Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Auto

[ 112 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Auto gume - preporuka
 Post Postano: 26 ožu 2015 22:51 

da, to ti bas i nije pohvalno ni sigurno da se abs nije upalio...mora se upalit ak stisnes zlajfu pa taman na felgama bez guma... a da su gume dobre, to vjerujem...

toyo proxes... hebacke, al mos ih kroz prozor gledat kak se trose, jedno proljece i ljeto i baj baj... al drze taman da sjekire padale... po meni su to gume vise za stazu neg za cestu, samo zbog trosenja... ili za ekipu koja kupuje svaku sezonu nove gume...

bridgestone turanza, jeftine su (naspram potenze, koje su 3 put skuplje) i mene sluze vec 3 sezone... da za mijenjat su :D

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ožu 2015 08:24 

mravak je napisao:
...promjeni i kocnice brijem da ti ne rade bas najbolje

Rossi je napisao:
da, to ti bas i nije pohvalno ni sigurno da se abs nije upalio...mora se upalit ak stisnes zlajfu pa taman na felgama bez guma... a da su gume dobre, to vjerujem...

toyo proxes... hebacke, al mos ih kroz prozor gledat kak se trose, jedno proljece i ljeto i baj baj... al drze taman da sjekire padale... po meni su to gume vise za stazu neg za cestu, samo zbog trosenja... ili za ekipu koja kupuje svaku sezonu nove gume...

bridgestone turanza, jeftine su (naspram potenze, koje su 3 put skuplje) i mene sluze vec 3 sezone... da za mijenjat su :D

Mislim da niste baš shvatili. ABS normalno radi jer je na snijegu odradio par puta. Ako se na kiši ne pali, znači da gume dobro drže.
Osim toga auto je star samo dvije godine i sa zimskim Barumkama je kočio dobro. Na kiši se sa zimskim gumama ABS uključio isto par puta kad se jače zakoči.

Ovdje je većina eksperata za parenje i tu se ne bum gural, ali o fizici bi mogli raspravljati.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ožu 2015 09:19 

mpix je napisao:

Mislim da niste baš shvatili. ABS normalno radi jer je na snijegu odradio par puta. Ako se zakoči

Ovdje je većina eksperata za parenje i tu se ne bum gural, ali o fizici bi mogli raspravljati.

Tu su svi eksperti za sve,ne brini,a o fizici nemoj ni početi, u startu si u krivu. :D

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 27 ožu 2015 10:06 

Bome mpix pobrkao si loncice opako

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ožu 2015 10:24 
Administrator

mpix je napisao:
Mislim da niste baš shvatili. ABS normalno radi jer je na snijegu odradio par puta. Ako se na kiši ne pali, znači da gume dobro drže.
Osim toga auto je star samo dvije godine i sa zimskim Barumkama je kočio dobro. Na kiši se sa zimskim gumama ABS uključio isto par puta kad se jače zakoči.

Ako pricepis kocnicu do kraja 100-20km/h, nema boga da se ABS nece aktivirati.
Uz to ako je kisa aktivirat ce se puno prije.

Ali pretpostavljam sto te zbunjuje:
Kad su gume lose ABS lupa. Kad su dobre osjeti se samo lagana vibracija na papucici.
I da ... ABS je za curice.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ožu 2015 11:08 

Ček, ček. Flatiranje bremze na 100km/h, a da se ABS ne upali? To neće ići.
Kočenje na 100km/h ,a da se ABS ne upali, to će ići.
Znači, samo je pitanje,kulike se stisnulo bremzu, odnosno da li deceleracija prevladava otpor prijanjanja gume o podlogu, što pak ovisi o koeficijentu trenja gumije...hihihi :D
:avion:

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ožu 2015 11:12 

Kinta je napisao:

fali nam :plus: gumb !!! :angry_shake:

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ožu 2015 11:17 

mravak je napisao:
Kinta je napisao:

fali nam :plus: gumb !!! :angry_shake:

Ja hoćem gumbeka istoooo.
On seroius note:svi auti koji su prozvedeni nakon 1.11.2014 i prodaju se u EU, moraju imati ABS,VSC, TPMS, ISOFIX, signal za nevezanje pojasa i još neke stvarčice.Osim toga postrožili su kriterije za dijelove kočionog i voznog sustava ( gume, diskovi, pločice itd.).
Tak da buju svi ko curice (osim onih koji i jesu curice). :D

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ožu 2015 12:13 

ABS služi u opasnim situacijama i taj posao radi perfektno. Takve situacije se događaju rijetko kod koliko-toliko dobrih vozača, koji znaju procijeniti situaciju. Greškama drugih ili greškama ceste (proliveno ulje, Hrvatske ceste i sl.) zna se dogoditi da je potrebno oštrije stiskanje kočnice kako bi se izbjegli problemi.

Priča je da će iskusan i dobar vozač znati dozirati kočnicu toliko da kotači ne zablokiraju. Kako sam gore napisao, to se rijetko događa jer znamo procijeniti situaciju oko sebe i to spriječiti u začetku. A ako se rijetko događa onda nitko ne može znati kako će reagirati u rijetkoj situaciji. Za tu reakciju, kao i za sve ostalo je potreban trening. U nekim kontroliranim uvjetima, kada znamo što će se dogoditi, reakcija bez ABS-a će sigurno biti bolja. Ali na cesti, gdje ležerno idemo prema poslu ili u shoping, ne znamo što će se dogoditi i kada će biti potrebna takva reakcija. U većini slučajeva rijetko. Dakle, ne postoji dobar i iskusan vozač koji će znati u teškoj situaciji bolje dozirati kočnicu od nekog elektroničkog sklopa. Ili je neiskusan ili je kreten kojem to treba svaki dan. U svakom slučaju, nije dobar vozač u tom slučaju.

Vozači kojima je takva reakcija često potrebna u kreteni. I jednom tjedno je pretjerano. Oni ne znaju voziti i procijeniti stanje na cesti ili su divljaci kojima javne prometnice služe kao trkača staza. Pod divljaci mislim na degenerike kojima cesta, po kojom hoda moje dijete, služi kao trkača staza. Ubiti bez suđenja.

Postoje uvjeti kada je ABS štetan i beskoristan. To je trkača staza. Tamo je bolje biti bez takvih dodataka. Obzirom da ne idem baš često na trkaču stazu sa svojom škodom, mislim da mi nedostatak tog gumbeka neće baš smetati.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ožu 2015 12:18 
Moderator

slažem se, s time da ja ipak imam gumbić za TC isključiti, ali on je upravo suprotno od ABS pa po snjegu je bolje bez njega.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

[ 112 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sljedeća

Početna » Ostalo » Auto

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club