davors je napisao:
Pitanje u vezi baterija: tamo gdje je sugerirano korištenje AA baterija, mogu se koristiti i 14500 baterije? Skoro su iste, 14500 je možda za milimetar viša i za djelić milimetra uža...
Fizicki se moze staviti i sto se tice moda nema problema, ali u tom slucaju se dobija napon od 6,9 i 7,4V sto je previse za parenje.
Citat:
A kad kažete AA baterije, tada mislite na baterije od 1,2 V? Našao sam u ladici par AA Ni-MH 1,2 V 2500 mAh HR6 baterija (Sanyo), i par Sanyo eneloop AA R6 HR-3UTG 1,2 V 2000 mAh baterija, oba para sam koristio za fotoaparat; hoće li te baterije biti dobre za DME?
Hoce, ako su ispravne radit ce sve kako treba.
Citat:
Još jedno pitanje potpunog laika, ne zamjerite: mogu li se te AA baterije puniti u ovom univerzalnom TrustFire TR-001 punjaču u kojem inače punim baterije za parilice (dosad sam koristio 18650, 18350 i 14500 baterije), ili se treba držati njihovih originalnih punjača (imam nekakav Sanyo Ni-MH quick charger)?
Ne mogu, Li-Ion punjac radi na sasvim drugi nacin i ne moze se koristiti za punjenje Ni-Mh baterija. Sanyo Ni-MH quick charger ce sasvim dobro ispuniti svoju ulogu.
Citat:
Zadnje pitanje: postoji li neki pouzdaniji sajt za nabavu baterija od Deal Extremea (znam za AW, kupovao sam od njega, ali on nema sve veličine)? Ovi u DE-u mi već idu na živce kako su spori i komplicirani...
Hvala na pomoći!
DX je osjetno ubrzao uslugu od kada je presao na Singapore post. Ali pogledaj
www.bestofferbuy.com oni su uvijek bili brzi i isporuka mi je uvijek bila 7 - 14 dana.