Puca taj line sve u 16 vidim ja...
------------------------------------
Što se tiče građanskih aktivista i raznoraznih udruga koje većinom dobivaju poprilične dotacije od države tu se apsolutno slažem.
-----------------------------------------
Za HT smatram da smo sami krivi - dok je bio HT barem se u mrežu ulagalo, danas puca po šavovima... i pitanje je dana kad će se raspasti - tv, telefon i internet na sadašnjoj infrastrukturi ne mogu još dugo... ljudi su tu zadnja rupa na svirali...
--------------------------------------------------------------
I primjer Mađarske je dobro odabran, sve je točno što si rekao.
--------------------------------------------------------------
A spomenuo si i Franju, to je odlično... baš sam se pitao hoće li se više početi pričati o njegovim posjetima emigraciji u drugoj polovini 70-tih jer se o tome šuti već 20 godina.
-----------------------------------------------------------------------------------
Nažalost situacija za poduzetnike u ovoj državi nije dobra. Znam dosta ljudi koji su morali osnovati trvtku u Sloveniji da bi opstali - morali su biti EU tvrtka.
----------------------------------------------------------------
Dakle, rezime - sve stoji što si rekao, ali bit je da je on sad car na ovim prostorima i da ja ne vidim potrebu da se on ponaša tako da plaća račune bonovima. Smatram da je prejak i da bi upravo on trebao prvi krenuti s drugačijim ponašanjem. A za to mu očito fali šlifa...
Englezi se ponose time da svoju aristokraciju nisu sasjekli poput Francuza, pa otuda valjda i razlika u pristupu.
----------------------------------
Nije tu sad stvar u Marxu, nego u promjeni života na gore u zadnjih 20 godina - u početku su bili krivi oni druge nacije i vjere, potom rat pa EU, a sad se oštrica okreće prema domaćim poduzetnicima i meni je to normalno - prolazimo prirodni tijek stvari u situaciji u kojoj ne želimo prihvatiti vlastitu krivicu.
---------------------------------------------------
I moj osobni stav je da se ne moraš ponašati agresivno u poslovnom smislu jer ne smatram one koji se tako ne ponašaju kokošima u kokošinjcu. Isto tako znam hrpu uspješnih ljudi koji se ponašaju totalno suprotno. Razlika je samo u pristupu, ali smo mi prihvatili agresivnost u poslovnoj komunikaciji i smatramo da tako mora biti i da je tako svugdje. Tvrdim da nije.
Postoje tvrtke u kojima suradnici ne reže jedni na druge i ne podmeću klipove jedni drugima. I super su uspješne u svom poslu.
----------------------------------------------
Osobno sam već više puta iznosio svoj stav - smatram da je ovakav sustav slobodnog i dereguliranog tržišta s gomilanjem profita neodrživ. Vrlo brzo ćemo se vratiti na zlatni standard ili ćemo naći nešto novo, ali burze i vrijednosni papiri odlaze u povijest. Jer sustav jede samog sebe i na kraju će pojesti svoju srž, a to su na koncu konca ipak ljudi a ne profit.
-------------------
OK, malo smo otišli i off-topic, ali to je bilo za opće dobro
P.S.
Upravo je na večernjim vijestima rečeno da Sarkozy šalje poruku EU da će izaći iz okvira šengena - jer to smatra glavnim krivcem za zatvaranje radnih mjesta u domaji uz uobičajene (za njega) izlijeve bijesa prema emigrantima... još je kritizirao potrošaćki mentalitet i želju za što jeftinijim proizvodima. Mora da je popio čašicu previše... zvuči kao ljevičar...

Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules...
ipv Mini, Kaya lite v2+ klon