|
.
Sada je: 12 svi 2026 20:14. | Zadnji put si ovdje bio: 12 svi 2026 20:14. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Hakiranje automobila Postano: 23 vel 2015 00:29 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Ekipa, podsjećate me na druga rootsa... isto se može napisati za bilo što što spada u internet of things... sustave grijanja i klimatizacije, pametne kuće, alarme i frižidere... U svaki sustav se, prije ili kasnije, može prodrijeti, uz dovoljan broj pokušaja = dovoljno vremena = dovoljno novca... Ako će mi netko pokloniti u svrhu testiranja jedan takav Audi od milju kuna dobrovoljno se javljam za test... Ili da se vratimo na kočije?
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Hakiranje automobila Postano: 23 vel 2015 01:14 |
|
|
Kinta je napisao: Rossi je napisao: Alarmi s dojavom na mob rules.  ok, i jammas signal gsm alarma, a kak ces otvorit auto a da ne pocne tulit i hebat ti ma... i jos ak stavis 2 blokade, fizicke.... ko ce se hebat s tim? pobjeci ce glavom bez obzira... naravno, ne postoji alarm koji se neda demobilizirat ni auto koji se neda ukrast... a ko ce znat dal je gsm alarm u autu, i dal je uopce alarm u autu? a da ne pricam da je tu proximity senzor, ultrazvucni senzor, shock senzor i g senzor koji sprijecava fizicko pomicanje auta, tipa utovara na pauk, vucnu sluzbu itd... pisem to sve jer sam se naugradivao i alarma i mul-t-locka, i pracenja vozila.... a s druge strane poznam ljude sa dugogodisnjim iskustvom radenja poslova kontra mog...
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Hakiranje automobila Postano: 23 vel 2015 01:23 |
|
|
|
a i praksa je pokazala u 80% slucajeva, da su dovoljne naljepnice na sajbama za neki alarmni sustav da odbije provalnika, a da auto ustvari nema alarm, kad to vidi, zna da ima s tim posla, a lako nade isti takav auto koji nema nis...
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Hakiranje automobila Postano: 23 vel 2015 01:48 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
Rossi je napisao: a i praksa je pokazala u 80% slucajeva, da su dovoljne naljepnice na sajbama za neki alarmni sustav da odbije provalnika, a da auto ustvari nema alarm, kad to vidi, zna da ima s tim posla, a lako nade isti takav auto koji nema nis... Ili si nalijepiš naljepnicu sa likom Chuck Norrisa i natpisom: "Ovdje čuvam ja".
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Hakiranje automobila Postano: 23 vel 2015 01:52 |
|
|
|
ili to
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Hakiranje automobila Postano: 23 vel 2015 02:28 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Rossi, prica je o skupljim autima nove generacije a ne o stari kramama s opremom golfa duje.
Primjer sina mog frenda. Novi BMW po narudjbi, jaci motor i par japanera dodatne opreme. I maznuli ga. Policija naravno obavila uvidjaj na razini vrticke djece. Na sud pozvali ˝strucnjaka˝ iz BMW-a koji je tvrdio da se taj auto ne moze ukrasti. Jasno sto bi drugo tvrdio. Na kraju je mali bio optuzen da je sam maznuo svoj auto i zelio se naplatiti od kaska. I nije si mogao pomoci.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Hakiranje automobila Postano: 23 vel 2015 03:07 |
|
|
kuzim ja kaj oces rec... radio sam i skuplje aute od BMW-a ... ali svaki auto se moze ukrast.... SVAKI, ali ne daljinski, preko aplikacija, i neznam cega... to sto ja mali optuzen, hebajga, mozda i je munuo sam sebi auto, ali taj strucnjak ce te do imendana uvjeravat da se BMW nemre ukrast...a baba sutkinja koja nezna ni da ima rezervni kotac u gepeku ce popljugat pricu... pokazi bilo kojeg na cesti, ja ti posaljem covjeka, nema auta za 5 minuta... amen, gotova prica... sto se same zastite tice, tu onda prednjaci Mercedes, debelo, koji ima IR lasere u bravi koji citaju kod kljuca, pa do neznam kakvih dodatnih zastita i blokada, ali i on se da maznut, naravno, nemre to obavit kvartovski narkic, ali onaj koji ima alat za obavit posao, dici ce ga... Da ne pricam o Ferrarijima, Viperima, Cadillacima, Lincolnima, koji imaju user manual ko sve moguce svete knjige ikad napisane skupljene u jedan svezak... takvom alarm ni netreba... ali i to se da ukrast... bottom of line, ne postoji auto u koji se neda provalit i otpeljat ga.... jedino sto se moze je odvratit provalnika od same krade i zadat mu muke da to ne traje 5 minuta nego 25, a tolko vremena nema... a sto se tice "hakiranja" na daljinu auta, ko da je PC, opet kazem je 
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Hakiranje automobila Postano: 23 vel 2015 10:52 |
|
|
Corto_1973 je napisao: Ekipa, podsjećate me na druga rootsa... isto se može napisati za bilo što što spada u internet of things... sustave grijanja i klimatizacije, pametne kuće, alarme i frižidere... U svaki sustav se, prije ili kasnije, može prodrijeti, uz dovoljan broj pokušaja = dovoljno vremena = dovoljno novca... Ako će mi netko pokloniti u svrhu testiranja jedan takav Audi od milju kuna dobrovoljno se javljam za test... Ili da se vratimo na kočije? Pa nisu tako zgodni kao ja.... 
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
zwonko
|
Naslov: Re: Hakiranje automobila Postano: 03 ožu 2015 07:56 |
|
Pridružen: 15 sij 2013 22:56 Postovi: 104 Lokacija: Wookomeretz
|
Neznam jeste li imali priliku čuti što se nedavno dogodilo u Sarajevu... Kupac skupog Mercedesa S klase, porijeklom rvat, imao je čast da vidi na djelu najnoviji sustav zaštite od krađe auta... tijekom domjenka nakon prezentacije nepoznati počinitelj otuđio je navedeno vozilo i otada mu se gubi svaki trag... "najnoviji sustav protiv krađe ima manu" izjavio je prezentator nakon ovog nemilog događaja... 
_________________ Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor? 
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Hakiranje automobila Postano: 03 ožu 2015 09:36 |
|
|
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
Sada je: 12 svi 2026 20:14. | Zadnji put si ovdje bio: 12 svi 2026 20:14. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |