| Autor |
Poruka |
|
Coyotelux
|
Naslov: Stare Ni-Cd baterije Postano: 05 tra 2013 15:30 |
|
|
|
Pozdrav.Imam nekoliko AA 1.2V 800mAh Ni-Cd baterija.Želio bih izraditi mehanički mod u koji bi išle navedene baterije.Za početak znam da trebam nabaviti punjač za njih.Molio bih iskusnije za koji savjet u vezi kučišta,prekidača,eGo/510 navoja.Gdje nabaviti ili od čega,kakav nacrt itd.Spajao bi ih u seriju ali mi se 3.6V čini slabo a 4.8V prejako...Hvala
_________________ Nazirem se u oblaku pare...
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Stare Ni-Cd baterije Postano: 05 tra 2013 16:21 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Coyotelux je napisao: Pozdrav.Imam nekoliko AA 1.2V 800mAh Ni-Cd baterija.Želio bih izraditi mehanički mod u koji bi išle navedene baterije.Za početak znam da trebam nabaviti punjač za njih.Molio bih iskusnije za koji savjet u vezi kučišta,prekidača,eGo/510 navoja.Gdje nabaviti ili od čega,kakav nacrt itd.Spajao bi ih u seriju ali mi se 3.6V čini slabo a 4.8V prejako...Hvala Mali je to kapacitet. Ali nema veze: uzmes kuciste za 4 AA baterije (cca 10kn) prespojis da prima 3 u seriju, a u cetvti dio ubaci mikroprekidac (15-25 kn). Kad nabavis baterije veceg kapaciteta stavis njih. Napon nije premali jer baterija kad je puna ima 1,4-1,5V. Konektor za atty uzmi od stare baterije ili novi kupis u skoro svakom kineskom e-cig ducanu.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Stare Ni-Cd baterije Postano: 05 tra 2013 16:25 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
vidi, vidi sam svoj majstor a di ima tih prekidaca za kupit?
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Stare Ni-Cd baterije Postano: 05 tra 2013 16:32 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flux je napisao: vidi, vidi sam svoj majstor a di ima tih prekidaca za kupit? U chipoteci i slicnim ducanima.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Stare Ni-Cd baterije Postano: 05 tra 2013 16:48 |
|
|
a nis...... vreme mi je da porazgovaram s tokarima u firmi pa probamo nekaj 
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Stare Ni-Cd baterije Postano: 05 tra 2013 17:21 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flux je napisao: a nis...... vreme mi je da porazgovaram s tokarima u firmi pa probamo nekaj Ne zaboravi uzeti karnister sa sobom inace nebus nis obavil.
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Stare Ni-Cd baterije Postano: 05 tra 2013 17:29 |
|
|
Kinta je napisao: flux je napisao: a nis...... vreme mi je da porazgovaram s tokarima u firmi pa probamo nekaj Ne zaboravi uzeti karnister sa sobom inace nebus nis obavil. pa nemre karnister prije razgovora...... to je van svih tradicija  moze.... bok decki, jeste za jednu.......  pa dogovor....... pa ak moze..... EVO ga karnister 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Stare Ni-Cd baterije Postano: 05 tra 2013 17:52 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flux je napisao: Kinta je napisao: flux je napisao: a nis...... vreme mi je da porazgovaram s tokarima u firmi pa probamo nekaj Ne zaboravi uzeti karnister sa sobom inace nebus nis obavil. pa nemre karnister prije razgovora...... to je van svih tradicija  moze.... bok decki, jeste za jednu.......  pa dogovor....... pa ak moze..... EVO ga karnister Ajde moze, ali samo pod uvjetom ako nakon ˝bok decki, jeste za jednu˝ ubacis flasu brlje. I dodjes PRIJE gableca, najbolje na pocetku radnog vremena. A ak na pol gableca dodjes s karnisterom onda su tvoji. 
|
|
 |
|
 |
|
Coyotelux
|
Naslov: Re: Stare Ni-Cd baterije Postano: 05 tra 2013 18:35 |
|
|
Kinta je napisao: Coyotelux je napisao: Pozdrav.Imam nekoliko AA 1.2V 800mAh Ni-Cd baterija.Želio bih izraditi mehanički mod u koji bi išle navedene baterije.Za početak znam da trebam nabaviti punjač za njih.Molio bih iskusnije za koji savjet u vezi kučišta,prekidača,eGo/510 navoja.Gdje nabaviti ili od čega,kakav nacrt itd.Spajao bi ih u seriju ali mi se 3.6V čini slabo a 4.8V prejako...Hvala Mali je to kapacitet. Ali nema veze: uzmes kuciste za 4 AA baterije (cca 10kn) prespojis da prima 3 u seriju, a u cetvti dio ubaci mikroprekidac (15-25 kn). Kad nabavis baterije veceg kapaciteta stavis njih. Napon nije premali jer baterija kad je puna ima 1,4-1,5V. Konektor za atty uzmi od stare baterije ili novi kupis u skoro svakom kineskom e-cig ducanu. I još dodam OFF/ON prekidač za svaki slučaj.Hvala Kinta,legendo...
_________________ Nazirem se u oblaku pare...
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Stare Ni-Cd baterije Postano: 05 tra 2013 18:44 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Otprilike tako izgleda prvi HV mod u rvata koji sam napravio ... prije puno vremena. Uzeo sam dvije 14500 Li-Ion baterije i vezao ih paralelno. Tome sam u seriju dodao jednu AA NiMH bateriju i stavio mikroprekidac od 16A. Mod je sluzio vjerno godinama. Jednom sam ga izgubio cisteci snijeg na autu. Za par tjedana je okopnilo i nasao sam ga, radio je bez greske i dalje. 
|
|
 |
|
 |