Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 lis 2024 23:12. Sada je: 07 lis 2024 23:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 97 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Poruka
 Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 22 lip 2015 20:53 
Moderator

Tehnika hodanja ?

Zbog problema sa kralježnicom hodanje mi je jedna od prioritetnih terapija, pošto su mi trčanje i vožnja biciklom slijedećih dvije godine aktivnosti koje trebam izbjegavati.

Sada reći će netko "Hodanje, neš ti velike pamet samo stavljaš nogu ispred noge i tako nekoliko tisuća puta",,, e nije tako treba znati i pravilno hodati :finger:

Uobičajeno "mlataranje nogama" je OK ali nije ono što daje najveći terapeutski učinak.

Kako onda "pravilno hodati"? Prvo i osnovno je da se noge ne bacaju/šutaju naprijed nego kada prednja noga preuzme težinu, zadnja noga se povlači prema naprijed i zatim zategne i stavi na zemlju. Noga koja drži težinu je cijelo vrijeme zategnuta i neposredno prije nego što druga noga preuzme težinu noga je oslonjena na prste, cijela noga , gluteus maximus i leđni mišići iznad njega su zategnuti tako da se ne "pada" na drugu nogu nego se ona kontrolirano postavlja na zemlju i preuzima težinu.

Povratak na vrh

PostPostano: 22 lip 2015 20:56 

I prigodne tenisice olakšaju hodanje ;)

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh

PostPostano: 22 lip 2015 21:06 
Administrator

Roots je napisao:
I prigodne tenisice olakšaju hodanje ;)

Da tenisice ... tu su jos krema protiv zuljeva, puder, kompresijske carape, igla i konac ... i ocito vrijeme da se otvori jos jedna tema :)

Povratak na vrh

PostPostano: 23 lip 2015 09:53 

Vožnja montića je aktivnost koju treba izbjegavati cijeli život jer je štetna za bilo koga.

Vožnja biciklom ima terapeutski učinak bolji od bilo kojeg hodanja ili trčanja. Osim toga tu je i vrhunsko aerobno vježbanje. Na biciklu ne trpi niti jedan zglob preko mjere. Nije primjereno za ljude od 7-77 nego od rođenja do smrti. Posebno djeluje blagotvorno na kralježnicu i trbušni zid pa je savršena vježba za ljude s problemima kao i spavle. Ljudi s problemima koljena će naći savršenu vježbu zbog jačanja kvadricepsa.

Najvažnije je odabrati primjereni bicikl. Pa će tako ljudi od 181-184 odabrati ramu veličine 56. Ostali neka se snalaze. Ja sam u ovoj kategoriji pa znam za sebe.

I opet, tu govorim o biciklu, cestovnom trkaćem. Ne o montićima koji su izuzetno štetni, spori, ružni i fuj.

Ako se nešto koristi za sportska natjecanja u dugim rutama i više dana za redom onda ne može biti štetno jer bi svi biciklisti prije kraja utrke završili u bolnici. Ovako, samo oni koji padnu, neki koji se nije dovoljno dobro spremio i dopingirani moraju odustati. Položaj tijela nekima ne izgleda dobar i prirodan ali je upravo idealan za jačanje muskulature. A to je ono što djeluje terapeutski. Ne debele, naripnane, ružne i prljave gume. A svako ne komad vodovodne cijeli koja se uz puno mašte zove upravljač.

Povratak na vrh

PostPostano: 24 srp 2015 11:13 
Administrator

slika

:51: :51: :51:

Povratak na vrh

PostPostano: 11 ruj 2015 12:23 
Administrator

Well, da opisem sto se dogadjalo zadnjih mjeseci.

Odlazak na more mi je ukazao vise problema. Iako sam se dizao u 5 ujutro da obavim rutu nordijskog hodanja, zrak se pokazao previse gust. Jbt toliko je gust da bi ga zlicom mogao jesti. Zato kad sam vec tu normalno da sam se prebacio na plivanje i to svaki dan rutu od 1500 metara. Ne bez problema jer se pokazala iznenadjujuca disproporcija u misicima. Recimo tricepsi su prejaki u odnosu na ramene misice, tako da nisu mogli drzati rame na okupu nego su trpili ligamenti ramenog zgloba. Gornji misici ledja su jaki, srednji tako tako, a donjih nema. Spavle mi je savjetom o odnosu istezanja i rotacije u odnosu 5:1 pomogao da se izvucem iz ledjnih problema.
tnx spavle :hug:

I tako nije bilo druge nego da se uhvatim bučica i popravim zanemarene misice. Same bucice nisu bile dovoljne ali sam pronasao jedan jednostavan ali izuzetno efikasan ˝zenski˝ alat. Elasticna traka koju koriste kod pilatesa i joge.

http://www.ebay.com/itm/Elastic-Yoga-Pi ... 35d6a393c5

Ova traka duzine 1,5m je dovoljna za vecinu vjezbi, a oni koji bi htjeli obavljati sve neka nabave onu od dva metra.

Primjer vjezbi ramenog pojasa:
http://www.centarzdravlja.rs/zdrav-zivo ... s/1/#title

Vjezbe 1 i 2 dodatno opteretim bucicama od 1,5kg. Vjezbe od 3 do 7 su uz pomoc trake.
Ako netko misli da je lagano i da je to za babe, neka proba i vidjet ce da nije tako.

Povratak na vrh

PostPostano: 19 lip 2016 20:11 
Administrator

Zanemario sam ovaj topic a nije da sam ljencario. Prosli tjedan sam bio na sitematskom i doktorica nije mogla vjerovati kakve su to promjene u dvije godina na spirometriji, EKG i tlaku. Jos kad je cula da sve to bez tableta ...

No evo sto sam recimo danas obavio:

slika

Runtastic aplikacija koju preporucujem.

Samoborci znaju za put Anindol - Cerje - Rakovica - Samobor. Anindol je valjda najstrmija ulica u lijepoj nasoj i zahtjeva posteni napor ali i moja omiljena staza. Maksimalni dozvoljeni puls se racuna po formuli 220 minus godine zivota. Jasno nismo svi isti i to je samo orijentacijska vrijednost. VO2 max za moje godine je 165, a ja sam danas dosegao u dva navrata 175 i jos sam ziv. I popravio svoje vrijeme na Anindolu za punu minutu.

slika

Daljni put preko vidikovca do Cerja je jednostavno prekrasan. Cerje nema sportasa jer nema ravnog terena ni za postaviti biljarski stol a kamoli kakvo sportsko igraliste. Nakon Cerja je spust do Rakovice šumom zasticen od sunca i idealan za vruce ljetnje dane. E tu me uhvatila kisa bez kabanice pa sam potrazio zaklon u birtiji. I zvao :cobra: da po prvi put dodje po mene. Sjedeci tako jadan i sam u brtiji s casicom medice odlucio sam ta ce to biti u buduce moja uobicajena ruta. Ovaj put zbog kise skracena na 11km a pune duzine oko 13km i ima sve sto mi treba.

Povratak na vrh

[ 97 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: