|
.
Sada je: 16 lip 2026 12:25. | Zadnji put si ovdje bio: 16 lip 2026 12:25. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 2 post(ov)a ] |
|
| Autor |
Poruka |
|
Corto_1973
|
Naslov: Da sam ja netko... Postano: 24 stu 2012 19:45 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
Pola vijeka Indexa Da sam ja netko, bio bih 23. studenog u vjerovatno najtoplijoj noći posljednjih 50 godina da zajedno slavimo i Ismeta Nunu Arnautalića, Šefku Akšamiju, osnivače Indexa i njihovog zajedničkog crtanja naših duša, ljubavi, sjećanja. Trenutaka kada Davorin, uz prigušena svjetla Sloge, prošapće - dame biraju. U meni još nepreboljena razočarenja i stid da nikada nisam bio odabran. U večeri kada, u plimi oduševljenja, budete klicali negdje na kraju u zatišju, znat ću da nisam netko, nego samo udaljeni i otužni nitko, izgubljen na hladnom sjeveru Evrope... Da sam ja netko, ne bih se ponovo kiselo nasmijao legendarnoj rečenici od prije dvadeset godina - Nedime, dragi, šta nam ovo rade?! Uspaničeno je tako, dok su im granate šištale oko glava, vječna Hanka Paldum pitala kolegu Lončarevića, sa ondašnje TV Sarajevo. Proteklog petka isti upit mojoj prijateljici Sanji Rihtman, u Tel Avivu, šalje drug što je ratni sarajevski put u jednom pravcu završio u sve uzavrelijem području Bliskog istoka. Da sam ja netko, ne bi mi jaranica Divna Krautblatt, iz Španije, javljala da ponovo pakuje kofere. Osjeća da je prokletstvo balkanske sudbine sve bliže i da za daljnji život jedino trebaju lagani kovčezi. Bježati i samo bježati. Da li za nas ima mira, spokoja? Da sam ja netko, zanimalo bi me kako se osjeća čuveni majstor kamere Dževad Čolaković, što je nekada davno hodoljubio sa Zukom Džumhurom i Mirzom Idrizovićem. Da li u novim protestima očajnika, po gradovima zemlje u kojoj je i Divna, naslućuje one slike užasa što ih je objektivom zabilježio u maju '92. u redu za hljeb u sarajevskoj Ulici Vase Miskina? Od kadrova što su zaledili srca svijeta pobjegao je na sunčani jug Evrope. Da li je uspio uteći i od tmurnih oblaka sjećanja što ponovo naviru filmskom brzinom koja je bila njegov život? Da sam ja netko, otvorio bi mi dušu, otkopao zabetonirane riječi. Ispričao storiju vrijednu Pulitzera. Ovako, ona je duboko u njemu. Da ga muči, proganja do konačnog smiraja. Dajući tako priliku mnogima u Rajvosa da se i danas kite autorstvom njegovih povijesnih snimaka ljudskog barbarstva i zločina. Da sam ja netko, ne bih sa strahom svakog dana posezao za stranicom Facebooka sa ustreptalom nadom da će se ponovo javiti dobri Vehid Gunić. Mjesecima već njegova raja i ja pratimo borbu poznatog novinara, koja će se uskoro finalizirati knjigom i naslovom "Neću da umrem od raka". Da sam ja netko, Vehid nikada ne bi tu knjigu ni započinjao. Ma, zapravo se radujem. Samo pobjednici pišu o dobivenim bitkama. Da sam ja netko, ne bih samo na slikama pratio razvoj dobro nadjevene pite zeljanice internet mi poznanika Nadana Filipovića u australijskom Perthu. S merakom potom poturam gospoji još jedan dokaz kako su muškarci bolji kuhari od žena. Po stoti put čujem odgovor - svi, osim tebe! Daleki, virtualni Nadan vadi zazubice foto-serijalom, jedinstvenim bosanskim kuharom u tuđini. Pitu uvijek započinje tri frtalja sata prije povratka njegove žene s posla. Gdje to ima da te vazda dočekuje miris tek zarumenjele zeljanice?! Samo kod Bosanca bečke škole... Uh, kako bi se tek reš burek kod njega "čuo"!
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: Da sam ja netko... Postano: 24 stu 2012 20:13 |
|
Pridružen: 03 ožu 2011 16:24 Postovi: 1370 Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
|
|
Evo i od mene jedna,kad si me tako lijepo podsjetio na mladost....
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 2 post(ov)a ] |
|
Sada je: 16 lip 2026 12:25. | Zadnji put si ovdje bio: 16 lip 2026 12:25. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 38 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |