Corto_1973 je napisao:
Priča kaže slijedeće - kod dodavanja manjeg dijela (za 10450 bat) u cilju parenja na 5V, treba uvijek prvo odšarafiti donji dio i izvaditi bateriju. U suprotnom, opruga ostaje u kontaktu s plus polom ba(k)terije i tokom odšarafljivanja, pa prilikom vađenja dijela u kojem je prekidač zna doći u kontakt sa stijenkom moda (baterija je unutra - minus pol) i ostvari se kratki spoj uz vrlo lijepu simulaciju munja...
Ahaaa.
Radi se o tome da naopacke stavljas baterije.
Devil's Marble ima plus na kucistu, tj. minus pol baterije ide na oprugu koja je u glavi s prekidacem. Plus pol baterije je na dnu i dira onu malu bradavicu na donjem cepu moda.
Na taj nacin je sve bitno postavljeno u glavu moda: konektor, prekidac i opruga i tako olaksava dodatke svih ekstenzija bilo postojecih a i onih buducih.
Ali i uz sve to cak i ako je i gumica opruge na mjestu, moze doci do takve pojave koju si opisao ako se prvo skida dio s prekidacem. Znaci kako si i zakljucio prvo cep van i baterija a tek onda odvojiti dio s prekidacem.
Citat:
Jedina mala, gotovo nemjerljiva, zamjerka ide na račun donjeg poklopca na oba dijela - ovo 99% korisnika neće ni primjetiti, ali meni je to profesionalna deformacija... kad se donji dio zašarafi on za mikron-dva bježi u jednu stranu - ne osjeti se pod prstima ako se baš ne traži.
Strojar, ha?
Onda i znas da je udar tesko postici ispod desete milimetra. Je da sam rucno obradio svaki mod brusnim papirom 1000-1500 ali ovo mi je ocito promaklo.
I kud bas strojaru u ruke.