Ne, ne mislim na niskobudjetni film iz 2012 godine koji nebi bilo lose pogledati. Mislim na ˝Mladena˝ dvogodisnjeg djecacica zarkocrvene kose kojeg je samo sreca i malko starija prijateljica uspjela spasiti od otmice s omiske plaze.
˝Mladen˝ je izmisljeno ime kojem je, uz prikrivanje lica i genetalija na novinskim fotografijama, jedina zastita koje mu pruza mila nam bananica drzavica. Ulaskom Hrvatske u EU sirom su otvorena vrata razlicitoj gamadi prema kojoj su nasi okorjeli kriminalci tek puki amateri. I ta gamad kruzi u svojim zatamnjenim kombijima i samo ceka priliku da ugrabi jos kojeg ˝Mladena˝. A ˝Mladena˝ ceka tranciranje i rasprodaja organa ili seksualno zlostavljanje koje nece izdrzati duze od par dana. Ako ˝Mladen˝ ima jako, jako, JAKO puno srece, biti ce samo prodan nekoj dobrostojecoj talijanskoj obitelji.
Amber Alert je naziv dobio po texaskoj djevojcici Amber Hagerman koja je oteta s bicikla kojim se vozila ispred svoje kuce i nakon par dana pronadjena mrtva. Amber Alert je organizacija koja se sastoji od tisuca volontera iz policije, javnog prijevoza, medija i obicnog pucanstva. Koriste se svi moguci mediji priopcavanja TV, radio, internet, SMS ... Bitno je djelovati brzo jer ˝Mladen˝ nema vremena. Zato obavijest o otmici trenutno primaju mnogi ljudi sa svim detaljima i cim uoce nesto mozebitno sumljivo prosljedju u centar koji nadzire situaciju.
I zasto to pisem? Zato jer imamo drzavni aparat od kojeg nemamo koristi jer je prezauzet bavljenjem samim sobom. Da znam, imamo
http://www.nestali.hr kojeg ne cita gotovo nitko i u kojem su uglavnom prolupali penzioneri i skolarci zle srece na kraju skolske godine. Ali ˝Mladen˝ nema vremena. On treba pomoc odmah. A pomoci mozemo svi jer imamo fency smartphone. Potrebno je samo razviti android aplikaciju po uzoru recimo na nizozemsku
https://play.google.com/store/apps/deta ... lert&hl=hr Pa pozivam ljude koji se bave android aplikacijama da sloze nesto na cemu cemo im svi biti zahvalni.
A mozda bi Antonija Bilic jos uvijek bila ziva.
Oprostite ako sam pisao pomalo pateticno ali stvarno sam potresen onim sto se moglo dogoditi nasem crvenokosom djecacicu.