Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 03 pro 2024 22:10. Sada je: 03 pro 2024 22:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 97 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Mein Kampf
PostPostano: 17 sij 2015 10:11 
Administrator

Cilj ovog topica je da pokusam prikazati moj nacin borbe protiv poshasti modernog doba - prekomjerne tezine i masnoce u krvi. Nacin je jako kompleksan i zahtjevat ce dosta tipkanja. Uz to cu neke stvari zaboraviti ili preskociti, pa ih kasnije editirati. A i zato da se tema ne razvodni u prvo vrijeme cu ju zakljucati. Kad napisem glavninu moci cete oftopicariti po starom i dobrom VC obicaju.

Onaj koji ocekuje recept za mrsavljenje tipa:
- dorucak pola jabuke
- rucak pola jogurta
- vecera ogulinka od cijele kruske
... neka odmah zaboravi na ovaj topic jer ovdje nece biti nista za njih. Oni koji ocekuju kemiju koji nose ljudi s kanticama po teretanama neka isto preskoce ovo. Lijekovi (osim vitamina B i C) su isto zabranjeni. Pisat cu samo o zdravom i prirodnom nacinu ishrane uz pomoc koje organizam sam obavlja ono sto je tisucljecima radio. Postavlja svaku stvar na svoje mjesto.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 17 sij 2015 11:03 
Administrator

No dosta o mom autu, ajmo malo o meni :)

Visina 183cm i 53 godine mlad. Cijeli zivot u pokretu i uvijek u solidnoj kondiciji. Tezina 86kg i to od treceg razreda srednje skole pa sve do prije 7-8 godina. Dobrovoljni davaoc krvi negdje oko 40 puta i zato je uvijek krvni tlak redovno kontroliran, otprilike 150/80. Zdrav koliko je to moguce u danasnje vrijeme. A onda se sve okrenulo ...

Odmah na pocetku nase krize sam promijeno posao. I nesto dinamicno zamjenio poslom koji najbolje mogu opisati: ˝radijus kretanja kao golman u hokeju˝.
Kod kuce sam se opustio i dane poceo provoditi u fotelji s laptopom u krilu.
Prestao sam pusiti i prebacio se na parenje. Rezultat je da sam poceo potpuno uzivati u hrani. Kako su se okusni pupoljci oporavljali tako sam poceo osjecati neke nove i cudnovate okuse. To nije bilo dovoljno pa sam se ozbiljnije uhvatio kuhace i poceo spremati bozanstvenu hranu koja bi mrtva usta jela.

I koji je rezultat? Paaaa ... pocetkom kolovoza sam se s godisnjeg vratio sa 125kg. Tlak 160/120. Masnoce visoke a trigliceridi uzareni. Opce tjelesno stanje katastrofalno. Prolazeci uz izloge ducana sam se vise puta prepao kakvog to Shreka vidim. U glavi mi se cesto znalo zaljuljati tako da se cinilo kao da cu izgubiti svijest. Obuci carape i zavezati cipele je bila posebna avantura.

To tako vise ne ide !!

Jednostavnim receptom ˝necu pojesti tri tanjura graha ako mi je dovoljan samo jedan˝ uspio sam u nepuna tri mjeseca skinuti 9kg. Tih 116kg je neka gornja granica na kojoj jos mogu funkcionirati. Zavezati cipele, dignuti bez nekih vecih problema nesto s poda i ne porusiti bas sve oko sebe kao slon u stakleniku. Ali treba se i kretati ... setati? Ja sam zaboravio hodati !! Lijepo poplocena setnica a ja se popikavam i gubim ravnotezu. Ajmo lijeva noga, pa sad desna ... iso miki rizol, kaj sad ?!?

Ali kako to ˝ljuljanje u glavi˝ nije prestajalo odlucio sam se za potez ocajnika - posjet obiteljskom lijecniku.

Povratak na vrh

PostPostano: 17 sij 2015 12:29 
Administrator

Dosla maca na vratanca

- O pa vi ste dosli, kad smo se mi ono zadnji put vidjeli?
- U proljece.
- Je u proljece, ali koje godine? :joj: Ajmo malo tlak ... lijepo ste vi to natjerali, svaka cast pravi majstor :joj: sad cemo obaviti mokracu i kompletnu krvnu sliku.
- Doktore meni se ˝zaljulja˝ u glavi
- Aha to je znak da je kraljeznica odradila svoje ali i vratne zile. Pa kad nagnete glavu u pravu stranu vec ionako zacepljenu krvnu zilu pregrcite i smanjite dotok krvi u mozak.
- Ahaaaa :aha:

Krvni nalaz:
Kolesterol 7,1 mmol/L ... preporuceno manje od 5
HDL kolesterol 1,2 mmol/L ... preporuceno vise od 1
LDL kolesterol nije moguce racunski odrediti ... preporuceno manje od 3
Trigliceridi 5,3 mmol/L ... preporuceno manje od 1.7
Sve ostalo u mokraci i krvi je onako kao treba biti.

- Opaa majstore pa vi ste meni medju top five po trigliceridima u ordinaciji ... sad cemo mi tablete ...
- Necu
- Ali ...
- Necu tablete, ja cu to po svojem!
- Dobro necu inzistirati, tlak redovno kontrolirajte jednom dnevno, svaki mjesec kod mene na kontrolu i za tri mjeseca cemo ponoviti krvnu sliku.

Izasao sam iz ordinacije cvrsto uvjeren da provedem svoj plan u djelo. Ma koji jebeni plan, nis nemam :joj:

Ali imam google :51: i more informacija koje moram razvrstati one zlata vrijednih od onih beskorisnih i opasnih. :joj: Nakon vise pokusaja i promasaja dosao sam do slijedeceg:

Kolesterol 7,1 mmol/l ... preporuceno manje od 5
Nebitno.
Prije 5, 10 ili 20 godina normalna razina kolesterola u krvi je bila 7-8. A onda se najveca mafijaska organizacija znana kao farmaceutska industrija udruzila s drugom mafijaskom organizacijom znanom kao svjetska zdrastvena organizacija i snizila kolicinu preporucenog kolesterola na 5. I time je pola svjetske populacije postalo zahvalnim kupcima statina. Ali ne i ja.
Jasno ovaj kolesterol nebi bilo lose spustiti ali nije nista oko cega bi se trebalo pretjerano zabrinjavati.

LDL kolesterol nije moguce racunski odrediti ... preporuceno manje od 3
Za ovo su krive lene babe u labosu. Da su uzorak gurnule u centrifugu dobile bi sve rezulatate na tanjuru, ali ko ce to ...
Ne mrzim nikog i nista, ali od lenih baba mi u zrak skoci i ovo malo kose sto mi je preostalo.
LDL kolestrol je los kolesterol. On je taj koji se talozi na stjenkama krvnih zila i smanjuje protok. Za pretpostaviti je da je kod mene visok i treba ga smanjiti. Ali i taj los kolesterol treba za normalno funkcioniranje organizma. Blentavi jamericani imaju izreku ˝no cholesterol no sex˝. I tako blentavi napipali su zrno. Tko se od nas zeli odreci sexa? Pa makar i te jedne minutice.

HDL kolesterol 1,2 mmol/L ... preporuceno vise od 1
Na prvi pogled odlicno. Ma krivo !!
HDL kolesterol je ˝dobar˝ kolesterol. On hvata los kolesterol, skida naslage s krvnih zila i sve to nosi u jetru da se jednom zauvjek izbaci iz organizma. Kada bi natjerali HDL kolesterol na 4 mmol/L bili bi osigurani od svih kardiovaskulanih bolestina i to je nesto na cemu se itekako isplati poraditi. Problem je jedino sto da bi postigli 4 mmol/L treba uzeti 5 udica i jedan hrdjavi nozic pa se preseliti dvije godine na Palagruzu. Pa ukoliko prezivite imat cete 4 mmol/L dobrog kolesterola.

Trigliceridi 5,3 mmol/L ... preporuceno manje od 1.7
Ovo je izuzetno opasno. Trigliceridi su zasluzni za sve, od mozdanog udara pa sve do super hrane za rak. To su u osnovi ugljikohidrati koji lutaju krvnim zilama u nadi da budu potroseni. Kad ne bivaju iskoristeni lijepo se ugnjezde pod kozu. I to bas oko struka. Kad vidite nekog s lijepim, okruglim i cvrstim pivskim trbuhom budite sigurni da je to od viska ugljikohidrata. Sreca je kad smanjite dotok ugljikohidrata da se bas taj trbuh rapidno smanjuje. Ja sam svoj lijepi i napeti pivski trbuh izgubio i vise lici na meku i opustenu zensku sisu nego na statusni simbol muskosti.

Za kraj ovog dijela onaj tko se odluci neka prvo napravi pretragu u labosu. Jer tek kad imate nalaze mozete imati i plan. Ja imam plan, istina nije Plan21, ali ovaj djeluje.
:)

Povratak na vrh

PostPostano: 17 sij 2015 14:12 
Administrator

Ajmo onda sad poceti ... recimo s krvnim tlakom.

Ne treba biti lijecnik da bi se shvatilo kako stvar funkcionira. Radi se o klasicnoj pumpi koja distribuira tekucinu potrosacu, a ono sto je viska vraca se nazad u pumpu.
E sad tu nastaju problemi. Tekucina postaje gusta od hrpetina smeca koji plutaju u njoj. Takvu tekucinu je teze pumpati pa pumpa radi pod vecim opterecenjem. Smece se lijepi na stijenke cijevi i smanjuje protok, pa pumpa opet pojaca svoj rad. Kod potrosaca se sitne zilice mogu zacepiti, pa ... Uf ovo je vec gadno.

Rjesenje vec vidite i bez moje pomoci. Iz tekucine treba izbaciti smece da lakse cirkulira sustavom. Stijenke cjevovoda treba ocistiti od naslage govana. Cijevi treba prosiriti. Tek tada ce nase srce moci bez opterecenja kucati. Ali da se ne zalijeni treba ga povremeno opteretiti nekim sportom. U pocetku ne prenaglo jer cete krepati. Lagana setnjica, pet trbusnjaka, pet sklekova, pet ... sasvim lagano.
I drzite se parenja, nikotin siri krvne zile.

Normalan krvni tlak je max. 140/80. Prije 5, 10 ili 20 godina max. krvni tlak je bio 150/90. A onda se najveca mafijaska organizacija udrzila s ... no shvatili ste. Ali ovih mojih 160/120 je u crvenom po bilo kojem modelu.

Van sa smecem

Sol se vodi kao neprijatelj broj jedan u borbi s visokim tlakom. Po meni prenapuhano ali i dalje izuzetno vazno. Iako je sol kod mene bila ˝u granicama normale˝ to nije dovoljno. U prvom mjesecu sam izbacio kompletnu sol iz upotrebe osim one koja je sastavni dio hrane. Treba li rec da je industrijski pripremljena hrana puna govana od prve izbacena iz koristenja? Kao klince su nas ucili da svu sol koju trebate dobivate iz kruha i da vam vise ne treba. Da, ali ja pecem svoj kruh bez trunke soli. I tu nastaje problem jer nisam vise zedan, a dvije litre vode dnevno je nuzno za prezivljavanje. Pomagao sam si kod kuce sa zelenim cajem a u firmi sa sportskom bocicom za vodu koju jos uvijek cuclam ko curica svako malo. Nakon mjesec dana pokazalo se da organizam izvrsno reagira pa sam malo popustio. Ali unos soli je i dalje mozda na cetvrtini onoga sto sam nekad unosio.

HDL kolesterol je ono carobno sto vam treba a laneno i maslinovo ulje je izaslo iz raja. Ekozona laneno ulje od 250ml mozete naci u svakom boljem Konzumu. I ono RADI. Prvo sto cete napraviti svako jutro kad se probudite je otici do hladnjaka uzeti malo kravljeg sira i preliti sa zlicom ili dvije lanenog ulja. Promijesati i pojesti u slast. SVAKO JUTRO BEZ IZNIMKE. Ako dobijete proljev smanjite kolicinu lanenog ulja sve dok ne nadjete pravu mjeru. Steta je nesto tko dobro bacati u kanalizaciju. Laneno ulje kao nista drugo podize razinu dobrog kolesterola. Ali pazljivo osluskujte sto vam tijelo govori. Ako vam se pojavljuju naznake bolova u predjelu jetre i zuci znaci da ste ih preopteretili izbacivanjem losih masnoca iz tijela. U tom slucaju laneno ulje zamijenite maslinovim, koje ne dize toliko dobar kolesterol ali brine o jetri. Upravo to se meni dogodilo u prvom mjesecu nakon izgubljenih 5kg. Nakon mjesec dana na siru s maslinovim uljem vratio sam se na laneno. Jer cilj nije naglo rusiti kile nego biti u konstantom padu. Naucite slusati svoj organizam. On sve govori samo treba slusati.
Maslinovo ulje je kod nas nepravedno zapostavljeno. Mozda se nije za cuditi kontinentalcima ali iznenadjuje kako i dalmatinci malo znaju o njemu. Postoji ekstra djevicansko, djevicansko i lampade. Lampade je otpad koji se koristio za osvjetljenje, recimo kao u Aldinovoj lampi. Pravo maslinovo ulje je ugodne vocne arome a lampade smrdi ko dizlo. Sad je jasnije zasto kontinentalci ne vole maslinovo ulje jer su probali jeftino smece po 30kn iz konzuma. Ekstra djevicansko maslinovo ulje iz komine je smece u vidu obicnog biljnog ulja propusteno kroz kom masline. Uz to talijani i spanjolci su se genijalno dosjetili kako kemijski pretvoriti lampade u ˝ekstra djevicansko˝ maslinovo ulje. Kako odabrati pravo maslinovo ulje ... pa i nije tako tesko. Mora kostati najmanje 80kn. To je cijena i amen. Ako ste u krizi s novcima, a jeste, jeftino ulje mozete koristiti u pecnici ali nikako u salati. Maslinovo ulje iz Italije i Spanjolske jednostavno zaobidjite. Kupite ulje iz dobro poznatog izvora ili iz OPG, i malih zadruga. Kupujte domace. Ako pise zemlja porijekla rvacka i italija bjezite od toga.
Nakon sira s lanenim uljem popijte svoju salicu kave. Kava je zlato ali jedna salica a ne pet.

Trebaju vam i orasi. Svakog dana 8-10 komada. Vrecicu s ociscenim orasima drzite u djepu za slucaj kad dobijete potrebu za jelom. Vrijednost oraha je neprocjenjiva.

Cesnjak svakodnevno. Ako vi ili okolina ne podnasa taj miris pomognite si kapsulama cesnjaka. Inace je najbolji klasican i to domaci. Ne kineski kojeg ce te prepoznati sto se prodaje bez korjena a nalazi se cak i kod kumica na placu.

Povratak na vrh

PostPostano: 17 sij 2015 15:46 
Administrator

Kakao, svaku vecer prije spavanja. Uz to svaki dan jedan red cokolade s minimum 70% kakaa. Probajte naci onu bez dodanog secera.

Riba sto cesce. Najbolje plava i to mlada kao srdela. U toku svog kratkog zivota srdela je u sebe prikupila puno manje otrova nego tuna od 100kg. Tuna i hobotnica su na crnoj listi jer su pune kolesterola.
Ali znate kaj? Evo im :finger: mi sad znamo kojeg kolesterola su pune. Ipak maknite se od radioaktivne tune zasicene zivom iz tihog oceana.

LDL kolestorol, ovo je bar jednostavno. Biljno ulje, biljna mast, majoneza i margarin prekrizite za sve vijeke vjekova. To je koncentrat otrova. Nema vise. Amen. I neka vas ne zavara biljno ulje i margarin s dodanim omega3 masnim kiselinama. Govno zapakirano u svileni papir. Majonezu u francuskoj salati cemo oprostiti tri puta godisnje. Zumance jajeta izbjegavajte koliko je moguce.

Trigliceridi, siptarska pekara u susjedstvu za vas vise ne postoji. Bijeli kruh ionako nitko nebi trebao jesti. Tu su i ona fina peciva po kunu koja se tako lijepo sjaje od biljne masti i 30 komada nestane za vrijeme utakmice. Po poluvremenu. I burek i pizza. Istina da burek i pizza ne moraju biti nuzno nesto tako lose ali ove zasluzuju da siptarske pekare nose naziv trovacnice.
Kruh pecite sami od crnog, razenog i integralnog brasna. Ako je moguce brasno nabavite u mlinu jer u ovom po ducanima ima aditiva. Kalnicki kruh iz konzuma se cini sasvim pristojan pa si ga mozeti priustiti povremeno.
Secer, slatkise, krumpir, rizu kao i sve bijelo rezite gdje stignete. Rizu ako morate samo smedju i crvenu i to koja se kuha sat vremena. Ovu koja se kuha 8-10 minuta zaboravite. Banane su zbog kalija vrijedne namirnice ali ih ipak ogranicite.
Sladila na bazi aspartama zaobidjite. To je jedan od glavnih uzroka zasto su jamericani onako debeli. Gazirana pica a pogotovo light i zero ne postoje vise. Kao ni pivo s vocnim aromama. Kao sladilo koristite steviju ali obratite paznju na deklaraciju. Sladilo na bazi stevije s 8 ili 18% je cista prevara. Ja koristim onu od 97%.

Povratak na vrh

PostPostano: 17 sij 2015 16:31 
Administrator

Ono sto vam je jos potrebno su tablete B complexa. B3 i u manjoj mjeri B2 i B6 izvlace mast iz tkiva ali B-complex treba uzimati da ne nastane disproporcija medju vitaminima. U pocetku uzimajte 4-6 tableta dnevno a kasnije mozete smanjiti. Za rucak casa crnog vina ali jedna, ne pet. Pivo zbog pivskog kvasca je odlicno, ali jedno ne pet. Zatrebat ce vam jos i magnezij, najbolje casa donata mg dnevno.
I to je ukratko to. Ako sam nesto zaboravio lako dodam.

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 17 sij 2015 19:48 

Dok sam aktivno biciklirao nisam toliko pazio na prehranu, ali recimo uzimao sam b komplex, magnezij, jeo sam sve ali sam svako jutro cjedio jedan limun u 2 zlice meda i to razmutio u mlakoj vodi. Osjecao sam se deset puta bolje. Otkad sam dosao ovamo, sav taj limun i med su mi odvratni, to uopce nema okus ni po medu a ni po limunu tako da sam pomalp prestao sa svime. Premda sam i dalje fizicki aktivan i gotovo da nema dana da ne odvezem barem 9-10km na bajsu, osjecam se kao da imam 60 godina. Nemam snage, lako se zadisem oznojim se u trenu, i svaki veci napor rezultira upalom misica. Koma :/

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 17 sij 2015 21:28 

I ja bi se vozio na bajsu da su mi maknuli auto, pazi na bajs :))

slika

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 17 sij 2015 22:34 

Hahahaha, jbg, da, ali svejedno i dok sam imao auto kad god bih dosao na vrijeme sa posla, sjeo bih i ispedalirao malo :)

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2015 00:03 

Bravo Kinta,svaka čast.Vidi se da ti je puko film i ..eto rezultata :klanja:
:con: makar ono s jednom pivicom...

Povratak na vrh

[ 97 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.