Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 11 pro 2024 11:56. Sada je: 11 pro 2024 11:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hrvatska pošta - naplaćuje sve !!!
PostPostano: 09 svi 2016 20:16 

Danas bio u pošti i dvije cure ispred mene podižu pakete. Službenica kaže da poo poaketu moraju platiti 4.5kn.
Zakaj?
Zato što dolaze iz kine deklarirani kao "small package", pa to onda njima (Kinezima) nije trošak, a naši bi trebali isporučicati badava.
Cure platile i otišle.
Onda ja pitam da li se to plaća samo na "small package" ili na kinesko porijeklo.
- Samo na "small package".
- Znači ako naručujem nešto veće što ne prolazi pod small package, onda ne plaćam tih 4.5kn
- Da.

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 09 svi 2016 21:09 

Ako ima tracking number (preporucena posiljka) ne placa se tih 4.5kn

Povratak na vrh

PostPostano: 10 svi 2016 08:11 

I zašto nam je država u banani? Zato jer ću na kraju rađe ostaviti novce Kinezima za TN nego ovim našim majstorima , pa odoše parice preko granice umjesto da podržavaju naš sustav...
I tako mi je super što se hvatamo za sve EU direktive koje nam izvlače pare iz džepa i onda nam ih serviraju kao nešto u kamen ukucano, a ove gdje koje bi trebale olakšati napad na novčanik se ne moraju provoditi, to su samo preporuke, bit će jednom kad na k*** naraste nokat...
:evil:

Daily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,
Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh

PostPostano: 10 svi 2016 14:29 

jedva da sam ima dovoljno para.. 27kn(6 paketica) u kovanicama od 10 i 20lipa :P

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

PostPostano: 10 svi 2016 15:21 
Moderator

nema veze TN, ako gore piše small package a to može biti i kutijetina metar kubni samo da ne prelazi 2 kg se plača 4.5kn

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 10 svi 2016 15:28 

Mislim da ipak ima veze. To ide pod preporučeno, a smalići , kako oni to nekad kažu su im posebna hrpa bez TN .

Povratak na vrh

Naslov: Re:
PostPostano: 10 svi 2016 15:57 

skec00 je napisao:
Mislim da ipak ima veze. To ide pod preporučeno, a smalići , kako oni to nekad kažu su im posebna hrpa bez TN .

postar mi je rekao da preporucena posiljka ne podlijeze ovom placanju. 4.5kn placas samo na one di pise small package i sl. i na takve paketice nasa posta stavlja svoj broj i to naplacuje...
ukoliko ne platite postaru nego dobijete obavijest u sanducic, placate lezarinu 1.5kn po danu po paketicu

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

Naslov: Hrvatska pošta - naplaćuje sve !!!
PostPostano: 10 svi 2016 19:03 

razdor je napisao:
skec00 je napisao:

postar mi je rekao da preporucena posiljka ne podlijeze ovom placanju. 4.5kn placas samo na one di pise small package i sl. i na takve paketice nasa posta stavlja svoj broj i to naplacuje...
ukoliko ne platite postaru nego dobijete obavijest u sanducic, placate lezarinu 1.5kn po danu po paketicu

Na to sam i ciljao , možda sam se krivo odrazio :)

Povratak na vrh

PostPostano: 10 svi 2016 20:19 

Dalmat je napisao:
I zašto nam je država u banani? Zato jer ću na kraju rađe ostaviti novce Kinezima za TN nego ovim našim majstorima , pa odoše parice preko granice umjesto da podržavaju naš sustav...
I tako mi je super što se hvatamo za sve EU direktive koje nam izvlače pare iz džepa i onda nam ih serviraju kao nešto u kamen ukucano, a ove gdje koje bi trebale olakšati napad na novčanik se ne moraju provoditi, to su samo preporuke, bit će jednom kad na k*** naraste nokat...
:evil:

Kad Kinez pošalje preporučeno HP dobije naknadu, kad Kinez pošalje small packet HP ne dobije ništa zato naplaćuju naknadu.
To je propis iz 60 i neke i naplaćuju je sve pošte svijeta a ne samo HP, samo do sad nisu naplaćivali jer je dolazio minoran broj takvih pošiljaka a sad ih dolazi na stotine tisuća.

Uguglaj si malo small packet incoming fee ili small packet postage due i uživaj.

Povratak na vrh

PostPostano: 10 svi 2016 20:23 

meni nije jasno kako to da je u kini tako jeftina poštarina. mi kad šaljemo nešto u kinu to je nekoliko puta skuplje.

Povratak na vrh

[ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: