Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 04 pro 2024 23:02. Sada je: 04 pro 2024 23:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 41 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Joyetech e-Vic
PostPostano: 11 pro 2012 12:14 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Ja naručio svoj primjerak eVic-a na HG-u. Cijena 109$. Do sada sam koristio sve neke kopije (niti jedan MOD) i ovo će mi biti prva brand name parilica pa ću moći lako usporediti sa 3 druge baterije koje imam.
U svakom slučaju javim prve dojmove čim stigne (možda padne i po koja fotka).

Povratak na vrh

PostPostano: 18 pro 2012 17:59 

jos da ga moš hranit,setat i dat mu piti slika

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 18 pro 2012 21:44 

Kome se ne da gledati clip, kratki rezime bi bio: razočarenje. Sve isto kao i kod mase drugih modova, samo sa ušminkanim displayom i nekim gadgetima koje nitko ionako neće koristiti.

Povratak na vrh

PostPostano: 19 pro 2012 00:45 

spaja se na PC? WTF lol

Povratak na vrh

PostPostano: 12 sij 2013 13:17 

Pozdrav ekipi!

Evo da se javim i sa prvim dojmovima za eVic.
Počeo sam je koristiti sa firmwareom 1.0 kako je i došla. Prvo me impresionirala veličina i težina. Nakon sastavljanja (dolazi u dijelovima) i stavljanja clearomizera 2,4ml (1,8 oma) primjetio sam da ga prepoznaje kao 1,9oma (poslije je to postalo 2,0oma). Kako je to već korišten clear vjerojatno se omaža povečala sa korištenjem/istrošenošću.
Prvo povlačenje me malo iznenadilo (bilo je na sigurnih 3,5V). Mislio sam da sam nešto krivo spojio jer je protok zraka bio jako loš. Rastavio sam i probao ponovo ali i dalje isto. Probao sam i sa drugim clearom ali opet isto. Malo sam bolje pogledao i primjetio da se rupice za zrak blokiraju kad se zavida na eGo navoj i tu ništa ne pomaže. To me je odmah bacilo u depresiju pogotovo što sam sve skupo platio. Srećom, sjetio sam se da sam jednom nabavio prilagodnik iz 510 u eGo navoj pa sam se odlučio okušati u toj kombinaciji i nisam pogriješio. Protok zraka se ponovo vratio na normalu.
O mogućnostima samog uređaja (kako ga drugačije nazvati kad se spaja na PC) već je prikazano u prijašnjem videu pa nema potrebe ponavljati.
Prvo spajanje na PC me malo razočara (htio sam mu dignuti firmware na 1.1). Koristim Win8 64bit i sam PC je uredno prepoznao eVic kao USB storage ali program MVR ga nikako nije vidio. Probao sam na WinXP i tamo je sve proradilo. Dakle, još uvijek ne radi na Win8 ali će valjda to popraviti sa nekom novom verzijom.
Sam program MVR je zanimljiv. Preko njega se može pokupiti sve podatke kada si što (omaža i voltaža) i koliko koristio što u nekim slučajevima može biti koristan podatak.
Naručio sam Vivi Nova od 3,5ml sa atty od 1,8, 2,4 i 2,8oma i navojem 510 i vidjet ću kako će se to ponašati.

Zamolio bih nekog od iskusnih korisnika da savjet sa kojim postavkama da probam novi Vivi (kad dođe). Ja sam mislio probati sa 2,4oma ali ne znam kojom voltažom (ili je bolje da podesim watažu?!?!). Skinuo sam tablicu sa prikazom omaža/voltaža pa ću probati po njoj podesiti za početak. Kako sam smanjio nikotin (negdje sam na 10-12mg) i dosta koristim VG-a, najbitnija mi je sada aroma tj. da nju najviše osjetim (TH je manje bitan). Koliko sam shvatio to mogu dobiti sa podizanjem voltaže (do određene granice).

EDIT:
Mali još dodatak koji sam naknadno primijetio.
Kada se podiže voltaža i gleda broj preostalih puffa vidi se da postepeno pada kako se diže voltaža što je normalno ali kada se prebaci sa 3,4V na 3,5 napravi ogroman skok od nekih 200 puff (iako je prije toga išao u koracima od 40-50). Poslije opet ide u nekim normalnim razmacima. Vjerojatno neki bug u firmware.
Isto tako, kada se baterija puni preko punjača na 220V nikad se ne napuni do 100% nego stane na nekih 99% i tu stane. Ako ga se odspoji i ponovo spoji na punjač brojka ostaje na 99% ali ako ga se spoji na PC onda pokazuje 100% bez problema. Vjerojatno još jedan bug u firmwareu.
Sve u svemu, ništa strašno ali zna zbuniti. Čekam novi firmware pa ću javiti kakvih promjena donosi iako će biti toga po netu (pogotovo od PBusardo).

Zadnja izmjena: ffroms; 13 sij 2013 20:19; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

PostPostano: 12 sij 2013 13:41 
Administrator

Tesko je dati bilo kakav savjet jer je sve individualno ali mislim da vecina tezi prema 10W. Probaj s tim kao osnovicom pa dizi i spustaj kako ti odgovara.

Povratak na vrh

PostPostano: 12 sij 2013 14:06 

8.5-9w tak je meni najbolje :pivo:

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh

PostPostano: 13 sij 2013 14:03 

Sada sam 4,0V sa atty od 1,8 (iako ga prikazuje kao 2,0). Koristim clearomizer CC (ili ti ga T2 kopija) i dobijem prilično arome ali veliko grijanje usnika zbog grijača koji je pri vrhu ali zato vremenski držim kraće paljenje (nekih 2-2,5 sek) i onda je OK.

Jedva čekam Vivi Nova da mi stigne da probam kako ide sa time (naručio sa HG-a 02.01.2013. i od 07.01. stoji na njihovoj carini i nikako da krene dalje), a planiram još uzeti T3 BCC ali tražim nekog provjerenog prodavača/web shop iz Europe gdje da to naručim i da stigne relativno brzo jer ovo iz Kine traje prilično dugo. Ako netko ima neku preporuku samo dajte.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 sij 2013 14:23 

ffroms je napisao:
Sada sam 4,0V sa atty od 1,8 (iako ga prikazuje kao 2,0).....

ako ga pokazuje kao 2ohma onda vjerovatno i je... :conf: po kaj pise na njemu tvornicki nije uvijek tocno

4V 1,8oma = 8W probaj sa 4,2v to ti izadje ravno 9W

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh

PostPostano: 13 sij 2013 16:05 

Hvala na savjetu. Probat ću iako koristim VV a ne VW pogotovo što često mijenjam voltažu ovisno o doba dana i kako mi kad što paše.
Nešto sam uspio naći u vezi novog firmwarea za eVic gdje će imati opcije pamčenja nekih postavki za različite clearove i onda će mi biti posebno interesantno kad mi dođe Vivi Nova i kada naručim T3 (a trebaju mi doći grijači od 2,2oma za T2) pa će mi onda biti interesantnije podešavati watažu.

Nego, znam da ću ispasti tupav ali ipak, moram pitati kako računate watažu? Za sve je još potrebno znati i kolika je struja a tog podatka nemam nigdje.

Povratak na vrh

[ 41 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: