Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 lis 2024 22:29. Sada je: 07 lis 2024 22:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 24 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: COVID-19
PostPostano: 30 lis 2020 14:09 
Administrator

buje3000 je napisao:
ne znam koliko ljudi poznajete s koronom, moje lično iskustvo je ovo

frendica bila u višednevnom svakodnevnom doticaju s zaraženom, unutar zidova po više min, poslana na testiranje, negativna
3 poznanika imaju koronu sad, jedan od prije 2 god nepušač, debel
2 frenda pušača cigareta isto doma, nemaju simptoma, mršavi.

ja sad čekam rezultate testiranja dvije osobe, jednoj ništa strašno, 37.6, rekreativni pušač, druga bila neki dan preko 39, debel i nepušač. oba preko 80 god. ako su te osobe pozitivne onda sam i ja jer mi stari jučer dobio 37.5 a on je star. nepušač. svi 3 imaju oko 80 god. staroj ništa (umjerena težina, pušač) kao ni meni - 94kg nepušač, meni je temp 36.6, malo se osjećam čudno i počne mi se spavat u 6 navečer, ali da, zadnja 2 dana se dižem rano, prekjučer u 4 jbg :zu: niš drugo nemam. I malo čudan osjećaj pri dubokom disanju, ali ništa šta mogu definirat. EDIT: i sad vidim da već dva dana imam lagano bol lijeva strana ispod prsnog kosa, onog najdonjeg dijela, iza prema leđima, i ovaj s 37.6 se žali na bolove u kod lopatice.
kontakt sam imao u nedjelju, kao i oni, i to ono, kako treba, druženje u zatvorenom prostoru 6 sati na metar udaljenosti.

napravit ću update na temu kad saznam rezultate ova 2, pretpostavljam da su pozitivni jer ovaj jedan ne osjeti miris bosiljka pored nosa, ubranom u vrtu.

Znači, ovo je iz prve ruke, šta ja osobno znam iz bližeg kruga ljudi. A vaša iskustva?

Moja iskustva od bliznjih nesto covida, dosta izolacije i puno straha. Simptomi od nicega do blage prehlade. Ovo sto te ponesto ziga ... jbg star si :zu: Ali ljudi jednostavno zaboravljaju da je sad vrijeme kad smo i inace svi smrkavi a i svakog ponesto bolucka. Strah je najveci problem. Kao i ostati normalan u ovom ludilu.

Povratak na vrh

PostPostano: 30 lis 2020 15:16 

Jedan dobar prijatelj je bio na proputovanju po SAD prije 10-ak godina (avanturistički enduro motorom) po zabitima, pošto je bio u budžet modu spavalo se po najjeftinijim motelima i slično, kaže da nije mogao vjerovati kako sa svih strana odjekuje vladavina straha, od televizije gdje te svakodnevno šopaju paranojom, do samog odnosa unutar društva gdje je paranoja na najjače, stoka koja se boji je pognuta i ništa ne pita, s njom manipuliraš kako hoćeš, ako se neko i pobuni krene lov na vještice, ušutka ga okolina jer su se svi usrali po onome starom principu „ne talasaj…“
Eto toga sad i na globalnoj razini, strah mase guši svaki napredak pojedinca, osim onih najhrabrijih, a za njega uvijek postoji linč (npr Assange), šuti ovco budi sretna da te ponekad pustimo na travu i budi sretna da te ošišamo, ako te ne ošišamo prije će te vuk zapaziti, a vi ostali ako imate neošišanu ovcu u stadu, i vas će lakše zapaziti…

Povratak na vrh

PostPostano: 30 lis 2020 18:38 

Popričajte sa prodavačicama u dućanima. One rade od početka korone bez stajanja jer one nisu bile u lockdownu. Toliko zaraženih a prodavačice ne znaju nikoga, niti su one same bile zaražene. Bez pleksiglasa su radile par mjeseci i ništa. Bez maski su neke i dan danas, ništa. Čega se boje da nose maske? Virusa ili inspekcije? Mislim da je odgovor jasan.
Jedino pravo pitanje koje mi postavljeno je bilo- Od kad političare i medije na cijelom svijetu od jednom boli kurac za sve nas? Budimo realni, nikad. Osim ako nema nekakve koristi u tome.

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh

PostPostano: 30 lis 2020 19:07 

ja već lagano nisam normalan a čitam vijesti samo zadnjih 2 tjedna. do tad mi je bio embargo na bilo kakva sranja s naših portala, na odvikavanju od fejsa bio, a TV ne gledam godinama. već mi smeta, intrigira me, zato sam već jučer odlučio prestat gledat facebook. A sad si zamišljam kako je ovim ljudima koji to prate od veljače, to ovi ko to na TVu prate nisu ni vidjeli ništa drugo od mainstreama. Opet, neda mi se čitat ni one druge teorije, koji isto tupe stalno isto samo kontra. nekako najbolje ništa.

naginjem više anti mainstreamu, ali opet, glavne neke "dokumentarce" koji ova druga struja zaziva, većina ih je u Q-Anonu i puše te gluposti, pogledao par stvari koje oni vjeruju, i odmah u par stvari uočim netočne informacije, pa ni njih ne mogu shvatiti ozbiljno. Skoro su svi u Q anonu, i budale i inteligentni ljudi, ja to recimo ne mogu progutat. Pa se radije neću trovat ničime. Ali...

I najvećem poborniku mainstream teorije, mi se čini da je sada jasno da je prvi lockdown bio politička odluka a ne odluka nekog epidemiologa ili stručnjaka. Makar su vladajući tvrdili drugačije tj. obrnuto. Zašto? Naši su radili paniku pri 80 zaraženih u cijeloj Hrvatskoj a sada pri 2700 smiruju narod uz riječi sve je pod kontrolom. Kako smo bili pred kolapsom zdravstva s 80-100 novooboljelih a s preko 2 500 nismo?

Sada se kaže, Njemačka može u lockdown jer imaju financijske rezerve, a mi kao ne možemo. Nismo ih imali ni prije pa smo za qu*ac išli.

Isto tako, je bio info da mi još nisamo niti četvrtinu kapaciteta u bolnicama zauzeli.

Kako HR radi što i EU radi samo malo zakašnjelo, mi se čini da ćemo i mi u lockdown. Koliko god naša vlada srala da nećemo.
Fra je proglasila L do 1.12., Njem će možda u pon. Irska je, a znam da su i u Špa., Ita isto jače mjere.

Ako usporedimo njem i naše brojke, njemaca ima oko 60-70 milijuna i cca 17 000 na dan novih.
nas ima 15 puta manje a imamo blizu 3 k novih na dan. Po tome, smo mi u duplo većem sranju od njih. kao... navodno....

Povratak na vrh

PostPostano: 30 lis 2020 19:11 

Roots je napisao:
Popričajte sa prodavačicama u dućanima. One rade od početka korone bez stajanja jer one nisu bile u lockdownu. Toliko zaraženih a prodavačice ne znaju nikoga, niti su one same bile zaražene. Bez pleksiglasa su radile par mjeseci i ništa. Bez maski su neke i dan danas, ništa. Čega se boje da nose maske? Virusa ili inspekcije? Mislim da je odgovor jasan.
Jedino pravo pitanje koje mi postavljeno je bilo- Od kad političare i medije na cijelom svijetu od jednom boli kurac za sve nas? Budimo realni, nikad. Osim ako nema nekakve koristi u tome.

na više mjesta sam čitao da političaru ne može biti bolje dok narodu nije gore. a kako političari uvijek gledaju samo svoj džep...

mislim da se više ni inspekcije ne boje, rijetko kad vidim o kauflandu prodavačicu s maskom. a tamo sam svaka 4 dana recimo.

medije svrbi samo zaradit, a koliko će sam ti opisao prije popodne. eljeli mi si to priznati ili ne, sve se vrti oko novca i pipice.

Propilen glikolom i vejpom protiv korone :zu:

Povratak na vrh

PostPostano: 30 lis 2020 23:42 

buje3000 je napisao:
ja već lagano nisam normalan a čitam vijesti samo zadnjih 2 tjedna. do tad mi je bio embargo na bilo kakva sranja s naših portala, na odvikavanju od fejsa bio, a TV ne gledam godinama. već mi smeta, intrigira me, zato sam već jučer odlučio prestat gledat facebook. A sad si zamišljam kako je ovim ljudima koji to prate od veljače, to ovi ko to na TVu prate nisu ni vidjeli ništa drugo od mainstreama. Opet, neda mi se čitat ni one druge teorije, koji isto tupe stalno isto samo kontra. nekako najbolje ništa.

naginjem više anti mainstreamu, ali opet, glavne neke "dokumentarce" koji ova druga struja zaziva, većina ih je u Q-Anonu i puše te gluposti, pogledao par stvari koje oni vjeruju, i odmah u par stvari uočim netočne informacije, pa ni njih ne mogu shvatiti ozbiljno. Skoro su svi u Q anonu, i budale i inteligentni ljudi, ja to recimo ne mogu progutat. Pa se radije neću trovat ničime. Ali...

I najvećem poborniku mainstream teorije, mi se čini da je sada jasno da je prvi lockdown bio politička odluka a ne odluka nekog epidemiologa ili stručnjaka. Makar su vladajući tvrdili drugačije tj. obrnuto. Zašto? Naši su radili paniku pri 80 zaraženih u cijeloj Hrvatskoj a sada pri 2700 smiruju narod uz riječi sve je pod kontrolom. Kako smo bili pred kolapsom zdravstva s 80-100 novooboljelih a s preko 2 500 nismo?

Sada se kaže, Njemačka može u lockdown jer imaju financijske rezerve, a mi kao ne možemo. Nismo ih imali ni prije pa smo za qu*ac išli.

Isto tako, je bio info da mi još nisamo niti četvrtinu kapaciteta u bolnicama zauzeli.

Kako HR radi što i EU radi samo malo zakašnjelo, mi se čini da ćemo i mi u lockdown. Koliko god naša vlada srala da nećemo.
Fra je proglasila L do 1.12., Njem će možda u pon. Irska je, a znam da su i u Špa., Ita isto jače mjere.

Ako usporedimo njem i naše brojke, njemaca ima oko 60-70 milijuna i cca 17 000 na dan novih.
nas ima 15 puta manje a imamo blizu 3 k novih na dan. Po tome, smo mi u duplo većem sranju od njih. kao... navodno....

Pošto ne gledam Tv jer sam ga maknuo iz sobe, vijesti o koroni dobijem samo sa paničarskih portala. Razgovorom sa ljudima vidiš da je to kurčina. Pošto je teško izbjeći tu temu jer je na svakom ćošku prelistam malo i zaboravim za pol sata. Jedino se sjetim korone kad vidim nekog solera u auta sa maskom.
Što se tiče brojki, ima različitih izračuna tj. razni ljudi (mainstream) su toliko napuhavali brojke da po njihovoj logici je u hrvatskoj trenutno u kontaknu sa virusom bilo 2327350 ljudi. Što znači da je i smrtnost virusa manja. Znači ovo nisu teorije zavjere već službene izjave neznam koga Đikića, Lauca ili nekog trećeg strašila
Znači da nas nisu zaključali već bi svi bili u kontaktu sa virusom i nebi ga se trebali bojati. No ovaj virus je strašan, samo cjepivo nas može spasiti. I pranje ruku mahnito, koje sam prao manje od tjedan dana dok mi nisu isusile i popucala sva koza na njima. I dalje čekam glavni simptom sa kojim je sve krenulo- 100 dollara u kineskom đepu dok frajer "pada mrtav" na pod i slučajno ga kamera snima u tom trenutku. Smijeh.

Povratak na vrh

PostPostano: 30 lis 2020 23:47 

buje3000 je napisao:
Roots je napisao:

na više mjesta sam čitao da političaru ne može biti bolje dok narodu nije gore. a kako političari uvijek gledaju samo svoj džep...

mislim da se više ni inspekcije ne boje, rijetko kad vidim o kauflandu prodavačicu s maskom. a tamo sam svaka 4 dana recimo.

medije svrbi samo zaradit, a koliko će sam ti opisao prije popodne. eljeli mi si to priznati ili ne, sve se vrti oko novca i pipice.

Propilen glikolom i vejpom protiv korone :zu:

Ma nema masku jer ti drzis razmak i ima pleksiglas da ju štiti. Samo ti to ne kuzis jer brijes na teorije zavjere :D :D

Povratak na vrh

PostPostano: 31 lis 2020 00:17 

neČe ju pleksiglas zaštitit od mog prDca, kad se isprdim tamo di nema pleksija. ak je virus u meni i ja prnem, onak po moju, po prašju, onda valjda virus ide di i smrad, 2m okolo, a ja iz prakse znam da moj prdac smrdi i na 4 metra :zu: I kako da ja to sad Đikiću objasnim?

Povratak na vrh

PostPostano: 31 lis 2020 11:05 

buje3000 je napisao:
neČe ju pleksiglas zaštitit od mog prDca, kad se isprdim tamo di nema pleksija. ak je virus u meni i ja prnem, onak po moju, po prašju, onda valjda virus ide di i smrad, 2m okolo, a ja iz prakse znam da moj prdac smrdi i na 4 metra :zu: I kako da ja to sad Đikiću objasnim?

Ti si jedno sebično muČko džubre. Pa gdje ti je duša ??? Što da recimo papaya ili koza sa zanzibara dobije koronu ?? Kako bi onda nastavio novo normalni život :D :D

Povratak na vrh

PostPostano: 20 sij 2021 08:40 
Administrator

Povratak na vrh

[ 24 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: Bing [Bot], crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: