Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 lis 2024 23:48. Sada je: 07 lis 2024 23:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 70 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kriptovalute
PostPostano: 05 ožu 2018 10:22 

Bio je rast jucer... Ali je oko 8 pocelo opet sve padat. Kako sam postavio stop loss i iso spavat u 9 :D sve se je skoro poprodavalo. Tak da sam opet malcice popusio. Tak da mi je stanje sad nesto vise od 0.141 Btc. Vechain je jedina valuta koja nije isla ispod nego je ostala na 2 posto rasta. Dakle...sta ja zakljucujem iz toga. Vrlo vjerovatno je to projekt koji je sad hit. Ipak sam dobro procijenio prekjucer kako je to yeben projekt. S velikim vjerovanjem investitora. Cak ni NEO nije nastavio rast. Uz njega... Je i ripple napravio 15 posto plusa i ostao na tome. Sad cu malo pratit cijene vechaina i rippla kroz dan...ako budu i dalje rasli...sav kapital cu zabubat u ta 2 projekta pa sta bude.
Sta vise pratim kriptovalute to mi je otprilike jasnije kako se ponasat. Grafovi pomazu kad raste ali kad pada...a to je sad...treba se oslonit na feeling. i na kockanje. I zato sam i dalje uvjeren da su kriptovalute kocka. Nema tu neke logike. Citam vjesti svakodnevno iz kripto svijeta....ima dosta pozitivnih ali rast ne krece. Al zato kad netko izjavi nesto lose pad je neminovan. I dalje me zanima sve ovo i i dalje cu se ovim bavit... Pomalo ucim o blockchainu i sve sam sigurniji da je to revolucionarna tehnologija koja ce u buducnosti promjenit svijet.
Long story short. Blockchain kod se ne moze mijenjat. Hakeri ga ne mogu mijenjat i zasad postoji misljenje da sto god se spremi tj pohrani na blockchain....podaci se ne mogu manipulirat od 3. strane. dakle, foolproof sistem koji se ne može mijenjat. di toga ima u današnjoj tehnologiji o kojima čitate u mainstream medijima? nigdje. čak ni bankarski sistem nije imun na hakerske krađe novaca. ali o tome se ne piše...jer...eto...da bi postojalo povjerenje u bankarski sustav ne smiju se širit takve vijesti. možda imam malo nenormalno razmišljanje poimanja svijeta. ali jbg. tako ja funkcioniram :zu:
Vechain projekt je projekt autentificiranja luksuznih proizvoda. Kroz RFID chip koji se stavlja na proizvod. I aplikacijom na android appom...svatko moze doc do nekog proizvoda i provjerit da li je proizvod autentican ili nije. I time se staje na kraj kineskim klonovima svih proizvoda na trzistu. I zato mislim da je to YEBEN projekt. Vechain projekt pomalo radi na partnerstvima s velikim kompanijama sta se ne vidi iz onog videa jer je nesto stariji. Novi partneri su kuehne and nagel i jos neki. Na faksu sam radio seminar iz kuehne and nagela, znam cime se bave. Ugl nesto kao DHL samo sto oni imaju i svoje brodove kontenjerase, kamione i sve. 3. Kompanija u svijetu za spediterstvo. Ako se oni upustaju u taj projekt.... Mora bit obecavajuci.¸još nešto sam saznao iz drugog videa i to ću danas pokušat razumijet jer nisam skroz skužio kako sistem radi. ugl kako će to koristit kuehne i nagelu. upotrebom ove tehnologije...neznam kako, ali špediterski troškovi prijevoza robe u kontenjerima se smanjuju za 60% kroz kontrolu tijeka putovanja robe. može se pratit roba koja treba bit ohlađena i svašta nešto nisam skužio točno ali nije ni bitno za cijeli projekt. to ću danas probatskužit. Danas cu provest malo svoje istrazivanje o toj valuti da znam vise i u buducnosti cu ukucat vise love u taj projekt. Jucer sam napravio jos jednu transakciju s bitcoin mjenjacnicom. Jos 2000kn i to u ethereum valuti jer u bitcoinu mi se ne isplati jer je porastao. a etherum je sad nisko kao i svi drugi altcoini. jučer je bio na 864 dolara i danas ima rast 3%. Danas i sutra pratim cijenu vechaina i radim istrazivanje o partnerima vechaina. Ako procjenim da je to jeben projekt...tih 2000kn ide u vechain. vechain je u 2 mjeseca napravio jako velik rast. zaboravio sam točno koliko jer to nije meni ni bitno. i zaustavio se prošli mjesec na 8 dolara. pa je počeo padat. sad je 4 i nešto. dakle, potencijal rasta je tu, ne kupujem ga na all time high. nego sad, na pullbacku. i zato mislim da ću na njemu dobro zaradit kroz slijedeća 3 mjeseca.

ako imate kakav kometar na ovaj post...slobodno napišite. ak mislite da je glupost napišite. ak mislite da je dobar plan ali vidite da nešto radim krivo...napišite. ja sve komentare dobro proučim, razmislim par dana, pa onda napravim novu strategiju ako mi vaš komentar ima smisla. Agolac, ajde daj, odvoji 5 min za komentar. imat ćeš zabavu u sljedećim mjesecima da vidiš el te slušam il ne :zu:

EDIT: https://news.bitcoin.com/24-year-old-se ... ifications lov je pomalo počeo da se ljudi obeshrabre za ulazak u kripto svijet. ovo meni smrdi da će sad sve zemlje počet pojačano oporezivat kriptovalutaše. što je po meni pozitivna vijest jer se neće ić u zabranjivanje kriptovaluta nego je to korak ka legalizaciji i regulaciji. jučer sam čitao da Belgija uvodi stopu poreza od 33% na ulaganja u kriptovalute. normalnom čovjeku koji to čita je to basnoslovna cifra i to ga na neki način odgovara od ulaska u kripto. a šta je zapravo 30% u kripto svijetu? ništa posebno. to se zaradi u 2 tjedna. meni ljudi seru da mi je porez na kapitalnu dobit 12% i da se ne zajebavam s time. kad im kažem da se ja neću zajebavt s time me u čudu gledaju. jer šta je 12%? baš ništa.

buje3000 je napisao:
a sad zabavni dio tjedna. našao 3 potencijalno dobre valute a male vrijednosti, 0.17$ RPX, 1.3$ Rchain i 1.5$ DRGN. sve odlični projekti. i zatuko u njih neku lovu. doživio RPX i rast od 85% u jednom danu :D. prodao sve po redom 0.3, 2.25 i 2.05 cca. počelo padat neki dan. danas opet kupio sa sconto 30%. zabava. izgleda da sam naučio pretpostavit do koje granice će rast i kad vidim da stoji na mjestu, da će past. danas sam ih ponovo kupio, oko 10 ujutro, rpx je sa 0.21 do sad skočio 17.14%.

tako da....uz totalni fail koji sam napravio držeći valute za vrijeme pada njihove vrijednosti.... sad povećao ukupni prinos na investiciju za 5%, i sad mi je povrat 25%....u 2 tjedna. ne mogu a da ne budem zadovoljan. ukupno...sam još u minusu ali kako je bitcoin narastao...još sam u minusu 300kn. mislim da sutra ujutro više neću bit :D jer je ponovno počeo oporavak

otkad imam razrađeno strategiju kako ću se ponašat...samo ide gore. kad raste...nerealno vioko, znači 70% i više u par dana, rečem si, tu otprilike povlačim i idem spavat, ako ujutro još raste, kupim, ako ne, ne. mirno i bez živciranja. i bitcoin je došao sad na razinu cijene po kojoj sam i kupovao bitcoin, tako da je to realno stanje stvari, nije da dobivam zvog njegovog rasta.
radi lakše računice, pratim sve cijene ne u dolarima nego u bitcoinima. jučer se dogodio paradoks, da graf u dolarima raste cijeli dan (jer je i cijena bitcoina rasla), dok u btc cijeni, pada cijeli dan. a cijena u bitcoinu i je najvažnija, to je valuta u kojoj ću isplatu radit. uglavnom notes aplikacija na mobu mi je best friend.

ia dfalje dan izgleda isto, dođem doma, pojedem, u 17h sam ispred kompa, gledat videa po YT do jedno 9, onda malo vrijeme za sebe i spavanje. lakše idem na poso radit za malu platu, kad znam da će mi se ovo kroz koji mjesec jako dobro isplatit. jer tko seikad obogatio od rada :zu:

uglavnom....skužio sam ovaj tjedan da ja baš recimo to tako nisam čist u glavi :zu: i recimo tako tako da mislim da sam totalni luđak. i zato mi kriptovalute dobro idu. dovoljno sam inteligentan da znam da se ja sredit neću nikad ako ne odem u šrinka. da bi išo u šrinka meni treba dodatni prihod jer to ja iz plaće ne mogu pokrit. i zato vidim kriptovalute kao dobru stvar jer iz njih si mogu to financirat bez beda. i još mi je zabavno i zanimljivo. i najbitnije...zna me ić jebeno dobro. kad imam strategiju. i zato ja mjenjam strategiju iz dana u dan, kako dobijem nove informacije. svi znate koliko ja volim cugat :zu: e pa ja sam presto cugat jer uz cugu ja se ne mogu prihvatit kriptovaluta jer mi padnu žešće pizdarije na pamet kad sam nacugan. pretprošli vikend sam skoro sjebo 500 dolara ali sam se ipak nekako savladao i išo spavat da ću kao ujutro bolje razmislit. i to je bio dobar izbor. ne radit ništa. danas 15. dan bez alkohola...ili 16. nemam pojma, još me ne vuče

da ne mislite da ja ovaj "blog" radim iz čite dobrobiti za naše članove foruma...ne radim :zu:
imam mjesto na webu gdje uvijek mogu pročitat šta sam nekad mislio i dodatno utvrdit strategiju koju sad imam. malo sam inače "slow" za učit tako da ja ovo što pišem iz glave još nekoliko puta pročitam dok ne naučim to što sam zaključio i onda kad to utvrdim idem radit tako na tržištu kapitala. ako nekome bude koristilo moje baljezganje gluposti....

da se razumijemo....zašto ja i dalje serem po forumu kad su se svi preselili na fejs. dobro preselit ću se i ja. ali meni je forum happy place i pomogao mi je u teškom razdoblju života. tad smo otprilike svaku večer srali po chatu svaku večer od 9 do 1 ujutro i to me je tad zabavljalo. ja bi najradije da isprobate i sami ova sranja šta ja radim i da vidite dal to vama pali ili ne. ako možete zaradit od toga...zaradite. al dođite ponekad na chat onda i ajmo srat gluposti do 1 ujutro kako smo nekad znali.

Povratak na vrh

PostPostano: 10 ožu 2018 13:42 

nisam ništa radio ovih dana po burzi nego razmišljao. došao do nekih zaključaka, mislim da je to to. psihoterapeut neće trebat. nisam baš normalan i to je tako...neće ni on pomoć :zu: barem ne dok se ovaj sport u nešto ne razvije. kad se razvije, ako se razvije, ako bude bilo para ćemo o njemu razmišljat.

dakle. jučer navečer mi palo napamet da napravim shopping. sve je palo dovoljno nisko. ali me jebalo u glavu moj zaključak da ako rasta nema preko dana da neće bit ni po noći. al me puklo idem si ja kupit dok su niske cijene pa makar popušio sutra još. dobre su cijene. i tako se ujutro dignem, popijem kafu otvorim cijene i sve u zelenom. dobra odluka. nešto sam već dobio.

uglavnom moj zaključak. ako nemate samokontrole i ne vjerujete da donosite ispravne odluke...tj ne vjerujete u svoje znanje...ovo nije sport za vas. ne nije. kad god sam radio sa sigurnošću...bile su dobre odluke. kad god sam pazio da ne popušim...sam pušio. a pušio sam zadnja 3 tjedna. malo po malo. pa ispušio skoro svu dobit od starta. dobro...nešto sam i isprobao. al opet.

ako idemo pod pretpostavkom da će sve rast...ne uvijek ali u globalu uvijek...jer je takvo vjerovanje trgovaca u kripto svijetu. znači...da prihvaćate to da je to tako i nikako drugačije... i izbacite strah na koji vas tjeraju mainstream mediji.... i skužite što kriptovalute zapravo jesu...ulaganje u nove tehnologije...a tehnologija ide naprijed htijeli mi to ili ne.... onda kriptovalute izgledaju kao niskorizično ulaganje. zanemarit ću mišljenje u javnosti i pizdarije koje nam se serviraju. i razmotrit ću samo ono što ja vidim i šta znam iz grafova. je...po meni ovo je najmanje rizično ulaganje koje može bit. po meni... u veći rizik ulazite otvarajući firmu u hrvatskoj nego da idete ulagat u kripto valute. ali ako naučite nešto o kriptovalutama kao što sam i ja. i prihvatio uvjete recimo to tako funkcioniranja tržišta. onda stvari izgledaju sasvim drugačije.

i kad sam to tako prihvatio...uložio sam još nešto novaca u još jedan projekt: Zilliqa. cijena je malo manje 5 centi.

današnji rast je 26%

osnovno o zilliqi

ovog dole gospodina gledam već neko vrijeme. majstor u svom poslu
u šta god sam uložio do sad šta je on preporučio...je dosad naraslo minimalno 50% a nešto i više

Povratak na vrh

PostPostano: 12 ožu 2018 01:39 

Pozdrav,

Vidim dosta toga si napisao. Ja sam samo valute. Kriptovalute su previše nepredvidljive za moj način razmišljanja, odnosno totalno kockanje. Ovo što pišem dolje vrijedi za sva tržišta od kad su ona postala u počecima svijeta.

Poanta je da nema formule. Da je to tako jednostavno kako se prikazuje na jubito svi bi bili bogati, je li tako?
Ako to prihvatiš kao činjenicu možeš krenuti pomalo dalje. Niti jedna strategija ne traje vječno. Tržišta se stalno mjenjaju i ne postoje pravila igre koja su uvijek ista. Ja sam u svoje doba prošao hrpu raznih strategija u koje su se njihovi tvorci kunuli da daju super rezultate, no svaka od tih strategia je bila kratkog vijeka. Neke su možda dobre u trending uvijetima (tržišta idu gore više vremena, ili dolje više vremena) a neke su bolje u ranging uvjetima (tržišta idu gore dolje duže vrijeme). "Lako" je trgovati u trending uvjetima jer sve ide u jednom smjeru. Ljude obično unište ranging uvjeti kad sve par tjedana, mjeseci, ide gore dolje oko iste vrijednosti.

Tržišta se kreću u "fazama". Jedan period se kreću u jednom smjeru a onda stanu i idu gore dolje (konsolidacija). Konsolidacija je dio gdje "veliki" polako prodaju "ovcama" ono šta su zaradili. Neka vrsta preraspodjele. Veliki ne mogu odjednom preplaviti tržište nečime jer će to napraviti poremećaj ponude i potražnje. Veliki malo po malo prodaju ono što posjeduju i zato valuta ide gore dolje kako se potražna/ponuda mjenja. Kad se ti veliki riješe svoje zalihe (taking profit), tada ti veliki ponovno miču tržišta ogromnim kupovinama ili prodajama jer stvaraju nesrazmjer ponude/potražnje.

Ti kao mali trajder tu ne možeš ništa osim ako ne čitaš njihove misli. S obzirom da je to malo vjerovatno, većina ljudi ostane izmasakrirana u vremenima konsolidacije jer pokšavaju "pogoditi" smjer kojeg iskreno nema. Daytrading također uništava puno ljudi. Ja znam da ima skalpera koji mogu funkcionirati na dnevnoj bazi i čopkati malu tu ili malo tamo ali takvih je malo. E sad, ti možda možeš naći sebe u daytradingu, ja nikad nisam.

Gledajmo sad malo velike koji ustvari miču tržišta. Oni nisu skalperi i oni ne dejtradaju. Oni krenu s lovom i dodaju dodaju i miču tržišta u jednom smjeru određeno vrijeme. Kad to dođe do neke vrijednosti onda se oni počnu rješavat onoga šta imaju.
Ti veliki se uglavnom baziraju na nekim fundamentalnim ekonomskim analizama, no svejedno koriste tehničke levele kao ulaze illi izlaze iz svojih tradeova.

Ovaj pad kriptovaluta je žešći primjer velikih i malih. Određeni broj ljudi je iskoristio nelikvidnost, nereguliranost itd od strane kriptovaluta da npr. bitoin dignu do 20 000$ (potražnja velika a nema ponude, odnosno sporo se odvija mining novih jedinica) i onda sve prodaju. Mali tada kupuju. Šta se tada događa? Imamo veliku ponudu a potražnja je naglo pala. Šta se događa kad je ponuda velika? Cijena ide dolje. Tu je jako bitna likvidnost. Nelikvidne valute (one s kojima malo ljudi trguju) su isto podložne velikim oscilacijama. Sve što ima velike oscilacije NIJE za malene ljude. Valute koje imaju veliku likvidnost s obje strane imaju puno "velikih" s raznim interesima i puno su predvidljivije. Tu se ne događaju velike oscilacije. Primjer nesrazmjera u tržištima u naprimjer reguliranosti je CHF. Svi su vidjeli šta se desilo s švcarcem. Dok god je Švicarska centralna banka držala floor na EURCHF 1.2 sve je bilo super. Jedan dan su oni izvukli tepih pod nogama i EURCHF je propao tisuće pipsa. E sad gledaj kriptovalute. One su totalno neregulirane. Nema centralne banke koja će pošto poto kupovati da bi održavala balans, odnosno u ovom slučaju izdavati nove jedinice zbog potražnje...

šta se tiče samog principa trgovanja. Daytrading uglavnom uništava ljude. Svi koji počnu, odmah su wolf s wall streeta i daytrading je rush. Vidjeli filmiće, posrećilo se i tako to krene.

Veliki igrači uglavnom ne skalpiraju. Oni miču tržišta par tjedana ili mjeseci u jednom smjeru i onda prodaju/kupuju i tako u krug.

Ako želiš ikad biti uspješan (ako se stvarno ne dokažeš u masakru daytradinga) je da počneš predviđati kako razmišljaju veliki. Šta se tiče samog technical tradinga to uglavnom znači da ćeš napraviti zoom out na mjesečne chartove i gledati onaj VEEEELIKI trend koji traje mjesecima ili godinama. Gledati ćeš gdje su support/resistance odnosno historijski leveli gdje su valute mjenjale smjer. Ti mjesečni suport/resistance su opet ništa drugo nego psihološki brojevi i leveli gdje ljudi razmišljaju na način, "OK, prije pet godina je ovdje valuta stala i krenula u drugom smjeru, možda će i sada". Bitni leveli odnosno mjesta gdje se to sve događa su i veliki okrugli brojevi kao npr. 1000, 50000, 10000, 20000 itd. iz istog psihološkog razloga jer su ljudi skeptični da će krenuti preko toga pa tamo stavljaju svoje ordere za prodaju/kupovinu. Ti čekaš i gledaš šta se događa na tim levelima i kad je novi smjer potvrđen ti krećeš zajedno novim trendom. Nišda nije sigurno, samo nešto ima više vjerovatnosti a nešto manje. Oni koji strpljivo čekaju trade s više vjerovatnosti uglavnom bolje prođu. Strpljenje je užasno bitno...

Uglavnom, ja znam da nemaš strpljenja, tako to uvijek bude. Ali ja ti isto kažem, zagarantirana ti je propast osim ako nisi neko čudo koje je u 0.001% zemaljske populacije. Da je suprotno svi bi bilo bogati, je li tako?

Šta se tiče kriptovaluta... nemoj tu daytradeati. Kupi i pusti i zaboravi na 5 godina pa šta bilo bilo...Ako ne bude raslo, sigurno nećeš pogoditi ove masakre na dnevnoj bazi.

ŠTa se tiče ostalih valuta. Drži se velikih 4 koje su najlikvidnije i najbolje drže levele, ostalo zaboravi.

Zoom out. gledaj veliki trend. to je trend koji se sporo zaustavlja. Ako on mjesecima ide u jednom smjeru, onda će vjerovatno još 15 dana od danas (banaliziram). U tradeove se ulazi samo kod velikih levela/prekretnica gdje je velika vjerovatnost da će ti trade uspjeti i trajati bar mjesec dva u jednom smjeru....

Zaboravi indikatore, jedino šta "veliki" gledaju su leveli support/resistance, fibonacci retracementi. Fibo isto nikad samostalno, mora se poklapati s SR levelima.

Sve ovo šta pišem važi za sva tržišta ali najmanje za kriptovalute jer one nemaju povijest (u stvaranju jel) i tu ti je tehnička analiza manje korisna. Ne možeš gledati velike trendove i s/r levele.

Tehnička analiza ti je dovoljna da nikad i ne čuješ ijednu vijest. Zašto? Ako dovoljno dugo gledaš chartove primjetiti ćeš da vijesti i fundamentalije pokreču nove trendove NA HISTORIJSKIM levelima. Vidi slučajnosti? Prvo veliki dovedu valutu do nekog levela i onda je velika vijest okidač probijanja levela.

Evo moj primjer. Imao sam sell limit order na GBPUSD koji sam stavio par mjeseci prije (gledam mjesečne chartove i globalnu sliku). Bio sam uvjeren da će dolje. I otišlo je, pokupilo order u pip i bam 1500 pipsa niže. Bio je brexit. Naravno, ja nisam znao da će biti brexit, no to je bio level za sell.. ja imam par trejdova godišnje ali ti mi duplaju account. Strpljenje je iznimno bitno.
Slična situacija s Trumpom i njegovim izborom na USDJPY. A ja ne gledam vijesti. Pogledam chartove jednom mjesečno. Ako ima nešto zanimljivo stavim order i zaboravim. Ako nema, ništa. Globalna slika, strpljenje...

Previše je toga za tu napisati a da ne pišem godinama....krenuvši od samog kapitala, rizika pa na dalje...vidjeti ćeš i sam.

E da, još nešto jako bitno. Nemoj slušati šta ti drugi govore. Ti koji govore mogu imati par uspješnih tradeova, ili mjeseci ali onda isto mogu propasti a ti zajedno s njima. Jedno možeš vjerovati sebi i onome šta si ti naučio....a za to trebaju godine, jebiga...

I za kraj ne mogu ti pomoći s kriptvalutama. To bog ne zna gdje će i to je kockanje. Jedini mogući savjet je da kupiš i zaboraviš na par godina a ako baš želiš učiti trading, onda pređi na likvidnije i predvidljivije, EURUSD, USDJPY, GBPUSD, USDCHF jer će te kiotovalute ubit. Position trading, monthly chartovi, trejdovi koji se vrte mjesecima u tvoju korist a ti se zabavljaš vani a ne blejit u chartove 8h dnevno. Tako to rade i veliki igrači...
Demo account dok si dve godine ne dokažeš da možeš biti plusu. (Ili hard way, spaljivat pravu lovu)

Bolje kupi hardware pa kreni u mining :plus:

ATTYs: Crown, Cubis, Cerabis, Goon 22, Goon 24, Kennedy 25, Le Zephyr, TFV4, Serpent Mini, Marquis, Le Mirage, DDP One, Griffin 25, Avocado, Serpent Alto, Royal Hunter Mini, Rose 3, Mage RTA, Vapor Giant Mini Nano

Povratak na vrh

PostPostano: 12 ožu 2018 14:55 

hvala ti puno. čekam tvoj post već tjedan dana. sve šta si napisao u prvoj polovici teksta sam već čuo ali nisam isprobao. sad, kad si mi ti to reko koji imaš iskustva, ne trebam to više isprobavat. to je tako. ja ću ovo što si napisao sad čitat jedno 7 dana dok mi sve ne bude kristalno jasno. ali baš sve dok mi ne bude jasno. do tad ne radim ništa na burzi. jebe mi se. radio sam jučer daytrading ali sam i svakih 15 minuta gledao i stanje na računu da vidim kad će ić daytrading u qurac jer znam da kad cijena počinje opadat, šta god ja radio, ide u minus. bio sam na 200 dolara profita i odjednom se cijena spustilamalo niže, ja nisam skužio, ali gledam stanje računa, 150 dolara plusa. isti čas prodo sve i izašao iz daytradinga, kao uć ću poslije opet ako bude porast cijene. nije bio i ja nisam ušo. onda sam navečer našao neku valutu koja je dotad rasla, ja malo uložio u nju, 20% portfelja pa da vidim. nije više raslo nego je padalo pa sam izašao iz pozicije i popušio 50 dolara tako da sam završio dan sa 100 dolara u plusu. ja zadovoljan. čak u zadnjih tjedan dana razmišljam isto kako si i ti napisao. kupit sad dobre projekte povoljno i ne više dirat. to već i radim. kupio 300 dolara zilliqe i to ne diram duže vrijeme, dakle 3 godine ali ću možda i ić na swing trading a čak mislim da ni neću. ako sam ga dobio sad po 5 centi...tko mi garantira swingtradingom da ću ga opet u padu dobit za 5 centi? nitko. i u tu kocku više ne idem. idem u diverzifikaciju portfelja ali i u diverzifikaciju burzi. za sad sam na 6 burzi registriran. na svakoj ću ulagat u nešto. neću sve na binancu držat, ako hakiraju binance ja ostajem bez svega. makar tih coinova s drugih burzi ima i na binancu, ja ću ulagat na više burza. čini mi se sigurnije. počet ću drugačije gledat na sve, odredit na kraju mjeseca 300kn ili 400 od plaće dat u kriptovalute. toliko poločem pive u mjesec dana a sad sam presto pit tako da toliko ću odvajat za ulaganje u kripto. tehnički, mjesečno ne gubim ništa, lovu za alkohol prebacujem u ulaganja. a za vejp više neću štedit, nove attija ću nabavljat, više me veseli isprobavat nove attije nego oblokavat se. cilj je i dalje isti, isprobat znanje youtjubera da li je to zaista tako kako oni govore ili je bullshit i uz to održavat pozitivnu nulu. neću ostajat više u trejdovima kad bude false breakout, ako skužim da je false, prodajem odmah i kupim profit. i ne jebe me više. zajebancija sa stop losom je dobra ali nije dobra ako je mali false breakout jer ne dobijem time skoro ništa a izgubim vrijeme i 2 promila portfelja. držat ću se najboljih projekata i najveći postotak portfelja će bit u najlikvidnijim i najpriznatijim valutama. 90% kako sam i imao u planu. 10% ide u visokorizične i ne tako dobre projekte. al ću ih zaštitit stop lossom i vidit šta bude. imam u planu u budućnosti naučit sve indikatore koje mi se na binancu nude, MacD i onaj RSI pa da procjena bude bolja. ulazit ću u trejdove samo kad sljedećih 6 sati budem imo na raspolaganju i se zabavljat time. i ostajem na odluci da kupujem kad vidim 6satni rast. sve ovisi o vremenu kojem budem imo na raspolaganju. manje trejdat više zaradit. orijentirat se na traženje novih dobrih projekata male vrijednosti da mogu akumulirat dok je jeftino.

hvala ti još jednom na iscrpnom komentaru, zlata je vrijedan. živio :kinta:

ti si ono iz rijeke jel tako? ako sam dobro zapamtio. imaš 4 pive kad se vidimo.

EDIT: već sam tražio kakvu platformu za daytrading dionica jer mi se ne ogranicava samo na kriptovalute. čuo sam za Robinhood ali njihove aplikacije nema na android app storu. znaš možda za kakvu platformu di se mogu učit sa 10-20 dolara, kad naučim još malo? u kripto svijetu daytrading mogu izvodit jednom svaka 2-3 dana tako da moram čekat savršene uvjete, a to su veliki trading volume i da cijena ide stalno gore, a volume ne smije bit prevelik jer mi burza šteka. ja ću se rađe u budućnosti bavit tradeanjem dollar/yen nego čekat uvjete sa kripto. kripto bi bilo više dugoročno ulaganje. da trejdam čim manje, kako si i rekao

Povratak na vrh

PostPostano: 13 ožu 2018 23:14 

buje3000 je napisao:
hvala ti puno. čekam tvoj post već tjedan dana. sve šta si napisao u prvoj polovici teksta sam već čuo ali nisam isprobao. sad, kad si mi ti to reko koji imaš iskustva, ne trebam to više isprobavat. to je tako. ja ću ovo što si napisao sad čitat jedno 7 dana dok mi sve ne bude kristalno jasno. ali baš sve dok mi ne bude jasno. do tad ne radim ništa na burzi. jebe mi se. radio sam jučer daytrading ali sam i svakih 15 minuta gledao i stanje na računu da vidim kad će ić daytrading u qurac jer znam da kad cijena počinje opadat, šta god ja radio, ide u minus. bio sam na 200 dolara profita i odjednom se cijena spustilamalo niže, ja nisam skužio, ali gledam stanje računa, 150 dolara plusa. isti čas prodo sve i izašao iz daytradinga, kao uć ću poslije opet ako bude porast cijene. nije bio i ja nisam ušo. onda sam navečer našao neku valutu koja je dotad rasla, ja malo uložio u nju, 20% portfelja pa da vidim. nije više raslo nego je padalo pa sam izašao iz pozicije i popušio 50 dolara tako da sam završio dan sa 100 dolara u plusu. ja zadovoljan. čak u zadnjih tjedan dana razmišljam isto kako si i ti napisao. kupit sad dobre projekte povoljno i ne više dirat. to već i radim. kupio 300 dolara zilliqe i to ne diram duže vrijeme, dakle 3 godine ali ću možda i ić na swing trading a čak mislim da ni neću. ako sam ga dobio sad po 5 centi...tko mi garantira swingtradingom da ću ga opet u padu dobit za 5 centi? nitko. i u tu kocku više ne idem. idem u diverzifikaciju portfelja ali i u diverzifikaciju burzi. za sad sam na 6 burzi registriran. na svakoj ću ulagat u nešto. neću sve na binancu držat, ako hakiraju binance ja ostajem bez svega. makar tih coinova s drugih burzi ima i na binancu, ja ću ulagat na više burza. čini mi se sigurnije. počet ću drugačije gledat na sve, odredit na kraju mjeseca 300kn ili 400 od plaće dat u kriptovalute. toliko poločem pive u mjesec dana a sad sam presto pit tako da toliko ću odvajat za ulaganje u kripto. tehnički, mjesečno ne gubim ništa, lovu za alkohol prebacujem u ulaganja. a za vejp više neću štedit, nove attija ću nabavljat, više me veseli isprobavat nove attije nego oblokavat se. cilj je i dalje isti, isprobat znanje youtjubera da li je to zaista tako kako oni govore ili je bullshit i uz to održavat pozitivnu nulu. neću ostajat više u trejdovima kad bude false breakout, ako skužim da je false, prodajem odmah i kupim profit. i ne jebe me više. zajebancija sa stop losom je dobra ali nije dobra ako je mali false breakout jer ne dobijem time skoro ništa a izgubim vrijeme i 2 promila portfelja. držat ću se najboljih projekata i najveći postotak portfelja će bit u najlikvidnijim i najpriznatijim valutama. 90% kako sam i imao u planu. 10% ide u visokorizične i ne tako dobre projekte. al ću ih zaštitit stop lossom i vidit šta bude. imam u planu u budućnosti naučit sve indikatore koje mi se na binancu nude, MacD i onaj RSI pa da procjena bude bolja. ulazit ću u trejdove samo kad sljedećih 6 sati budem imo na raspolaganju i se zabavljat time. i ostajem na odluci da kupujem kad vidim 6satni rast. sve ovisi o vremenu kojem budem imo na raspolaganju. manje trejdat više zaradit. orijentirat se na traženje novih dobrih projekata male vrijednosti da mogu akumulirat dok je jeftino.

hvala ti još jednom na iscrpnom komentaru, zlata je vrijedan. živio :kinta:

ti si ono iz rijeke jel tako? ako sam dobro zapamtio. imaš 4 pive kad se vidimo.

EDIT: već sam tražio kakvu platformu za daytrading dionica jer mi se ne ogranicava samo na kriptovalute. čuo sam za Robinhood ali njihove aplikacije nema na android app storu. znaš možda za kakvu platformu di se mogu učit sa 10-20 dolara, kad naučim još malo? u kripto svijetu daytrading mogu izvodit jednom svaka 2-3 dana tako da moram čekat savršene uvjete, a to su veliki trading volume i da cijena ide stalno gore, a volume ne smije bit prevelik jer mi burza šteka. ja ću se rađe u budućnosti bavit tradeanjem dollar/yen nego čekat uvjete sa kripto. kripto bi bilo više dugoročno ulaganje. da trejdam čim manje, kako si i rekao

Rijeka, da.
Nisam u krptotradingu tako da ne znam brokere. Glede FX brokera, ja sam na Dukascopy, Švicarski broker.
Da pojasnim malo stop loss koji isto ubija ljude jer ga uvijek stavljaju na krivo mjesto. Da bi koristio stop loss, moraš biti siguran da ulaziš u pravom trenutku i da ti je SL tamo zato zato zato i zato. Moraš imati dobre razloge zašto si negdje stavio SL. Ne stavljaš ga bez veze!! SL je tu s razlogom. Što je valuta likvidnija to bolje drži levele jer ima puno onih koji kupuju/prodaju i "borbene linije" se puno teže miču. Ja uvijek imam SL 100 pipsa i to je dovoljno za 4 najlikvidnije valute koje koristim. Ako moj level +/-100 pipsa ne drži stop loss JA SAM U KRIVU! Moraš znati prihvatiti kad si u krivu i da si uz sve vjerovatnosti zeznuo te natrag na analiziranje gdje je greška i šta si mogao napraviti bolje.

Kad dođeš do situaciju da ćeš staviti order i SL te nakon toga boli te kuki gdje ide, znači da točno znaš zašto si nešto napravio i da imaš 10 razloga za to. Ako ne bude po tvome, onda si u krivu i niti jedno zujanje pred monitorom te ne može spasiti. :plus:

Gle, ako si dovoljno "bolestan" kao ja da potrošiš puno godina na učenje ovoga mogu ti pomoći, ali ne za kriptovalute jer one su meni besmislene. Danas 20 000$, sutra 300$. Tu nema konzistencije, to ti briše account. To nije za trgovanje, već za kocku. Nema brzog bogaćenja!!! To zaboravi.

Općenito trgovanje, Ako do kraja života podebljaš pemziju si super, ako se uspiješ obogatiti si BOG.

Moraš krenuti učiti na nečemu normalnom i naravno ne na ovom forumu jer je ovo vaping forum. :blje:

Glede kriptovaluta, ili kupi i zaboravi na 5 godina pa ti je to rizik, ili uloži u mining pa ti to stvara vrijednost. Inače, one nisu za trading, previše su nepredvidljive, a to ne smiješ imati u trgovanju....Ako ne možeš iz raznih razloga predvidjeti gdje će šta onda se opet kockaš. Moraš znati zašto buy ili sell. Izgleda nepredvidljivo za nekoga tko to nikad nije vidio ali s godinama vidiš pattern. Matrix :blje:

ATTYs: Crown, Cubis, Cerabis, Goon 22, Goon 24, Kennedy 25, Le Zephyr, TFV4, Serpent Mini, Marquis, Le Mirage, DDP One, Griffin 25, Avocado, Serpent Alto, Royal Hunter Mini, Rose 3, Mage RTA, Vapor Giant Mini Nano

Zadnja izmjena: agolac; 14 ožu 2018 00:34; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

PostPostano: 14 ožu 2018 00:03 

I da opet ponovim, zboravi sve indikatore i šta ti ljudi govore!!!

Samo goli chart. Goli chart iskazuje ljude, ponudu i potražnju, pohlepu, snagu bulls i bearsa. Svaki bar govori za sebe, ima svoju priču. Indikatori su samo smetala i lažni "znakovi". Goli chart je tržište i ono šta se događa. Vjeruj mi u 99% slučajeva su ti samo lažni indikatori mogućnosti.

Osim golog charta jedino ostalo su fundamentalnije. Nitko od nas malih nema dovoljno informacija za to. Ali i ne treba nam. Chart je agregacija svih fundamentalija :plus:

Povratak na vrh

PostPostano: 14 ožu 2018 00:39 

hvala puno. kripto ću pustit za dugoročno ulaganje. a možda se pozabavit dionicama i daytradingom tamo. legalno je ipak legalno. pogledam ove 2 platforme čim uhvatim vremena. hvala ti puno na dodatnom pojašnjenju. ne mislim se obogatit na tome. nego si malo podebljat primanja, 500kn 500kn, ak je više super. fora je šta me to zanima oduvijek a vidim priliku se okušat u tome. naravno...pametno. a i moji hobbiji moraju mi bit zanimljivi...što se manje ljudi time bavi...to je meni zanimljivije.c okušat se u najzabavnijem sektoru ekonomije...i vidit esam za to il nisam...to je već sad moj osobni gušt. mislim da nisam išo na faks da baš stalno radim poso koji me ne zanima...rađe bit u polju nego tipkat u komp bez veze

Povratak na vrh

PostPostano: 14 ožu 2018 01:28 

buje3000 je napisao:
hvala puno. kripto ću pustit za dugoročno ulaganje. a možda se pozabavit dionicama i daytradingom tamo. legalno je ipak legalno. pogledam ove 2 platforme čim uhvatim vremena. hvala ti puno na dodatnom pojašnjenju. ne mislim se obogatit na tome. nego si malo podebljat primanja, 500kn 500kn, ak je više super. fora je šta me to zanima oduvijek a vidim priliku se okušat u tome. naravno...pametno. a i moji hobbiji moraju mi bit zanimljivi...što se manje ljudi time bavi...to je meni zanimljivije.c okušat se u najzabavnijem sektoru ekonomije...i vidit esam za to il nisam...to je već sad moj osobni gušt. mislim da nisam išo na faks da baš stalno radim poso koji me ne zanima...rađe bit u polju nego tipkat u komp bez veze

Teško ćeš podebljat primanja osim ako ne kreneš s accountom od tipa 100 000$ i možeš dokazano držati profitabilnost. Mali accounti su najveći recept za propast jer kreneš u preveliki rizik. Velična accounta je jako bitna jer ne smiješ riskirati više od 2% po tradeu.

Ili nađi bolji posao koji ti je najsigurniji rezultat uspjeha. Bolji posao je najbolja zarada. Ovo kreni kao hobi, Ako budeš dobar u tom hobiju, gledaj niže.

Recimo da si super turbo diesel trader, gledaj šta se događa s ulogom od npr. 1000€ ako ga možeš godišnje poduplati što je uglavnom nemoguće u realnom svijetu, ali for the sake of argument:

1 god: 1000€
2 god: 2000€
3 god: 4000€
4 god: 8000€
5 god: 16000€
6 god: 32000€
7 god: 64000€
8 god: 128.000€
9 god: 256.000€
10 god: 512.000€

Zato kažem, zajebi pravu lovu, rokaj demo. U te dvije godine štedi za prvih 1000€. Ako si stvarno dobar unutar dvije godine, lako ti to nadoknadiš. Dokaži si da možeš. Do tad, jeba te, odi na pivu i uživaj eheheheh

I javi se kad budeš u Rijeci. Idemo opet na pivu :blje:

Povratak na vrh

PostPostano: 14 ožu 2018 20:30 

agolac je napisao:
buje3000 je napisao:

Teško ćeš podebljat primanja osim ako ne kreneš s accountom od tipa 100 000$ i možeš dokazano držati profitabilnost. Mali accounti su najveći recept za propast jer kreneš u preveliki rizik. Velična accounta je jako bitna jer ne smiješ riskirati više od 2% po tradeu.

Ili nađi bolji posao koji ti je najsigurniji rezultat uspjeha. Bolji posao je najbolja zarada. Ovo kreni kao hobi, Ako budeš dobar u tom hobiju, gledaj niže.

Recimo da si super turbo diesel trader, gledaj šta se događa s ulogom od npr. 1000€ ako ga možeš godišnje poduplati što je uglavnom nemoguće u realnom svijetu, ali for the sake of argument:

1 god: 1000€
2 god: 2000€
3 god: 4000€
4 god: 8000€
5 god: 16000€
6 god: 32000€
7 god: 64000€
8 god: 128.000€
9 god: 256.000€
10 god: 512.000€

Zato kažem, zajebi pravu lovu, rokaj demo. U te dvije godine štedi za prvih 1000€. Ako si stvarno dobar unutar dvije godine, lako ti to nadoknadiš. Dokaži si da možeš. Do tad, jeba te, odi na pivu i uživaj eheheheh

I javi se kad budeš u Rijeci. Idemo opet na pivu :blje:

neidemo na 1 pivu...idemo zarundat :zu: pusti auto doma dođi taxijem :D

Povratak na vrh

PostPostano: 28 ožu 2018 19:28 

nije da nisam ništa radio...sve je u padu već mjesec dana pa pokušavam nešto ipak zaradit i isprobao sam još nešto. i mogu zaradit. dakle, dok je sve u padu...jedino može Bitcoin rast. to je ustaljena i normalna pojava. altcoini (svi coinovi osim bitcoina) su u padu a bitcoin tu i tamo raste. onda se kupi i drži bitcoine. dok bitcoin raste...nešto drugo može i rast ali neće dugo, jer dok bitcoin raste svi kupuju samo bitcoine. normalno i logično, ne? e sad. kad bitcoin pada duže od 2 dana...onda se bitcoini trebaju prodat u USDT tether.to je neka kriptovaluta koja jako malo varira, više je stalna vrijednost, kao derivat US dolara. zna i on rast i padat, ali je zgodno za zadržavanje vrijednosti portfelja kad sve valute uključujući i bitcoin padaju. ako bitcoin opet počne rast...kupim opet bitcoine i držim ih dok opet ne počne padat ili dok ne uočim rast na nekoj drugoj valuti. kad bitcoin počne padat...onda je šansa da će altcoini ubrzo počet rast jer ljudi zaradu od bitcoina ulažu u altcoine. infinte loop :D Danas samo RPX red pulse raste (od mojih favorita) i imam za sad neku malu zaradu u vidu 25 dolara danas. do navečer ćemo vidit koliko će bit. kad ga prodam, držat ću u bitcoinima...jer malo raste. dok ne počne padat, tad opet u tether. vidio sam da je Binance uveo tečaj NEO/USDT Tether, tako da mogu neo kupovat za tethere što je odlično. sigurno će neo sad bit još traženiji na binancu pa će i cijena više rast.

kad bitcoin raste...svaki dan mi se zarada povećava za 20tak dolara. nije puno, ali čovjeka veseli

Povratak na vrh

[ 70 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: