buje3000 je napisao:
Debelo sam ispod 20g UH na dan, dobivam ih kroz povrće, a njega jedem cca 600g na dan.
Salata, pomidor, kelj, blitva, špinat, karfiol, tikvica, avokado, brokula zelena i brokule okrugle. To rotiram. Od voća ne jedem baš ništa, 3put sam 30g malina i borovnica uzeo.
Pomidor i tikvicu prekrizi, kao sve povrce koje raste ispod zemlje. Isto i grah. Salatu jedi bez octa.
Citat:
Ovo što si citirao su stari podaci, noviji su dole.
ovo su novi:
mjerenje 2.12.2019.
Glukoza 5.8
Kolesterol 9.7
HDL 1.2
LDL 7.0
Trigliceridi 3.5
Dobro nije strasna greska.
Citat:
Ribu jedem 1-2 obroka na tjedan. Dakle da povećam, ok
Hdl je stvarno premali.
Ribu plavu sto vise, srdelu po mogucnosti i to na maslinovom ulju. Cujem da ove zime nema lovostaja. I uzimaj omega 3 kapsule. Jaja kokosi koje slobodno secu dvoristem.
Citat:
Sirne namaze bih jeo "na vilicu" uz meso, ponekad bih radio umake od njih, Da, kupovni su svi sirni namazi. Recimo da ih pojedem 400g na tjedan. Ove koje jedem imaju cca 3g UH na 100g
Vise neces.
Citat:
Mislim da jesam na ketu, jer ne jedem ništa UH ni šećera ni mlijeko, te postim skoro svaki dan po minimalno 19 sati do 21 sat. Samim time ulazim u ketozu. Naručio sam trakice pa ću vidit. Ne vjerujem da bih otpao toliko kg da nisam na ketu.
GUK 5,8 veli da nisi u ketozi. Mozes jedino biti izmedju ako imas i ketone i GUK. To si trebao traziti posebno da ti vide ketone u krvi. A sto se tice trakica one nisu relevantne. Trakice mjere ketone u mokraci, a to je samo visak koje je organizam izbacio. Ketoni u krvi su jedino mjerilo.
Citat:
Jedem jedno 200g vrhnja za šlagu 4 dana, pa 10 dana ništa. Često znam par žličica kupovnog kikiriki namaza pojest.
Znao sam 3 puta radit tortu od 800g sirnog namaza i 400g kikiriki namaza, i to pojest kroz 8 dana, zadnjih mjesec dana to nisam.
3-5 puta tjedno maznem 3 jaja za prvi obrok. domaća. češće omlet, ponekad tvrdo kuhana
Vrhnje za slag ne moze, ali mozes domacu sirutku. Pogledaj malo sto pise na kikiriki namazu. Kikiriki i ovako nebi smio. Torta jok.
Domaca jaja na svinjskoj masti pa jos sa spekom, dapace samo udri.
Daj vidi jos kolika ti je urea u krvi.