Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 vel 2025 23:21. Sada je: 07 vel 2025 23:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Samobor
PostPostano: 13 tra 2012 10:08 
Administrator

Ovo je najsigurniji grad u Hrvatskoj!

slika

Istraživanje koje provode časopis Zaštita i Ekonomski institut Zagreb već treću godinu zaredom pokazalo je da je Samobor najsigurniji grad u Hrvatskoj. Ovaj gradić zauzeo je visoka mjesta u čak tri kategorije od analizirane četiri.

Samobor je proglašen najsigurnijim gradom u kategoriji s najmanjom stopom nasilnih kaznenih djela i kategoriji s najmanjom stopom zlouporabe droga. Drugo mjesto zauzeo je u kategoriji prometne sigurnosti, gdje se na prvom mjestu našao Varaždin.

Grad Samobor zauzeo je visoko osmo mjesto i u kategoriji koja se odnosi na stopu imovinsko-kaznenih djela. U manje od godinu dana Samobor je našao mjesto među najboljim gradovima za život i za posao.

Magazin Forbes Samobor je proglasio jednim od glavnih pokretača gospodarstva u državi, a odlukom Vlade RH svrstan je među najrazvijenije gradove Hrvatske.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

:joj:

Dakle odkud poceti? OK Samobor je vrlo siguran grad i nakon crnih devedesetih droga se smanjila na prihvatljive granice. Prometna sigurnost, Samobor je uvijek imao odlicne vozace i nije bez razloga nekad bio jedan od centara auto i moto sporta bivse drzave. Danas uz ove ljude koji su se doselili devedesetih je opasno voziti. Ali ovo o najrazvijenijim gradovima Hrvatske i glavnim pokretacem gospodarstva ... jednostavno ne znam sto bi rekao.
Prije rata Samobor je bio neko vrijeme proglasen drugim najrazvijenijim gradom u Jugi. Ne znam po kojim mjerilima ali da je bilo dobro - bilo je. Raznovrsna industrija u sprezi s tradicionalno razvijenim obrtnistvom, uvijek otvoreno radno mjesto za svakog tko je zelio raditi, kultura i sport na visokom nivou, asfalt u gotovo svim selima jos sezdesetih za vrijeme gradonacelnika Keserica ... u svakom slucaju vrlo pozeljno mjesto za zivot bez ikakve lazne skromnosti.
Crnih devedesetih direktno od Tudjmana dosla je direktiva o zatvaranju samoborske industrije. Oformljena je ekipa od 4 clana od kojih je troje jos uvijek zivo i krenuli su sistematski, od Kristala preko Slobode tvornice carapa pa do Chromosa i Fotokemike. Negdje su zatvorili gotovo odmah, negdje su direktori uzeli najprofitabilnije proizvode i zapoceli proizvodnju u svojim firmicama, radnici su dosli s traktorima i prikolicama i pokupili strojeve koji nesto vrijede ... a vi rajo jebite se s ostacima kako kod znate.
Rezultat: Kristal - nema, Caraparna - nema, Cetkara - nema, Fotokemika od nekad preko 1200 ljudi danas broji 20, TOP - nema, Chromos nekad najjaca samoborska firma danas opljackana i jedva zivotari ...
I sad bi se ja trebao veseliti sto je Samobor jedan od glavnih pokretaca gospodarstva drzave? Ma jebite se svi.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Samobor
PostPostano: 13 tra 2012 16:27 

Gledao sam neke slike Samobora,lijep grad,stara arhitektura :plus:
....obavezno cu posjetiti kad sledeci put idem u HR ;)

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2012 20:51 

Ali u Samoboru nemoj narucit "cuvene" samoborske kremsnite.
Jer, slasticarna koja je radila vrhunske kremsnite i napravila mit o samoborskim kremsnitama, je zatvorena prije nekih 15, ako ne i vise godina.
Ovo danas je hrpa necega, ili bolje receno nicega u odnosu na one prave.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2012 20:59 

Kinta je napisao:
Ovo je najsigurniji grad u Hrvatskoj!

Rezultat: Kristal - nema, Caraparna - nema, Cetkara - nema, Fotokemika od nekad preko 1200 ljudi danas broji 20, TOP - nema, Chromos nekad najjaca samoborska firma danas opljackana i jedva zivotari ...
I sad bi se ja trebao veseliti sto je Samobor jedan od glavnih pokretaca gospodarstva drzave? Ma jebite se svi.

Pouzdano znam da je prije rata u Samoboru bilo 108 vecih ili manjih drzavnih firmi. O broju obrtnika neznam, ali bilo ih je jako puno.
Danas.... skoro da bi se moglo izbrojat na prste. :(

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2012 21:18 

Jebiga... nisam znao da je situacija tako katastrofalna... i od svega mi je najvise zao bas Fotokemike... Imao sam dojam da se Samobor koliko-toliko othrvao unistenju svega u 90-tim bas zato jer je imao hrpu malih obrta (slican slucaj je bila Pozega - hrpa malih obrtnika koji su u 90-tim jos uvijek uspjevali prodati svoje proizvode i zaposliti mlade. Nazalost, nakon 2000 su naprosto nestali... i to nakon sto su politicari u Pozegi bili pametni i doveli 4 visoke skole u jednu malu Pozegu) za razliku od SB giganata koji su rastureni odmah u prvoj fazi... Kad se samo sjetim da je tajnica Michelina dovela svih 5 regionalnih direktora u SB i tjedan dana ju nitko nije htio primiti u Brodu, počne mi se povraćati... potom General Motors i njihovo gotovo 10-godišnje oblijetanje oko ĐĐ-a...
Jebes kremsnite, bitna su radna mjesta...
Nedavno je jedan mladi ekonomist lijepo rekao - da Hrvatska ovaj tren zaposli svih 340.000 nezaposlenih i opet ima najnepovoljniji omjer zaposlenih i umirovljenika od svih zemalja EU... prijevremene mirovine, dokup staza, kupnja socijalnog mira... G. Santini kaze da imamo oko 500.000 umirovljenika sa 50 i kusur godina, koji su u biti radno sposobno stanovnistvo...
Ali jasno je zasto su mali propali - nema velikih koji za sobom vuku male obrte i ovo oslanjanje na male obrte i pogone nam se obilo o glavu. Bas zato je bitno ocuvati brodogradnju jer ja vise ne vidim ni jednu granu o kojoj ovisi 300.000 ljudi a da nije trgovina...
Ili drugim rijecima - govorio sam ja vama 90-te - plakat cete vi za socijalizmom :shock:

Povratak na vrh

PostPostano: 14 tra 2012 19:49 

Ma koji će im racku

sve te firme,imaju Zagreb iza ugla! I ja moram u Samobor na kremšnite i friški zrak :lol:

Povratak na vrh

PostPostano: 07 lip 2012 12:08 
Administrator

Povratak na vrh

PostPostano: 07 lip 2012 16:46 

Videl sam uzivo onog malog pesa koji je u potoku na drugom videu.
Malac je glavna atrakcija i uvijek se skupi hrpa ljudi kad roni ispod malog slapa. Nije to samo stavljanje glave pod vodu. On doslovno roni po dnu i vadi grancice, kamenje itd.
Uglavnom, zanimljivo ga je gledat :)

Povratak na vrh

PostPostano: 10 lip 2012 11:31 
Administrator

Samoborski inovator: Tek mu je 19 godina, a već je osvojio brojne nagrade. U Ženevi je oduševio žiri i porazio kolege inovatore koji su završili prestižne fakultete

slika

Jurica Rešetar (19) iz Dubrave Samoborske odličan je maturant Srednje strukovne škole Samobor. Uz to je i mladi nagrađivani inovator koji se s natjecanja redovito vraća s medaljama.

U Ženevi je osvojio zlato za inovaciju Letjelica za detekciju mina i požara te srebro za inovaciju LED kocka gdje ga je međunarodni sud sastavljen od osamdesetak svjetskih stručnjaka ocijenio najuspješnijim među više od 1100 izlagača.

- Nakon ocjenjivanja sam dobio nekoliko poslovnih ponuda. Vidjet ćemo što će od toga biti - rekao je Rešetar, koji nastavlja s inovativnim radom. Letjelicu koja je opremljena senzorima i lebdi do pet centimetara iznad zemlje želi dovesti do savršenstva pa će na njoj raditi tijekom ljetnih praznika.

- Najveći mi je problem nedostatak vremena. Na letjelici sam radio tri mjeseca, a uz školu i obaveze nije jednostavno, no nekako sam ipak uspio - rekao je budući student Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Do ideja, kaže, dolazi kad uoči problem: razmišlja kako ga ukloniti ili barem ublažiti.

S Juricom je u Ženevi bio i Josip Barbić (18), učenik trećeg razreda samoborske Strukovne škole. On je za rad Pametna pasivna kuća osvojio brončanu medalju.

Njihov je školski mentor profesor Ivan Vlainić.

- Nagrade iz Ženeve do sada su najveći uspjeh samoborskih inovatora. Na sajmu su izlagali odrasli, fakultetski obrazovani ljudi s iskustvom, pa je time uspjeh naših učenika još veći - rekao je Vlainić.

Povratak na vrh

PostPostano: 09 pro 2012 20:49 
Administrator

Porezna uprava oglušila se i zanemarila gradsku Odluku o smanjenju poreza na tvrtku, te je na adrese samoborskih gospodarstvenika poslala uplatnice s punim iznosom.

Navedenom odlukom na inicijativu gradonačelnika Kreše Beljaka smanjen je za 50 posto porez za 1.600 obrta i trgovačkih društava kako bi se u ovo teško vrijeme pomoglo samoborskom gospodarstvu.

''Grad Samobor je zatražio od Porezne uprave ustupanje baze podataka obveznika poreza na tvrtku kako bi se odluka o 50-postotnom smanjenju što efikasnije provodila, no i tri mjeseca nakon toga provedba Porezne uprave je tehnički usporena i otežana. Kako nije jasan razlog zanemarivanja odluke Grada Samobora, a vremena za ispravke nema, novom odlukom gradonačelnika, svim poreznim obveznicima koji su već platili porez na tvrtku Grad Samobor će vratiti 50 posto uplaćenih financijskih sredstava'', poručuje se iz Ureda gradonačelnika Beljaka.

Povratak na vrh

[ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: