Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 11 pro 2024 10:33. Sada je: 11 pro 2024 10:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
Autor Poruka
 Naslov: Re: Prosvijetlite me, ne kužim
PostPostano: 09 lip 2015 03:48 

Ali hej, barem smo izašli iz recesije, možda se uskoro i vratim doma pa počnem mlatit paru bijesnu i dijelit okolo ciganima prosjacima :D
Šalu na stranu, eto po fejzbučarskim krugovima fakat kreću informacije da se cijena rada počela pomalo popravljati, neznam koliko tu ima istine (govorim o građevini) no ako je, drago mi je.

Premda bih ja taj rast cijene rada više pripisao masovnom iseljenju stanovništva, toliko masovnom da pomalo ponestaje radne snage pa su i poslodavci primorani platit više ako žele imati ikoga u firmi da im radi i zarađuje.

To naravno ne umanjuje činjenicu da je raditi kod nas uglavnom teror i omalovažavanje od strane poslodavca u smislu da bismo se mi radnici trebali sramiti uopće pitati kad će plaća, a kamoli tražiti povišicu, a umjesto toga bismo trebali biti zahvalni što nam dozvoljavaju da budemo dio njihovog tima i što nam povremeno uplaćuju doprinose, te što nam ide čak i radni staž pa ćemo jednog dana sa 65 godina, dok budemo prpošno skakutali sa štakom po skelama moći i u mirovinu ići.

Inače, malo se raspitajte, ja jesam, masa firmi kojima je vlasnik netko iz vana ima svoje poslovnice i po europi a i šire. I dok u hrvatskoj u masi takvih firmi uredno plaća kasni i svedena je na minimalac, NIGDJE van balkana plaće u istim firmama ne kasne.
A ne kasne zbog jednostavnog razloga. Vani- dovoljna je samo jedna prijava jednog radnika, bez ikakvih sindikata, bez prijetnji tužbom bez papirologijske zavrzlame, samo jedna prijava da nije dobio plaću u roku zadanom po ugovoru. Drugi dan su dečki na vratima, sa vlastitim ključem za bravu. Prvo lokot na firmu i račune, isplata radnika iz državnog troška, i na posljetku ukoliko gosn direktor nema para i ne želi platit dugove, firma na bubanj, a on dok ne otplati dugove, nema pravo otvarati novu firmu. Da ne pričam o kreditnom rejtingu svake osobe, stvari koja ti je potrebna ako danas stra želiš kupit auto, toga u HR nema, ali po europi ima a po amerikama je to najbitnija stavka svake fizičke osobe.
I onda ako se odlučiš da ideš pokrast lovu sa vlastite firme u privatni račun, ode ti kreditni rejting ne na nulu, nego u minus, i nerijetko ti treba i 10 godina da se povratiš u pozitivu i da ti država ponovo počne vjerovati i davati kredite...

Kod nas svi znamo kako ide. Stečaj, lova na švicarski račun, nova firma ovaj puta na ženu, pa opleti ponovo dok se kao direktori firme ne izredaju svi rođaci, kumovi, prijatelji itd itd. U međuvremenu se zaboravi šta je prai gazda napravio, jer se i vlast promjenila nekoliko puta, i nitko se više ničega ne sjeća, pa je red da se sve ponovi ispočetka...

Povratak na vrh

PostPostano: 09 lip 2015 08:33 

Sve stoji Diablo, ali ne znam kaj su svi (skupa sa mnom) oćekivali da će teći med i mlijeko. Pa od Kuk naovamo države nisu trajale više od 50 godina, niti jednu generaciju. Svaka u nizu je imala dijametralno suprotno društveno uređenje. Idealno da se okoriste muljatori i gulikože koji su isplazili iz polusvijeta. I kaj tu sad možeš? Dizati opet revoluciju pa bu možda bolje ( po dosadašnjim iskustvima malo vjerojatno), ili presječi i dići sidro. Iako se tu i tamo naziru neka poboljšanja, nikad ovdje neće biti Švicarska, pa ni Irska, kada se i ako približimo tome, opet će izbiti nekakav rat.

Povratak na vrh

PostPostano: 09 lip 2015 11:34 

Cijena rada? Ako Irac i Rus rade za 1.000 eura, a toliko radi i Hrvat, Rusu i Ircu ostane 750 - 800 eura... Hrvatu 550-600 ako ima djecu kao poreznu olakšicu. 200 eura mu pojedu proslave Oluje, Sabor, Županije i gomila Agencija i uhljebi u istima, članstvo u Nato-u, EU, kupovanje socijalnog mira raznim "poticajima"...
Poslodavca koštamo isto, ali Bugar, Rumunj ili Irac na kraju imaju 20-30% veca netto primanja.
Ali u statistikama se gleda samo poslodavac, ostalo nece biti u Dnevniku.
Zato vlak SB-ZG danas vozi preko 3 sata ako ne izleti s tracnica. Nista mi nismo odabrali, mi smo porobljeni prije 25 godina... I kako se nitko ne buni, ocito nam tako pase. Zivjeti podvijenog repa...
Nista se ovdje ne mijenja, moj Diablo. Kaljuza jos gora nego prije...

