D-I-A-B-L-O je napisao:
Dobili smo to da nam je njemačka ukinula radne dozvole (ironija) pa sad više nemoramo ići šljakati u švabiju na crno neg možemo kao i sav ostali normalan svijet doći i ostavljati kičmu u tuđoj zemlji, i izgrađivati nekom drugom kule i gradove umjesto da to radimo na svojem komadu rodne grude.
Za uzvrat od njih bivamo pohvaljeni srčanim pridjevima dobrodošlice tipa jeb*ni jugoslaveni, stoko, idioti i ostalim krasnim uzrečicama, te isplaćeni plaćama za koje nijedan nijemac nebi podigao dupe sa kauča...
No problem je puno dublji od toga, i ako krenem otvoreno o svemu sa moje točke gledišta, opet će se naći ljudi uvrijeđeni i začuđeni mojim stavom koji će po njihovom zvučati kao da sam ja zagovornik jugoslavije, tita i partije (što nikada nisam bio niti ću biti), stoga ću stati ovdje i reći da smo dobili što smo i zaslužili onog dana kad smo odabrali nezavisnost i kad smo na čelo tadašnje republike a uskoro države postavili kosoustog manijaka čiji se svjetonazori nisu puno razlikovali od onih protiv kojih smo se borili 40 i kusur godina prije tog dana, a koji je vladao zemljom u koju već dugo vremena većina naroda bježi radit i izgradit.
Paradoks samo takav, rekao bih i mazohizam...
I da, ako me želite pljuvati, pljujte me zato što nevolim švabe, austrijance, i svu tu germansku gamad. Da je bilo pravde, oni bi bili sada robovi a ne mi. Radio sam po germanijama, dok sam mogao kontrolirati živce i dok mi je vutra bila srcu draga, pa bih se lijepo ubio i odradio svoju 12 satnu smjenu bez pauze za gablec dok bih bivao pohvaljivam ukrasnim epitetima gore navedenog tipa, ali nakon što "kilo granja lešim" bolio me tuki šta tko melje...
Eto, opet sam otišao dalje nego sam želio, isprike moderatorima, ako se netko nađe uvrijeđen, nije mi bila namjera, te slobodno izbrišite post.
Svaka ti je na mjestu!
A tko se ljuti, jebiga, peči će ga kad će srat