Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 11 pro 2024 11:55. Sada je: 11 pro 2024 11:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hrvatska pošta - naplaćuje sve !!!
PostPostano: 06 svi 2016 09:34 

poslao sam mail drustvu za zastitu potrosaca, bas me zanima ocu li dobiti odg i kakav ce biti

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

PostPostano: 06 svi 2016 10:08 
Administrator

coldyl je napisao:
Vjerovali ili ne, ovo uopće nije bila želja HP-a već je riječ o međunarodnoj/Eu direktivi nedavno donešenoj u Bernu.

Naravno da necu vjerovati jer tko ne zeli zaraditi dodatnih 5 kn.
EU direktive nisu obaveze, nego samo smjernice.

Povratak na vrh

PostPostano: 06 svi 2016 12:01 

http://www.index.hr/lajk/poster/164031/permalink

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh

PostPostano: 06 svi 2016 12:34 

zanimljivo. bit ce kovanica od 5lp za placanje :lol:

Povratak na vrh

PostPostano: 06 svi 2016 13:36 

Da li je vama, ikome ikad, poštar dao račun za one 4,5 kune ???

Povratak na vrh

PostPostano: 06 svi 2016 13:38 

stara je preuzela i platila 9kn za 2 paketica, bez racuna. poslje idem do poste pa cu ih usput pitati malo o tome. i traziti rn za tih 9kn :D
edit: ove na posti su naravno tuke kojima je odgovor: a neznam, a neznam, a to je tako, a ...
kad sam pita ime postara koji mi je vozija postu prije 2 dana i naplatija a nije dao racun,onda su obe prominile 26418 boja.
mene ovakve sitnice uzasno zivciraju, pa sam im posla i prigovor na njihovu adresu a i potrosackom kodu ili tako nekom kurcu sam posla upit da istraze sve ovo.
racunas kao nes ti meni 4.5 kn, je, ali kad ti dnevno dodje 5 paketica onda je to vec puno. a i najgore od svega je taj jebeni lopovluk koji izvire na svakom kantunu ove raspale drzave.

Povratak na vrh

PostPostano: 06 svi 2016 17:08 

HAKOM skreće pozornost korisnicima: Dostava međunarodnih malih paketa nije besplatna i korisnici moraju biti spremni na dodatne troškove
VIJEST

HAKOM skreće pozornost korisnicima poštanskih usluga da moraju biti spremni na dodatne troškove vezane uz dostavu poštanskih pošiljaka iz inozemstva i to prvenstveno onih koje se pojavljuju kao mali paket u okviru e-trgovine, iako je prigodom narudžbe, odnosno kupovine putem internetskih stranica, vrlo često navedeno da je dostava besplatna. Uručenje malog paketa naplaćuje se na način kako je to i predviđeno, odnosno navedeno u cjeniku poštanskih usluga u međunarodnom prometu.

ZAGREB, 6.svibnja 2016. – Na temelju učestalih upita korisnika poštanskih usluga u svezi problematike postupanja s poštanskim pošiljkama kategorije „mali paket“ iz međunarodnog prometa i dodatnih troškova, koji se pojavljuju prigodom uručenja takvih pošiljaka, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) ovim putem želi informirati sve zainteresirane u cilju boljeg razumijevanja navedene problematike. Obavljanje poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj (RH) uređeno je Zakonom o poštanskim uslugama (ZPU), Pravilnikom o obavljanju univerzalne usluge, općim uvjetima za obavljanje usluge davatelja poštanskih usluga i aktima Svjetske poštanske unije za poštanske usluge u međunarodnom prometu. Popis svih ovlaštenih davatelja poštanskih usluga u RH sukladno ZPU-u objavljuje se na internetskim stranicama HAKOM-a (poveznica: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=2637).

Prema odredbama ZPU-a, davatelj univerzalne poštanske usluge u RH je HP–Hrvatska pošta d.d. (HP). Općim uvjetima za obavljanje univerzalne usluge dostupnim na internetskim stranicama HP-a (na poveznici: http://www.posta.hr/pomo-i-informacije/ ... -i-cjenici) propisani su način i uvjeti obavljanja univerzalne usluge u unutarnjem i međunarodnom prometu.

Sukladno Općim uvjetima za obavljanje univerzalne usluge HP-a, mali paket je adresirana međunarodna dolazna pismovna pošiljka mase do 2 kilograma.

HP sukladno važećem cjeniku poštanskih usluga u međunarodnom prometu (poveznica: http://www.posta.hr/UserDocsImages/post ... 160301.pdf), a koji je usklađen s odredbama ZPU-a, Svjetskom poštanskom konvencijom te pravilnicima Svjetske poštanske unije, iznos za uručenje malog paketa naplaćuje 4.50 kn.

Mali paket je isključivo međunarodna dolazna poštanska usluga koju zahtjeva pošiljatelj,a koju, prigodom preuzimanja, prijamna pošta označava s oznakom „Petit paquet“ ili „SmallPacket“, u pravilu u gornjem lijevom kutu adresne strane pošiljke te se u tom slučaju u državi uručenja naplaćuje uručenje malog paketa i pri dostavi na adresi primatelja i prigodom isporuke u poštanskom uredu.

Iz navedenog proizlazi da HP-Hrvatska pošta d.d.ne može proizvoljno odlučivati za koju pošiljku će naplatiti predmetni iznos, a za koju neće, već se u konkretnom slučaju za uručenje malog paketa naplaćuje na način kako je to i predviđeno, odnosno navedeno u cjeniku poštanskih usluga u međunarodnom prometu.

HAKOM skreće pozornost korisnicima poštanskih usluga da moraju biti spremni na dodatne troškove vezane uz poštanske pošiljke iz inozemstva i to prvenstveno one koje se pojavljuju u okviru e-trgovine, iako je prilikom narudžbe odnosno kupovine putem internetskih stranica vrlo često navedeno da je dostava besplatna.

Službena internetska stranica HAKOM-a ažurirana je korisnim savjetima za korisnike poštanskih usluga u zemlji i inozemstvu te svim važećim propisima kojima se regulira hrvatski i međunarodni poštanski sustav (poveznica: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=7647).

# # #

Povratak na vrh

PostPostano: 06 svi 2016 18:46 

Još uvijek ništa o obaveznom izdavanju računa. Budući da mi je poštar izuzetno dobar i drag tip njega će prilikom preuzimanja malog paketa čekati 4,50 kuna u apoenima od 5 i 10 lipa. A prilikom šetnje sa žućkastim papirićem u poštu nosim novčanicu od 500 ili 1000 kunića. Pa eto, triba poštovat zakon, jebaji ga.

Povratak na vrh

PostPostano: 06 svi 2016 20:33 

Deckardcain je napisao:
Još uvijek ništa o obaveznom izdavanju računa. Budući da mi je poštar izuzetno dobar i drag tip njega će prilikom preuzimanja malog paketa čekati 4,50 kuna u apoenima od 5 i 10 lipa. A prilikom šetnje sa žućkastim papirićem u poštu nosim novčanicu od 500 ili 1000 kunića. Pa eto, triba poštovat zakon, jebaji ga.

Mogu li prepisati scenarij?

Povratak na vrh

PostPostano: 06 svi 2016 23:22 
Administrator

I sad vam je postar kriv.
Zovite Ivicu Kranjcica pa mu jebite majku a postara ponudite pivom.

Povratak na vrh

[ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: