fek0 je napisao:
ovu retardaciju iznad neću niti komentirati...debila ima i biti će ih
Ali cu ja
U to vrijeme je zenama bilo zabranjeno trcanje maratona jer je vladalo misljenje da slabasnim curicama trcanje maratona moze ostetiti zdravlje.
Kathrine Switzer se prijavila za maraton pod imenom K.V. Switzer i tako se nikako nije moglo vidjeti kojeg je spola.
Ovaj gore celavi je Jock Semple i legenda je jamericanskog maratona. Nakon zavrsetka aktivne karijere maratonca presao je u organizatore i bio je dodirektor tog bostonskog maratona. Nije htio ozlijediti Kathrine nego joj strgnuti startni broj s ledja. Ovaj snazni momak koji ga je u tome sprijecio je Thomas Miller koji je u to vrijeme bio Katicin decko.
Sad mozemo mi komentirati kako je to glupost i zene mogu trcati maraton, ali u to vrijeme je tako bilo. Isto kao sto mi danas smatramo lijek za skidanje masnoce u krvi spasonosnim sredstvom a za 10-15 godina svi koji ga koriste dobit ce dijabetes. Jbg
Mozemo i braniti Jocka Sempla da je htio sacuvati Kathrin od napora i da joj je zelio sacuvati zdravlje, ali ...
Jock Semple je ostro napadao sve te muske pickice koje su trcale maraton u vremenu od 4-5 sati. I u tome nije birao rijeci ... pa ni sredstva. Jock je u stvari branio maraton kao sportsku disciplinu koja se trci dva sata. A tko to ne moze nek doma cuci u fotelji ispred televizora i s pivom u ruci.
I kad danas vidim joggere koji ˝trce˝ tako da nikad nemaju obje noge u zraku i koji maraton zavrsavaju za 7 sati ... ne znam, neke stvari Jocku moram dati za pravo.