Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 lis 2024 23:49. Sada je: 07 lis 2024 23:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 70 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kriptovalute
PostPostano: 17 svi 2020 08:14 
Administrator

Steta sto to nisi dao prije dva mjeseca, bila bi to lijepa zabava. Ali zasto ne i sad, pristedio sam nesto vise od 100kn u ovo kratko vrijeme. :zu:

Povratak na vrh

PostPostano: 17 svi 2020 13:34 

budem stavio ovih dana kad uhvatim vremena :lol: imam šta za napisat. U suštini je jednostavno, sve ovisi samo kada je tebi osobno dovoljno za izać iz trejda. ne izađeš na vrijeme, spušiš pola zarade. i dalje zaradiš. samo manje. samo ne biti pohlepan. ko ja danas :zu:

Povratak na vrh

PostPostano: 18 svi 2020 16:39 

Ne treba 100kn, može i 70 ja mislim.
Sad gledam kako uhvatit vremena, nikako uhvatit. Ovako, da ne bude da ja sve pokazujem, tko se želi upustit, morati će potrošiti par sati na svoju ruku naučiti osnove osnova. Na youtubeu. Samo da znaš pokazatelje MACD, Stochastic RSI, i najbitnije Williams %R. Staviti ću za početak jednu osnovnu taktiku, koja u velikoj većini slučajeva pali. Ako tko želi, možemo na viber napraviti grupu, pa da dnevno stavim što čekam da padne kamo mora past i moje razmišljanje gdje kupiti. Ne treba, ali možemo. Ne mislim naplaćivat. Forum služi da se širi znanje.
Što treba naučiti? Prvo, pogledati kako izgleda burza za kriptovalute. Moja preporuka Kucoin. Neću raditi na drugim burzama. Ima i aplikaciju za mob, sve radim na mobu. i bitno je što ima integraciju za Tradingview, pa je on besplatan - dodatnih 50 dolara mjesečno za uštediti. Za većinu burzi, Tradingview uopće nema cijenu za njih pa ni ne gledam. Dakle, apk za mob. To skinut. Jer nisam stalno za kompom, ne bih imao život da sam stalno za kompom. Komp služi za napraviti dnevnu analizu, otprilike da znam nakon koliko sati da počnem pratit. Meni je ovo osnovni posao, pa mi je bitno uhvatiti čim više mogu. Prilika, ne ulazaka u bilo šta. Za prvu taktiku, ćemo koristiti 2 pokazatelja, da ne kompliciramo bez veze nešto što može biti jako jednostavno. inaće. koristim ih 11, ali za ovu taktiku su potrebna 2 do 3.

MacD 2. najbitniji injega samo pogledamo da vidimo oćemo li tu valutu uopće uzeti u obzir.
Stochastic RSI se nalazi tako da se u searchu među indicatorima upiše RSI te se izabere Stochastic. On ovdje nije jako bitan, ali je.
Williams %R tako se zove.

Dakle, gledamo graf u pogledu 4H a to znači da svaki "candle-pokazivač cijene" zeleni ili crveni predstavlja period od 4 sata.
Cijena mora biti u padu, tj MACD mora biti crven i povećavati se
Pratimo Williams %R i samo njega, kada on dođe na -95 a idealno kad takne dno i pokaže -100, tu kupujemo. Prije nego što kupimo, još pogledamo MACD crte koliko može još dole, ako ne puno, to je OK i Pogledamo Stochastic PLAVU crtu da je na dnu i da svaki čas mora u rast. Ako nije slučaj, ne kupujemo ništa, jer nije sto posto da će odmah nakon u rast. u 9 od 10 slučajeva oće. i oće u rast makar na sljedećih 2-4 sata, no ne i duže.
Ovisno o tom stochastiku i MACDu, ovisi (ako smo kupili u 6 popodne) da li ćemo kupiti i držati 16-24 sata (ako je dole) ili ćemo prodati nakon 1-2 sata i nakon cca 3-5 posto.

Dakle, Willams %R dođe na -100, kupimo i to je to.

Ako želimo samo 3-4-5 posto, zadamo prodajnu cijenu veću za 3-4-5 posto i ne pogledamo ništa 2 sata. burza će sama prodat.
Ako je slučajno nastavilo padat a ne rast, prodamo odmah jer tko zna koliko će još padat (trebalo je odmah u rast -već prvi sljedeći candle, a nije, dakle to je onaj 1 od 10 slučajeva. dakle, prodamo nakon 2 sata recimo. Isto tako, moramo znati kada počinje novi "candle" na 4h pogledu. Meni počne u 22h, 02h, 06h, 10h, 14h, 18h i prema tome se ravnam. Za dobro planiranje.

Prilika za ovo nije svaki dan. Recimo da priliku za ovo dobijemo cca 2 puta u 3-4 dana. Gledam 2 valute za koje je ovo podobno, OCEAN i DAG. Jesu i druge, ali ja volim samo nekoliko valuta pratiti i trejdati. Uz te 2, ponekad volim DRGN i COTI. Zato što je na njima uvijek respektabilni trading volume, kad mi trejd ne ide kako sam zamislio, da mogu izać van samo s 1-2 posto gubitka a ne 10, koliko bi bilo kod neke valute koja nema bar 7 BTC trading volume. Dag ima uvijek preko 8, Ocean gotovo uvijek preko 8, COTI isto, a DRGN ima oko 4-5 i on služi samo za zlatne prilike kad ne mogu u ova 3.

Vrlo važno je, ako Williams dođe na -90 i ide gore, da skroz odustanemo, jer nije došlo do dna, i uvijek može opet dole. Kada dođe na -100, gotovo da više od 1-2 posto neće više ić niže. osim u onih 1 od 10 slučajeva i zato volim kupiti i čekam da dođe na minimalno -95

da vam skratim vrijeme
https://www.kucoin.com/
klick na Markets
desna strana ekrana kliknemo u search bar
odtipkamo ocean ili dag i kad ga nađe kliknemo na DAG/BTC ili OCEAN/BTC
i onda vam se otvori tradingview integracija na adresi https://trade.kucoin.com/spot

ovo je u full screenu

slika

sad sam ga baš čekao, došlo do -90, i, fuck it, u pol sata išlo 4 posto gore. Ništa za danas.

ovo što se vidi da je -99, to je bilo jučer na večer i je došao na -100. ne mora, ali često dođe

Povratak na vrh

PostPostano: 18 svi 2020 18:24 

zaboravio napisati. bitnu stvar. ova taktika je za situaciju od nekih 10 dana kada je valuta u fazi pada, vidi se i po cijeni a najlakše je vidjeti po pokazatelju MACD kada je on crven (na mobu) i "od ispod" i povećava se, u pogledu 1D odn 1 dan, odnosno svaki candle stick označava kretanje cijene u jednom danu.
Kada je faza rasta, imam skroz drugu, kompliciraniju metodu. je jednostavna, može biti jednostavna, ali treba gledati 10 pokazatelja. A sad tu staviti svih 10 koje ja koristim i očekivati da netko ide to proučavat, šansa je ravna nuli. Ova prethodna taktika zna paliti i u fazi rasta, ali rijetko Williams %R dođe baš na -100 nego se često zaustavi na rasponu 50, a ponekadide do -80

Povratak na vrh

PostPostano: 19 svi 2020 21:06 
Administrator

Zanimljivo, hvala. Ocito imam zabavu iducih dana.

Povratak na vrh

PostPostano: 20 svi 2020 07:27 

meni ti je to zabava vec 2 god cca. dakle, kad se registriraš, moraš baš napravit registraciju i potvrdu indentiteta, s dokumentom. Jer kad ideš trgovat i prebacivat i sve te pita Trading password, pa je to neki vid zaštite od ne znam čega. to ne možeš dobit bez registracije. samo da znaš.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 svi 2020 07:25 

ova taktika pali na svim valutama na burzi. najlakse je, pogledati listu pod BTC parovima, sto znaci da sr trguje u BTCu sto je bitcoin. i najbopje u tome jer je najveci volume. poredas da ti prikazuje od veceg porasta prema manjem, i odnes na dno. idealno, cim ranije u danu. pogledas na zadnja 5, trazis coin koji ima dnevni promet od bar 5BTC. i njega pogledas s Williams %R. ako onpada, i blizu je -100, cekas da padne na -90 do -95 i kupis. nece jos puno past ali brzo ide u rast. i to je to. ja to cesto radim, vrlo cesto, i, prvo sak mislio to ne preporucit, ako kako se zafrkavas sa 100kn zasto ne. ja se zafrkavam sa malo vise, aki ne lovim velike postotke. lovim, da, cim kupim namjestim da mi proda s 15 posto vise, aki ako prodje 8 sati i mislim da ce past, prodam i nije me briga oce li ici gore ili ne. meni se ne treba svaki dan loviti velike postotke, sve preko 8posto je meni odlicna zarada. ponekad, pustim pa da vidim dokle ce ic, ako sam taj tjedan zaradio vise od olaniranog onda pustim pa me bas briga. ovisi o drugim pokazateljima koje sada necu nabrajat.

prije pol sata sam kupii AVA po 3650, i bilo je na minus 96, kazem si,dobra cijena nece vise oadat. stavio sam da mi proda na 4290,ali ako ne bude bas islo naj naj gore cu prodat na 4100. zasto na 4300? Dnevno, je u oadu, ali je do jucer biko u rastu. prekjucer je dosao do 5000, jucer do 4500, danas bi opet moglo do 4400, do 4100 ce ic i tu cu odluciti prodati ili cekati do 4300. ali, biti cu zadovoljan i sa 4000

Povratak na vrh

PostPostano: 20 vel 2021 13:50 

pisao sam tutorial za jedan drugi forum, pa zašto ne bi bilo i za ovaj.

dakle, ovo su osnove tehničke analize. ulazite u bilo koji coin na ovaj način i biti će super. uđi, drži i ne diraj dok raste. tu su i videa, za razumijevanje. tko ima pitanja neka pita, ako linkovi na videa ne rade staviti ću nove

dakle, osnova svega je naučiti raditi tzv charting.
regate se na treadingview.com, može free account.

ovaj video vam objašnjava osnove kako izgleda cijena na chartu, za početnike
https://www.youtube.com/watch?v=jmoOrgTP5XQ&t=840s
tko zna čitati chart ovo mu ne treba

osnove osnova je znati nacrtati zone Supporta i Resistance. To su zone od kojih se u prošlosti cijena odbijala ili je imala muku preći ju.
support je ispod cijene, resistance je uvijek iznad trenutne cijene.
o tome: https://www.youtube.com/watch?v=C2qRW9_via4&t=6s

cilj je utvrditi mogući support kada je cijena u padu, da bi se našla idealna cijena za kupnju. ne kupuje se na tim linijama nego se prati cijena, kako će se u tim zonama ponašati. moj signal za kupovinu je druga stvar o kojoj neću sada. idemo redom.

druga stvar su trendlines
https://www.youtube.com/watch?v=U1UhjFYdFo0
crta koja spaja vrhove skokova u padu, ili najniže cijene u rastu. pokazuje trend. kada se dogodi da cijena ode van trenda, probije trendline vrijeme je za kupovinu ili prodaju

ovo je osnovno, da možete loviti veće trendove gdje bi bili u trejdu mjesec dana ili dok god raste. Dobro dođe da ne kupite na vrhu.

ovako izgleda to na chartu, ovo je za AAVE
https://www.tradingview.com/x/kGd0znMs/
horizontalne ljubicaste crte su support i resistance, a zelena pod kutem 45 je trendline
Kada cijena probije trendline, i na Daily ostane preko, onda tražimo najbolju cijenu za ulazak

kao npr ovdje, vidite probilo trendline i hop u rast
https://www.tradingview.com/x/Ov9v72Og/

ovaj slijedeći video, o Elliot waves teoriji https://www.youtube.com/watch?v=LSuBeTxr9y4&t=5s je bitan zato da znate gdje se trenutno vaš coin koji želite kupiti nalazi i da ne kupite na vrhu i držite dok pada 2 mjeseca 6 mjeseci i izgubite 50 ili više posto od ulaganja. jako poučan video.

analiza se radi na daily timeframe, pa se spuštamo na 4h, di je 1 candle označuje 4h. ne idite ispod, ne valja.

e sada kako ući, recimo da ste odredili coin u koji želite ući, već raste jedno vrijeme i vi sad želite po najboljoj cijeni nutra.
čekate cijenu na supportu, i gledate samo zatvorene candlee. Ja čekam određeni candle da se pojavi.
Bullish engulfing i Morning star.
https://i.ytimg.com/vi/2D5xBb8wU8E/maxresdefault.jpg
https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... egUIARDeAQ

ta 2 candlea samo, na 4h pogledu, čekati da se zatvori i otvori novi. zatvoren mora ovako izgledat

oba prikazuju tzv. buying preasure, gdje su se kupci pojavili nakon većeg pada.

i to je to.

prilikom kupovine, da budete sigurniji, koristiti Fibonacci retracements tool.
zanemarite što budu u videu rekli, najčešće se čeka i kupuje na 618 liniji, pogotovo ako je support kakav tu
https://www.youtube.com/watch?v=Kz6-8nQLRHM

to je to, tako ja.
ja još stavim i stop loss, to je bot koji proda coin za slučaj da sam u krivu.
postavim ga uvijek točno ispod prošlog 4h candlea, ako se rast poništi znam da sam u krivu i oću van, ne čekam.

tako kupite, i držite dok raste. nacrtajte trendline od ispod, kada cijena više ne drži, prodat coin pa neka pada

Povratak na vrh

PostPostano: 16 tra 2021 14:40 

tu na ovom forumu ću trpat moje tehbičke analize coinova u koje planiram ući, pa ako koga zanima di točno ući i dobiti najbolje cijenu, popratite.

http://www.forum.hr/showthread.php?p=85 ... st85789145

navesti ću i izlazak, kada bude, uz objašnjenje

Ne da mi se na više foruma uploadat posebno, ni ne znam da li ima zainteresiranih

Povratak na vrh

PostPostano: 27 ruj 2022 03:08 

The XM Broker team is committed to constantly working hard to improve the quality of services provided each year as they strive to continually provide the best service to their traders. Like the XM Broker team, our team is constantly striving to do everything for the development of the community, which is why we conducted a study of the 5 best forex trading brokers, so that you can choose the best for you

Povratak na vrh

[ 70 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: