, već je i dalje u tenisicama za trčanje. Na Bostonskom maratonu nastupila je deveti put, a sada su je slavili kao prvu ženu koja je pokazala put drugima. U ponedjeljak je nosila isti broj 261 koji joj je nekoć davno pokušao otrgnuti "vrlo napredni" i "liberalni" Jock Semple. Switzer je u 70. godini trčala četiri sata, 44 minute u 31 sekundu, a s njom je ovaj put trčalo čak 12 300 žena.

Switzer je osnovala i organizaciju 261 Fearless Boston Marathon Team čiji je zadatak davati podršku ženama nakon događaja iz 1967. godine.

"Završila sam kao i prije 50 godina. Ovdje smo kako bi promijenili život žena. Zamislite samo što će biti za 50 godina"

Povratak na vrh

Naslov: Re: Kathrine Switzer
PostPostano: 18 tra 2017 12:45 
Moderator

da...zamisli...žene će biti pokrivene i neće smjeti trčati maraton. za 50 godina.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 18 tra 2017 12:53 
Administrator

fek0 je napisao:
da...zamisli...žene će biti pokrivene i neće smjeti trčati maraton. za 50 godina.

Znaci ponovit ce se ovo?

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 18 tra 2017 15:15 
Moderator

prije ovo...ali ova je preslobodna slika

ovu retardaciju iznad neću niti komentirati...debila ima i biti će ih

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 19 tra 2017 11:40 
Administrator

fek0 je napisao:
ovu retardaciju iznad neću niti komentirati...debila ima i biti će ih

Ali cu ja :51:

U to vrijeme je zenama bilo zabranjeno trcanje maratona jer je vladalo misljenje da slabasnim curicama trcanje maratona moze ostetiti zdravlje.
Kathrine Switzer se prijavila za maraton pod imenom K.V. Switzer i tako se nikako nije moglo vidjeti kojeg je spola.
Ovaj gore celavi je Jock Semple i legenda je jamericanskog maratona. Nakon zavrsetka aktivne karijere maratonca presao je u organizatore i bio je dodirektor tog bostonskog maratona. Nije htio ozlijediti Kathrine nego joj strgnuti startni broj s ledja. Ovaj snazni momak koji ga je u tome sprijecio je Thomas Miller koji je u to vrijeme bio Katicin decko.

Sad mozemo mi komentirati kako je to glupost i zene mogu trcati maraton, ali u to vrijeme je tako bilo. Isto kao sto mi danas smatramo lijek za skidanje masnoce u krvi spasonosnim sredstvom a za 10-15 godina svi koji ga koriste dobit ce dijabetes. Jbg
Mozemo i braniti Jocka Sempla da je htio sacuvati Kathrin od napora i da joj je zelio sacuvati zdravlje, ali ...
Jock Semple je ostro napadao sve te muske pickice koje su trcale maraton u vremenu od 4-5 sati. I u tome nije birao rijeci ... pa ni sredstva. Jock je u stvari branio maraton kao sportsku disciplinu koja se trci dva sata. A tko to ne moze nek doma cuci u fotelji ispred televizora i s pivom u ruci.
I kad danas vidim joggere koji ˝trce˝ tako da nikad nemaju obje noge u zraku i koji maraton zavrsavaju za 7 sati ... ne znam, neke stvari Jocku moram dati za pravo.

Povratak na vrh

PostPostano: 19 tra 2017 18:28 

E ne slažem se s tvojim zaključkom... živimo u vremenu kad smo se pretvorili u publiku i dobro je da itko uopće istrči maraton, pa makar i za 7 sati. Znam ekipu koja je išla na Giro d'Italia odvesti 1-2 etape i uspjeli su... vrijeme tu nije bitno... po toj logici što bi se uopće hrpa baba penjala na Triglav, kad nisu ni vidjele planine, pa ipak se redovno organizira uspon 100 žena na Triglav... to je isto kao da si rekao, što koji klinac Đoković ima igrati s 568-im tenisačem svijeta, nek igra samo 10 najboljih...
Uostalom, isti taj Jock joj je kao direktor i dao broj, pa je išao skinuti svoju sramotu jer nije ni provjerio jel u pitanju žena... usro se za položaj direktora maratona i svoje dupe...
Nije to nogomet, pa da uvijek Real i Barca prođu dalje...

Povratak na vrh

[ 6 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: