Sa popriličnim kašnjenjem, i neznam koliko si uspio riješit sve dileme, ja ću ipak napisati par redaka.
Pucketanje na bilo kojem genesisu je znak da nešto ne štima.
Parim samo genove već nekakvih 8 mjeseci, i primjetio sam da kad god složim setup na RSST-u koji dobro wicka ali pucketa, nemam ni pare ni arome.
Vjerojatno si stavio previše mesha unutra, ili si ga pretvrdo zarolao.
Probao sam svakakvih kombinacija mesha, i od svih mi se najboljim pokazao #200, ovaj:
http://www.vape-atomizer-mesh.com/produ ... -2354.htmlZa RSST uzmem 35x35mm i srolam ga na mekano, u sredini mesha ostane i rupica. 4 namotaja 0.25 kanthala daju oko 1.3 Ohm, i to je dobro i za mehaniku i za elektoniku.
Što se tiče pranja mesha, možeš ga i oprati pa ga koristiti tako mjesecima, ali ga moraš razmotati i oprati temeljito. Ja ga perem tako da ga razmotam, kapnem par kapi deterdženta za pranje suđa, i izribam sa obje strane sa starom četkicom za zube. Nakon temeljitog ispiranja opet ga spalim, zarolam, spalim na štednjaku da se žari crveno 10-ak sekundi i to je to.
Što se tiče komentara da gen shebe likvid, ne, ne shebe gen, nego loše složen setup.
Pravilno složen setup mora wickati barem 20 sekundi (po mojem subjektivnom promatranju) da bi mogao raditi normalno prilikom chain vape-anja, i pritom ne smije pucketati. Ako prsne tu i tamo svakih 3-4 sekundi to još i može proći, ali ako stalno pucketa, to će pogotovo u RSST-u uzrokovati poplavu pod kapom.
To pucketanje se inače događa zbog toga što tekućina prokuha unutar mesha, a prokuha zato što mesh nije dovoljno oksidiran pa provodi struju kroz sebe.