Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 13 vel 2025 04:17. Sada je: 13 vel 2025 04:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 24 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Vedrana Rudan
PostPostano: 21 sij 2012 07:55 
Administrator

Bila sam u Zagrebu. Na svakom sam uglu vidjele ljude koji su poput pasa u Nizozemskoj na Kraljičin dan imali narančastu maramu. A nismo još u EU i ne slavimo rođendan nizozemske kraljice jer je on, čini mi se, u travnju.

Šta je ovo? Haenesovci naravno. Poput Jehovinih svjedoka love nevine građane i dave ih lecima, propovijedima….EU, EU, EU, EU…Ima li te, Bože?

Ostali kukurikavci povremeno zapište poput gripoznog pijevca i to bi bilo to. Ali gospođa Pusić?! Postoji li netko u ovoj zemlji tko bi tu gospođu mogao, bar privremeno, staviti u ustanovu zatvorenog tipa? Jesu li zaista sve prepune?

Što se dešava toj ženi? Na radiju je izjavila:”Ne želim biti preokrutna ali ako ne uđemo u EU nećete dobiti mirovinu.” Ej, ženo! Jesi zdrava? Dvadeset godina si u politici, nikad nisi vrisnula protiv svojih pajdaša i onih iz drugih stranaka koji su opljačkali zemlju i ukrali građanima i mirovine i pravo na život.

Sad kad ste nas odrali, ovih dana kada tvoje licemjerne, lopovske saborske kolege, šeksovi, kaini, radini… odlaze u mirovinu na jedan dan da bi opljačkali ono što misle da je ostalo, šutiš.

Da nema njih i tebe isplate naših mirovina ne bi bile nikakav problem. O čemu zboriš, bolesna ženo? Koja je tvoja teza?

Poručuješ, mi za koje ste glasali oteli smo vam mirovinu koju nećete dobiti ako ne glasate za one koji će vam je oteti. Ženo, liječiiiiii se!

Ostat ćemo bez mirovine ako ne uđemo u EU? Pa šta. Ti ćeš, zgrožena osobnim porazom, sigurno napustiti zemlju i sa narančastim šalom oko vrata sama ući u EU. Neka im Bog bude na pomoći.

A mene koja ću ostati bez svojih 2072 kune, i ne samo mene, možda će taj gubitak prosvijetliti pa ćemo krenuti u lov, ne na plastične boce nego na šeksove, radine i kajine…Zgrabit ćemo za vrat jednodnevne penzionere i oteti im ono što je naše.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Vedrana Rudan
PostPostano: 21 sij 2012 11:14 

Ja se čudim kako mi primamo uopće mirovine zadnjih par godina.

Godišnje treba 35 milijardi kuna za mirovine, a doprinosima od ljudi koji rade prikupi se oko polovine.
Fali oko 17 milijardi kuna.

U Hrvatskoj 700 tisuća ljudi koji stvaraju novu vrijednost financiraju sve ostale, to je neodrživo.

Dok imamo obiteljskog srebra za prodaju, nekako ćemo živit, a šta posli?

Naši političari jednostavno nemaju muda reć ljudima da ovako više ne ide.
Ja sam siguran da bi ljudi pristali na smanjivanje prava, plaća, mirovina, otpuštanje iz državne administracije i državnih poduzeća kad bi država novce koje tako namakne uložila u reindustrijalizaciju zemlje.

Deindustrijalizacija je problem cijelog razvijenog svijeta, proizvodnja roba široke potrošnje se seli u zemlje trećeg svijeta.
Evo Kina zadnjih godina ulaže u Africi masovno.
Ja vidim da je to proces izjednačavanja standarda života ljudi na zemlji koji nitko neće moći zaustaviti.
Ali neće samo standard trećeg svijeta porasti, past će standard razvijenih zemalja.
Koliko će taj proces trajati, i koliko će biti bolan za stanovnike razvijenih zemalja ostaje da se vidi.
I hoće li uopće ljudi napustiti ovaj model neoliberalnog kapitalizma koji većinu novca pretače u posjed samo nekolicine koji onda upravljaju svime, dok većina ostalih postaju de facto njihovi robovi.
Sumnjam, ljudska sebičnost je bezgranična.

Povratak na vrh

PostPostano: 04 ožu 2012 22:03 
Administrator

INTERVJU S VEDRANOM RUDAN

Stanje nacije? Prestrašno, ali bit će i gore. Nema nade za nas

Prosvjeduju samo traktoristi jer još imaju benzina. Bojim se dana kad će na cestu nemotorizirani, kaže riječka književnica

slika

Britka, nepristrana i uvijek upravo neodoljivo nemilosrdna u svojem pisanju, književnica Vedrana Rudan precizno, kao lancetom, secira našu zbilju. Jedno takvo zrcalo u kojem ne vidimo lik kakav želimo i njezina je knjiga "Dabogda te majka rodila" prema kojoj je nastala i istoimena predstava. Riječka će je publika premijerno vidjeti potkraj ožujka. A Riječanka Vedrana Rudan na to bi rekla – konačno ste shvatili da tu živim. Bez dlake na jeziku uzvraća i na sve ostalo.

Opaki igrači ili pošten svijet

U svojim ste kolumnama redovito komentirali aktualna događanja u Hrvatskoj; kako ocjenjujete sadašnje "stanje nacije"?

Prestrašno, ali ne onoliko strašno koliko će biti. Besposleni ali pokretni, s glavama u kontejnerima, nepokretni trunu na ulicama ili u svojim rupčagama. Prosvjeduju samo traktoristi jer još imaju benzina. Neće ni to dugo trajati. Bojim se dana kada na cestu budu krenuli nemotorizirani.

Jeste li zadovoljni radom nove vlade, ali i lokalne vlasti u Rijeci, gdje živite?

Nova nam je vlada ovih dana stidljivo, preko ekrana HTV-a, objavila imena nekoliko, zasada, suspektnih lopina. Pavić, Josipović, Todorić, a ni Bajićem, čini mi se, nisu oduševljeni. Ako je istina ono što smo saznali preko još uvijek državne televizije, što čekaju? Čak i u Francuskoj novi kandidat za predsjednika države obećava narodu da će bogatašima koji nisu kriminalci oteti 50 posto prihoda koji su stekli guleći sirotinju. Bilo bi krasno kad bi naša nova vlada najvećim kriminalcima otela pa nama podijelila barem 10 posto. Očekivati od njih da ih sve strpa u zatvor i oduzme im imovinu koju su stekli pljačkom bilo bi previše. Obersnel i kompanija u Rijeci su dugo na vlasti. Više se i ne sjećam vremena kad nisu bili. Sve to vrijeme današnja oporba im nije uspjela dokazati da su pljačkaši iako je HDZ imao u rukama i sudstvo i Odvjetništvo i policiju. Ili su riječki političari vrhunski igrači ili pošteni. Ja nekako vjerujem da su pošteni. Veći lopovi od hadezeovaca ionako nisu mogli biti pa računam da bi im ovi izvukli neku aferu ili lopovštinu, uz svu onu logistiku, da su mogli.

Prognoze nisu nimalo optimistične; ima li uopće nade za nas?

Nema.

Kako doživljavate naše političare, one na vlasti, ali i one u opoziciji?

O onima u opoziciji govorila sam dok su bili na vlasti. Rezultate njihova rada osjećamo već godinama. Reći za njih da su kriminalci, razbojnici, bešćutnici, bilo bi preblago. A ja druge izraze nemam. Krleža je za Glembajeve rekao da su "ubojice i razbojnici". Glembajevi su prema našim bivšim vlastodršcima zločesta djeca iz vrtića. Ovi novi teško da mogu preko noći izgraditi porušeno. Bojim se da ne mogu ni na dulje staze. Državama danas ne vladaju vlade, nego korporacije i banke. Mi smo prodana, opljačkana zemlja. Na novoj je vladi da pokuša od naših gospodara iskamčiti malo milosti. Zašto bi korporacije bile milostive baš prema Hrvatskoj kad vidimo što rade u Iraku, Libiji, Palestini, uskoro u Iranu, Siriji... Neće biti milostive.

A hrvatske političarke, ima li tu potencijala?

Ljudima koji se bave politikom ne može se odrediti spol. Nema među njima razlike. I muškarci i žene opsjednuti su pohlepom i potrebom za moći. Naše se političarke dijele na brbljave, skockane barbike s jedne strane i Vesnu Pusić, nekad uglednu sveučilišnu profesoricu, s druge. Za razliku od umjereno benignih klepetuša, ova druga je opaka. Zna nam prodati priču kako su baš kriminalci, pravomoćno ili nepravomoćno osuđeni, svejedno, baš ono što nam treba.

Pikica i Mikica, Lare i Mare

Prije koji dan Hrvatska je bila opijena dolaskom Angeline Jolie. Navodno planira graditi kuću u Istri što će, procjenjuju mnogi, za našu zemlju biti velika promocija. Kako na to gledate?

To je upravo nevjerojatno, fenomenalno, fantastično. Ruskim i ostalim tajkunima koji su kupili sve nekad "naše", pod "naše" mislim državne vile i dvorce, i Todorićev zamak u Medveji je nekad bio "naš", pridružit će se i Majka Tereza 21. vijeka. Obradovala me ta vijest jer postoji mogućnost da se moja unučica za pet ili deset godina zaposli kao dadilja njena 25., sam bog zna koje boje, djeteta.

Možete li se osvrnuti na njezin film "U zemlji krvi i meda", ali i roman Slavenke Drakulić "Kao da me nema"?

Drakulićkin roman nisam čitala, ali sam čula da je prema njemu snimljen odličan film. Na uradak gospodične Jolie stvarno ne treba trošiti riječi.

Mnogi se u Rijeci rado sjećaju "Primorske poneštrice", vaše radijske emisije. Jeste li preboljeli otkaz na Radio Rijeci? Mislite li da je medijska oštrica posljednjih godina prilično otupjela?

Otkaz na Hrvatskom radiju dobila sam u siječnju '91. jer sam govorila da će nam se dogoditi ono što danas živimo. Naši mediji nikad nisu bili "oštri", osim u vrijeme dok su "komunjare" odlazili, a "demokrati" stizali. Nisu bili "oštri", ali su bili slušljivi, gledljivi, čitljivi. Danas na radiju slušate kako Maca želi Pikiju sretan rođendan uz pjesmu: "Piki, Piki, Pikica, ja sam tvoja Mikica" i tako nekoliko stotina puta dnevno. U novinama gledamo obrijana međunožja maloljetnica i čitamo kako je Ivan, "inače krasan, miran čovjek", tako, je li, kažu susjedi, žicom udavio prebijenu ženu pred očima troje malodobne dječice. Na televiziji gledamo kroz kakve paklene muke prolaze Lare i Mare i slušamo polugolu voditeljicu kako izgovara da je u Sarajevu Jolie obožavateljima "potpisivala svoje autograme."

Uskoro će Riječani vidjeti dramatizaciju vaše knjige "Dabogda te majka rodila". Za najave predstave u HKD na Sušaku izjavili ste kako ste zapravo stalno nadrkani jer su neki tek sada shvatili da postojite u Rijeci. Što je po vama razlog riječkoj šutnji, ignoriranju?

Zavist.

Kako ocjenjujete riječku kulturnu scenu?

Naš je gradonačelnik kulturan čovjek. Voli glazbu, kazalište, likovnu umjetnost, književnost. I voli umjetnike. Uskoro, primjerice, riječka izložba "Merika" odlazi u New York, kazališni festival Male scene poznat je i izvan granica zemlje, u našem gradu često nastupaju muzičari svjetskog glasa. Rijeka je "grad kulture" više nego što je to u Hrvatskoj uopće moguće. Kako to riječkim kulturnjacima uspijeva, nitko ne zna. Oni su zaista čarobnjaci.

A Hrvatsku jer, kako velite, ni ondje ne postojite?

Ja na hrvatskoj kulturnoj sceni sigurno postojim ma koliko kritičari i moji "kolege" šutjeli o tome. Tješim se da su moje knjige prevedene na desetak jezika, da se u Europi igraju predstave prema mojim djelima. U Hrvatskoj volim mnoge umjetnike. Na zidovima moje kuće vise, zasada, dvije Nikoline Ivezić, čitam Lucića, Glamuzinu, Đikića. Glazbu baš i ne slušam osim Mozartova roga.

Uskoro vam izlazi nova knjiga "Kosturi okruga Medison". Je li to vaš prvi ljubavni roman?

Prvi. U njemu opisujem ljubavi žena kojih ima oko mene i kojima zavidim iz dna duše. Skaču iz muževljeva kreveta u krevet ljubavnika, a da im ne zatreperi vlas na glavi. U mojoj knjizi žene su muškarci. Voljela bih da smo sve mi muškarci i izvan literature.

Može li se kroz život bez ljubavi?

Ne može.

Ne opterećujete se time što o vama ljudi misle. Uglavnom ih šokirate svojom izravnošću koja je, htjeli mi to priznati ili ne, često pravi lijek. Kakva je Vedrana Rudan privatno?

Na tu temu nikad ne govorim istinu. Cijenim čitatelje Večernjaka pa na ovo pitanje neću odgovoriti.

U životu ste, kažete, svašta radili. Da niste književnica, čime biste se rado bavili?

Bila bih prodavačica cvijeća. Otvorila bih cvjećarnicu, to mi je životni san. Za naše pokojne političare izrađivala bih raskošne vijence od orhideja i ostalog egzotičnog cvijeća pa bih onda na TV-u gledala izravni prijenos pogreba. Liječila bih dušu i bila puna para. Cvijeće je danas strašno skupo.

Što o sebi kao književnici mislite?

Jedini je pravi kritičar u umjetnosti vrijeme. Toliko sam u životu pročitala fenomenalnih knjiga da znam, otprilike, gdje mi je mjesto, ali neću reći. Moje se knjige, srećom, jako dobro prodaju. Ne znam je li to zato što ljudi nemaju ukusa ili sam ja bolja nego što mislim. U životu stalno treba pristajati na kompromise.

Gdje je, po vama, granica?

Nema je. Svatko ima svoju cijenu.

Ne libite se ogoliti muško-ženske odnose, otkriti svu ružnoću, zlostavljanja. Što savjetujete ženama žrtvama premda ih ima i u muškom svijetu. Ima li u našem društvu za njih dovoljno sluha?

Nema. Policija stiže kad mrtva žena leži u dnevnom boravku sa sjekirom u glavi, a sitna djeca vrište. On, u pravilu, dobije pet ili šest godina zatvora, a onda ga puste jer se u zatvoru "dobro ponašao". Ili ga proglase "bolesnim" pa ga na slobodu puste za godinu ili dvije. Ipak, postoji rješenje. Žene bi svoje kućne nasilnike trebale ubiti dok razvaljenih usta hrču uz uključen TV. Kad u Hrvatskoj jednom u sto godina žena ubije muža zlostavljača, onda "kurvetini" koja se usudila, iako udana i majka, bez pratnje otići na ples, oduzmu dijete, zabrane ulazak u rodni grad, razvale je u svim medijima koji nikad ne objave da je "divan otac iz ugledne porodice" samo u jednom danu svoju ljubavnicu nazvao 50-ak puta. Naravno da onda to obeshrabri sve hrvatske "kurvetine". Ja i dalje mislim da bi se svaka zlostavljana žena morala izboriti za pravo na mrtvog zlostavljača. Cure, ima tisuću načina. Postoje čak i odvjetnici koji će vas zastupati besplatno. Nisu svi muškarci svinje.

Žali li Vedrana Rudan za čime, ima li neispunjenih želja, propusta, ima li nešto što, sada kada je zrela i puna iskustva, učinila drugačije?

Ništa. Jedino bih na samrtnoj postelji onima koje volim, ako bi stajali oko moga kreveta, rekla: "A stalno govorite da sam hipohondar." Ja jesam hipohondar, ali bi jednom trebalo reći onima koji nam se rugaju da ćemo i mi umrijeti. Kakve veze ima to što mi umiremo nekoliko puta dnevno, a oni drugi jednom u životu?

Povratak na vrh

PostPostano: 13 ožu 2012 17:21 
Administrator

Povratak na vrh

PostPostano: 13 ožu 2012 17:43 

:rotfl: :rotfl: je je gledala sam,luda je ko puška :rotfl:

Povratak na vrh

PostPostano: 01 svi 2012 21:16 
Administrator

Prdim, dakle postojim

Danas je Prvi maj Međunarodni praznik rada. Političari na ovim našim prostorima izlaze iz svojih raskošnih jazbina, dijele sirotinji karanfile, kese se u kamere i svi odreda zajedno sa robovima iz velike zdjele grabe svoju porciju graha.

Upravo sam pročitala današnju udarnu vijest: “U Zagrebu podijelili čak 40 000 porcija graha”. Postoji i “naučno” objašnjenje, to je objavila Hateve, na Prvi maj se sirotinji dijeli grah zato jer je to kalorična hrana koja radnicima snagu daje pa onda oni mogu snažnije prionuti na posao.

Posao? Tko danas u Hrvatskoj radi? Jesti grah i tako skupljati snagu imalo bi smisla samo ako bi se ona potrošila na svrgavanje gadova koji grah dijele. Drži li ova teza vodu?

Da uništimo one koji dijele grah ostali bismo bez graha pa bi onda došli drugi koji bi krenuli dijeliti grah…Zato mirno žvačemo, podrigujemo, uživamo u sunčanom danu sretni što nam je pun trbuh?

Zašto danas baš nikome i nigdje ne pada na pamet da Prvog maja organizira demonstracije? Ne demonstracije poput današnjih u Zagrebu. Neki sirotani dijele Vladi žuti karton, pa ako se Vlada ne prestraši onda će joj udijeliti crveni karton, pa ako se Vlada ne prestraši onda će joj dati plavi karton, pa ako…Toliko ima boja…

Čemu sva ta preseravanja trubicama, kartonima, pištaljkama, transparentima, štrajkovima glađu, okivanjima u lance, suzama pred kamerama…Koga za to boli kurac?

Bez posla si, nikad ga i nećeš dobiti, ministar lopina i drumski ubojica ti se ruga na engleskom i spominje kako se i u njegovoj Vladi “dešavaju sranja”, novinari se bazi oduševljeno smiju kao da upravo on nije jedno od većih sranja što se narodu u posljednje vrijeme dogodilo.

Elem, Prvi maj je, ljudi. Neki mašu crvenim karanfilom, drugi dijele kartone, treći žderu grah…Nigdje krika, bijesa, onih koktela koji bi nam mogli ispuniti srce i unijeti svjetlost u naše gradove.

Padamo na jeftine štoseve. Zar nije bolje grob nego rob? Ovo je život? Od graha do graha? Trubimo jednom godišnje a kruli nam svih ostalih dana.

Naši nas robovlasnici poznaju bolje nego mi sami sebe. Što smo mi? Tko smo mi? Guzice, to smo mi. Svi oni milijuni koji su dali živote za ovo danas mora da se u grobu okreću.

Trunuli su u zatvorima, krvavim noktima grebali po zidovima tamnica, odvođeni su u koncentracijske logore, bivali prebijani, davljeni, vješani, silovani, klani, spaljivani, utapani, kamenovani…Da bismo mi danas mogli u nekom šumarku…

Da, okreću se u grobu te budale koje su ginule za ideale. Zato smo mi pametniji. Nećemo u zatvore, nećemo u logore, nećemo biti ni spaljivani ni silovani ni klani ni kamenovani.

Mi smo ljudi modernog vremena, ljudi koji su spoznali granice svoje slobode. I uživamo u toj slobodi iz dubine naših prkna. Jednom godišnje prdimo na sav glas u slavu naših gospodara.

Povratak na vrh

PostPostano: 19 kol 2012 18:43 
Administrator

Otvoreno pismo Vedrane Rudan predsjedniku

Predsjedniče!

Ovih dana otvaram novine, uključujem komp, teve, radio. Vaš me pogled prati k’o Gospin u muzeju. Ne mogu vjerovati. Ubijte me, ne mogu vjerovati. Što vas, čovječe, opsjeda? Lik i djelo vođe Srba u Hrvatskoj. Objasnite mi zašto?

Trenutno u mojoj zemlji, bilo bi mi drago da je i vaša, ljudi gladuju. Umiru od raka, citostatika nema. Bolnice se ruše pacijentima na glavu. Bolesni ljudi ulaze u njih naoružani plahtama, sapunom, toaletnim papirom, vatom, lijekovima…U tim bijednim zgradama baš ničega nema osim entuzijazma sirotica i sirotana koji tamo rade.

Radnici koji mjesecima nisu vidjeli plaću blokiraju ulice i mostove. Seljaci užasnuto gledaju u spaljene njive. Učiteljima, oduvijek bijedno plaćenima, do kraja su oderali kožu.

Istrijani i Primorci danas umiru od raka poput muha. Da li zaista naša Vlada u izgradnji Plomina III na ugljen vidi za Istru i Primorje konačno rješenje?

Cijene hrane lete u nebo. Struja. Voda. Plin. Benzin. Od penzija se ne može dostojanstveno crknuti. Banke su švicarcima uništile budućnost stotina tisuća mladih građana, da li i vaše zemlje, Predsjedniče?

Kako to, Predsjedniče, da vas uopće ne brine sramotno privilegiran status Katoličke crkve u Hrvata? Rigaju sa oltara mržnju i bijes, siluju dječicu, deru budžet propale nam, da li i vaše zemlje, Predsjedniče?

Slijepi ste zato jer ste agnostik? Vi niste agnostik, vi ste predsjednik države. U ovoj tužnoj zemlji gladi, bijede i sirotinje ni jednom vam nije palo na pamet objasniti građanima, da li i vaše zemlje, kako ste stekli svoje ogromno bogatstvo.

Recite nam! Kratko, jasno i jezgrovito. Tako smo mi nekad u školi morali odgovarati na jednostavna pitanja. Ali ne. Vi temom od državne važnosti proglašavate pisanje novinara glasila Srba u Hrvatskoj. Naravno da vas razumijem. Oni jedini pitaju, odakle vam pare, Predsjedniče?

Kako se usuđuju, a Država ih plaća? Država od koje vi tražite da im zavrne vratom. To je ona vaša slavna nova pravednost kojom ste nam punili uši za vrijeme predizborne kampanje? Ako je to pravednost mora joj se priznati da je zaista nova.

Jedna sam od građanki ove jezive, da li i vaše zemlje, koja ima djecu bez budućnosti. Unuku staru tri godine, a već dužnu tko zna koliko tisuća eura. I bolesna sam. Neću se moći liječiti jer živim gdje živim.

A vas, Predsjedniče, ubija samo jedna tema, lik i djelo vođe hrvatskih Srba?! Pisanje hrabrih i poštenih novinara u listu hrvatskih Srba???????!!!!! Srbi, Srbi, Srbi! Zašto vam netko ne kaže da u ovoj zemlji žive i Hrvati?

Stidite se, Predsjedniče!

Povratak na vrh

PostPostano: 07 vel 2013 16:48 
Administrator

Smije li samo Nora biti fora?

Nezapamćena frka koja se digla oko teško bolesne djevojčice Nore koja će ipak odletjeti u Ameriku na “liječenje” priča je o moći hrvatskih medija. Bez njih se nikad ne bi sakupilo toliko stotina tisuća dolara.

Devojčica Nora je samo jedno od hrvatske djece koje ovoga trenutka gubi bitku sa životom. U istom se položaju nalaze dječaci i djevojčice u Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Što će se dogoditi bezimenim siročićima? Umrijet će bez svjetala reflektora i histeričnih poteza hrvatskih političara. Da li će Bandić nazvati Rebro, zatražiti njihova imena i njihovim roditeljima uručiti nekoliko stotina tisuća dolara koje će izvući iz prazne gradske kase?

Da li će riječki gradonačelnik Obersnel pomoći umirućoj riječkoj dječici sa pola milijuna dolara? Tko će za njih organizirati prijevoz u Ameriku?

Manipulator Bandić, on je najmoćniji političar u Hrvatskoj? Manipulator Ostojić koji bi se i kao liječnik i kao ministar morao za političku funkciju boriti drugim sredstvima? Što je sa Klaićevom? Kako to da ni Bandić ni Ostojić ne rješavaju slučaj “Klaićeva bolnica” a ona je Referentni centar za solidne tumore dječje dobi?

O donaciji Privredne banke u iznosu od gotovo 16 milijuna kuna mediji govore i pišu s vremena na vrijeme dok male Nore tamo umiru u najstrašnijim mogućim uvjetima. Zašto preuređenje Klaićeve Bandiću nije fora a Nora mu jest fora? Ni ministru Ostojiću Klaićeva nije fora.

Ova prestrašna priča više govori o histeričnom okružju u kome žive hrvatski građani nego o bolesnom djetetu. Možda se baš zato nisu oglasili oni koji o temi najviše znaju. Hrvatski pedijatrijski onkolozi. U Rijeci ih ima dvoje, na Rebru četvero, u Splitu troje, u Klaićevoj troje ili četvero.

Struka šuti. Zašto šuti? Zato jer ne želi da joj “narod” otkine glavu. Priča jest i nije komplicirana. “Eksperimentalno liječenje” struka ne drži liječenjem. Radi se ipak samo o pokusu. U Hrvatskoj godišnje od bolesti od koje boluje Nora oboljeva tridesetoro djece, u Americi tri tisuće djece, u Evropi pet tisuća.

Da mala Nora živi u Štokholmu zdravstveno osiguranje njene zemlje ne bi joj platilo put u Ameriku jer tamošnje zdravstvo pokus ne drži liječenjem. Zanimljivo je da ni Amerikancima ne pada na pamet pokusima liječiti svoju teško oboljelu djecu.

Cirkus koji su američki mediji digli oko “izlječenja” jedne američke djevojčice najnovijim pokusom ipak je samo cirkus u službi farmaceutske industrije. Nemoguće je nakon pokusa koji je izveden na maloj Amerikanki govoriti o “izlječenju”. To znaju svi onkolozi.

Naši političari dočekali su svoj trenutak slave. Linić poklanja pedeve od sakupljenih milodara, ministar Ostojić stalno je bio “na telefonu”, Bandić dijeli naš novac, Crkva moli, nogometaši se slikaju držeći u ruci djetetovu sliku, državna aviokompanija plaća let za Ameriku, očajni roditelji hvataju se za posljednju slamku. Tko im može zamjeriti?

Što mi, “hrvatski narod”, dobivamo ovom bitkom? Mnogo. Osjećaj da smo “ujedinjeni”, “dobri”, imamo “veliko srce”. Ameri nas ne mogu toliko kinjiti koliko mi možemo izdržati.

Što dobivaju hrvatski mediji? Mnogo. Čitaju se, novinari se najzad osjećaju kao borci za pravdu a ne kao sluge prodanih gospodara.

Što dobivaju hrvatski političari? Mnogo. Krše zakone u ime ljubavi prema bolesnom djetetu. Može li više? Može li dalje?

Da li u ovom izgubljenom ratu itko gubi? Gube deseci roditelja hrvatske dječice na umoru kojima se nikad ministar neće javiti na telefon. Njihovi siročići nikad neće postati kunići nad kojima će se izvesti pokus težak milijun dolara.

Neka mi oproste svi koji me ne mogu ili ne žele razumjeti. Vrijeme će pokazati da su mali junaci i male junakinje koji su ostali ovdje imali više sreće nego Nora. Možda smrt nije uvijek ono najgore što se ljudskom biću može dogoditi?

Povratak na vrh

PostPostano: 07 vel 2013 18:39 

Nora će možda ozdraviti,a možda i neće.To da su njeni roditelji imali muda i volje zavapiti u pomoć ,svaka im čast.Ako se sve i završi loše neće si predbacivat nikada da nisu napravili sve što je u njihovoj moći.U toj bolnici je izliječeno 11-ero djece na isti način, a u tom "eksperimentu" neće sva djeca,na žalost, izvući živu glavu.
Nezapamćena frka u medijima je morala bit jer jedino na taj način je Nora mogla skupit lovu u tako kratko vrijeme.Ovo s političarima stoji,ljigavci ljigavi! Mogu osvjetlat obraz jedino da konačno promijene iz korijena pravila u " nema pravila " kad se djeca mogu spasit i svi nek imaju istu šansu,a ne da ovise o roditeljima kakvi su Norini,male Stefani...nemaju svi takve roditelje.

Povratak na vrh

PostPostano: 01 svi 2013 18:15 
Administrator

U Zemlji Krvi I Idiota

Aleluja, Aleluja! I na prostoru “Regiona” ukazala se Velika Majka Angelina Jolie. Nije došla sa svojom mnogobrojnom djecom i stotinu dadilja jer su u Sarajevu sige padale sa krovova.

Žao mi je što anoreksična bivša drogerašica baš nikad nije osjetila potrebu da uz egzotično dijete iz neke divlje Kambodže usvoji i neko siromašno crno ili bijelo dijete, svejedno, iz Amerike.

Svi znamo da i u Americi žive milijuni gladnih mališana samo… To se jednostavno ne nosi. Kakva bi to bila poruka, vući za ručicu mršavo, prebolesno, gladno njujorško dijete?

Smije li Big Mama roniti suze iz očiju premazanih šminkom otpornom na tekućinu nad sudbinom vlastite zemlje? Malo morgen, rekao bi pokojni Milošević.

Smije li Angeline Jolie snimiti ljubavni film o Libijki kojoj su Ameri zatrli svu rodbinu i Amera koji je to učinio? Smjela bi jedino kad bi u filmu pokojni Libijci puni ljubavi silovali Amera.

Ali doći u Region i prodavati nam priču o “lošim momcima” i “srpskom narodu koji je dobar” mnogo je lakše. Preciznije, poželjno. Krajnje precizno, Jolie je jednostavno dobila zadatak i logistiku.

Tko normalan može povjerovati da je Jolie “režiserka”, “scenaristica”…Smije li se tako vrijeđati ozbiljna profesija?

Naravno da mi Indijanci sa ovih prostora koji smo od Amera dobili šarena stakalca u obliku filma “o ljubavi” ne možemo iz svoje kože.

U Zetri je plakalo nekoliko milijuna Bosanaca uvjerenih da su ih silovali i da ih siluju i da će ih silovati “Srbi”. Odavde do vječnosti.

Mi ćemo sutra gledati Jolie u Zagrebu i skupa s njom liti gorke suze nad silovanim Bosancima i s užitkom u sebi jebati mater “Srbima”. U sebi jer je glasno jebanje “Srba” u Hrvatskoj u međuvremenu postalo politički nekorektno.

Koju i kakvu je ulogu u klanju u našoj bivšoj zemlji igrala i igra domovina Suzane Jolie nikad nećemo saznati. A i koga briga. Ako budemo dobri Angelina će usvojiti neko Bosanče bez ruku i nogu da svijet podsjeti na divljake sa Balkanu.

Priznajem. Jebe mi se i za Jolie, njene suze i frku koja se digla oko “njenog” filma. Ja i dalje čekam film u kome ću vidjeti kako kršni Amer jebe čitav svijet.

Neću dočekati film ali da osjećam američki kurac u guzici iz dana u dan, iz godine u godinu, da će me šarafiti dok sam živa, to osjećam. To će osjećati i splitska dječica koja će umirati od raka kad se u Lori budu prali američki ratni brodovi.

Film Angeline Jolie o silovanju sigurno je potresan, baš, ono, potresan. Naravno.Tko o silovanju može napraviti bolji film od silovatelja?

Povratak na vrh

[ 24 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: