Ne treba 100kn, može i 70 ja mislim.
Sad gledam kako uhvatit vremena, nikako uhvatit. Ovako, da ne bude da ja sve pokazujem, tko se želi upustit, morati će potrošiti par sati na svoju ruku naučiti osnove osnova. Na youtubeu. Samo da znaš pokazatelje MACD, Stochastic RSI, i najbitnije Williams %R. Staviti ću za početak jednu osnovnu taktiku, koja u velikoj većini slučajeva pali. Ako tko želi, možemo na viber napraviti grupu, pa da dnevno stavim što čekam da padne kamo mora past i moje razmišljanje gdje kupiti. Ne treba, ali možemo.
Ne mislim naplaćivat. Forum služi da se širi znanje.
Što treba naučiti? Prvo, pogledati kako izgleda burza za kriptovalute. Moja preporuka Kucoin. Neću raditi na drugim burzama. Ima i aplikaciju za mob, sve radim na mobu. i bitno je što ima integraciju za Tradingview, pa je on besplatan - dodatnih 50 dolara mjesečno za uštediti. Za većinu burzi, Tradingview uopće nema cijenu za njih pa ni ne gledam. Dakle, apk za mob. To skinut. Jer nisam stalno za kompom, ne bih imao život da sam stalno za kompom. Komp služi za napraviti dnevnu analizu, otprilike da znam nakon koliko sati da počnem pratit. Meni je ovo osnovni posao, pa mi je bitno uhvatiti čim više mogu. Prilika, ne ulazaka u bilo šta. Za prvu taktiku, ćemo koristiti 2 pokazatelja, da ne kompliciramo bez veze nešto što može biti jako jednostavno. inaće. koristim ih 11, ali za ovu taktiku su potrebna 2 do 3.
MacD 2. najbitniji injega samo pogledamo da vidimo oćemo li tu valutu uopće uzeti u obzir.
Stochastic RSI se nalazi tako da se u searchu među indicatorima upiše RSI te se izabere Stochastic. On ovdje nije jako bitan, ali je.
Williams %R tako se zove.
Dakle, gledamo graf u pogledu 4H a to znači da svaki "candle-pokazivač cijene" zeleni ili crveni predstavlja period od 4 sata.
Cijena mora biti u padu, tj MACD mora biti crven i povećavati se
Pratimo Williams %R i samo njega, kada on dođe na -95 a idealno kad takne dno i pokaže -100, tu kupujemo. Prije nego što kupimo, još pogledamo MACD crte koliko može još dole, ako ne puno, to je OK i Pogledamo Stochastic PLAVU crtu da je na dnu i da svaki čas mora u rast. Ako nije slučaj, ne kupujemo ništa, jer nije sto posto da će odmah nakon u rast. u 9 od 10 slučajeva oće. i oće u rast makar na sljedećih 2-4 sata, no ne i duže.
Ovisno o tom stochastiku i MACDu, ovisi (ako smo kupili u 6 popodne) da li ćemo kupiti i držati 16-24 sata (ako je dole) ili ćemo prodati nakon 1-2 sata i nakon cca 3-5 posto.
Dakle, Willams %R dođe na -100, kupimo i to je to.
Ako želimo samo 3-4-5 posto, zadamo prodajnu cijenu veću za 3-4-5 posto i ne pogledamo ništa 2 sata. burza će sama prodat.
Ako je slučajno nastavilo padat a ne rast, prodamo odmah jer tko zna koliko će još padat (trebalo je odmah u rast -već prvi sljedeći candle, a nije, dakle to je onaj 1 od 10 slučajeva. dakle, prodamo nakon 2 sata recimo. Isto tako, moramo znati kada počinje novi "candle" na 4h pogledu. Meni počne u 22h, 02h, 06h, 10h, 14h, 18h i prema tome se ravnam. Za dobro planiranje.
Prilika za ovo nije svaki dan. Recimo da priliku za ovo dobijemo cca 2 puta u 3-4 dana. Gledam 2 valute za koje je ovo podobno, OCEAN i DAG. Jesu i druge, ali ja volim samo nekoliko valuta pratiti i trejdati. Uz te 2, ponekad volim DRGN i COTI. Zato što je na njima uvijek respektabilni trading volume, kad mi trejd ne ide kako sam zamislio, da mogu izać van samo s 1-2 posto gubitka a ne 10, koliko bi bilo kod neke valute koja nema bar 7 BTC trading volume. Dag ima uvijek preko 8, Ocean gotovo uvijek preko 8, COTI isto, a DRGN ima oko 4-5 i on služi samo za zlatne prilike kad ne mogu u ova 3.
Vrlo važno je, ako Williams dođe na -90 i ide gore, da skroz odustanemo, jer nije došlo do dna, i uvijek može opet dole. Kada dođe na -100, gotovo da više od 1-2 posto neće više ić niže. osim u onih 1 od 10 slučajeva i zato volim kupiti i čekam da dođe na minimalno -95
da vam skratim vrijeme
https://www.kucoin.com/klick na Markets
desna strana ekrana kliknemo u search bar
odtipkamo ocean ili dag i kad ga nađe kliknemo na DAG/BTC ili OCEAN/BTC
i onda vam se otvori tradingview integracija na adresi
https://trade.kucoin.com/spotovo je u full screenu
sad sam ga baš čekao, došlo do -90, i, fuck it, u pol sata išlo 4 posto gore. Ništa za danas.
ovo što se vidi da je -99, to je bilo jučer na večer i je došao na -100. ne mora, ali često dođe