Jbg, ja sam u međuvremenu odselio iz Hr, a frendica je ostala tamo. No ako uhvatim vremena da se Skype-am sa njom, prenesti ću vam tu na forum koje točno pretrage je radila na malom, i šta su točno sve našli. Što se tiče aluminija, da, čitao sam i sam da se on bez posljedica izbacuje iz organizma van prirodnim putem, no isto tako, sad cjepidlačim i ispada da se hvatam za slamku, premda mi to nije namjera jer bih volio da nije istina, tko zna što je sve u tim koktelima cjepiva, i tko osim proizvođača zna kako aluminij reagira u kontaktu sa drugim tvarim iz cjepiva i da li se upravo zbog toga nemože ni izbaciti iz organizma sve dok se i sve ostale supstance koje su unešene cjepljenjem ne izbace prirodnim putem van. Meni je zamračilo u glavi kad mi je rekla šta su pronašli, tako da sam pol razgovora proveo u drhtavici na rubu živčanog sloma, došlo mi je da doslovno uzmem utoku i prosviram glavu onoj sestri što mi je cjepila dijete, premda znam da je ona tu najmanje kriva.
Nakon toga sam se bacio malo u čitanje po raznoraznim forumima i portalima, i premda sam uzeo u obzir da ljudi često pretjeruju, ipak je jednostavno prevelik broj djece sa gotovo potpuno istim simptomima nakon cjepljenja, što mi jednostavno govori da tu definitivno nečega ima i da je nemoguće da je to baš tolika slučajnost. Jer jednostavno nemogu vjerovati da dijete može toliko nazadovati da jedan dan ima lijep i bistar pogled, pun znatiželje i razumjevanja, a drugi dan se probudi i kao da joj je duh otplutao negdje a tijelo ostalo tu. Nezainteresirana za išta, nema komunikacije, ne odaziva se gotovo nikako na ime, ne želi se igrati sa nama, ne govori više ni mama ni tata ni ništa, samo mrmlja nešto bezveze tipa mmmm, bbbbbb, nnnnn i tako dalje. Ja sam svoju odveo kod pedijatra, i pedijatar kaže da je sve u redu, da reagira na podražaje, ovo- ono, ali ja vidim na vlastite oči da to nije to. Zadnjih mjesec-dva se počela vraćat u normalnu, pokazuje prstom kad nešto želi, dođe da se mazi, uhvati me za ruku i vuče za sobom kad se želi igrati itd itd, no još ne govori ni mama ni tata niti išta smisleno, a obzirom da je sad već 2 godine i 4 mjeseca, trebala bi barem nešto osnovno reći, ako ništa drugo onda barem to što je govorila sa godinu i 3-4 mjeseca.