Ovo za klubove iseljenika, vjerovali ili ne, otkada sam dosao, upoznao sam dosta nasih ljudi, i od svih tih ljudi ja se obiteljski druzim sa dvije obitelji slavonaca i to je to. Nemos vjerovat kakav mutav mentalitet nasi ljudi imaju. Dosao si u zemlju gdje posla neces naci samo ako ga ne trazis. Ako nigdje drugdje, gradjevina majka. Malo se pokazi i ode satnica gore. Al ne, nekima to nije dovoljno, neki nisu dosli ovdje da bi "svoju kicmu ostavljali na bausteli za kanadjanjina" i slicne price. Ne kuzim samo po sto su onda dosli, valjda samo da poberu med i mlijeko koje tece kanadskim ulicama. Kad ih pitam jel se sjecaju sta su radili u HR i zbog cega su dosli ovdje, svi se sjecaju i kazu ok, bolje je ovdje, al nije to to, ima bolje. Naravno da ima, ako imas pravu skolu uvijek ima bolje pa cak i doma. No ovdje ako znas, ne treba ni skola, bitno je da si voljan nauciti, ako naucis, napredujes. Zivotno obrazovanje...
Tak da ono, nagledao sam se takvih poput ove mlade dame iz clanka. Najgore od svega je sto smo mi krivi sto ta djeca danas ispadaju takva. Mi smo im dopustili da se izlezavaju doma po cijele dane, dali im svu potrebnu komociju da mogu svaki dan spavati do podne i k*rcem ne mrdnuti da si nesto priskrbe i naprave jer sve smo im mi priskrbili. A bit ce to jos i gore. Do sada najgora stvar sa kojom se susrecem u Kanadi su sva ova prava djece i zastita djece. Naime ovdje se ne smijes niti izderati na dijete u javnosti, a ako te netko prijavi da si lupi dijete po guzici, policija ti moze doci i odvesti te skupa sa djetetom na razgovor kod tih njihovih sluzbi. Neki dan citam clanak, otac dobio kaznu i to jebacku jer je nasao svoju 14. godisnju kcer kako se slika gola u sobi i salje svoje slike nekom 20-godisnjaku ako se dobro sjecam. Za kaznu joj je ponudio ili da ju namlati po guzici ili da joj oduzme laptop i svu elektroniku. Mala naravno pristala na mlacenje po guzici, drugi dan otisla u skolu, izjadala se frendici kak ju je tata tukao jer se slikala gola, frendica obavjestila nastavnike, nastavnici zvali sluzbu i kako to vec ide, mala je sad u udomiteljstvu a njemu prijeti zatvor zbog "prekomjerne upotrebe sile". Mene su opomenuli par puta sto vejpam dok je mala samnom u autu na parkingu, jer ovdje se ni to ne smije otkad su izjednacili pusenje i parenje. Rekao sam suprugi, ako ova moja mala poksa nesto takvo, pa mi pozove socijalnu ili ne znam ni ja sta, protjerujem ju van iz kuce i bok. Eto draga drzavo, vi ne zelite da ju ja odgajam, pa izvoli i vi ju odgojite. Ja sam batine koznim remenom dobivao, takve batine da po 2 dana na guzicu nisam mogao sjesti bez da se ne obrecnem, a ti ces mene jebt sto sam ju nabatinao jer se skidala gola i shareala slike okolo.... Katafakinstrofa...