Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 lis 2024 23:32. Sada je: 07 lis 2024 23:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 61 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Devil's Marble EVO
PostPostano: 26 kol 2011 18:33 

slika

.........VERZIJA 4.1, sa poniklovanim fiberom

Povratak na vrh

PostPostano: 27 kol 2011 09:48 

Jučer mi je stigao EVO i nakon uobičajenih testiranja - bacanja kroz prozor s desetog kata, pada u lonac kipuće vode, nalijevanja pivom, odlučio sam odraditi pravi elektro-test.
Test kratkog spoja - ne raditi ovo doma ako volite metroseksualni gir, Nevena i onog drugog... kak se kliče... aha, Grubnića...!
Priča kaže slijedeće - kod dodavanja manjeg dijela (za 14500 bat) u cilju parenja na 5V, treba uvijek prvo odšarafiti donji dio i izvaditi bateriju. U suprotnom, opruga ostaje u kontaktu s plus polom ba(k)terije i tokom odšarafljivanja, pa prilikom vađenja dijela u kojem je prekidač zna doći u kontakt sa stijenkom moda (baterija je unutra - minus pol) i ostvari se kratki spoj uz vrlo lijepu simulaciju munja...
Meni su inače ovi bljeskovi super, a Panasonic baterija baš traži malo extra testiranja i radi puno bolje nakon ovoga, pa se navedenih uputa ne držim... Šala, naravno...
Stvarno je preporuka prvo odšarafiti donji dio i izvaditi bateriju... ionako prvo ide AA.
Ostatak priče je poznat - suženje na mjestu prekidača ne samo da djeluje estetski nego je i ergonomski izvedeno na pravom mjestu i mod savršeno leži u ruci. Rupica na atty connectionu je začepljena da liquid ne bi slučajno ušao u prekidač... dakle, sve 10...
Jedina mala, gotovo nemjerljiva, zamjerka ide na račun donjeg poklopca na oba dijela - ovo 99% korisnika neće ni primjetiti, ali meni je to profesionalna deformacija... kad se donji dio zašarafi on za mikron-dva bježi u jednu stranu - ne osjeti se pod prstima ako se baš ne traži.
Zaključak: doživotni mod s kojim pokrivate područje 3.7 - 7 i kusur volti (tko voli)...
Čista destka. I 14500 oblik djeluje izvrsno - za otići na kavu s ekipom dušu dalo.
I da, parenje na 5V nije toliko ubojito kako sam pretpostavljao, da se pariti... ništa strašno...

Povratak na vrh

PostPostano: 27 kol 2011 11:18 

Odlicna recenzija Corto !! :plus:
Samo mala ispravka na razmjer (opcije) voltaze,mislim da ide od 3.7-do 14 i kusur volti... :)

Povratak na vrh

PostPostano: 27 kol 2011 12:42 
Administrator

Corto_1973 je napisao:
Priča kaže slijedeće - kod dodavanja manjeg dijela (za 10450 bat) u cilju parenja na 5V, treba uvijek prvo odšarafiti donji dio i izvaditi bateriju. U suprotnom, opruga ostaje u kontaktu s plus polom ba(k)terije i tokom odšarafljivanja, pa prilikom vađenja dijela u kojem je prekidač zna doći u kontakt sa stijenkom moda (baterija je unutra - minus pol) i ostvari se kratki spoj uz vrlo lijepu simulaciju munja...

Ahaaa.
Radi se o tome da naopacke stavljas baterije.
Devil's Marble ima plus na kucistu, tj. minus pol baterije ide na oprugu koja je u glavi s prekidacem. Plus pol baterije je na dnu i dira onu malu bradavicu na donjem cepu moda.

Na taj nacin je sve bitno postavljeno u glavu moda: konektor, prekidac i opruga i tako olaksava dodatke svih ekstenzija bilo postojecih a i onih buducih.

Ali i uz sve to cak i ako je i gumica opruge na mjestu, moze doci do takve pojave koju si opisao ako se prvo skida dio s prekidacem. Znaci kako si i zakljucio prvo cep van i baterija a tek onda odvojiti dio s prekidacem.

Citat:
Jedina mala, gotovo nemjerljiva, zamjerka ide na račun donjeg poklopca na oba dijela - ovo 99% korisnika neće ni primjetiti, ali meni je to profesionalna deformacija... kad se donji dio zašarafi on za mikron-dva bježi u jednu stranu - ne osjeti se pod prstima ako se baš ne traži.

Strojar, ha? :D
Onda i znas da je udar tesko postici ispod desete milimetra. Je da sam rucno obradio svaki mod brusnim papirom 1000-1500 ali ovo mi je ocito promaklo.
I kud bas strojaru u ruke.
:rotfl:

Povratak na vrh

PostPostano: 27 kol 2011 13:15 
Administrator

Karo je napisao:
Samo mala ispravka na razmjer (opcije) voltaze,mislim da ide od 3.7-do 14 i kusur volti... :)

Da kad bi se koristile dvije CR123 i dvije TR15270 baterije od po 3,7V, nominalan napon ide na 14,8V. Realno to je nekih 16,8V kod punih baterija. Za parenje previse a za paljenje automobila premalo. Ali nekakva cree lampa bi se tu odlicno ponasala.
Ko zna ...
:hi:

Povratak na vrh

PostPostano: 01 ruj 2011 08:36 

Kinta je napisao:
Radi se o tome da naopacke stavljas baterije.
Devil's Marble ima plus na kucistu, tj. minus pol baterije ide na oprugu koja je u glavi s prekidacem. Plus pol baterije je na dnu i dira onu malu bradavicu na donjem cepu moda.

Na taj nacin je sve bitno postavljeno u glavu moda: konektor, prekidac i opruga i tako olaksava dodatke svih ekstenzija bilo postojecih a i onih buducih.

Hmmm... znao sam da će me dotući prestanak pušenja. Dok sam pušio ne bi mi palo na pamet staviti bateriju naopako - očito, gdje je opruga, tamo ide minus... Zaključak - parenje vam usporava vijuge... ndaaaa...

Povratak na vrh

PostPostano: 05 ruj 2011 09:56 

Bas u ovom trenutku je stigao mod.... :yes:

Majko mila...Kinta,pa ovo je cadillac medju modovima.Svaka cast,prelijepo uradjeno...
Na brzinu probao nekoliko atty-ja,clearova i ostalo na njemu,ma neka druga vrsta parenja-no comment...
Ajd zdravo...imam posla.. :hi:

Povratak na vrh

PostPostano: 05 ruj 2011 16:10 
Administrator

Hvala hvala ali D@dina supruga jos uvijek vas vodi u pohvalama:

˝Sav mi je laminat izlupan od tog moda !!!! ˝

:rotfl:

A mod radi dalje.

Povratak na vrh

PostPostano: 05 ruj 2011 19:32 

Ma fantazija,malo sam i podzaboravio parenje jace od 3.3-3.4V pa mi ovo doslo kao nesto novo.Odlican mod,perfektna izrada...a kako je tek bio zapakovan kad je stigao !! :)

Pa i nije svejedno kad otvoris onaj paketic a unutra:
Devils Marble EVO + RN 4075 + novi model Panasonic 3100 mAh baterije.... :yes: :D

Povratak na vrh

PostPostano: 07 ruj 2011 14:16 
Moderator

Koliko neki ljudi imaju od provizije :hi:

No danas sam se pozabavio rubikomDS i moram priznat da sa 14500 batt. izgleda jaaako dobro, čak je i Tara nešto izrekla, ali to sam ubio u začetku.Nek se drži eGo-a.
ma moram priznati (nevoljko) da u svim kombinacijama izgleda dobro.
E, ovo se zove REKLAMA, a koliko imam od toga, heh, ma 10-tak% od .........

zaključak: Kinta nema ništa od :devil: II, sve ode na reklamu. :shake:

Povratak na vrh

[ 61 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: