Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 11 pro 2024 11:07. Sada je: 11 pro 2024 11:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: T-Hrvatski Telekom
PostPostano: 22 ožu 2012 20:23 

Sindikati: HT otpušta 370 radnika unatoč vrhunskim rezultatima

Uprava HT-a u petak će otpustiti 370 radnika unatoč vrhunskim poslovnim rezultatima, a zbog "pohlepe" i "njegova veličanstva Profita dioničara", tvrde udruženi sindikati HT-a koji su se o otpuštanjima zajedničkim priopćenjem oglasili u četvrtak.

Iz Hrvatskog sindikata telekomunikacija, Republičkog sindikata radnika Hrvatske te Sindikata radnika Hrvatskih telekomunikacija poručuju kako pad prihoda, kojim u HT-u opravdavaju otkaze, nije opravdan razlog jer je HT prošlu godinu završio sa 3,78 milijardi kuna dobiti uz maržu profita od 46,9 posto.

"Udruženi sindikati Hrvatskog telekoma poručuju: Dosta je pohlepe, radnici su iznad profita i najavljuju pravnu bitku za dokazivanjem nezakonitih otkaza, kao i daljnje prosvjedne aktivnosti", kaže se u priopćenju.

Izdvojeno:

Pepsi otpušta 8700 radnika kako bi uštedio 1,5 milijardi dolara
http://www.vecernji.hr/biznis/pepsi-otp ... nak-375574
Nokia ukida dodatnih 4000 radnih mjesta
http://www.vecernji.hr/biznis/nokia-uki ... nak-375150

Povratak na vrh

Naslov: Re: T-Hrvatski Telekom
PostPostano: 22 ožu 2012 21:43 
Administrator

Stavio sam ovo pod novu temu jer nema previse veze s Todoricem.

Trgovina zadnjih tisucu godina ima gotovo nepromjenjiv broj djelatnika u odnosu na broj kupaca. Kod telekomunikacija u zadnjih 30 godina se sve drasticno promijenilo.

Gentex, Yutex, Telex su nestale stvari kojih se jako malo tko i sjeca. VF, ARF 102 ... kaj got. Do nedavno svaka opcina je imala svoju telefonsku centralu impozantne kubature. U svakom tom poluvojnim objektu od 10 000 parica je radila posada od petnaestak ljudi. Crossbar, step by step, razdjeljnici ... nema vise. Danas je to smjesteno u kontejneru bez posade.

A o pohlepi mozemo.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 ožu 2012 00:56 

Možeš razdvojit, a možeš i spojit zajedno sa Šimlešom, Todorićem, 124€.... i ništa nećeš pogriješiti. Iako je svaka ta tema naoko zasebna, sve su neraskidivo povezane.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 ožu 2012 07:57 
Moderator

se je to Hrvaška zdaj.
Ima tu govana za 80 foruma, a ne ovaj mali.

Povratak na vrh

PostPostano: 07 lip 2012 00:39 
Administrator

Sve popularniji VoIP i MoIP servisi, poput Vibera i Skypea, putem kojih građani na svojim mobitelima šalju poruke ili razgovaraju, uskoro bi navodno mogli biti blokirani

Viber, Whatsapp, Skype, Fring, Google Talk, iMessages… popis je predug da bismo nabrojali baš sve VoIP i MoIP servise koji su se u mobilnom svijetu namnožili u zadnjih nekoliko godina. Padom cijena podatkovnih usluga na prihvatljivu razinu upotreba ovakvih servisa naglo je porasla i danas praktički predstavlja nezamjenjiv faktor u korištenju smartphonea, tableta i drugih prijenosnih uređaja koji omogućuju komunikaciju putem interneta.

Većina korisnika iPhonea, Androida, BlackBerryja i ostalih platformi na svom uređaju ima instaliran barem jedan od popularnih chat protokola (Gtalk, MSN, Whatsapp…), dok oni malo napredniji koriste i glasovne pozive putem tih istih ili nekih drugih aplikacija (Skype, Fring, Viber…).

Paralelno s rastom upotrebe ovih usluga, posebice onih orijentiranih na razmjenu tekstualnog sadržaja, piše portal Mob.hr, počela je padati upotreba tradicionalnih SMS poruka, koje su realno i do nekoliko desetaka puta skuplje od onih poslanih/primljenih preko npr. Google Talk-a koristeći se pritom 2G ili 3G internetskom vezom. Operateri su ovoj pojavi donekle doskočili nudeći po stotine, pa čak i tisuće SMS poruka uključenih u mjesečnu naknadu, no s obzirom na zastarjelost cijelog koncepta u odnosu na moderne chat aplikacije malo je vjerojatno da će ih uspjeti nadjačati.

Slično, mada ne u tolikoj mjeri, događa se i s pozivima, a pitanje je vremena kada će VoIP pozivi doći do tog nivoa da mogu konkurirati klasičnima. Nezahvalno se baviti prognozama, ali svakako treba uzeti u obzir činjenicu da operateri lagano počinju s restrikcijama ovih usluga.

Naime, u uvjetima korištenja novih T-mobile Extra tarifa, u ovom slučaju Obitelj+, zanimljiv je članak 27. koji kaže: ''U tarifnim modelima (naziv) HT zadržava pravo onemogućiti korištenje VoiP I MoiP usluga svojim krajnjim korisnicima. HT će navedene zabrane primjenjivati od 31. siječnja 2013.godine.'' Dakle, ako namjeravate koristiti ovu tarifu od navedenog datuma morat ćete se odreći korištenja bilo koje od aplikacija navedenih na početku teksta kao i svih drugih koje za razmjenu podataka koriste internet protokol. Također, vidljivo je da se radi o šablon dokumentu u koji se naknadno upisuju nazivi tarifnih modela pa je, piše portal Mob.hr, moguće očekivati da se ovakve restrikcije uskoro uvedu i na drugim tarifama.

Naravno, bilo koji operater ne može zabraniti korištenje VoIP/MoIP/chat servisa preko WiFi-a.

Povratak na vrh

PostPostano: 07 lip 2012 13:21 

Treba li uopce podsjecati da je sms bio free s prvim mobitelima krajem 80-tih. Sami pile granu na kojoj sjede. Ako ju prepile, njihov problem.

Sent from my U8650-1 using Tapatalk

Povratak na vrh

Naslov: Mobilni internet
PostPostano: 16 srp 2012 20:36 

Ne mogu naći T-com temu pa ću kukati ovdje.

Trebala mi je fiksna linija i internet. Nazvah T-cigane i kažu mi 120 Kn internet i 78 kn telefon. I to je to, pitam ja. To je to kaže teta. Kako sam naivan :shake:

Dođe račun za 05/2012 176 kn i rekoh super. Kad stiže idući od 359kn!! Odmah sam se sjetio one telefonske zajebancije kad dječji glas kaže: Jebe Vam moj tata mater.

Uglavnom, "zaboravili" su mi spomenuti i naknadu za BRZINU! A ja nemam nikakvu posebnu brzinu niti sam tražio posebnu brzinu niti sam dobio posebnu brzinu. 4 mb/s, to je standard valjda. Mislim zar postoji manje od toga da još negdje ima?

Znači, internet paket (podatkovni promet) je jedna stavka, brzina je druga stavka, kakva god ona bila. I sve bi to bilo ok da su to odmah i spomenuli. Ovako su me sada oženili na 2 godine!!!

slika

EDIT: e da, zaboravih napomenuti da su mi rekli cijenu bez PDV-a naravno, a ja nisam pitao. Kakav sam ja tikvan!!! :shake:

Povratak na vrh

PostPostano: 16 srp 2012 21:07 
Administrator

Nasao sam ti ja :)
A sad cu nac i tablicu s cijenama.

slika

eto

BTW za taj novac ja imam na iskonu telefon+flat internet+TV i jos mi ostane za gajbu zlatnog pana i male cevape

Povratak na vrh

PostPostano: 16 srp 2012 23:49 

Ja nemam žicu...stil... fuck... 10m hebenog kabla je problem... arrrrrrrrrrrrghhhhhhhhh...

Povratak na vrh

PostPostano: 13 kol 2015 20:31 
Administrator

Pod svakim godisnjim pokaze mi se potreba za povecanim internet prometom. Do sada sam to rjesavao VIP internet danom, za 10kn giga dnevno - sasvim dovoljno uz pristojnu brzinu. Skupi se to za dva - tri tjedna godisnjeg ali nije beg cicija.

Ove godine sam skuzio da i T-Scum ima opciju internet dan, 10kn dnevno neogranicen promet. Ajde jos bolje jer na racunu imam vise stotina kuna koje ionako nikad necu potrositi. Napravim od mobitela hotspot i povezem sve sto je trebalo. A to su tri mobitela i tri laptopa. Eh ... ali T-Scum nema 3G i vezem se na slabasni EDGE. Ocajno spora veza, ali ajde na godisnjem sam i nikud mi se ne zuri. I uz najbolju volju nisam dnevno mogao potrositi 200 mega upravo zbog spore veze. Bezveze.
Bacam oko na internet opcije i nadjem najjacu opciju internet XL - 2 GB za 75kn. Uz ovu brzinu i s obzirom koliko sam jos na moru ne mogu ni te dvije gige potrositi. I uzimam.

I danas mi stigne SMS: Postovani bla bla ... u ponoc vam istjece opcija i ukljucit ce se nova runda bla bla ... ako necete posaljite A na 13636 ...

Saljem A ... nista
Saljem A ... nista
Saljem A ... nista
Saljem A ... nista
Saljem A ... nista
Saljem A ... EVO GA :51:
posaljite broj ... 4 za deaktivaciju ...

Saljem 4 ...
unjeli ste krivu kljucnu rijec pokusajte ponovo
mat...cku...deb..sku...

Saljem A ... nista
Saljem A ... nista
Saljem A ... EVO GA :51:
posaljite broj ... 4 za deaktivaciju
Saljem 4 ... nista

Trazim broj korisnicke podrske 0800 9000 zvoni ... automat ... voza me po brojevima ... i dovede me do poruke gdje mi objasnjava kako moram poslati SMS A na 3636
:joj: :uzi:

Cak sam i to probao ali mi javlja da je 3636 krivi broj i da trebam 13636 :shake: :shake: :shake: :shake:

Zovem ponovo 0800 9000 i na prevaru pod ˝razno˝ usmjeri me na operatera.
Uz obavijest ˝Ocekivano vrijeme cekanje da se operater javi ... 19 minuta˝
:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:

Ljubazna cura se ipak odmah javila.
- Dobar dan, ja sam ta i ta kako vam mogu pomoci?
- NECU NISTA KUPITI !!!
- Dobro hi hi
- Iskljucite mi Internet XL
- Nema problema ... samo mi recite koliko imate na racunu i kad ste zadnji put kupili bon?
- ....
- Halo gospodine?
- Pa odakle da ja to znam?!?
- Morate mi to reci da vam mogu iskljuciti opciju
- Ahaaaaa ... imam 840Kn i kupio sam bon 16.7.2015. u 19:28 i 23 i pol sekunde
- Hvala, opcija internet XL vam je iskljucena, zelimo vam ugodan dan

Eto sve jednostavno i efikasno.
Sad si u miru mogu zile zrezat.
:shake: :shake: :shake:

Povratak na vrh

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]