Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Hrvatska

[ 191 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hrvatska policija
 Post Postano: 23 ruj 2014 11:36 
Administrator

Draga mi je Palmotićeva ulica, često se niz nju vozim u ovih dvadesetak dugih godinica koliko udišem čisti hrvatski zrak. Znam je napamet, ama mogao bih se niz Palmotićevu provesti zatvorenih očiju, kao onomad onaj u onome filmu što nam je svima smiješan. I tako, vozim se njome prije nekoliko večeri, polagano, onako kako mi je u naravi da vozim, te ćaskam sa suputnicom, kad hop, s pločnika me zaskoči prometnik, maše onom pločicom, biva da se, bez obzira na pogibelj po amortizere, uzverem na trotoar. Prometnu i vozačku, kaže on meni, dobro prometnu i vozačku, ne bunim se ja, nego mu pružam dokumente. A on ih dobro zagleda pa kaže: “Sigurno znate zašto sam vas zaustavio!” Rekoh, pojma nemam, kao što nisam ni imao pojma. “Prošli ste ravno krajnjom lijevom trakom”, kaže on meni, “ali ste imali sreće da nikoga nije bilo jer se i srednjom trakom skreće ulijevo”, poučava me redarstvenik. “Kazna je sedamsto kuna, ako platite odmah pola od toga.” Ne bunim se, naravno, nego pristojno odmah plaćam.

I doista, sjećam se da je krajnja lijeva traka skretala ulijevo, a srednja je pružala alternativu: pravo ili lijevo. Ali što se to dogodilo sa mnom? Kako to da nisam primijetio ni vertikalnu ni horizontalnu signalizaciju? Imam, inače, opaku moć zapažanja, pa kako sam onda mogao previdjeti nešto toliko očigledno? Ili kako sam mogao s uma smetnuti da je već dvadeset godina tako, sa skretanjem ulijevo iz Palmotićeve prema sjeveroistoku? Evo, čak znam i koja je to strana svijeta.

Moja suputnica je odmah izrazila sumnju da nikakav prekršaj nisam napravio i da me je redarstvenik naprosto zavalio k’o bekana, da me je na pravdi boga opleo za tristo pedeset kuna. Može biti, rekao sam joj, ali nemam ja više tih živaca da ih trošim na institucije i činovnike države koja se ionako neprijateljski odnosi prema građanima koji se ne kreću u većinskome krdu, i neka cijelu stvar naprosto zaboravi. Ili neka zamisli da smo upravo prošli mitnicu, te smo hrvatskome mitničaru isplatili mito. Ili nešto takvo.

Ali sutradan, kao za nevolju, opet smo se provezli niz Palmotićevu. I doista, nigdje više onoga prometnog znaka, horizontalnog i vertikalnog, koji bi pokazivao da se u Đorđićevu mora skrenuti iz lijeve, a može se skrenuti i iz srednje trake. Sad je tu novi znak i stvari stoje ovako: srednjom se ide samo pravo, a lijevom se može i lijevo i pravo.

slika

Bolje bi mi, ipak, bilo da to nisam vidio. Ili da sam vidio desetak-petnaest dana kasnije, kada mi se stvari slegnu kako u glavi i srcu, tako i u novčaniku, jer ovako ne mogu da prestanem misliti o onom što mi se dogodilo u srijedu 17. rujna, oko osam sati navečer. Recimo, je li moguće da policajac M.J. Ili M.Z. (broj službene značke 23297) nije primijetio da se promijenio režim prometa u Palmotićevoj, a s njime i način skretanja u Đorđićevu? Pa je, kao i toliko puta u svojoj prometničkoj karijeri (riječ je o gospodinu srednjih godina) postavio čeku niže raskrižja, i vrebao prekršitelje?

U jednom trenutku broj 23297 obratio mi se s Miljenko. I toga sam se sad sjetio. Ne volim, naime, kada mi se uniformirani ili neinformirani pripadnici državnih službi, naročito policajci, obraćaju po imenu, baš kao da smo zajedno čuvali ovce. Ili logoraše. Taj štos naslijeđen je iz socijalizma, od narodne milicije i milicionera koji su građane zvali po imenu, bez onog inače obaveznog dodatka - drug, jer je to bio način patronizacije, one iz vrtića, škole ili odgojno-popravne ustanove. Za hrvatskoga prometnika mogu biti samo gospodin Jergović, a mogu biti i govno, četnik, jugoslavenčina, bosančina, Alijin Hrvat, srbokatolik, soroševac, antihrvat, ali baš nikad i nikako - Miljenko. Zašto sam mu dopustio da me tako zove? Jer sam mu tog trenutka, doista, vjerovao. Jer mi se još nikada nije dogodilo da me hrvatska policija - koja svoja vozila ukrašava sloganom “sigurnost i povjerenje”, pa je tako, pretpostavljam, i na motociklu broja 23297 pisalo “sigurnost i povjerenje” - prevari kao zadnju budalu. Poput kakvoga Kafkinog kukca imao sam, naprosto, povjerenja u institucije. Ili sam, smanjimo doživljaj, računao da nisu pali na tako niske grane da po ulici varaju građane i nabjeđuju ih da su počinili prometni prekršaj koji nisu počinili.

Sljedeći put bit će drukčije, barem u tom pogledu što će me čuti prvi sljedeći redarstvenik koji mi izgovori osobno ime. Njemu ću izgovoriti sve ono što sam propustio reći broju 23297. Ali to, na žalost, nije dovoljna satisfakcija. Je li me dotični prometnik, možda, prepoznao? Ako jest, očekuje li da ću učiniti ovo što upravo činim? I je li već nadigao nadležne u Policijskoj upravi, glasnogovornike, profesionalne pisce demantija i inspektore zadužene da zbilju prilagođavaju potrebama službe, tako da policajac uvijek i u svakoj prilici bude u pravu? Ili me nije prepoznao, nego sam za njega bio anonimni smušeni građanin, koji se samo može uhvatiti za uši i plesati kazačok, nakon što ga prometnik ni krivog ni dužnog nategne za tristo pedeset kuna?

Postoji sasvim mala, gotovo zanemariva mogućnost, da broj 23297 doista nije znao ono što ni ja u tom trenutku nisam znao, i da je zauzeo svoju staru čeku u najboljoj vjeri da time jamči provođenje zakona i štiti sigurnost prometa. Možda se, doista, to moglo dogoditi i njegovom kolegi u Finskoj, Švedskoj ili svejedno kojoj drugoj zemlji koja se obzirno odnosi prema građanima i njihovome svetom pravu da nikada i ni u kojoj prilici ne budu prevareni od državnih institucija. Ali ako je tako, tada bi broj 23297 umjesto da animira kolege da ga sad štite trebao priznati da je greškom obmanuo građanina, da mu je lagao i da ga je lažno kaznio. Nije to tako strašna stvar. Sigurno ne bi izgubio posao zbog jednoga ovakvog previda, pogotovu ako se sve na kraju sretno završilo. Što se mene tiče, bilo bi dovoljno da na porti u Koranskoj 2 ostavi papirić, i na njemu poruku koju bih zadržao u diskreciji, a glasila bi, otprilike, k vragu, zaznuo sam stvar! A mojih tristo pedeset kuna? Jebo sad tristo pedeset kuna, ako čovjek lijepo kaže da je zeznuo. Mnogo je gore kada te prave budalom, nego kada ti ukradu tristo pedeset kuna. Ali naj-gore je, ipak, kada građanin gubi i ono minimalno povjerenje u javnu ili državnu instituciju, i kada u tim ljudima počne gledati sitne džeparoše i prevarante.

Kažete, ne može mi se broj 23297 sad tek tako ispričati, jer mu prijeti disciplinska kazna, ako se zbilja malo ne frizira i ako se u njegovo ime ne bude lagalo kako se navodni prometni prekršaj nije dogodio onako kako sam ga opisao, u Palmotićevoj, nego se dogodio u Dubravi, na Glavici svetoga Vlaha ili na Čengić vili? Ali ako je tako, ako se zbilja mora malo frizirati da bi država funkcionirala, a državni službenici bili zaštićeni, u čemu je razlika između ovoga i svakodnevice u Staljinovoj Rusiji? U razlici između tristo pedeset kuna i trideset pet godina u Gulagu? Ako je tako, onda dobro. Oprem dobro, starat ću se.

Miljenko Jergović

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 lis 2014 11:25 
Administrator

Šime Klarin, 27-godišnji Zadranin, vozio se skuterom prema Bibinjama u travnju ove godine. Kad je iza sebe uočio policijski automobil s crvenim rotacijskim svjetlom, stao je sa strane. I tada je počelo...

– Prvo su me napali zašto bježim, pojma nisam imao o čemu govore. Bilo je ih dvoje u policijskom autu, a potom dolaze još dvoje, među njima i Bojan Š. Odmah se zaletio na mene te mi prilazeći rekao: “Kome ćeš ti bježati, koga ti jebeš?!” Odmah sam mu odgovorio da se ispričavam i da sam upravo i njegovu kolegi rekao da se ispričavam, da ih nisam vidio.

Jedva sam to uspio do kraja izreći, a taj policajac me istog trenutka svom snagom udario desnom šakom u glavu. Kad sam se obratio njegovu kolegi upitavši zašto oni gledaju kako on mene tuče, isti policajac me ponovno udario još i jače na isto mjesto. Kad je krenuo na mene i treći put, uzeo sam mobitel i nazvao policiju! Rekao sam im da me policija tuče nasred ceste prema Bibinjama i da hitno pošalju policajce da me obrane! – govori Klarin.

– Iako su me tjerali, nisam htio puhati alkotest dok mi ne dođe majka, a kako mi je pozlilo, došla je i Hitna pomoć. Ležao sam na nogostupu, gdje su me našli i majka i Hitna pomoć, a oni su otišli u svoj auto kao da to nije njihova stvar. Hitna me odvezla u bolnicu gdje su mi utvrđene ozljede i stavljen Schanzov ovratnik, a onda su me odveli u pritvor gdje sam ostao idućeg dana do podne.

Cijelo to vrijeme, i u bolnici i kasnije, nitko od policijskih službenika za vrijeme prethodno navedenog razgovora ispred bolnice, pa ni doktor za vrijeme pregleda, nisu upitali hoću li sada puhati alkotest, niti su tražili da vadim krv i urin. A upravo to navedeno je kao razlog za moje pritvaranje – kaže Klarin.

U pritvoru je ostao do podne idućeg dana, a nakon toga uslijedilo je ispitivanje u postoji Pomorske policije još tri sata. Iako je više puta tražio broj značke i prijavljivao kako je pretučen, nitko nije reagirao.

– Ni u jednom trenutku se nisam ponašao loše, niti povisivao ton na policijske službenike, dapače, bio sam vrlo kulturan i unaprijed se ispričao, iako ih nisam primijetio da me “zaustavljaju”. Pitam se koji je to zakon koji dozvoljava policijskom službeniku da me tuče.

Imao sam kacigu na glavi i sve uredne dokumente, nisam bio alkoholiziran niti imao ikakvog razloga bježati od policije – govori nam Klarin, koji je podnio kaznenu prijavu protiv policajca Bojana Š.

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 lis 2014 12:07 
Administrator

Zadarska policija je u posljednih nekoliko dana dva puta prozvana zbog nasilja svojih službenika. “Slobodna Dalmacija” u posjedu je fotografija i iskaza dvojice muškaraca koji tvrde kako su ih zadarski policajci pretukli bez ikakva povoda! Iako je riječ o dva potpuno nevezana slučaja koji su se dogodili s pet mjeseci razlike i čiji se akteri uopće ne poznaju, priča je gotovo identična.

Nakon što su zaustavljeni zbog rutinske provjere u kontroli prometa, obojica su “zaradila” šake u glavu jer su se usudili prigovoriti načinu na koji se prema njima postupa. “Zašto nas tuku oni koji bi nas trebali štititi?” otvoreno pitaju. No, krenimo redom.

Zagrepčaninu Nenadu Gašpiću, 51-godišnjaku koji se zatekao u Zadru i pola sata poslije ponoći šetao se centrom grada, Perivojem Vladimira Nazora, sleđa je prišao redarstveni policajac tražeći osobnu iskaznicu.

– Izvadio sam sve dokumente koje sam imao kod sebe: vozačku i prometnu dozvolu, zdravstvenu, mobitel, ključeve od stana i automobila. Policajac mi je to uzeo iz ruku i odveo me do parkiranog vozila prometne policije gdje su čekala dvojica njegovih kolega.

Od mene su zatražili da pušem alkometar, na što sam reagirao s negodovanjem. Kao prvo, nisam zatečen kako upravljam ikakavim vozilom, niti sam ikog ugrožavao da bi me trebalo alkotestirati! Kad sam pitao zašto, rekao mi je doslovno: “Ako odbiješ, strpat ću te u zatvor!”

Tada sam se obratio prometnim policajcima, ali umjesto odgovora od redarstvenog policajca sam dobio udarac u predjelu glave, iznad potiljka, zatvorenom šakom. Potom su me sva tri policajca “ugurala” u automobil prometne policije i odvela pred policijsku postaju u Zadru – kaže Nenad Gašpić, čije je zdravstveno stanje i inače vrlo loše. Dogogodišnji je i teški srčani bolesnik, te stalno kod sebe mora imati lijekove: nitroglicerin, za srce i tlak, kao i ventolin za astmu i dišne probleme.

– Kad sam priveden, nisam imao mogućnost od žene uzeti lijekove pa sam zatražio medicinsku pomoć. Kad su policajci vidjeli da nešto nije u redu s mojim disanjem, pozvali su Hitnu pomoć koja je stigla nakon 45 minuta. No, kad su kola stigla, policajac koji je “vodio” moj slučaj izjavio je kako je “on liječnik koji će do daljnjeg voditi evidenciju mog zdravstvenog stanja te se brinuti za mene”, na što su djelatnice Hitne pomoći sjele u vozilo Hitne i otišle – kazuje Gašpić.

Kada se ponovno požalio, Gašpić je opet dobio udarac u potiljak i pao na pod.

– Nastavio me je udarati i rukama i nogama. Sve se to odigravalo na ulici ispred policijske postaje u Zadru, u prisutnosti još petorice policajaca – još je u šoku Gašpić.

No, ni to nije bio kraj. Oduzeli su mu mobitel, posjeli ga u auto i doveli u policiju u Benkovac, gdje su ga zatvorili bez lijeka za astmu, vode i prava na telefonski poziv supruzi koja je, ne znajući što se događa, čekala u strahu sama u Zadru. A sve to jer je, navodno, bio agresivan! Nakon 16 sati čamljenja u Benkovcu, policija iz Zadra došla je do njega razdužiti oduzete stvari, ali umjesto 600 kuna koliko je imao kod sebe, kaže Gašpić, vraćeno mu je samo 240 kuna.

– Kad sam tražio da se policajci očituju i daju mi svoje službene brojeve sa znački, a što po službenoj dužnosti trebaju, nisu htjeli. Niti sam dobio potvrdu o hapšenju, niti su mi stavili lisičine, niti sam dobio potvrdu o oduzimanju predmenta; bio sam 16 sati zatočen u Benkovcu bez liječničke skrbi i vode i bez ikakvog objašnjenja, prethodno natučen – ogorčen je Gašpić, koji je svu dokumentaciju o svojim ozljedama i postupanju zadarske policije predao MUP-u.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 lis 2014 08:15 
Administrator

Ostojiću, znaš li što ti rade ljudi u Zadru?
Ništa

Bombe u vrtu zadarskoga gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača još su jednom otvorile priču o neriješenim slučajevima, počiniteljima i naručiteljima bombaških napada pod automobile, koje zadarska policija do dana današnjeg nije zatvorila.
U zadnjih 25 godina u Zadru su u zrak letjeli automobili političara, poduzetnika, odvjetnika, novinara i policijskih inspektora. Od ukupno 24 slučaja, što paljevina, što postavljanja eksplozivnih naprava pod automobile, riješena su tek dva. Pred svima ostalima policija je nemoćna. Slučajevi nisu zaključeni, službeno istraga još traje, no teško je vjerovati da će počinitelji nakon toliko vremena biti otkriveni. Naručitelji još manje.

Crni niz počeo je ratne 1990. godine, paljenjem automobila tadašnjega županijskog državnog odvjetnika Ivana Galovića i načelnika Odjela za drogu Ante Klarića. Najteži slučaj dogodio se 1993. godine, kada je eksplodirao BWM boksača i ugostitelja Ivice Živkovića. On i danas pokušava dokazati da je to bio teroristički čin jer je stao na žulj zadarskoj narkomafiji, koja je, kaže, i danas vrlo jaka. U eksploziji autobombe ostao je trajni invalid, izgubio je nogu.

Nakon toga na meti su se našli novinari i vlasnici medija: zapaljeni su automobili Ivice Marijačića, Davora Pekote i Olivera Jovića. U listopadu 2001. godine na isti je način stradalo vozilo supruga Renate Peroš, gradske vijećnica koja je svojom rukom osigurala pobjedu HDZ-u na lokalnim izborima ranije te godine.
Ubrzo nakon toga uslijedilo je još nekoliko obračuna, u kojima su najzvučnija imena zadarski poduzetnik Zvonimir Nižić Grof, HAC-ov zaposlenik i bivši urednik Narodnog lista Neven Pavić, Nikša Milinković i Igor Musap.

Najgore je bilo 2007. godine, koja će u policijskim i novinarskim arhivima ostati zapamćena kao “vatrena godina”.
Najprije je zapaljen automobil sina i kćeri zadarskog odvjetnika Davora Buljana, zatim je planuo četverocikl vlasnika Narodnog lista Vedrana Škulića, dok je 24. travnja, usred noći, u Benkovačkoj ulicu u Zadru, eksplodirala bomba s kojom su u zrak odletjela dva automobila benkovačkoga gradonačelnika i saborskog zastupnika HDZ-a Branka Kutije.

Ubrzo nakon toga kiselinom je poliven automobil zadarskog ugostitelja Jose Skoblara. Godinu dana ranije, inspektoru zadarskog Odjela za droge Josi Bubnjaru zapaljena je seat cordona i postavljen eksploziv pod automobil dožupana Danijela Kotlara. Osim slučaja Buljan, ni jedna od tih paljevina i eksplozija do dana današnjeg nije riješena.

Zadnji veliki slučaj paljevine dogodio se prije dvije godine, kada je podmetnuta vatra progutala dva automobila, brod, skuter, prikolicu i radni stroj 65-godišnjeg zadarskog poduzetnika Ivana Arbanasa.

Dug je popis...

travanj 2012. zapaljena dva automobila i brod Ivana Arbanasa
studeni 2011. zapaljeno sedam automobila u Benkovcu
siječanj 2011. planuo skuter Nevena Pavića
listopad 2008. izgorio mercedes koji je vozio Nikša Milinković
lipanj 2008. zapaljen BMW 7 u vlasništvu Igora Musapa
rujan 2007. gorjeli automobili djece odvjetnika Buljana
travanj 2007. požar na četverociklu Nevena Škulića
travanj 2007. bomba raznijela dva automobila Branka Kutije
siječanj 2007. kiselinom po automobilu Jose Skoblara
veljača 2006. zapaljen seat inspektora Jose Bubnjara; eksploziv pod auto dožupana Kotlara
srpanj 2005. zapaljen porsche Zvonimira Nižića Grofa
rujan 2005. zapaljena toyota Mladena Vučinovića
listopad 2001. gori automobil Peroševih
travanj 2001. planulo vozilo Ivice Marijačića
1998. podmetnuti požari Davoru Pekoti i Oliveru Joviću
lipanj 1993. eksplodirao BWM Ivice Živkovića
1990. zapaljeni automobili Ivana Galovića i Ante Klarića

Slobodna Dalmacija

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 vel 2015 19:19 

DANAS se, pred dolazak predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u posjet šatordžijama u Savskoj, s druge strane Savske ulice, točno preko puta ilegalno podignutog šatora, oko podneva pojavio muškarac koji je odlučio prosvjedovati protiv nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj.

> CMS: Policija je grubo prekršila prava mladog prosvjednika u Savskoj, netko mora odgovarati

> Policija: Prosvjednik Grahovac jedini je u Savskoj kršio javni red i mir

Predstavio se kao Marko Grahovac, a dok je u jednoj ruci držao bijele gaće, u drugoj je podigao poruku "Ja imam PTSP od nerada", a kod sebe je imao i poruke "Ili posao ili kalašnjikov" te "Karamarko odi doma".

Navodno je njegova namjera bila da predsjednica Grabar-Kitarović vidi njegove poruke.

Branitelji su na Grahovčev prosvjed burno reagirali, vrijeđajući ga i dobacujući mu kako je "Milanovićev plaćenik", pozivajući ga da ode i da se makne. "Neka HDZ vrati novac pa će biti za sve", odgovorio je Grahovac šatordžijama na ova dobacivanja.

"Ja se borim s ove strane ceste, vi se borite s one strane ceste", odgovorio je mladi prosvjednik šatordžijama koji su ga vrijeđali.

"Koliko si puta bio u rovu?", pitao ga je jedan od šatordžija na što je Grahovac odgovorio: "Gdje je moj rat gospodine? Želim i ja u rat, želim se za nešto boriti".

Nakon 20 minuta prosvjeda policija ga je privela zbog narušavanja reda i mira.

Šatordžije netaknuti 3 mjeseca, mladić priveden nakon 20 minuta

"Policajci koji osiguravaju branitelje u Savskoj su priveli 30-godišnjaka i doveden je u službene prostorije. Nakon ispitivanja je pušten", rekli su Indexu iz policije. Neslužbeno doznajemo da će dobiti prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

U policiji su Indexu objasnili da je priveden samo mladić jer je "policijskim postupkom utvrđeno da je samo jedna osoba narušavala javni red i mir". No, iz videosnimke je jasno da su okupljene žene vikale i kršile javni red puno više.

Policija je tako pokazala velik stupanj efikasnosti i brzine u reagiranju, sklanjajući s ulice "problematičnog" mladića koji se drznuo narušavati javni red i mir prosvjedujući protiv nezaposlenosti mladih.

Na Indexove upite o tome ne krše li i šatordžije svojim prosvjedom i istupima u ilegalno podignutom šatoru javni red i mir te na zahtjev da nam se pobliže objasni kako je to točno Grahovac narušio iste, iz policije nam je rečeno da im pitanja pošaljemo u upitu.

Dvadesetak minuta bilo je potrebno policiji da ukloni Grahovca, a ilegalno podignuti šator i skupina prosvjednika u Savskoj 66, njihovo blokiranje prometa i poruke netrpeljivosti izvješene na transparentima - već više od 3 mjeseca policiji su, s druge strane ceste, nevidljivi.

Iznad zakona

Podsjetimo, iz PU zagrebačke još u siječnju Indexu je potvrđeno kako je prosvjed šatordžija ilegalan jer nije prijavljen, kao što bi trebao biti u vidu Zakona o javnom okupljanju.

Iz PU zagrebačke pojasnili su nam tada kako dosad nije bilo intervencija jer su prosvjednici bili "mirni i nisu zabilježeni slučajevi protupravnih ponašanja".

> Policija: Prosvjed u Savskoj je ilegalan, ali nismo ih rastjerali jer su mirni

Usto, iz policije su Indexu kazali kako su šatordžije ilegalno ispaljivali vatromet u noći drugoga kruga predsjedničkih izbora 11. siječnja, no kako reagiranja nije bilo jer je "identitet osobe koja je koristila pirotehnička sredstva nepoznat".

Kada su prosvjednici iz Savske odlučili blokirati promet u Savskoj, reakcija mjerodavnih službi ponovno je izostala, ovoga puta uz objašnjenje kako se radilo o osobama s invaliditetom.

"S obzirom da se radilo o nenajavljenom i spontanom izlasku većeg broja građana, policijski službenici nisu primijenili represivne mjere jer se u vidu, pored ostalog, imalo i okolnosti da se u znatnom broju radilo i o osobama s invaliditetom", rekli su nam.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pros ... 02372.aspx
:joj:

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 vel 2015 19:29 

Nemam komentara.......ova Hrvatska me podsijeca na onu staru izreku povijesti Jugoslavije: sve se rodilo u Jajcu,zavrsilo u kurcu i otislo u tjutjicu materinu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 vel 2015 20:10 

root ajde da si i ti postao nesto pametno :brav:

a ovo nisam ni vidio na indexu, upravo mi se pocelo povracat na ovih baba sugavih kaj ga napadaju. a i na branitelje koji su ga "napali" . necu se ustrucavat i rec olos ove drzave, sugavi olos, pa da ste ju sto puta branili... a ovom branitelju kaj je reko vrapce dolazi bi poslao dovoljno autobusa da ih sve strpa di im je mjesto, sramota za zagreb i hrvatsku, nek idu oni milanovicu, karamarku, kolindi, josipovicu i nek ih vuku za gace, a ne zicat vecu penziju i invalidninu neg kaj imaju... zive bolje od nas svih, a glume budale, nista drugo... ko se uvrijedio, hebiga... al vec mi idu na jetrene probe... a i ovaj kaj ce mu dat kartu za vukovar.... normalno ce mu dat jer ima para da plati karte za tenerife cijeloj obitelji...licemjerje na xtu potenciju, prosvjeduju ispred ministarstva a od njih su si struju povukli.... :vom:

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 vel 2015 20:28 
Administrator

Tema je rvacka milicija :exc:

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 vel 2015 21:11 

pa rvacka milicija ne djeluje di treba

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 vel 2015 21:25 

:cop: :rtfm: :D

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

[ 191 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sljedeća

Početna » Ostalo » Hrvatska

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club