Povratak na vrh

PostPostano: 09 lip 2015 12:24 

Corto_1973 je napisao:
Cijena rada? Ako Irac i Rus rade za 1.000 eura, a toliko radi i Hrvat, Rusu i Ircu ostane 750 - 800 eura... Hrvatu 550-600 ako ima djecu kao poreznu olakšicu. 200 eura mu pojedu proslave Oluje, Sabor, Županije i gomila Agencija i uhljebi u istima, članstvo u Nato-u, EU, kupovanje socijalnog mira raznim "poticajima"...
Poslodavca koštamo isto, ali Bugar, Rumunj ili Irac na kraju imaju 20-30% veca netto primanja.
Zato vlak SB-ZG danas vozi preko 3 sata ako ne izleti s tracnica. Nista mi nismo odabrali, mi smo porobljeni prije 25 godina... I kako se nitko ne buni, ocito nam tako pase. Zivjeti podvijenog repa...

:popcorn: Čudno kako kolege forumaši sada ne govore da se opustiš, da je to sve :ilu: i da kaj te briga, nemreš ništa napraviti itd. ;)

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh

PostPostano: 09 lip 2015 13:06 

rootsandculture je napisao:
Corto_1973 je napisao:

:popcorn: Čudno kako kolege forumaši sada ne govore da se opustiš, da je to sve :ilu: i da kaj te briga, nemreš ništa napraviti itd. ;)

:popcorn: Iz vlastitog iskustva i od kolega koji su odradili tamo par ugovora, mogu reći da u Rusiji i nije nešto bolje. Troškovi stanovanja u gradovima su veći ( režije), klopa po dućanima je jeftinija i to dosta, restorani skuplji, vrtići i škole posebno, skuplji. Kriminal na ulici nije kao prije, ali i dalje je tak tak. Po mom skromnom mišljenju, još uvijek smo ispred njih.
Bugarska i Rumunjska, provozaj se van gradova pa javi, ako ti ostave mobitel kad ti maknu sve kaj im se sviđa. :)
Irska je gotovo savršena, mada sad je već teže pronaći dobre poslove, nakon što su poljaci preplavili otoke. Jedino kaj se treba priviknuti na vrijeme, glupo zvuči, ali tak je. Bio sam tamo 40ak dana i gotovo svaki dan je kiša padala.
Pogledaj na Numbeo.com za ostale podatke :avion:

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 09 lip 2015 15:08 
Moderator

U rumunjskoj sam bio, kao ocigledni turista, 14 dana po selima i zaselcima.. niti jedan jediji problem.. spavao po nevidjenim rupama, bio svaku drugu noc sa drugom kurvom i nijedna me nije ozenila ni nista.. tak da nediraji rumunjsku.

Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwar
instagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/
facebook : https://www.facebook.com/sashasedmak
web: http://baby-viking.com

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 10 lip 2015 02:22 

Zato su nas u francuskoj opljačkali u 3 ujutro likovi u lažnom policijskom autu i lažnim uniformama, i ostavili nas na sred autoceste u mraku.
Na kraju se ispostavilo da je policija toliko korumpirana da je lako moguće da nas je opljačkala i prava policija.
Išli sa 2 džipa i prikolicama punima makitinog alata, na putu prema azurnoj obali gdje smo išli sastavljati montažne kućice po kampovima uz more.
Posao od 4 dana se na kraju razvukao na 20 jer smo morali po hitnom postupku letiti natrag za hr, izraditi ekspres putovnice, podnijeti zahtjeve za osobne, blokirati sve kartice, riješiti nove zdravstvene itd itd.
Potrošili 3 dana na izradu svega, vratimo se u francusku, a ono 12 dana kiša rastura, nemožeš nikud mrdnut. Izgubili cijeli jedan posao zbog toga.

Povratak na vrh

PostPostano: 10 lip 2015 07:27 

Stari moj , gledaj to sa "vedrije" strane ; a Francuska rivijera , ovako si bio 2 tjedna , a inace da Vas nisu " Pink Panter " banda ogolili , bio bi samo 3-4 dana i radio , a ovako , putovao , naucio par novih psovki , ma "ono" putovanje zivota. Jednom , kad budesh
sjedio i cuvao unuke na koljenu (koje boli normalno) i pricao svoje zivotne "crtice" , a unuci Te budu gledali zacudjeno i postavljali 101 pitanje a zashto ovo , a zashto ono... Tek tad se budesh svemu tome SMIJAO , onako iz srca i dushe i nece Ti biti krivo ni minute. Ti "putujesh" cijeli svoj zivot i tak je predodredjeno , netko drugi sjedi i promatra kako drugi "putuju" i komentira i kaj ja vec znam ... Ne brini . kad sljedeci put "potegnesh" do Hrvatske , javi da :vikend: (ovo Ti shalje moj sin od 3,5 godine)
LP
alois

Povratak na vrh

PostPostano: 10 lip 2015 12:46 

Pa tu bome ima istine, al kad se puno vozaš, moraš se svega i nagledat :D
Premda od tih uspomena su mi draže one tipa kad sam išao biciklom iz Siska za Otok Brač, pa su nas strankinje svako malo osvježavale prekrasnim pogledima u njihova poprsja :D
Nema bolje motivacije :D

Povratak na vrh

PostPostano: 26 srp 2015 22:20 

http://matrixworldhr.com/2015/05/05/ame ... sindromom/

Mali podsjetnik za mlađe generacije, one koje su očevi naučili da veličaju ustaštvo i NDH, a i one koje su očevi učili da veličaju četništvo i Mihajlovića.
Nešto od toga sam znao, za više sam bio lijen čitati jer ionako od čitanja nema salameta, no eto, objedinjeno u jednom ovećem članku sve skupa od 40-tih pa na ovamo kako smo dozvolili da nas ka**ju u dupe svi redom kojima smo bili trn u oku.

Povratak na vrh

[ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: