Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 lis 2024 22:21. Sada je: 07 lis 2024 22:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Ketogena prehrana
PostPostano: 04 pro 2019 17:37 
Administrator

buje3000 je napisao:
Debelo sam ispod 20g UH na dan, dobivam ih kroz povrće, a njega jedem cca 600g na dan.
Salata, pomidor, kelj, blitva, špinat, karfiol, tikvica, avokado, brokula zelena i brokule okrugle. To rotiram. Od voća ne jedem baš ništa, 3put sam 30g malina i borovnica uzeo.

Pomidor i tikvicu prekrizi, kao sve povrce koje raste ispod zemlje. Isto i grah. Salatu jedi bez octa.

Citat:
Ovo što si citirao su stari podaci, noviji su dole.
ovo su novi:
mjerenje 2.12.2019.
Glukoza 5.8
Kolesterol 9.7
HDL 1.2
LDL 7.0
Trigliceridi 3.5

Dobro nije strasna greska.

Citat:
Ribu jedem 1-2 obroka na tjedan. Dakle da povećam, ok
Hdl je stvarno premali.

Ribu plavu sto vise, srdelu po mogucnosti i to na maslinovom ulju. Cujem da ove zime nema lovostaja. I uzimaj omega 3 kapsule. Jaja kokosi koje slobodno secu dvoristem.

Citat:
Sirne namaze bih jeo "na vilicu" uz meso, ponekad bih radio umake od njih, Da, kupovni su svi sirni namazi. Recimo da ih pojedem 400g na tjedan. Ove koje jedem imaju cca 3g UH na 100g

Vise neces.

Citat:
Mislim da jesam na ketu, jer ne jedem ništa UH ni šećera ni mlijeko, te postim skoro svaki dan po minimalno 19 sati do 21 sat. Samim time ulazim u ketozu. Naručio sam trakice pa ću vidit. Ne vjerujem da bih otpao toliko kg da nisam na ketu.

GUK 5,8 veli da nisi u ketozi. Mozes jedino biti izmedju ako imas i ketone i GUK. To si trebao traziti posebno da ti vide ketone u krvi. A sto se tice trakica one nisu relevantne. Trakice mjere ketone u mokraci, a to je samo visak koje je organizam izbacio. Ketoni u krvi su jedino mjerilo.

Citat:
Jedem jedno 200g vrhnja za šlagu 4 dana, pa 10 dana ništa. Često znam par žličica kupovnog kikiriki namaza pojest.
Znao sam 3 puta radit tortu od 800g sirnog namaza i 400g kikiriki namaza, i to pojest kroz 8 dana, zadnjih mjesec dana to nisam.
3-5 puta tjedno maznem 3 jaja za prvi obrok. domaća. češće omlet, ponekad tvrdo kuhana

Vrhnje za slag ne moze, ali mozes domacu sirutku. Pogledaj malo sto pise na kikiriki namazu. Kikiriki i ovako nebi smio. Torta jok.
Domaca jaja na svinjskoj masti pa jos sa spekom, dapace samo udri.

Daj vidi jos kolika ti je urea u krvi.

Povratak na vrh

PostPostano: 04 pro 2019 18:14 

hvala ti puno. SAd ći ić malo čitat onu tvoju temu za trigliceride.

Ne piše mi ništa za ureu u krvi, na prošlom nalazu piše i tada je bila uredna. tad je pisalo 4.9, raspon od 2.8 do 8.3

Povratak na vrh

PostPostano: 04 pro 2019 18:19 

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 04 pro 2019 18:40 

malo sam čitao Mein kampf
dakle
laneno ulje 1 žlicica na dan, prvi obrok
1 red tamne čokolade
10 oraha

češnjak svakodnevno
kakao prije spavanja
ne tuna - kolesterol
srdela i plavica

Je li to sve?

ovo mi pojasni je li podatak točan:
"B-complex treba uzimati da ne nastane disproporcija medju vitaminima. U pocetku uzimajte 4-6 tableta dnevno a kasnije mozete smanjiti"

Imam b-komplex iz DMa, piše uzeti jednu tabletu na dan

Povratak na vrh

PostPostano: 04 pro 2019 19:03 
Administrator

buje3000 je napisao:
malo sam čitao Mein kampf
dakle
laneno ulje 1 žlicica na dan, prvi obrok
1 red tamne čokolade
10 oraha

češnjak svakodnevno
kakao prije spavanja
ne tuna - kolesterol
srdela i plavica

Je li to sve?

ovo mi pojasni je li podatak točan:
"B-complex treba uzimati da ne nastane disproporcija medju vitaminima. U pocetku uzimajte 4-6 tableta dnevno a kasnije mozete smanjiti"

Imam b-komplex iz DMa, piše uzeti jednu tabletu na dan

Sad je malo to sve drugacije kada smo na postu. Ne igra vise prvi obrok ili prije spavanja.

Laneno ulje moze i nemora. Maslinovo ulje je zlato a uz bok joj je kokosovo ulje. Orahe obavezno. Kakao i cokolada s visokim udjelom je ista stvar, ali kakao zbog mlijeka bi dobro bilo izbjeci. Nije domace mlijeko krava koje pasu nikakvo zlo, dapace. Ali ako te napuhava ili imas proljev ili nesto drugo bolje ga je izbjegavati.
Opcenito sve od cega ti nije dobro nemoj jesti. To ti je besplatan test intolerancije na hranu.
Cesnjak odlicno. Tuna nije losa ima kolesterola ali on nije opasan. Realno kod LDL kolesterola ima malih tvrdih opasnih grudica i velikih, mekanih i bezopasnih. Ali to u analzi ne pise. Ako se zdravo hranis bit ce ove druge i ako je LDL visok to nije ni bitno.

Od B vitamina se ne mozes otrovati. On je topiv u vodi pa visak ispisas. A bitan je izmedju ostalog i za izgradnju misica. Vise misica - veca potrosnja energije pa mrsavis i dok spavas. U pocetku mozes vise a kasnije predji na tu jednu tabletu.

Sve ovo je jako relativno jer je svaki organizam drugaciji i svako treba naci svoj tip prehrane. Ovo treba shvatiti kao smjernice a ne kao tvrdo pismo.

I vjezbaj
VJEZBAJ
VJEZBAJ

Hodaj svaki dan bar jedan sat.
E to je tvrdo pismo :)

Povratak na vrh

PostPostano: 04 pro 2019 20:56 

hvala ti na iscrpnom postu
mlijeko ne pijem zbog UH. Uzmem najčešće u lidlu bademov napitak, kad ne u lidlu, još je i skuplje psmtr. 14-22kn za litru. Ali se ne mogu odvojit od kakaa, sad mi je to jedina slastica. kakao uzimam neki organski 20kn za 200gr
Pitao sam doktoricu da li ima kod nas test, da se vidi struktura LDLa koji tip je veći, A ili B. Kaže da to kod nas nema. Ali kako sam na netu našao, ako su trigliceridi dobri, a LDL visok, onda je više ovih mekanih bezopasnih čestica u LDLu. Kod mene trigliceridi su visoki pa pretpostavljam da mi prevladava "loši" LDL. Krećem sutra sa šetnjom, pa ću kad dobijem malo kondicije se vratiti šutanju boksačke vreće. Idem sutra po srdelice. Planiram se prebaciti na pečenje na kokosovom ulju, sve je to ok, samo kuća miriše kao da se kolači peku...a ono kobasice :zu: pretpostavljam da mi je to bolje nego na svinjskoj masti.

Povratak na vrh

PostPostano: 05 pro 2019 11:34 

Tlak prije keto 150/90. Tlak na keto 130/75

Povratak na vrh

PostPostano: 09 pro 2019 11:51 

Rekli ste industrijski preradjene sireve izbacit. Ok. A sto je s domacim kravljim tvrdim sirem, i domacim svježim kravljim u obliku posnog sira koji sr na zlicicu jede? Reximo s maslinovim ili lanenim uljem? Ako se moze, koliko grama na dan? Rado ih se ne bih odrekao, poslastice su uz maslinovo ulje i jedan i drugi.

Povratak na vrh

PostPostano: 09 pro 2019 23:52 
Administrator

buje3000 je napisao:
Rekli ste industrijski preradjene sireve izbacit. Ok. A sto je s domacim kravljim tvrdim sirem, i domacim svježim kravljim u obliku posnog sira koji sr na zlicicu jede? Reximo s maslinovim ili lanenim uljem? Ako se moze, koliko grama na dan? Rado ih se ne bih odrekao, poslastice su uz maslinovo ulje i jedan i drugi.

Gledaj, sve to sadrzi ugljikohidrate. Ali post zajedno sa ketogenom prehranom je po meni ipak previse. Drzim da je post + LCHF dobitna kombinacija ali to mora svatko za sebe odluciti sto mu najbolje odgovara. Svi smo mi razliciti sa razlicitim metobolizmima, razlicitim ostecenjima, i ono sto odgovara meni ne znaci da ce odgovarati tebi.

Recimo ja zavrsavam post s tim kravljim sirem koji se jede na zlicu. U salicu od 3dl stavim sir i ˝super hranu˝ tipa chia, quinoa, goji, sezam i sve zalijem kokosovim i maslinovim uljem. Neki put stavim konopljino ulje. I to je ono sto mi savrseno odgovara. Narocito vidim da mi pase kokosovo ulje jer ako ga ne uzimam par dana vaga se zaustavi. Cim ga opet uzmem vaga pokazuje manje vrijednosti. Jasno vaga je samo jedan pokazatelj i nije dobro biti rob vage jer nas moze odpelati vrit. Ali to je tocno sto pise po svuda za kokosovo ulje da pojacava potrosnju potkozne masti.
Ako post zavrsim s nekim UH kao sto je voce, ne osjecam se dobro - mucno mi je u zelucu.

Neki tvrdi sir isto uzmem par puta tjedno. Domaci ili iz Veronike. Cesto uzimam sir Jura iz mljekare Veronika zato jer ... Imam macku koja je izuzetno izbirljiva na hranu i ne zeli nista drugo osim onog sto zeli - moja zena ju je razmazila. Ali kad odrezem koru sa tog sira, macka ju vrlo rado pojede. Neki put treba vjerovati zivotinjskim instinktima.

Povratak na vrh

PostPostano: 10 pro 2019 12:15 

Hvala
Mozda ovo sto ja radim nije keto, ali meni pase. Za razliku od prije se stvarno osjecam super. Ne zelim previse masti uzimat, koliko god po youtubeu govorili da treba. Maznem dosta povrca, jucer sam maznuo u 2 obroka cijeli paket blitve, dakle 750 grama. Inace maznem cca 400 jer jedem jedan obrok jaja. Maznuo sam 300g pljeskavica i navecer cca 250g srdela. Za rucak sam jos jedno 70g svjezeg kravljeg sira s 2 jusne zlice lanenog ulja. Nekad mi je tijelo toleriralo samo 1 zlicu a od 2 bi srao ko grlica, sad mogu. Taj sir sam izmjesao s blitvom i ojus je bio fantazija. Isto tako, sam jucer maznuo i 3 reznja cesnjaka. Trudim se 2 3 reznja svaki dan, kaze frend da mu je stari jeo svaki dan cesnjak jedno vrijeme i time srusio dosta kolesterol. I navecer nakon vecere sam pojeo 10 polovica oraha i 2 zlicice kakaa u 2 dcl bademovog napitka. Bas sam jucer gkedao doktor Berga kako govori da kad imas masnu jetru, je potrebno bit na ketu a za vratit ju u pocetno stanje da fasting treba trajat minimalno 18 sati. Pretpostavljam da je to povezano sa autofagijom, jer ona se javlja nakon 18 sati posta. I kako kaze, kroz 3 godine bi se jetra mogla skroz oporavit, ako je u najgorem stanju. Meni nije, nadam se da nije. To sam slucajno otkrio kad sam bio na ultrazvuku trbuha. Od kad sam to otkrio nisam popio vise od litre alkohila sveukupno. Tu i tamo, kad je prilika za vrhunsko crno, popijem pola case, ovo ostalo me apsolutno vise ne zanima, a znas koji alkic sam bio prije 3 godine haha. Doc pijan doma u 4 ujutro i onda pisarlt po forumu :lol: . Mozda ovo nije keto, jer vjerovatno sam svaki dan na granici s proteinima ali meni pase. I riba i meso imaju cca 25 posto proteina tako da sam tu negdje na granici s njima od oko 170g na dan. Dakle od 120 do 160 sam cca. Kazem, mizda nije keto, ali se osjecam super ne jeduci po 20 sati, primjecujem zadnjih dana da me glad vise ni ne lovi ujutro a prije me znala. Sad cu malo dignut granicu mozda, s 19-20 na 22 sata da autofagija odradi svoje. A i da jetra duze pauzira od rada. Uz to, uzimam kurkumu, jer sam citao da i ona posjpjesuje rad jetre, recept je onaj sto si ti Kinta okacio prije koju godinu. Vidio nsam i na videima isto. Dakle u casu malo maslinovog ulja, cetvrtinu zlicice kurkume i malo crnog papra. Navodno je ta mjesavina i za sprijecavanje nastanka tumora i jos puno stvari koje nisam zapamtio. Prema jednom istrazivanju, uzimanjem kurkume svaki dan 3 mjeseca, masna jetra se moze oporaviti za do 30 posto. Isto sam citao, da kapsuke Berberina pomazu

Povratak na vrh

[ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: